Çalışma arkadaşı sorunu

Amphitrite35

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
201
83
298
kızlar merhaba
İşyerinde aynı departmanda iki kişiyiz benden 10 yaştan fazla büyük bir kadın bu şirkette 15/20 yıldır çalışıyor.benimde 3 yıl oldu başlayalı . Bu kadın geçen zaman içinde işin kurnazlıklarını çok iyi bilen verilen en ufak bir işi bile çok abartarak yapan angarya diye tabir ettiği işlerden hep kaçan çok konuşan çok sevimliymiş çok samimiymiş gibi gözüken ama herkesin arkasından konusup dalga geçen ,politikacı uslupsuz müşteriyle bile saygısız afresif konuşan bir kadın. Benim tam tersim olduğu için bu kadınla mucadele edemiyorum açıkcası ben bu kadına karşı gerekli tepkiyi veremediğim için beni sürekli baskı altında tutup benim sorumlummuş bana görevlerimi o veriyomuş gibi davranmasından çok bunaldım artık. Bunca yıldır beraber çalıştıkları da hep bu kadından şikayetçiydi benim gibi . Huzursuz hareketleri ,her olayda ortalığı karıştırması hep kendi haklıymış gibi herşeye tepki vermesi ve bunuda başımızdakilerin görmemesi hala bu kadını neden tutuyorlar diye düşündürüyor beni. Mesela sürekli bana mail atıyor şunu yaparmısın buna bakarmısın ben yoğunum diye , halbuki yoğunum dediği işde günün iki saatini almaz sonra bakıyorum ya arkadaşlarıyla mailleşiyo yada watsupda dedikodu yapıyo . Çogu zaman yoğunum diyo mesela iki dk sonra masamdan kalkıp o tarafa geçtiğimde internette oluyo ben geçeken kapatıyo sözde benim görmediğimi sanıyo ama artık masada oturuşundan bile ne yaptığını anlıyorum.en son bana bunu yaparmısın diye attığı maile bende yoğunum işimi bitirebilirsem yaparım yazdım hemen tepki verdi tamam ben yaparım kalsın der gibi. Ertesi gün ben ona bir konuda onun görevi olan bir işle ilgili mail attım şunu yaparmısınız bende sonrasında bunu yapacağım diye mailde o konuyla ilgili satış müdürü kadın da vardı (bu kadınlada çok iyi anlaşıyorlar uzun süredir beraber çalışıyorlar ona karşı çok yalaka ve samimi davranıyo) hemen sadece beni maile ekleyerek cevap yazmış "bu işi sende yapabilirsin bana yazman çok ayıp diye" Çok sinirlendim cevap yazmadım,kendi görevi olan işi bile yapmak istemesi ve beni ayıplaması ne demektir yaa. Bahsettiğim satış müdürünün yanına gittim böyle böyle diyor ben ayıp olacak ne yaptım dedim , İlk defa böyle bir tepki verdim ve paylaştım onunlada .tabi kadın onunla ilgili bir eleştiri yapmadı .o senden büyük olduğu için üzülmüştür ,sende o işi biliyorsun diye yapabilirsin demiştir falan üzülme sonraki günlerde karşına al konuş bence falan dedi. Ben sanki hiç konuşmadım kaç kere dil döktüm. Ama kadın tekrar tekrar aynı hareketleri yapıyo ve sürekli beni sinir edecek bir şey buluyo. Nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum genel müdürle gidip konuşsam herşeyi tek tek anlatasam daha çok tepki alırmıyım acaba diye vazgeçiyorum. Onlarda herşeyin farkında aslında bikaçkere de ima ettiler ama bi tavır almadılar hiç.şu anda hamileyim böyle bi dönemde strese girmek istemiyorum ama imkanı varmı nasıl davranmalıyım bilmiyorum ???

Arkadaşınız kendini oranın genel müdürü zannediyor herhalde. Hatanın büyüğü onun bu hareketlerine göz yuman basinizdakiler. Bütün iş arkadaşları o kişiden şikayetçi üstelik müşteri ye karşı bile saygısız ise neden hala onu orada barindiriyorlar helal para kazanmak için çırpınan onca uyumlu insan dururken

Rapor alip bir sure dinlenebilirsin
Onun disinda sana maille gonderdigi islerin ciktisini al, patronun varsa ona goster, ama bunu kararli bir tavirla yap, organizasyon semasinda ben bu arkadasa bagliysam bileyim de ona gore calisayim de

çalışma arkadaşınız 15 -20 yıldır orada calışıyormus siz 3 yıldir yani aynı işi yapıyor olsanız bile sizden kıdemli. Genel müdürle konussanız bile ,haklı olsanız dahi,sizin için sorun olur diye düşünüyorum sonuçta 20 yıldır oradaysa genel müdürünüz çalışmasından memnundur ilgili satış müdürü bayanla da samimiymiş bence şansınızı ters hareketler yaparak zorlamayın sonuçta 20 yıllık birlikte çalışma süreci insanlar arasında güven ve samimiyet olusturur

Arkadaşınız kendini oranın genel müdürü zannediyor herhalde. Hatanın büyüğü onun bu hareketlerine göz yuman basinizdakiler. Bütün iş arkadaşları o kişiden şikayetçi üstelik müşteri ye karşı bile saygısız ise neden hala onu orada barindiriyorlar helal para kazanmak için çırpınan onca uyumlu insan dururken
Valla bizde çözemedik nasıl bu kadar rahat olabildiğine mesela ben çok sıkıldım çantamı alıp gidicem bigün diyo tazminatımı versinler ben gideyim diyo .şaşırıyorum bunca insan işsizken böyle biri nasıl kovulmuyo diye

çok zor bir durum sonuçta o kişinin ne kadar yıl üstünlüğü olsa da sürekli onun işlerini yapmak zorunda da değilsiniz.Sizin üzerinize haksız yere bir yük bindiğini mutlaka belirtmelisiniz güzel bir dille.

Kesinlikle onun olduguna emin oldugun isler icin mail at.
Yapmayınca patronu, muduru vs kim yetkiliyse cclerek "hala bekliyorum!" yaz yolla.

Senden alakasiz is istediginde yine maili dose ve tum yetkilileri ccleyerek kendisine yolla.

Seninle yavas yavas diyologu kesecektir.

çalışma arkadaşınız 15 -20 yıldır orada calışıyormus siz 3 yıldir yani aynı işi yapıyor olsanız bile sizden kıdemli. Genel müdürle konussanız bile ,haklı olsanız dahi,sizin için sorun olur diye düşünüyorum sonuçta 20 yıldır oradaysa genel müdürünüz çalışmasından memnundur ilgili satış müdürü bayanla da samimiymiş bence şansınızı ters hareketler yaparak zorlamayın sonuçta 20 yıllık birlikte çalışma süreci insanlar arasında güven ve samimiyet olusturur
Genel müdürde farkında aslında birkaçkere birebir görüşmelerimizde de ima etti ama vefa mı umursamazlık mı bilmiyorum .Bende enerjimi tükettiginden verimli çalışmadığından filan bahsettim çok detaya inmeden bazı şeylerin farkında olduğunu söyledi ama bir değişiklik olmadı

Bu arada patron olsam 20 yillik elemani ben de cikarmam.
Tazminati az buz tutmuyor.
Eski is yerimde vardi bi tane bu tipten, 17 yildir calisiyordu. Tabi ki tazminatini verseler giderdi...
Ha bu arada kisisel olarak sikayet etmen bir ise yaramaz. Yetkiliyi genel olarak avcunda oynatir bu tipler.

Yetkiliyi ccye koymak candir.

çok zor bir durum sonuçta o kişinin ne kadar yıl üstünlüğü olsa da sürekli onun işlerini yapmak zorunda da değilsiniz.Sizin üzerinize haksız yere bir yük bindiğini mutlaka belirtmelisiniz güzel bir dille.
Çok defa konuştum ama açık açık ben artık angarya iş yapmak istemiyorum diyor . Ona göre her iş angarya gün içinde yaptığı iş 1 saati geçmez ama sürekli yoruluyo ve şikayet ediyo . Buda benim enerjimi çok tüketiyo

Bu arada patron olsam 20 yillik elemani ben de cikarmam.
Tazminati az buz tutmuyor.
Eski is yerimde vardi bi tane bu tipten, 17 yildir calisiyordu. Tabi ki tazminatini verseler giderdi...
Ha bu arada kisisel olarak sikayet etmen bir ise yaramaz. Yetkiliyi genel olarak avcunda oynatir bu tipler.

Yetkiliyi ccye koymak candir.
Aynen öyle aldığı maaş da az buz değil piyasaya göre çok iyi maaşlar. Dediğin gibi yetkilileri de çok iyi tanımış kime nasıl davranılacağını çok iyi biliyor , kendini öyle madur gösteriyor ki bazen inanamazsınız

Bizim işyerinde de aynı sorunlar yaşanıyor. Teknik müdürleri genel müdürleri vs cc ye koydukmu tamam. ORtam geriliyor evet ama ilgili kişi işini yapıp sus pus oturuyor. Bence deneyin bunu. Birşey demeye kalkarsa da benim işim değil senin işin diye gerekirse sert bir dille anlatın derdinizi. Yumuşak olmak yetmeyecek belli ki...

Bizim işyerinde de aynı sorunlar yaşanıyor. Teknik müdürleri genel müdürleri vs cc ye koydukmu tamam. ORtam geriliyor evet ama ilgili kişi işini yapıp sus pus oturuyor. Bence deneyin bunu. Birşey demeye kalkarsa da benim işim değil senin işin diye gerekirse sert bir dille anlatın derdinizi. Yumuşak olmak yetmeyecek belli ki...
Bizdekiler umursamıyo pek o yüzden bu bukadar meydanı boş bulmuş istediği gibi baskı uygulayabiliyor. Acıkçası bende ona göre kolay lokmayım ,işimi kaybederim korkusuyla baştan böyle alıştırdım

Çok defa konuştum ama açık açık ben artık angarya iş yapmak istemiyorum diyor . Ona göre her iş angarya gün içinde yaptığı iş 1 saati geçmez ama sürekli yoruluyo ve şikayet ediyo . Buda benim enerjimi çok tüketiyo
ikiniz hariç kimse yok mu işleri bölüşebileceğiniz.Madem bu kadar bıkkın o zaman çalışmaya devam etmesin siz de insansınız yani.

Bizdekiler umursamıyo pek o yüzden bu bukadar meydanı boş bulmuş istediği gibi baskı uygulayabiliyor. Acıkçası bende ona göre kolay lokmayım ,işimi kaybederim korkusuyla baştan böyle alıştırdım
Diş gösterin. Sizi kovduramaz. 3 sene de sizin olmuş. Az buz değil yani. Uğruna dava bile açılabilecek mobbing olayına giriyor bu resmen. Kendi işlerini "ayak işi yapmak istemiyorum" diyerek size yaptırıyor.... Hakkınızı yedirmeyin..

ikiniz hariç kimse yok mu işleri bölüşebileceğiniz.Madem bu kadar bıkkın o zaman çalışmaya devam etmesin siz de insansınız yani.
Başka kimse yok ben doğum iznine gidince başka departmanlarda bizle aynı işi yapan kişilere paylaştıracaklar. Bizimki şimdiden onlara ayar vermeye çalışıyo , onlar daha dişli bunun hakkından gelir , kara kara düşünüyo ne yapacağım diye. Geçen hafta gelimiş yanıma biz eşimle kıza kardeş yapmaya karar verdik ama yaşım geçti sorun olurmu bilmem diyo 42/43 yaşında Benim bazı işlerim diğer departmandaki kıza verildi ama öğreneme sürecinde olduğu için ben yardım ediyorum hala. "İşleri ona iyi göster ben hamile kalırsam o halimle ona iş anlatmakla uğraşamam kafayı yerim " diyo gerizekalı bende hamileyim farkındaysan demek geldi içimden ...

Diş gösterin. Sizi kovduramaz. 3 sene de sizin olmuş. Az buz değil yani. Uğruna dava bile açılabilecek mobbing olayına giriyor bu resmen. Kendi işlerini "ayak işi yapmak istemiyorum" diyerek size yaptırıyor.... Hakkınızı yedirmeyin..
Ahh ah bende diş gösterme özgüveni olmadığı için bunlar geldi ya hep başıma en başından ben izin verdim böyle olmasına şimdi de nasıl düzelteceğimi bilmiyorum

Back
X