• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bundan bir yıl öncesine kadar çalısıyordum 14 yaşımdan beri okula giderken dahi çalıştım hep .7 ay önce evlendim .1 yıl öncesinde ise aşçılık yaptıgım yerde erkek eleman almadıkları 80kiloluk agır cuvallar taşıdıgım için belimi incittim dayanmadım işin agırlıgına ve ayrılmak zorunda kaldım bunun yanı sıra çalışırken silahlı güvenlik sınavlarına girdim ve kazandım çalışma belgem var.eşim cok iyi bir insan tek kötü yanı asla asla çalışmamı istemiyor,ben ilk aylarda sıkılmıyordum evimin düzeniyle oyalanıyordum haliyle artık sıkılmaya başladım kendisinin maaşı 3100 tl iyi kötü yetiyor .ama ben çalıstıgım günleri cok özledim bana her çalısmak istdgimde ben sana bakamıyormuyum neye ihtiyacın varsa almıyormuyum diye cevaplar veriyor,ondan gizli başvuru yaptıgımı öğrendi ve bana trip atıyor küs gerçekten ne yapcam bilmiyorum
Bırakın küssün,trip atsın. Siz bir ömür kendinize küseceğinize o size 3 gün küssün. Yanlış anlamayın ama 3000 tl iyi kötü yetiyor demişsiniz,kötü anlamda bile yetmez bu hayat şartlarında.. çocuk olunca hiç yetmez.

Son bir kez biseyler yazma ihtiyaci hissettim..ben kimseye calismasin demedim calisanlara saygim sonsuz calisin paranizi kazanin helali hos olsun...ihtiyaci olanlara bisey diyemem ben de cok calismak atanmak istedim sukur atandim da ama atandiktan sonra fikirlerim cok degistii cok zorlandm yiprandm..idare etmekte zorlaniyorm hem bu sebepten hem baska sebepten hemde ailevi bazi seylerden dolayi haka calisiyorm ama aklimin hep bir kosesinde var isi birakmak..yillar yili calisamam..ama dedigim gibi calisanlara da saygi duyuyorm hayat sartlari zor ama ben birakinca parayi dusunmicm bisekilde gecinirz Rabbimin yardimiyla..eger kalbini kirdigim incittgm biri varsa da ozur dilerim hakkinizi helal edin .

Ben diger yorumlariniza bakarak sizi cok yorgun görüyorum. Ne yasiyorsunuz, sizi neler bu kadar yipratiyor bilmiyorum ama insallah en kisa zamanda bir ferahlik gelir.

Evet erkek egemenlik var genel değerlendirmede. Ama okuyan ya da kendini geliştiren kadınlar sayesinde aşılıyor. aile ve çevre çok önemli ama.
inanirim ailenin bir kizini öz güvenle yetistircek, benim yasadim ulkede kizlar hic baskiya gelmiyor, aileler mahalle deki su sunu diyor diye takmaz

inanirim ailenin bir kizini öz güvenle yetistircek, benim yasadim ulkede kizlar hic baskiya gelmiyor, aileler mahalle deki su sunu diyor diye takmaz
Ozguvensiz yetiştirmek bir yana okutmak istemeyen, erkenden evlendirmek isteyen, dışarı çıkmasına doğru dürüst izin verilmeyenler vs var hala...

Ben bundan bir yıl öncesine kadar çalısıyordum 14 yaşımdan beri okula giderken dahi çalıştım hep .7 ay önce evlendim .1 yıl öncesinde ise aşçılık yaptıgım yerde erkek eleman almadıkları 80kiloluk agır cuvallar taşıdıgım için belimi incittim dayanmadım işin agırlıgına ve ayrılmak zorunda kaldım bunun yanı sıra çalışırken silahlı güvenlik sınavlarına girdim ve kazandım çalışma belgem var.eşim cok iyi bir insan tek kötü yanı asla asla çalışmamı istemiyor,ben ilk aylarda sıkılmıyordum evimin düzeniyle oyalanıyordum haliyle artık sıkılmaya başladım kendisinin maaşı 3100 tl iyi kötü yetiyor .ama ben çalıstıgım günleri cok özledim bana her çalısmak istdgimde ben sana bakamıyormuyum neye ihtiyacın varsa almıyormuyum diye cevaplar veriyor,ondan gizli başvuru yaptıgımı öğrendi ve bana trip atıyor küs gerçekten ne yapcam bilmiyorum
Atsın boşver bir gün atar iki gün atar. Aldığı maaşla bir yere kadar idare edersiniz. Sen de çalış. Sonra kafanı duvarlara vurursun benim gibi.

Ozguvensiz yetiştirmek bir yana okutmak istemeyen, erkenden evlendirmek isteyen, dışarı çıkmasına doğru dürüst izin verilmeyenler vs var hala...
cok yazik nedeyim ki:-( kiz cocugu bir cicekdir, ben anne deylim, ama babam 3 kizini hep bir oglundan ustun tutu

cok yazik nedeyim ki:-( kiz cocugu bir cicekdir, ben anne deylim, ama babam 3 kizini hep bir oglundan ustun tutu
Eşit yetistirsin yeter fazlasını da istemez kimse:) hem bu şefer erkek çocuğun daha az seviniyorum daha az ilgi görüyorum ikinci plândayım vs gibi düşünüp özgüveni düşer.

Eşit yetistirsin yeter fazlasını da istemez kimse:) hem bu şefer erkek çocuğun daha az seviniyorum daha az ilgi görüyorum ikinci plândayım vs gibi düşünüp özgüveni düşer.
yok onunda öz güveni iyidir :-) babamin farkli davrandi söyle, bagirma kardeslerine onlar kiz derdi :-)

Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
Kuran da böyle birşey yazmiyor. Çalıştırılamaz yazmiyor yani ha eş razi degilse olabilir ama kadin calistirilmaz diye birsey yok. Benim dini bütünüyle yasayan tanıdıklarım var ve çalışıyorlar. Şu kocaların sırf istedikleri olsun diye dini kendi işlerine geldikleri gibi kullanmaları yok mu. Gel de boğma 👊

ben müslüman deylim o konuda birsey diyemem, ama calisip calismamanin dinle alakasi oldunu sanmam, cohu türk erkekleri duyduma göre, kadin kendini garantiye almasin diye calisitirmiyormus, yani ipleri ellinde tutmak icin,
Siz nerelisiniz ve biz türkleri nereden tanıyorsunuz... Türkçe yazımınızda çok yanlışlar var dikkatimi çektiniz

Hz hatice esinin isini devralmisti kocasi olunce ayrica islerini baskasina yaptiriyordu kendisi kervanlara katilip gitmiyordu ztn peygamberimiz(s.a.v) ile evlenince isleri ona devretti
Herkes hz. Haticeyi ornek vermiş ama dediginiz doğru. Neden eksilediler onu anlamadim 😀 ama dinimizde kadin calistirilmaz diye birsey yoktur diye biliyorum

Kuran da böyle birşey yazmiyor. Çalıştırılamaz yazmiyor yani ha eş razi degilse olabilir ama kadin calistirilmaz diye birsey yok. Benim dini bütünüyle yasayan tanıdıklarım var ve çalışıyorlar. Şu kocaların sırf istedikleri olsun diye dini kendi işlerine geldikleri gibi kullanmaları yok mu. Gel de boğma 👊
Bazi şeyleri dine kurana baglayip cikiyorlae işin icinden. Sizde bilirsiniz ki kiz evlat okutulmaz okula gonderilmez ilim irfan sahibi olsun istenmez sonrada kucuk yasta evlendirilip kocaya hizmet eden cocuk dogurup kocasi dovsede sovsede kabul ettirilen dayatmalar halen devam ediyor. Kiz cocugu okusun istenmez her zaman erkege hizmet icin bu dunyaya gelmistir cunku kadin ayaklari uzerinde durursa aldatir kotu yola sapar ama kocanin dizinin dibinde olursa namisli olur efendim ondan sonra o adam disarda guzel kadim gorunce ama agzinin suyu akar genelde sapik insanlar basririlmis duygulari olan insanlar oluyor zaten modernligi ise cok farkli algiliyorlar afedersiniz bazilarina gore kadinin saci aciksa kafir ölsun oluyor arabistan gibi yani kafalar cok baska tertemiz delirmelik Allahimm iyi ki bu gunleri gorduk ya cok sukur. Hanim efendide calissin ya da calismasinda kocanin dusunce yapisi zaten pek anlasilir cinsten degil Allah yardimcin olsun

Erkek calissin ben istemyorum.dine gore bakarsak kadinin evde olmasi gerekli.

29 Kasım 1990'dan beri kadının çalışması erkeğin iznine bağlı değil. Medeni bir ülkede olması gerektiği gibi...
Tek bir kadının açtığı dava ve binlerce kadının uğraşıyla kazanılmış bir hak bu. Bir kadının nerede durması gerektiğine kocası da siz de karar veremezsiniz yani. İnandığınız dinde de böyle bir şey yok zaten.

Siz bu hakkı kullanmak istemiyorsanız kullanmayın. Konu sahibi kullanmak istiyor. Kocasından izin almak zorunda değil. Kendisinin paşa gönlü bilir.
Sizin paşa gönlünüz kendi hayatınıza hükmedebilecek güce sahipse siz de verin istifanızı oturun evinizde.

Erkek calissin ben istemyorum.dine gore bakarsak kadinin evde olmasi gerekli.
O kadar yazıyoruz buralarda hala bu kafada olmanıza cidden çok üzülüyorum...
Bir kadın kendi ayakları üzerinde durabilmeli ve biz eğitmenler sizin bu ürkütücü fikirlerinizle daha çok mücadele edeceğiz gibi görünüyor... ve bu beni çok üzüyor

29 Kasım 1990'dan beri kadının çalışması erkeğin iznine bağlı değil. Medeni bir ülkede olması gerektiği gibi...
Tek bir kadının açtığı dava ve binlerce kadının uğraşıyla kazanılmış bir hak bu. Bir kadının nerede durması gerektiğine kocası da siz de karar veremezsiniz yani. İnandığınız dinde de böyle bir şey yok zaten.

Siz bu hakkı kullanmak istemiyorsanız kullanmayın. Konu sahibi kullanmak istiyor. Kocasından izin almak zorunda değil. Kendisinin paşa gönlü bilir.
Sizin paşa gönlünüz kendi hayatınıza hükmedebilecek güce sahipse siz de verin istifanızı oturun evinizde.
👏🏻👏🏻

Bırak yapsın tribini canım. Sen dinleme. Git çalış kiz. Ben senin arkandayım 😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X