• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen eşime sinirle aynı konu için tartıltıgımızda senin bana verdigin haftalık harçlıgı ben günlük harcıyordum bekarken dedim ama hakkatende öyleydi haftada yüz lira bırakır cüzdanıma koyar ayrıyetten kredi kartından istedigini al diyor ben kendisine kıyamadıgımdan almıyorum hiç bişey
Haftada 100 lira neye yeter ki,bunu bilmiyor herhalde eşiniz.
Hiç mi markete gidipte fiatlara bakmıyor acaba.

Ben bu zihniyeti ve kaynağını çok iyi biliyorum ama burada söylemicem. Aynen yetinmeyi bilince her şey duzeliyor aynen. Intihar eden insanlar da yetinmeyi bilmemekten hep. Tabii ne sandınız, yetinmeyi bilseler borç içinde mi yüzeyler?
Neymis kaynagi soyleyin bizde bilelim.

Olayları ve durumları yaşadığımız zamana göre değerlendirmek gerek. Eşiniz çalışmanızı istemiyorsa güzelce oturup konuşun, neden çalışmak istediğinizi anlatın, çalışmayı düşündüğünüz yere beraber gidip bakın hatta içine sinmeyen şey varsa mantık sınırları içinde açıklasın, kırmadan güzelce anlaşmaya çalışın. Aldığı maaş çok az, ayrıca çocuk filan yokken birikim yapmak gayet mantıklı, ona da bunu anlatın. Kötü bir şey istemiyorsunuz, küserek değil de konuşarak çözmeye çalışın. Ayrıca işleyen demir ışıldar, boş durmak dinimizce de hoş görülen bir şey değil, konu sahibi arkadaş ne güzel çalışkan bir insan, gençken, eli kolu tutarken çalışmalı herkes.

ben dugunlerde yapilan gereksiz luks harcamalari kasttettim Suan her sey pahali evet ama eskiden de insanlar karneyle sirayla aliyolarmis yiyeckleri o gunleride unutmayalim
Eskiden karneyle aliniyordu simdi cok şükür herkes rahatlikla ekmek aliyor. Ekonominin ne iyi (!) oldugunu malum kisiler gibi anlatmaniz... sirada ne var yol yapti falan bekliyorum çünkü ben.

Geçen eşime sinirle aynı konu için tartıltıgımızda senin bana verdigin haftalık harçlıgı ben günlük harcıyordum bekarken dedim ama hakkatende öyleydi haftada yüz lira bırakır cüzdanıma koyar ayrıyetten kredi kartından istedigini al diyor ben kendisine kıyamadıgımdan almıyorum hiç bişey
Valla o size kıyıyor gayet. Şöyle gönlünüzce harcayın da görsün bakalım size bakabiliyor mu bakamıyor mu

ben dugunlerde yapilan gereksiz luks harcamalari kasttettim Suan her sey pahali evet ama eskiden de insanlar karneyle sirayla aliyolarmis yiyeckleri o gunleride unutmayalim
Bakın yıllar öncesinin şartlarını ble konuşmaya değmez.
Şu an günümüz farklı.

O zmanda sartlar zormus ama bu kadar luks yoktu

Hayır, maaşlar daha yüksekti.

Eskiden evin erkeğinin çalışacağı varsayıldığı için maaşlar yüksekti, şimdi ise iki kişinin de çalışacağı varsayılıyor.

Evin hanımlarının çalışmasının nedeni eve lüks plazma tv almak değil çocuğu doyurabilmek.

Zaten eskiden zengin olan lüks tüplü tv alırdı, aynı hesap. Zenginler en güzel kumaşlardan özel kıyafet diktirir, en iyi radyoyu (bknz cep telefonu) alır, mobilyasını oyma alırdı. Bugün sadece ürünler dayanıksız üretildiği için sık sık yenilememiz gerekiyor, yoksa parası olana mal çoktu.

Bu ailenin maaşı 3100 tl, iki çocuk olsa açlık sınırı 2516 TL, yoksulluk sınırı ise 8197 tl.
O para dayanmayacak.

Sen bi kıy o paracıklara bakayım. Nasıl çalıştıracak o zaman

Arkadaşım sizin eşiniz, Facebook şifresini bile kendiyle birlikte amcasının eşinin doğum tarihini koyan insan değil mi? Aralarında ki yakınlıktan dert yandığınız yorumları hatırlıyorum.

Sizin çalışmanıza din üzerinden laf edeceğine kendi abuk sabuk ilişkilerine baksın.
🎯

Geçin rızkı bitti o devirler artık,mide nasıl doyacak diye insanlar pazardan marketlerden yerlerden topluyorlar artık bazı ürünleri.

Kesinlikle bir kadının kazandığı parayı kendine ailesine harcamak lüksü varken neden eşe muhtaç kalsın ki..
Konu sahibi geciniyoruz biz yetiyor demis degil mi ben ona gore yorum yaptim isteyen istedigi gibi calissin benim fikrim boyle.

Haydaa geldik mi yine karneye? 😅 karneyle alışveriş yapılan yıllarda dünyada 2. Dünya savaşı yaşanıyordu bilmiyorum bilginiz var mı. 1946 yılında da kademeli olarak sonlandırıldı. Yani ekonomik durumla değil savaş sebebiyle üretimin azalmasıyla ilgili bir şey o dediğiniz.
Ama lüksün arttığı konusunda sizinle hem fikirim. Şimdi her şeyin en iyisi en güzeli olsun algısı var, insanlar birbirlerinden görüp özeniyor vs. Sebebi ne olursa olsun bu zamanda geçinmek cidden zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X