Çalışmak istiyorum artık :(

Rossella

♡^♡♧○
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.079
831
43
Mrb kizlar ben onlisans moda tasarim mezunuyim. Acikogretimden de lisans iktisat bitirdim kpss ye girdim bi kac kez ama olmadi artik unudum da kalmadi. 5 bucuk aylik bebegm var seneye de 2018 kpss ye son kez girmeyi düşünüyorum bebek olunca zor hazirlanrm diye şimdiden basladim calismaya. Eger seneye kpss den 85 ustu gelmezse artik kendime bi yol çizmeliyim ama nasil :( ben de her gun ise gidip gelmek istiyorum asgari ucret bile olsa isim olsun istiyorum bi ortamim olsun istiyorum kendimi ise yaramaz gibi hissediyorum. Evdede bos degilim biseyler üretiyorum okuyorum arastiriyorum ama para kazanmak istiyorum artik ve tek maas olunca illa sıkıntı oluyor. Eşimde asgari ucrete seni çalıştırmam deyip duruyor :( yorucu bi is olmanamasi lazim diyo inanin bunalima girdim evde. Sizce ozel sektorde nasıl bi is bulablrm. Gebzede yasiyorum.

Mrb kizlar ben onlisans moda tasarim mezunuyim. Acikogretimden de lisans iktisat bitirdim kpss ye girdim bi kac kez ama olmadi artik unudum da kalmadi. 5 bucuk aylik bebegm var seneye de 2018 kpss ye son kez girmeyi düşünüyorum bebek olunca zor hazirlanrm diye şimdiden basladim calismaya. Eger seneye kpss den 85 ustu gelmezse artik kendime bi yol çizmeliyim ama nasil :KK43: ben de her gun ise gidip gelmek istiyorum asgari ucret bile olsa isim olsun istiyorum bi ortamim olsun istiyorum kendimi ise yaramaz gibi hissediyorum. Evdede bos degilim biseyler üretiyorum okuyorum arastiriyorum ama para kazanmak istiyorum artik ve tek maas olunca illa sıkıntı oluyor. Eşimde asgari ucrete seni çalıştırmam deyip duruyor :KK43: yorucu bi is olmanamasi lazim diyo inanin bunalima girdim evde. Sizce ozel sektorde nasıl bi is bulablrm. Gebzede yasiyorum.
oh gebzede cok iş bulursun. serrvisi olan saatleri güzel limanlar- fabrikalar vardır. sekreterlik bile olsa iyi. ki iktisat okumuşsun. muhakkak muhabse vs. gibi şeylerde iş cıkar. eger daha merkezde olsun dersen doktor muayanelerini ddene. ama dahiliye kadın dogm. cocuk kini olmasın. mesaileri cok uzun olabiliyor.
dişci iyidir :D

bende acikogretim lisans saglik yonetimini okuyorum 1 siniftaym ve 4 yıl sonra ne yapacagimi bilmiyorum bu bolumde torpil olmaynca nasil hastahanede calisicm bilmiyorum . baska bi bolum secseydm keske suanda calismak istiyorum ama hic bi fikrim yok:işsiz: banada fikir verin bilgisayar sertifikan var mi sirketlerde masa basi iş bulursun belki

5,5 aylık bebeğe kim bakacak

Evde bunalmışsınız sanki

Bu aşamada sıfırdan başlayacağınız iş asgari ücret civarında olur ki çocuk bakıcıları da o civarda alır

2018 KPSS ye kadar bence ders çalışın çocuk da büyür o arada biraz puanınıza göre hareket edersiniz

Örneğin 2016 dan 88 aldım ama atanma ihtimalimin düşük olduğu kanaatindeyim

Moda tasarımı okumuşsunuz,bence çok hoş ve renkli bir bölüm.Eğer yaratıcığınızı konuşturursanız kendi fırsatlarınızı kendiniz meydana çıkarırsınız.

Benim takip ettiğim pek çok blog var,bloggerler zevkine göre model belirleyip dikiyor,kombin yapıp giyiyor ve internet üzerinden satışını gerçekleştiriyor.Hatta bu yolla çok iyi miktarlar kazananları biliyorum.Yalnız özgün olmak ve modayı takip etmek şart.Tabii blog dünyası kurallarını iyi öğrenmek de gerekli.

Tabii dikiş dikebiliyor musunuz,bilmiyorum.Biliyorsanız ne güzel bir yeteneğiniz var,illa kpss diye ısrar etmek niye?

5,5 aylık bebeğe kim bakacak

Evde bunalmışsınız sanki

Bu aşamada sıfırdan başlayacağınız iş asgari ücret civarında olur ki çocuk bakıcıları da o civarda alır

2018 KPSS ye kadar bence ders çalışın çocuk da büyür o arada biraz puanınıza göre hareket edersiniz

Örneğin 2016 dan 88 aldım ama atanma ihtimalimin düşük olduğu kanaatindeyim
İse seneye haziran gibi girmeyi düşünüyorum kpss den sonra. Bebegim ins 1 buçuk yasinda olcak o zmn ve annem bakacak

Moda tasarımı okumuşsunuz,bence çok hoş ve renkli bir bölüm.Eğer yaratıcığınızı konuşturursanız kendi fırsatlarınızı kendiniz meydana çıkarırsınız.

Benim takip ettiğim pek çok blog var,bloggerler zevkine göre model belirleyip dikiyor,kombin yapıp giyiyor ve internet üzerinden satışını gerçekleştiriyor.Hatta bu yolla çok iyi miktarlar kazananları biliyorum.Yalnız özgün olmak ve modayı takip etmek şart.Tabii blog dünyası kurallarını iyi öğrenmek de gerekli.

Tabii dikiş dikebiliyor musunuz,bilmiyorum.Biliyorsanız ne güzel bir yeteneğiniz var,illa kpss diye ısrar etmek niye?
Dikis dikebiliyorum ama kalip cikarmada problemim var. Çizimlerim fena değil di ama 7-8 yıldır hic çizmiyorum o yuzden köreldim biraz :(

oh gebzede cok iş bulursun. serrvisi olan saatleri güzel limanlar- fabrikalar vardır. sekreterlik bile olsa iyi. ki iktisat okumuşsun. muhakkak muhabse vs. gibi şeylerde iş cıkar. eger daha merkezde olsun dersen doktor muayanelerini ddene. ama dahiliye kadın dogm. cocuk kini olmasın. mesaileri cok uzun olabiliyor.
dişci iyidir :KK70:
Ewet is imkani var ama burayi tam bilmiyorum nasil isler yapabilrim diye. Yasim 28 bucuk oldu seneye dusunuyorum is bakmayi 29-30 olcam. İktisat aciktan okudum o yuzden muhasebe tecrubem yok

belediye halk egitim vs gibi yerlerde dikis yada moda tasarim ogretmenligi olabilir belki.

Tekstil sektöründe neredeyse her firma kapısına ilan asmış.
Kpssyi yine deneyin ama olmazsa da işsiz kalma gibi durumun asla olamayacağı bir sektör.
Gebzede bi ton tekstil fabrikası vardır, olmadı onlardan birisine kesimci falan olarak girer kalıbı içeriden gelistirirsiniz.
Ya da haftasonu modelistlik üzerine kurslarda kendinizi geliştirirsiniz.
Cidden çalışmak isteyene iş çok.
Sektörün içindeyim gerçekten millet elemansızlıktan kırılıyor.

Ewet is imkani var ama burayi tam bilmiyorum nasil isler yapabilrim diye. Yasim 28 bucuk oldu seneye dusunuyorum is bakmayi 29-30 olcam. İktisat aciktan okudum o yuzden muhasebe tecrubem yok
mıuhase işi kolay ya.. hele ki ön muhasebe olursa daha iyi.. yaparsın korkma...iş ilanları verilen siteler var ya nette üye ol cv gönder bol bol. elbet biri işe alır. gebze bu konuda cok aktif bir yer.

Tekstil sektöründe neredeyse her firma kapısına ilan asmış.
Kpssyi yine deneyin ama olmazsa da işsiz kalma gibi durumun asla olamayacağı bir sektör.
Gebzede bi ton tekstil fabrikası vardır, olmadı onlardan birisine kesimci falan olarak girer kalıbı içeriden gelistirirsiniz.
Ya da haftasonu modelistlik üzerine kurslarda kendinizi geliştirirsiniz.
Cidden çalışmak isteyene iş çok.
Sektörün içindeyim gerçekten millet elemansızlıktan kırılıyor.
Gebzede tekstil icin kucuk atolyeler var tekstil uzerine buyuk fabrikalar gebze tarafinda pek yokmus diye duydum. Burda gida, araba parcasi vs uzerine buyuk kurumsal fabrikalar var. Esimde kucuk işletmelerden ziyade kurumsal yerlere sicak bakıyor. Ben evli olmasam sıkıntı etmezdim ama evli olunca esim karisiyor maalesef calisacagim is yerinin sartlarina.. tekstl üzerine kurumsal yerler sanirim istanbul avrupa yakasinda ve denizli de çoğunlukta...

Merhaba bende gebze deyim.Kurumsal bir firmada çalışıyorum.

Daha önce çalıştığım işyerinde Beyaz yaka da atanamamış öğretmenler çalışıyor du.
Sizde böyle şirketlere başvurabilşrsiniz.yani Fabrikaların bu bölümlerine.ilk başta küçük ölçekli firmalaran başlamalısın ız.daha sonra tecrübe kazanınca bakarsınız...

İlla ki mesleğinizi yapmak zorunda değil siniz.Gebze bu konuda pek gelişmemiş.
Otomotiv ve plastik sanayi vb vb çok ça var.
İlk etapta maaş birqz düşğk olur ama yol yemek servisi Vs olur rahat edersiniz...

Bende önlisans moda tasarımı okuyorum :) Fakat bu kadar karamsar olmanıza üzüldüm. Moda tasarımı maalesef insanın hevesi olmayınca yapılamayacak bir meslek. Ben de öğrenciyim fakat birkaç moda evine model çiziyorum. Sizde çevrenizdeki moda evleri, terziler gibi yerlere model çizimleri yapabilirsiniz veya kendinizi geliştirip kalıp satabilirsiniz.
Sosyal medya üzerinden minik minik saç bandı, papyon, toka gibi şeyler tasarlayarak satabilirsiniz.
Eğer evden çalışmak istiyorsanız tabii.
Verebileceğim nacizhane tavsiyelerim bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir.. :KK200:
Uğraşamam koşturamam demeyin kimsenin armut pişip ağzına düşmüyor..

Bende önlisans moda tasarımı okuyorum :) Fakat bu kadar karamsar olmanıza üzüldüm. Moda tasarımı maalesef insanın hevesi olmayınca yapılamayacak bir meslek. Ben de öğrenciyim fakat birkaç moda evine model çiziyorum. Sizde çevrenizdeki moda evleri, terziler gibi yerlere model çizimleri yapabilirsiniz veya kendinizi geliştirip kalıp satabilirsiniz.
Sosyal medya üzerinden minik minik saç bandı, papyon, toka gibi şeyler tasarlayarak satabilirsiniz.
Eğer evden çalışmak istiyorsanız tabii.
Verebileceğim nacizhane tavsiyelerim bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir.. :KK200:
Uğraşamam koşturamam demeyin kimsenin armut pişip ağzına düşmüyor..
2008 de mezun oldum moda tasarimi isteyerek okumuştum ve ailemin tutucu yapisi yuzunden ilerletemedim. İstanbul ya da bursa da yaşasaydım farkli olablrdi ama muglada meskegimin uzerine dusenedim. Su an gebze de yasiyorum ve kendi mesleğim uzerine artik calismak istemiyorum calisma saatleri zorlamayan saatleri belli bir is dusunuyorum. Grafik tasarim ve muhasebe kursuna gitmeyi düşünüyorum buralarda belki is bulmam da arti olur benim icin. İs kur a gittim bana gore is yokmus burda o yüzden bende bu kurslari düşünüyorum.
Senin dediğin tarzda seylerle ugrastim vaktiyle. Nikah sekeri yapip satmistim bi aralar. Bebek ördum, kurdela nakisi ortuler sattim ama artik bi is ortami istiyorum. Evde cok sikildm yeterince. Evde is isytemiyorum.
Farkli sektor dusunuyorum. Belki mezun olduğum vakitler bu gebze tarafinda yasasaydim meslegimi surdurup gelistreblrdm istanbula yakin oldugu icin ama vaktiyle burda yaşamıyordum koreldim vevazgectim artik

Back
X