çalışmak istiyorum ne yapacağımı bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
yüksek lisans tez dönemindeyim bir aya kadar bitecek. Hayalim öğretim görevlisi olmak bu amaç doğrultusunda çalışıyorum belki doktora yapmayı da düşünüyorum.

Aynı zamanda bu sonbaharda bir evlilik durumu söz konusu. Erkek arkadaşım 2 bin maaş alıyor. Bu yüzden benimde hemen çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Öğretim görevlisi de hemen oluyum diyince olmuyor.

Sorunum da şu: acaba evlendikten sonra evde kalıp hayalim doğrultusunda derslerime yoğunlaşmak mı yoksa hemen bir iş aramaya koyulmak mı?

(700-800e kiralık ev bulup 2bin ile zor da olsa geçinebiliriz diye düşünüyorum bu süreçte ama çok zor tabi ki)

durum yok niye evleniyorsunuz diye soracaklara şimdiden cevap vereyim 4 yıllık bir ilişkimiz var ve bekledik ancak bu noktaya kadar düzelebildik erkek arkadaşım en başından evlenmek istiyodu ben erteliyodum daha düzenli bir iş buldu bu süreçte. Beklemeyelim artık diyor.

part time iş bulsanız. 2000 tl ile evet bu devirde geçinmek zor. gündüz çalışırsınız akşam da derslerinize yoğunlaşırsınız. veya doktora yapcaksanız tam tersi. bi de bu doktora yl yapanlara devlet burs veriyordu ona da başvurun. krediyse pek bulaşmayın gerçi de. sonra ödemesi zor oluyor.

800 lira kira
100 lira elektrik
50 lira su
100 lira yakıt
100 lira telefonlar
150 lira yol parası
50 lira apartman aidatı
50 lira internet bağlantısı
-------------------------------------
1400 lira etti

Geri kalan 600 lira anca mutfak masrafına ucu ucuna yeter. Ki düşük hesapladım ben giderleri. Karın tokluğuna yaşarsınız. Başka hiç masraf çıkmaması gerekir.

Ayrıca düğün masraflı bir şey, hiç eşya almayacak takside girmeyecek misiniz? Her şeyi aileler mi yapacak?

Maddi acidan çok zor 2000tl nedir ki iki kartım var birini mutfak alisverisi ev giderlerine kullaniyorum diğeri kozmetik giyim cafe restaurant gibi harcamalara ev için harcadigim kart 2300tl gelmis sadece o da cok lux uçlarda yaşamıyorum yani olması gerektigi kadar üstelik bu parayla kirada oturacaksin sakin canim evliligi ertele kendi kariyerini işini maasini ayarlamadan evlenme hayat çok zor ve pahalı üstelik dugun mobilya ev eşyaları gibi harcamalarinizda olacak cok bunalirsin

800 lira kira
100 lira elektrik
50 lira su
100 lira yakıt
100 lira telefonlar
150 lira yol parası
50 lira apartman aidatı
50 lira internet bağlantısı
-------------------------------------
1400 lira etti

Geri kalan 600 lira anca mutfak masrafına ucu ucuna yeter. Ki düşük hesapladım ben giderleri. Karın tokluğuna yaşarsınız. Başka hiç masraf çıkmaması gerekir.

Ayrıca düğün masraflı bir şey, hiç eşya almayacak takside girmeyecek misiniz? Her şeyi aileler mi yapacak?

aynen benim hesaplamam da bunun gibi birşey oldu ucu ucuna geçiririz diye düşündüm bir süre zorluk yaşarız ben işe girince düzelir diye umut ediyorum

eşyaları aileler alacak

Hiç mi gezmeyeceksiniz,ekstralarınız olmayacak,hiç mi hasta olmayacaksınız? her gün çorba mı içeceksiniz? giyinmeyecekmisiniz? bir yerden bir yere gitmeyecek ve yol paranız hep sıfır mı olacak? parfüm kozmetik almayacakmısınız?

ben işe girene kadar böyle yaşanır mı işte sorun orda :) evet ucu ucuna karnımız doyar diye düşündüm başka birşey yapamayız

yüksek lisans tez dönemindeyim bir aya kadar bitecek. Hayalim öğretim görevlisi olmak bu amaç doğrultusunda çalışıyorum belki doktora yapmayı da düşünüyorum.

Aynı zamanda bu sonbaharda bir evlilik durumu söz konusu. Erkek arkadaşım 2 bin maaş alıyor. Bu yüzden benimde hemen çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Öğretim görevlisi de hemen oluyum diyince olmuyor.

Sorunum da şu: acaba evlendikten sonra evde kalıp hayalim doğrultusunda derslerime yoğunlaşmak mı yoksa hemen bir iş aramaya koyulmak mı?

(700-800e kiralık ev bulup 2bin ile zor da olsa geçinebiliriz diye düşünüyorum bu süreçte ama çok zor tabi ki)

durum yok niye evleniyorsunuz diye soracaklara şimdiden cevap vereyim 4 yıllık bir ilişkimiz var ve bekledik ancak bu noktaya kadar düzelebildik erkek arkadaşım en başından evlenmek istiyodu ben erteliyodum daha düzenli bir iş buldu bu süreçte. Beklemeyelim artık diyor.
2000 TL eşiniz alırken siz 2000Tl alsanız ekonomik; 4000 TL alsanız manevi olarak gecinemezsiniz.erkek arkadaşınız kpsscalissin .siz de öğretim görevlisi olUn olamıyorsunuz kpss çalışın öyle evlenin

Kira ve faturalarla zaten maaşın büyük kısmı yok olacak. Evlilik illaki yakında olacaksa Bir an evvel çalışmanız şart görünüyor.

2000 lira ile geçinmeniz imkansız siz de işe girmeden ya da atanmadan evlenmeyin derim şartlarnız olgunlaşmamış

Doktora yapan ve yıllardır özel sektörde çalışan birisi olarak söylüyorum kadronun ne zaman çıkacağı belli olmaz yl de bitse doktorada bitse garantisi yok. Okul bittiğinde boşta kalmak istemiyorsanız hemen bi iş bulun hem okul hem iş bi sekilde idare ediliyor. Ayrıca 2000 ile geçinilmesi çok zorrr maalesef sizinde çalışmanıza ihtiyaç var.

2000 TL eşiniz alırken siz 2000Tl alsanız ekonomik; 4000 TL alsanız manevi olarak gecinemezsiniz.erkek arkadaşınız kpsscalissin .siz de öğretim görevlisi olUn olamıyorsunuz kpss çalışın öyle evlenin

evet bu konuları konuştuk sorun olmayacağını düşünüyorum maaş konusunun. şuanda işe girersem asgari ücretli bir iş bulabilirim bulursam. öğretim görevlisi de 5 bin civarı bir maaş alıyor bir anda hayatımız farklı şekillerde değişebilir maddi açıdan :) şimdi olmasa bile ilerde mutlaka öğretim görevlisi olacağım diyorum o kadar istiyorum hem maddi olarak hem de yüksek lisans yapma sebebim bu zaten yıllardır hayalim olduğu için

Doktora yapan ve yıllardır özel sektörde çalışan birisi olarak söylüyorum kadronun ne zaman çıkacağı belli olmaz yl de bitse doktorada bitse garantisi yok. Okul bittiğinde boşta kalmak istemiyorsanız hemen bi iş bulun hem okul hem iş bi sekilde idare ediliyor. Ayrıca 2000 ile geçinilmesi çok zorrr maalesef sizinde çalışmanıza ihtiyaç var.
evet bir de benim şehir de kısıtlı kendi bulunduğum ilde yapmak istiyorum çok zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X