Çalışmak ve bebeğim..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Hemen konuya gireyim.. ev ve araba borcumuz hala devam ediyor . Birimizin maaşı direk borçlara gidiyor.. öteki ile geciniyoruz. Şu an 3 aylık bebeğim var. . 5 aylık olunca ise geri dönmem gerekiyor süt iznim olacak yarım gün çalışacağım bebeğim 1 buçuk yaşına gelene kadar.. ama kafam çok karışık . OturduğuM binada bakıcı buldum bi üst katım ama.. gayet de ilgili biri..yine de Bebegimden şu an ayrılmak zor geliyor Ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum ama o zamanda arabayi satıp resmen 50 kuruşu dahi hesaplamamız gerekecek. . Tabi bebegimin imkanlari da kisitlanacak. Siz olsaydınız ne yapardınız..

Bebeğinizin güzel zamanları haklısınız ama zaten yarım günmüş zor olsa da ayrılmaya alışabilirsiniz

hazır değilsem işe başlamazdım, ama çok da maddi zora sokmayacak şekilde planı reviize ederim.
5 aylıkken değil de örneğin 8 aylıkken işe başlayın, o 3 ay için de arabayı satmadan başka çözüm olabilir mi, ailelerden destek olanlar veya borç alabileceğiniz birileri olabilir mi?
0 3 ay size inanılmaz iyi gelir.
5 aylıkken daha ek gıdaya tamamen geçememiş olabilir ama 8 aylıkken o yönden çok rahat olur.

cocugunuza iyi bir gelecek için, calısmalısınız. Maalesef suan cocugum yok, kolay konusuyorum belki ama her sey cocugunuz icin. bir de 12 yıl aralıksız okumussunuz meslek sahıbı olmussunuz. evde oturmak ıcın degıl neticede. diğer yandan anne babanın emegıne yazık.

öncelikle kamu personelı mısınız onu merak ettım????
öyle ise doğum izniniz biter bitmez işe başlamanız halinde ilk altı ay gunde 3, sonrakı altı ay gunde 1,5 saat sut ıznı hakkınız olur. geç başladıgınız her ay için hakkınızı kaybedersiniz.
yarım gun çalışma sadece doğum izni başlar başlamaz işe başlarsanız ilk 2 ay için geçerli bir durum.
özel de iseniz ve ekstra bir hak tanınıyor ise birşey diyemem..
çalışma kısmına gelirsek bizde kredi ödüyoruz hem ev hemde başka krediler, ben 37 haftaya kadar calıstım ızne ayrıldım 37+5 te dogurdum ve tam 3,5 aylıkken darbe munasebetı ıle ıse dondum...
planım rapor senelık vs alıp ılk 6 ayı evde gecırmektı ama işe hemen adapte oldum hatta çalışmak iyi geldi evde sıkılmıstım..
ama benım bakacak ınsanım vardı aılem yanımıza yerlestı onlar bakıyorlar su an kızıma..
bence borc harc varsa çalışın ama bakıcıyı ıyı secın bırde komsu bıle olsa maddı anlamda beklentısı çok olabılır eger kı kazandıgınız gıdere esıt mıktar olacaksa bır sure ucretsız ızın alın...
arabaya gelınce ıhtıyac ama onsuzda oluyor cokta lazım degıl

Oglum 9 aylikken ise baslamayi planliyordum ama sanirim onu bile yapamayacagim.
Biz de ev kredisi ödüyoruz, gelir gider hesaplamasi yaptik biraz zorlayacak ama deneyecegiz.
1 sene daha izne ayrilip yaklasik 2 yaşındayken baslamayi planliyorum su an.
Bu arada ben de yarim gun calisacaktim ama cok yoruluyorum ustune bir de is eklenirse dayanamam gibi geliyor.

Dediginiz gibi bakıcı konusunda içim rahat. En azından soğuk görmeyecek bebeğim. . Burada yazmak doğru mu olur bilmiyorum ama 4800 kazaniyorum bakıcıya 800 tl ye bak dedim.. fazla mi söyledim acaba..

Yarı zamanlı çalış canım. Düşünsene bebeğini emzirip çıkarsın zaten sen geri dönene kadar emmez büyüdükçe ve 6 aydan sonra ek gıdaya geçtikçe daha rahat olacaktır. Ben çok rahatım şimdi ama süt iznini kullanıyorum yarı zaman yerine çünkü o zamana maaş da yarıya düşüyor

Daha onceki konularınizda sanki ise basladim bakici kizin internet kullanimindan rahatsizim gibi bir seyler yazmistiniz.
Tekrar mi ayrildiniz izne?

Dediginiz gibi bakıcı konusunda içim rahat. En azından soğuk görmeyecek bebeğim. . Burada yazmak doğru mu olur bilmiyorum ama 4800 kazaniyorum bakıcıya 800 tl ye bak dedim.. fazla mi söyledim acaba..
Azi fazlasi yok bu isin bir piyasasi var. Etrafinizda kaca bakiliyorsa ona gore ucret soyleyin siz de.
800 kimi sehirlere gore cok azken kimine gore fazla olabilir.
Burda 800e tam gun bakiliyor genelde, siz yarim gun dediginiz icin bana gore cok mesela.

Bence de çok ama işin olunca da bırak vs dediği için fazla verdim

cok zor bir secenek biliyorm cükü aynı seyi belki bende yasayabilirim ilinciyi düşünüyorm cünkü
size sunu söyleyim araba olmazsa bebegi hastaneye muayeneye götürürken hep zorlanacaksınz
o zaman keske calıssaydım dersinz cünkü bende su an sizle nerdeyse aynı durumdayım bu cokkkk önemli arabasız bebek büyütmek cok zor
bir alısverişe bebekle cıkarken otobüs yada tranvaya binde bak aglar susturmak istersn aman amannn hayat zor
ama komsunz bakacak sıcacık aynı binada hemen yarım gün gider gelirsnz hiç üzülmeyn

egerkı yarı zamanlı çalışıp bu parayı net alacaksanız zaten hıc dusunmeyın calısın...

bakıcı yarım gun bakacak ıse 800 tl bence fazla....

tam gun bakanlar o da ssk sı yapılanlar 1300 tl falan alıyor...

500 yeterlı dıye dusunuyorum, tabı sızde bakar evın ıslerınıde halleder en azından haftada bır gun temızlık yapar cocugun kıyafetını yıkar utuler ıse olabılır...

benım arkadasım burda tam gune 800 verıyor ssk yok, komsusu bakıyor kendı evınde.. sadece cocuk bakımı yapıyor.

ben ikinciyi düşünüyorum öbür sene araba kredisi ödüyoruz
diğer yıl borc bitince ayrılıp bebegime kendim bakmak istiyrm bir yasına kadar en azından
sonra yine duruma bakar işe baslarım evlatlarm için hep ne yapayım ben arabayı kızım için aldım rahatca gezdirelim
gezme dönüşü usumesin rahat uyusun diye arabanın arkasına yastıgını koydum ince battaniyesi var gezme dönüşü
yatıyor arkada:)) o hllarini görünce iyiki çalısmısım diyorm

maasınz masallh çok iyi hiç düünmeden calsın bırakmayın işi
800 yarım gün cok ama olsun iyi bakar bebeğinze
hem maasınz masalh cock cokk iyi
dokunmaz olsun baksın gidin gelin sizde
İnan sırf iyi baksın diye düşündüm çok verdim. Doğru mu yaptım yanlış mı ya onu düşünüyorum şu an

bebeğim 3 aylıkken işe başladım.karşı komşum bakıyordu(hala da o bakıyor sadece biz yan apartmana geçtik).iznm bitmeye yakın boğlmaya başlamştım stresten ayrılacağım diye.ama şöyle bi şey var bakan ablaya güvenyrm çok şükür bu benm için çok büyük bir artı idi.işe gitmek yarım gün bana ii geldi diyebilrm.çalştğm şehirde hiç akrabam yok.iki ay yarım gün çalşmalıydım ama müdürüm tolerans gösterdği için 6 ay çalştım.ki siz daha şanslısınız 1,5 yaşına kadar çalışacakmışsınız.çalışmak özveri istiyor kolay değil özellikle süt sağmak vs.hiçbir anne çocuğundan ayrılmak istemez.ama şunu da gözardı etmeyin ki maddi sıkıntı çekmek de sizi dibe daha fazla çekebilir.şimdi değil ama çocukla sabahtan akşama kadar evde kaldğınızda istediğinizi alamadığınızda anlarsıınız.yine kalbinizi dinleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…