çalışmak istiyorum ne yapacağımı bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2000 liraya geçinmeniz imkansız , taş yersiniz üstüne bir de faturalarınız birikir.(düğün nişan ev eşyası vs her şeyi size tek kuruş ödetmeden ailelerin yaptığını fark ettiğimiz durumda).çalışırken de ders çalışabilirsiniz.herkesin evde oturup ders çalışma lüksü yok birazcık sıkıntıya gireceksiniz.acilen işe girmeniz lazım, sonbaharda evlilik düşünüyorsanız geç bile kalmışsınız eğer birikimsizseniz.

Canım maalesef kirada oturan bir insan için 2000 lira ile geçinmek çok zor. Sıfır borçla evlenseniz 800 kira, 400 doğalgaz, 300 elektrik su. Ne yiyeceksiniz? İkinizin de çalışması lazım

Ay :)))) valla yan komşumuz hiç kalorifer açmaz taş gibiler Roman çocukları kuru ekmekle günü geçiriyor incecik hırkayla aynı.. 7 24 Doğal gazlı her türlü meyve eti yiyenlerin hastalıktan kanserden kırıldığında pek tabi biliyorsunuzdur.. Hiç alakası yok yani..

nasıl alakası yok yahu etle balla beslenen çocuk ile kuru ekmek yiyen çocuk bir olur mu?

Herkes evlenmek herkes cocuk dogurmak yetmedi ikinciyi yapmak zorunda degil. Eger ev gecindirebilecekseniz evlenin. Ailelerinizin yaninda yasiyorsunuz muhtemelen ailenize bi acin once 2000lira maasi var kiraya cikacagiz deyin ananiz babaniz ne diyo yazin burda da
benim ailem pek gönüllü değil buna ama ben istediğim için birşey diyemediler onlarda geçinemeyeceğimi söylüyor

Canım ayın yarısında sadece çorba makarna yersiniz, son günlerde ona bile para kalmaz.
Evliliginizin ilk günlerini kimse bu yoklukla hatırlamak istemez. İyi düşünün bence.

Nişanlım ile nikah kıydık birlikte yaşıyoruz giderimiz ortak, ben 5 bin O 4,5 civarı alıyor çok büyük borç altına girmemiş olmamıza rağmen zor geciniyoruz. Hele eşyayı vs siz alacaksanız sakin 2 bine güvenip girmeyin o ise

Nişanlım ile nikah kıydık birlikte yaşıyoruz giderimiz ortak, ben 5 bin O 4,5 civarı alıyor çok büyük borç altına girmemiş olmamıza rağmen zor geciniyoruz. Hele eşyayı vs siz alacaksanız sakin 2 bine güvenip girmeyin o ise
Siz nasıl zor geciniyorsunuz yahu, borç mu ödüyorsunuz..
Geçim zor da 9000 e de rahat geçinilir yani.

Siz nasıl zor geciniyorsunuz yahu, borç mu ödüyorsunuz..
Geçim zor da 9000 e de rahat geçinilir yani.
2300 eşya taksidi
2000 ben babama kredi çekmiştim onun taksidi( son taksit)
630 lira kyk ödemesi
500 lira beyaz eşya taksidi
350 tv taksidi
400 elektirik faturası (doğalgaz kalorifer yok elektirik ile isiniyoruz)
250 kalan faturalar telefon internet vs
Bu ay sehirdisinda misafirlerimiz geldi 1 haftada 1400 lira para gitti, yemeğidir meyvesi ekstrası vs

Eliniz ekmek tutmadan evlenmeyin. Net. Artık öğretim görevlisi mi olursunuz, başka bir şey mi farketmez. 2000 liraya güvenilir mi yahu? Matematiğiniz yok mu... Kaç yıllık sevgili olduğunuz farketmiyor. Hadi karşı taraf iyi kötü bir şey yapmış da, siz yerinizde saymışsınız malesef.

2300 eşya taksidi
2000 ben babama kredi çekmiştim onun taksidi( son taksit)
630 lira kyk ödemesi
500 lira beyaz eşya taksidi
350 tv taksidi
400 elektirik faturası (doğalgaz kalorifer yok elektirik ile isiniyoruz)
250 kalan faturalar telefon internet vs
Bu ay sehirdisinda misafirlerimiz geldi 1 haftada 1400 lira para gitti, yemeğidir meyvesi ekstrası vs
Anladım, baya borcunuz varmış, onlar bitince çok rahatlar, ferah ferah gecinirsiniz :)

İs aramaya baslayin o sırada doktoraya hazirlanin.. bende ayni seyi yapmak istiyorum ama is yok malesef.. aramaya baslayinca sizde farkediceksiniz :(

Öğretim görevlisi olacağım diye her şeyi bırakıp buna hazırlanırsanız hayal kırıklığı yaşamanız mümkün. Çünkü bu iş KPSS gibi değil. Şu tarihte sınava girdim , şu tarihte tercih yaptım atama bekliyorum gibi bir şey değil. Kadro ne zaman açılacak, açılacaksa acaba siz alınacak mısınız gibi bir sürü türevi var. Niyetim hevesinizi kırmak değil kesinlikle. Elbette hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz fakat bunu bir işte çalışarak eş zamanlı yapmanızı tavsiye ederim. Bir işe girip akşamları YDS- ALES gibi sınavlarınızı çalışır puanlarınızı almaya bakarsınız ki bu sınavlar yıl içinde çok sık oluyor. Sonra açılan kadrolara başvuru yaparsanız, olursa ne ala. Ama tamamen buna odaklanıp işe girmemezlik yapmayın.

Hayalleriniz bana uçuk geldi
Sıcak bi yerde yaşadığım halde kışın 400tl doğalgaz geldiğini bilirim.hayat pahalı.siz kira ödeyeceksiniz fatura ödeyeceksiniz markete gideceksiniz pazara gideceksiniz 2bin tl ile bunlar çok zor.

Ve öğretim görevlisi olmak zaten zor iken bir de sadece kendi şehrinizde istiyorsunuz.boyle bi dünya yok :) bu devirde ekmek aslanın ağzında öyle kriterler koyarsanız çok beklersiniz

Heyecanınızı anlıyorum ama ev geçindiren bi insan olarak bu şartlarda zor diyorum

Siz evinize eşya alacaksınız beyaz eşya mobilya perde vs. Bir de onun taksitleri olacak valla çok zor

Öğretim üyesi olmak için çok ciddi emek vermem lazım diyelim ki evlendin bı yandan ev sorumluluğu varken bı yandan ders calisms olayı çok mümkün değil onu yapan tanıdıklarım var evlenince evde calsirim diye mümkün değil olmuyor. Bı ise girsen bı yandan dışarda calsican bı yandan ev işi temizlik yemek bı de üstüne ders imkanı yok calisamazsin. En fazla girdigin işte kalırsın. Herşey bir arada olmuyor amalesef hem evlilik hem kariyer yapıyim olmuyor. Evlenmeden yapmak lazım.

o harcadığı ve tek yaşadığı için erkek arkadaşıma sordum. konuştuğumda çalışıp çalışmayacak olmamı bana bırakıyor. istediğimi yapmamı söylüyor. ama şunu da bil diyor, istediğimizi alamayız kıyafet alamayız gezemeyiz birşey alacaksak birbirimize sormamız gerekir ama ay sonunu getiririz diyor. yani sadece faturalar, kira ve yemek ihtiyacımızı karşılamış olacağız. Bilemiyorum bende okuldan mezun olunca karar vereceğim heralde.

yüksek lisans tez dönemindeyim bir aya kadar bitecek. Hayalim öğretim görevlisi olmak bu amaç doğrultusunda çalışıyorum belki doktora yapmayı da düşünüyorum.

Aynı zamanda bu sonbaharda bir evlilik durumu söz konusu. Erkek arkadaşım 2 bin maaş alıyor. Bu yüzden benimde hemen çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Öğretim görevlisi de hemen oluyum diyince olmuyor.

Sorunum da şu: acaba evlendikten sonra evde kalıp hayalim doğrultusunda derslerime yoğunlaşmak mı yoksa hemen bir iş aramaya koyulmak mı?

(700-800e kiralık ev bulup 2bin ile zor da olsa geçinebiliriz diye düşünüyorum bu süreçte ama çok zor tabi ki)

durum yok niye evleniyorsunuz diye soracaklara şimdiden cevap vereyim 4 yıllık bir ilişkimiz var ve bekledik ancak bu noktaya kadar düzelebildik erkek arkadaşım en başından evlenmek istiyodu ben erteliyodum daha düzenli bir iş buldu bu süreçte. Beklemeyelim artık diyor.
Yani evlenmeyin hemen. Beraber öğrenci iğrenci yaşayın. Yüksek yaparken burs almaya odaklanın. Hayallerinizden maddi kaygılar sebebiyle gaz gecmeyin

2000 tl ile kredi karti olmadan gecinilmez.
Ondada en az 3 binlira extre gelir.
Asgarisini odeye odeye anca gecinirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X