• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üstelik geçinmek boğaz tokluğuna yaşamak mıdır?
Yahu bir kadının aylık kuaför masrafı var sadece tek başına 200-250 tl
E bir şey beğeniyorsun alıyorsun vs
Kocalı yapmak istiyorsa sen çalış yine versin harçlık.
Ben hem harçlığımı alır hem paramı kazanırım
Benim annem neredeyse 50 yaşında çalışmadan duramaz basar ona da
Alın karşınıza kırmadan dökmeden açıklayın

Üretmek diye bir şey duydunuz mu hiç. İş doyumu. Başarı. Kendini gerçekleştirmek. Asalak gibi evde oturmayan kadınlar böyle şeyler yapıyor mesela.
Üslup diye bir şey duydunuz mu hiç?
Nazik insanlar üsluplarına dikkat ediyor mesela.

Hele ki o döenmlerde bile..

Sonuçta gene bişiler yapmış değilmi..
Ticaret işini kolay mı sanıyorlar abla ne? Öyle eş rahmetli oldu, hade başına geçem şu işin diye geçilir mi ki? Bi bilgi, birikim, tecrübe gerekmez mi? Gerekmese herkes yapar herkes zengin olurdu.

Bu arada evde temizlik yapmamda karısyor cam siliyorum yagmur yagcak kendini yorma diyor.yeri siliyorum temiz yer kendini nye yoruyorsun diyor yemek yapıyorum canım kolay yemek yapsaydın kendini yorma diyor😒
Canım o elektrik+su+mutfak masraflarını düşündüğü için karışıyor. Seni düşündüğü için değil

Ben 55758585 kere yazdm bunu yasayarak tecrube ettigimi ondan once siizn gibi dusunuyordm ama degisti fikirlerm ve birakicm ztn..konu sahibininde konusunu gorunce suanki fikrimi yazdm
Canım sen de bi an önce istifa ette 90-95 alıp atanamayan, gerçekten çalışmak isteyen, işini severek yapacak olan bir arkadaşımıza yer açılsın. Güzel sevap bunu bi düşün 👍

Evlenmeden önce eşinizin mezhebini bilmiyor muydunuz? Evlenmeden önce konuşmadınız mı, ben ilkokuldan beri çalışıyorum asla evde oturamam vs diye. Bunları konuşmadan evlendiyseniz adamın şu an mezhebini kullanarak sizi evde oturtması çok normal, konuşsanız bile bunları evlenmeden önce bana söylemedin ki vs der. Benim de eski erkek arkadaşım çalışmam konusunda çok şüpheciydi, bir yere başvuracağım diye dile getirdiğimde kurumu kötüleme gibi huyları vardı, iş benim için daha kolaydı ben ayrıldım ama sizin için durum daha ciddi. Bence konuşun durumu, 3100 TL çok çok az, ilerisi için bu parayla birikim yapılmaz, karın tokluğuna yaşıyoruz ülkecek zaten. Ayrıca Türkiye şartlarında borçsuz ne ev alınıyor ne araba, 3100 TL'ye adam gibi kredi bile vermezler. Bunları konuşun eşinizle.

Geçen eşime sinirle aynı konu için tartıltıgımızda senin bana verdigin haftalık harçlıgı ben günlük harcıyordum bekarken dedim ama hakkatende öyleydi haftada yüz lira bırakır cüzdanıma koyar ayrıyetten kredi kartından istedigini al diyor ben kendisine kıyamadıgımdan almıyorum hiç bişey
Kıy kardeş. Kıyım kıyım kıy. Ekstreler gelince görürüm o erkeği ben.

Ben bundan bir yıl öncesine kadar çalısıyordum 14 yaşımdan beri okula giderken dahi çalıştım hep .7 ay önce evlendim .1 yıl öncesinde ise aşçılık yaptıgım yerde erkek eleman almadıkları 80kiloluk agır cuvallar taşıdıgım için belimi incittim dayanmadım işin agırlıgına ve ayrılmak zorunda kaldım bunun yanı sıra çalışırken silahlı güvenlik sınavlarına girdim ve kazandım çalışma belgem var.eşim cok iyi bir insan tek kötü yanı asla asla çalışmamı istemiyor,ben ilk aylarda sıkılmıyordum evimin düzeniyle oyalanıyordum haliyle artık sıkılmaya başladım kendisinin maaşı 3100 tl iyi kötü yetiyor .ama ben çalıstıgım günleri cok özledim bana her çalısmak istdgimde ben sana bakamıyormuyum neye ihtiyacın varsa almıyormuyum diye cevaplar veriyor,ondan gizli başvuru yaptıgımı öğrendi ve bana trip atıyor küs gerçekten ne yapcam bilmiyorum
Sen kararinda ısrarlı ol zamanla alisacaktir.

İslâm’da, insanlık ve Allah’a kulluk bakımından kadınla erkek arasında bir fark bulunmadığı gibi, temel hak ve sorumluluklar açısından da kadın erkek ayrımı bulunmamaktadır. Dinimizde, erkeğe tanınan temel hak ve hürriyetler, aynı derecede kadına da tanınmıştır.

Buna göre yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme; kişi hürriyeti ve güvenliği; vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyeti; mülkiyet ve tasarruf hakkı; meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunmada bulunma, kanun önünde eşitlik ve adaletle muamele görme hakkı, mesken dokunulmazlığı, şeref ve onurun korunması, evlenme ve aile kurma hakkı, özel hayatın gizliliği ve dokunulmazlığı, geçim teminatı gibi temel haklar bakımından kadınla erkek arasında herhangi bir ayrım söz konusu değildir.

Kur’an-ı Kerim’de Hz. Peygamber (asm)'in kadınlardan biat almasının zikredilmesi (Mümtehine, 60/13), İslâm’da kadının iradesinin bağımsızlığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu itibarla kadın olmak, hak ehliyetini ve fiil ehliyetini daraltan bir sebep değildir. Sahip olduğu hakların, kocası ya da başkası tarafından ihlal edilmesi halinde, kadının hakime başvurarak haksızlığın giderilmesini isteme hakkı bulunmaktadır.

Zamani gelince merak etmeyin hanimefendi.
Zamanı gelene kadar günah değil mi peki? O zaman inandığınıza göre değil işinize öyle geldiği gibi yaşıyorsunuza çıkıyor sonuç. Samimi olmayan bir düşünce yapısı.

Bir kadın maddi gücü yeterliyse kendi isteği ile evde oturabilir. Ama kendi isteği ile. Kocasının yada toplumun dayatması ile değil. Anlayamadığınız durum bu. Hani deseniz ki "bir kadının çalışması kendi isteğine bağlıdır. Ben çalışan bir kadınım ama çok yoruluyorum, şartlarımı istediğim hale getirince işi bırakacağım" bu tepkiyi almazdınız. Ki senelerdir çalışan biriyim ben bile dönem dönem bırakmayı düşündüm.

Konu sahibi de kendini belli konularda yetiştirmiş ve çalışmak isteyen bir kadın. Sırf kocası istemiyor diye "kocan haklı kadının yeri evidir, sözünden çıkma" diyorsunuz yorumlarınızla. Ama aynı zamanda çalışıyorsunuz da... Talkımı verip salkımı yiyorsunuz. Samimi olmuyorsunuz bu halinizle.

"Biz kaderinizi çabanıza bağlı kıldık" ayetini inceleyin bence. Altında ne derin anlamlar yattığını.

Üretmek diye bir şey duydunuz mu hiç. İş doyumu. Başarı. Kendini gerçekleştirmek. Asalak gibi evde oturmayan kadınlar böyle şeyler yapıyor mesela.

Bu iki düşünce şekli birbirine zıt ama benim için çok benzer bir düşünce yapısı. Siyah ve beyazdan farklı renklerde var yahu. Kimse çalıştığı için evde oturanı hakir göremez, evde oturan da çalışan kadını. Üretmek demek sadece maddi ve elle tutulur şeyler için geçerli değildir.

Çalışmayan ne kadınlar bilirim dünya görüşü, bakış açısı ile parmak ısırttıran. Ama aynı zamanda mesleği olupta hayatında kitap yüzü açmamış, hiç bir konuda fikir yürütemeyen. Forum boyunca da bol bol örneklendiniz çok şükür.

Zamanı gelene kadar günah değil mi peki? O zaman inandığınıza göre değil işinize öyle geldiği gibi yaşıyorsunuza çıkıyor sonuç. Samimi olmayan bir düşünce yapısı.

Bir kadın maddi gücü yeterliyse kendi isteği ile evde oturabilir. Ama kendi isteği ile. Kocasının yada toplumun dayatması ile değil. Anlayamadığınız durum bu. Hani deseniz ki "bir kadının çalışması kendi isteğine bağlıdır. Ben çalışan bir kadınım ama çok yoruluyorum, şartlarımı istediğim hale getirince işi bırakacağım" bu tepkiyi almazdınız. Ki senelerdir çalışan biriyim ben bile dönem dönem bırakmayı düşündüm.

Konu sahibi de kendini belli konularda yetiştirmiş ve çalışmak isteyen bir kadın. Sırf kocası istemiyor diye "kocan haklı kadının yeri evidir, sözünden çıkma" diyorsunuz yorumlarınızla. Ama aynı zamanda çalışıyorsunuz da... Talkımı verip salkımı yiyorsunuz. Samimi olmuyorsunuz bu halinizle.

"Biz kaderinizi çabanıza bağlı kıldık" ayetini inceleyin bence. Altında ne derin anlamlar yattığını.

Bu iki düşünce şekli birbirine zıt ama benim için çok benzer bir düşünce yapısı. Siyah ve beyazdan farklı renklerde var yahu. Kimse çalıştığı için evde oturanı hakir göremez, evde oturan da çalışan kadını. Üretmek demek sadece maddi ve elle tutulur şeyler için geçerli değildir.

Çalışmayan ne kadınlar bilirim dünya görüşü, bakış açısı ile parmak ısırttıran. Ama aynı zamanda mesleği olupta hayatında kitap yüzü açmamış, hiç bir konuda fikir yürütemeyen. Forum boyunca da bol bol örneklendiniz çok şükür.
Kendince aşağılamaya kalktı burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X