• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her seyime yorum yapmayinn ne bu takipcilik? Ben aciklamami yazdm asagida..Allahin verdigi cani Allah alir her seyi carpitmaya bayiliyorsunuz sizi de Allah islah eylesin ben dua ediyorm size.
Sizi neden takip edeyim?
Birkaç konuda daha fetva verip ortalık karıştırdığınız için aklımda kalmışsınız pardon.

Bu yorumunuzdan sonra hiçbirşey demek istemiyorum.
Allah bildiği gibi yapsın.
İş yok, aş yok ne yapsın insanlar?
O zaman çıkın işten işe ihtiyacı olan biri atansın.
Öyle bir yorum yapmışsınız ki sanki keyfi intihar ediyor.
Herkes sizin gibi işe burun kıvırmıyor "amaa kadının yeri evidiiiğr" demiyor.
Her yorumunuzda insanlara fetva vermeye, ortalık karıştırmaya çalışıyorsunuz.
Ha dinden bahsetmişken yalniz kalpler yalniz kalpler in yazdığı gibi Hz. Hatice'nin zengin bir ticaret kadını olduğundan da bahsedin.
Dini bir zahmet işinize geldiği gibi yorumlamayın.
Bu zihniyet Hz Hatice erkeklerle kendini muhatap olmuyordu, islerini yuruten bir erkek yardimcisi vardi diye savunuyor. O zaman cöl sartlari, hak hukuk devlet sistemi yok. Mallar deve sirtinda aylarca yol aliyor. Bir kadinin kendini korumasi zor. Bir yolculuk iki ay deve sirtinda geciyor. Tabiki yalniz kadin olmamali o devirde. Ben simdi tek basima yurtdisindan ucakla geliyorum. Ama bu zihniyette cevremde bir insan var. turkiye ici bes saatlik mesafeyi ya dedesiyle ya dayisiyla gidiyor. Anlatamazsin. Bugun kadin kendini koruyarak calisabilir de yolculuk yapabilir de.

İnsanlar fikir değiştirebilir. Hırsızlık yapmıyor, arsızlık yapmıyor, allah allah yaa. Ekonomik şiddet uygulamaya hakkı yok kocasının. Bunun adı ekonomik şiddettir. Açın okuyun. Tabii her türlü şiddet bu ülke insanlarının çoğuna göre çok normal
Alakasi yok evlilikte insanlarin eslerinden beklentileri olabilir sana uyar evlenirsin uymaz evlenmezsin ben katilmiyorum soylediklerinize ekonomik siddet falan degil bu herseyide siddete getirmeyin yani.

Seni ilgilendirmez kime cevap verip vermeyeceğim, sen bana cevap verme diyemezsin, cevap vermemi istemiyorsan cevap verme cevap hakkı doğmasın.
Sen mi neyiniz oluyorm pardon oncelikle hitap seklinize dikkat edin...yazacagini yazdn tamam mi simdi susabilirsn

Bu zihniyet Hz Hatice erkeklerle kendini muhatap olmuyordu, islerini yuruten bir erkek yardimcisi vardi diye savunuyor. O zaman cöl sartlari, hak hukuk devlet sistemi yok. Mallar deve sirtinda aylarca yol aliyor. Bir kadinin kendini korumasi zor. Bir yolculuk iki ay deve sirtinda geciyor. Tabiki yalniz kadin olmamali o devirde. Ben simdi tek basima yurtdisindan ucakla geliyorum. Ama bu zihniyette cevremde bir insan var. turkiye ici bes saatlik mesafeyi ya dedesiyle ya dayisiyla gidiyor. Anlatamazsin. Bugun kadin kendini koruyarak calisabilir de yolculuk yapabilir de.
Tabiki yapabilir ama malesef asla anlamak istemiyorlar. Bir kadın edepli ahlaklı olduktan sonra çalışmasında gezmesinde ne gibi bir sakınca olabilir ki? Anlamıyorum, onlarda aşamıyorlar zaten.

Sen mi neyiniz oluyorm pardon oncelikle hitap seklinize dikkat edin...yazacagini yazdn tamam mi simdi susabilirsn

Tum yorumlari okumadan yorum yapmaaa muhalefet pesindesn bana yazma.
Bana sen demeyin diyenin bana sen diye hitap etmesi? :KK70:
Benim ne zaman susup susacağım sizi ilgilendirmez, burası bir forum ve ben sizi alıntıladım. Siz beni alıntıladığınız sürece bana cevap hakkı doğar ve size cevap veririm. Eğer cevap hakkı doğmasını istemiyorsanız cevap vermeyip beğenmedim atıp geçebilirsiniz. Ve bana asla sus diyemezsiniz, haddinizi bilin buna hakkınız yok. Ama birinin susmasını istiyorsanız siz susabilirsiniz. Sizde yazacağınızı yazdınız, bi susun isterseniz. ❤️

bir kadin kendi karar veriri, hayatila napcani napmicani, benim esim su lafi der benim bilmem neyim var diye, kadinin hayatina karisamam, kadin cocuk deyil iyi kötüyü bilir.

Eşinize 3100 TL nin büyük para gelmesinin nedeni sizi fazla talepkar olmayıp asgari düzeyde yasamanizdandir. İstediğin herşeyi alırım demek biraz havada kalıyor günümüz şartlarında.

A y süper yorum

Istesin Bakalim bi parfüm biraz marka çantalar kıyafetler

Son bir kez biseyler yazma ihtiyaci hissettim..ben kimseye calismasin demedim calisanlara saygim sonsuz calisin paranizi kazanin helali hos olsun...ihtiyaci olanlara bisey diyemem ben de cok calismak atanmak istedim sukur atandim da ama atandiktan sonra fikirlerim cok degistii cok zorlandm yiprandm..idare etmekte zorlaniyorm hem bu sebepten hem baska sebepten hemde ailevi bazi seylerden dolayi haka calisiyorm ama aklimin hep bir kosesinde var isi birakmak..yillar yili calisamam..ama dedigim gibi calisanlara da saygi duyuyorm hayat sartlari zor ama ben birakinca parayi dusunmicm bisekilde gecinirz Rabbimin yardimiyla..eger kalbini kirdigim incittgm biri varsa da ozur dilerim hakkinizi helal edin .
Düşünceniz şöyle değişmiştir: Çalışmak zor gelmiş. Olayınız o bence. Bunda eşinizin etkisi de çok büyük. Ben de eve gelince hem ev işi yapsam hem çocuklarla ilgilensem hem ödevlerini yaptıysam vs bana da daha zor gelir mesela. Sizin sorun başka bence

bir kadin kendi karar veriri, hayatila napcani napmicani, benim esim su lafi der benim bilmem neyim var diye, kadinin hayatina karisamam, kadin cocuk deyil iyi kötüyü bilir.
Çok da karışan yok aslında..kendi isteğiyle çalışmıyor bir sürü kişi. Yoksa lisans okumuş biri sen çalışamazsın diyen biriyle evlenir mi evlense dinler mı? Çoğu kadın dinlemez çalışmak isteyenin önünde dağ olsa zor durur da bir meslek için eğitim almış kişileri örnek verdim sadece

Çok da karışan yok aslında..kendi isteğiyle çalışmıyor bir sürü kişi. Yoksa lisans okumuş biri sen çalışamazsın diyen biriyle evlenir mi evlense dinler mı? Çoğu kadın dinlemez çalışmak isteyenin önünde dağ olsa zor durur da bir meslek için eğitim almış kişileri örnek verdim sadece
umarim öyledir, turkiyede halen erkek egemenli var gibime geliyor, yani geldim zaman gördüm kadarila

Benim burada yazili bine yakin msjim var..yeri gelince mutedeyyin oldugumu da belirtiyorum.Ama ben bir hanimin univ.mezunu olmasini eger degilse bir konuda yine kendini gelistirip bir meslek sahibi olmasini isterim.3000 lira yasamak icin yeterli ama maalesef insanca yasamak icin degil..Insanin basina hersey gelir..Esinizden ayrilabilirsiniz olebilir hastalanabilir..benim kizim var asla evde dur demem inşallah meslek sahibi olur ve calisir..ben calisamam disarida o ayri..bana uymaz kosullar..ayrica dini acidan hassas olan arkadaslar hastaneye gidince kadin hemsire doktor arıyorsunuz bu kizlar okumasaydi o igneleri kim yapacakti size..

Neden calismak istiyorsunuz ki cok sukur geciniyormussunuz calismak kendini skntiya sokmaktan baska bisey degil kadin icin sklmakta bana tuhaf geliyor kitap okurum is temizlik yemek niye skilayim ki evimde
Ciddi misiniz? Çalışmak kendini sıkıntıya sokmaktan başka bişey değil mi ?
Siz özgürlük nedir bilir misiniz? Kadın,erkek olarak ayırmıyorum kendine yetebilmek,kimseye bu eş bile olsa ihtiyacı olmamak,özgürce istediğini yapabilmek.. Umarım ciddi değilsinizdir,çok üzücü..

Son bir kez biseyler yazma ihtiyaci hissettim..ben kimseye calismasin demedim calisanlara saygim sonsuz calisin paranizi kazanin helali hos olsun...ihtiyaci olanlara bisey diyemem ben de cok calismak atanmak istedim sukur atandim da ama atandiktan sonra fikirlerim cok degistii cok zorlandm yiprandm..idare etmekte zorlaniyorm hem bu sebepten hem baska sebepten hemde ailevi bazi seylerden dolayi haka calisiyorm ama aklimin hep bir kosesinde var isi birakmak..yillar yili calisamam..ama dedigim gibi calisanlara da saygi duyuyorm hayat sartlari zor ama ben birakinca parayi dusunmicm bisekilde gecinirz Rabbimin yardimiyla..eger kalbini kirdigim incittgm biri varsa da ozur dilerim hakkinizi helal edin .

Benim açımdan problem yok. 😊

İş hayatı birçok defa çok zorluyor, şu saate kadar soluksuz çalıştım ayakta zor duruyorum. Fazla mesai yapacaktım halbuki ona bile gücüm kalmadı.

Evde oturmak ciddi lüks aslında, yetinilse bile lüks... erkeğin maaşının biraz yüksek olması gerekiyor ki sıkıntı olmasın o imkan da çoğu kişide yok.
Gönlünüze göre olsun diyeyim.

Konu sahibi olmadığınız için yanlış yöne giden bir mesaj varsa insanlar hep onu görüyor, sonradan yazılsa bile tekrar tekrar yorum geliyor, her mesaj kendi içinde bütün olmalı ki sıkıntı çıkmasın. Evet o yüzden bir sürü paragraf yazıyorum, stresi yüksek. 😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X