Çalışma korkusu

Svtsvtsvt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2018
366
282
103
Şuan üni okuyorum ilerde evlenince çalışmayı düşünmüyorum ailem çalışmamı istiyor okudum icin bense korkuyorum burda yorumları okudukça çalışmak eve gelmek temizlik çocuğuna vakit ayıramam kendine vakit ayıramamak fikirleriniz nelerdir

şu yaşında üniversite öğrencisi olarak bu sorumluluları sıraladığında korkman gereken çalışmak değil, evlilik olur normalde.

evlilik ve çocuk sorumluluğu çalışıyor ol/olma zaten devasa gelir hayatının su doneminde. o yüzden bir sıralama var işin normalinde. önce okulunu bitir. bir kaç yıl kendin için çalış...

evleneceğine de nasıl bu kadar eminsin de çalışıp çalışmama kararları veriyorsun, onu da anlamadım?
okulunu bitir.
ailenin emeklerini hiçe sayıp vaktini bunları düşünmeye harcama.
evlendiğinde istemiyorsan çalışmazsın. ama hele bir o zaman gelsin, hayat ne getirir bilemezsin.

öncelik sıralamanın mesleğini eline alıp ayaklarının üzerinde durmak yerine evlilik-çocuk-koca-kv ve türevleri olması üzücü. madem çalışmayacaksın ne ailene ne devlete külfet ol bırak okulu madem.umarım ilerde bu çalışmak istemiyorum tembelliği yüzünden kafanı taşlara vurmaz ultra mükemmel hayal gibi koca ve evliliğin olur.

öncelik sıralamanın mesleğini eline alıp ayaklarının üzerinde durmak yerine evlilik-çocuk-koca-kv ve türevleri olması üzücü. madem çalışmayacaksın ne ailene ne devlete külfet ol bırak okulu madem.umarım ilerde bu çalışmak istemiyorum tembelliği yüzünden kafanı taşlara vurmaz ultra mükemmel hayal gibi koca ve evliliğin olur.

Valla asagida bir market var şu ünlü marketler zincirinden.. bir kız çalışıyor orda. Artık kanki olduk galiba. En cok ben çalışıyorum burda falan diyordu yeni ürünleri yerlestiriyordu kasiyer kız
Bana dedi ki ben de evlenince calismicam
Koca parasi yicem abla senin gibi:deli:
Ay ben sok
O an utandım ben bile yani:deli:
Ehehehe falan dedim ya calissam cok kazanamicam ben bide issizlik var vs dedim (onceden calisiyordum kendi.dukkanimiz vardi)
Diyor ki o da evlenince yetmez zaten:deli:
Daha 21 22 yaslarinda bir kız . Şimdikiler boyle düşünüyorlar galiba

Bence gayet zeki bir insansin.hem dişarda çaliş hem evde bide bebek bak enayilik.herkes kendine göre birini bulup illaki evleniyor,en iyisi evlenene kadar çalişip evleninnce birakmak.nasil olsa toplum yapimizda müsait..

Şuan üni okuyorum ilerde evlenince çalışmayı düşünmüyorum ailem çalışmamı istiyor okudum icin bense korkuyorum burda yorumları okudukça çalışmak eve gelmek temizlik çocuğuna vakit ayıramam kendine vakit ayıramamak fikirleriniz nelerdir

Siz çalışıp eve gelip çocuğa bakmaktan, temizlik yapmaktan değil de, bir gün çocukla kapının önüne konulmaktan veya aldatılıp sırf ekonomik özgürlüğünüzün olmaması nedeniyle tüm bunları sineye çekmekten korkun.

Evlilikte çalışmaktan önce, Üniversiteyi bitirip çalışma hayatına atılmanız önemli burada.
Hele bir Bismillah deyin, kendi ayaklarınızın üzerinde durun.
Zaten evlilik sürecine girdiğinizde, çalışmak ya da çalışmamak konusunda kendi kararlarınızı verirsiniz.

Bir kadının herşeyden önce elinde maddi özgürlüğü olmalı.
Hayat şartları çalışan kadınlar için zor, fakat bir o kadar da özgüven sahibidir çalışan kadınlar.

Ama dediğim gibi, siz dereyi görmeden paça sıvamışsınız, önce bir bitsin bakalım okulunuz.
Hele bir çalışma hayatına atılın, kendi ayaklarınızın üzerinde durup, kendi paranızı kazanmanın zevkini yaşayın.
Sonrası Allah kerim...
Durduk yere dertlenmenizin bir manası yok bence.

Çalışıp kendi paranı kazanıp, ekonomik olarak özgür olmak gibisi var mı? Ne kadar çok seviyorsunuz başkasına muhtaç yaşamayı... Ayrıca madem çalışmayacaksınız niye üniversite okuyorsunuz ki? Okumuş ev hanımı olmak için mi

böyle kötü bir ekonomiye sahip yarını belirsiz bir ülkede ne güzel dertleriniz var imrendim vallahi :)
biz de her gün dua ediyoruz inşallah krizden dolayı çalıştığımız fabrika yol vermez bize diye.

Akılcı kararlar alıp plânlar yaparak hayatımızı denetleyebilecegimizi zannediyoruz, umut ederiz ama kontrol edemeyiz. Neden akışa kendini bırakmıyorsun simdi de yaşa gelecekte degil..

Back
X