• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak ve bebeğim..

benim kızım birinci sınıfa gidiyor kızım yedi yasına temmuzda girecek.öglenci kızım öglen 12:15 aksam 5:15 cıkıyor
karsı komsum bakıyor.sabah kızım 9:00 uyanıyor evden alıyor kenileine geçiyorlar
kahvaltı yapıyorlar okul kıyafetine falan kızım sabah kalkınca kendi giyiyor hazırlanıyor zaten:))canım yavrum
orda okul vaktine kadar tablet tv ugrasıyor ödev varsa yapıyor.
okula gidiyor.çıkısta gidip alıyor karsı komsum geliyorlar yarım saat sonrada ben geliyorm
200 tl veriyorm.çok sükür iyi bir bayan merhametli iki çocugu var bir kız bir oglu oglu sabahcı kızım ondayken oglu okulda oluyor 3. sınıf kızıda yetişkin lise bir.böyle sistem kurduk iyiyiz sükür rahat calısıyorm
sizde insalh kafanıza göre birini bulursunz
su an çok rahatım cünkü kızım büyüdü yaa herseyi anlatır:)) ne oluyor ne olur söyler
kendine dikkat eder akıllı yavrum:nazar::dua:pamuk prensesim benim

bebeğinizi güvendiğiniz bakıcı varsa baktırın derim ve vicdan azabı yaşamayın. bebekle akşama kadar evde olunca da yemek, temizlik vs derken zaten belli bir muddet ilgileniliyor cocukla. çalıştığınız zaman koşa koşa eve gelip de uyuyana kadar bebekle verimli saat geçirmek en güzeli.. önemli olan bebekle geçirilen zaman değil, 'verimli zaman' dır. sevgiler

Yarım gün çalışacaksınız, süt izni olucak, ufak bebek zaten gün içinde çok uyur. Siz de hava almış kendinizi dışarı atmış olursunuz.
Günde 10 saate yakın çalışıyorum, gidiş geliş 11-12 saate yakın. Lütfen çalışın. İmkanlarınız çok çok iyi...

Hemen konuya gireyim.. ev ve araba borcumuz hala devam ediyor . Birimizin maaşı direk borçlara gidiyor.. öteki ile geciniyoruz. Şu an 3 aylık bebeğim var. . 5 aylık olunca ise geri dönmem gerekiyor süt iznim olacak yarım gün çalışacağım bebeğim 1 buçuk yaşına gelene kadar.. ama kafam çok karışık . OturduğuM binada bakıcı buldum bi üst katım ama.. gayet de ilgili biri..yine de Bebegimden şu an ayrılmak zor geliyor Ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum ama o zamanda arabayi satıp resmen 50 kuruşu dahi hesaplamamız gerekecek. . Tabi bebegimin imkanlari da kisitlanacak. Siz olsaydınız ne yapardınız..
1.5 yaşına kadar mi yarım gün çalışacaksınız?

bebeğinizi güvendiğiniz bakıcı varsa baktırın derim ve vicdan azabı yaşamayın. bebekle akşama kadar evde olunca da yemek, temizlik vs derken zaten belli bir muddet ilgileniliyor cocukla. çalıştığınız zaman koşa koşa eve gelip de uyuyana kadar bebekle verimli saat geçirmek en güzeli.. önemli olan bebekle geçirilen zaman değil, 'verimli zaman' dır. sevgiler

mantıken katılıyorum. aynen. doğru hesaplama.

bakıcınız bebek uyurken evi de derler toparlar. Siz daha rahat edersiniz. zaten çalışmasanız da 'biri gelse bebekle ilgilense, derleyip toplasa' diye bakınacaksınız bir süre sonra @birumutturyasamak

hem ilk zamanlar zor geliyor, sonrasında çocuk da sende alışıyorsun.

ben 7 aylıkken basladım mevcburen yarım gün gibi calıstım bir kac ay .sonra birazdaha uzadı ama yinede ayrılmak zor olur diyordum oyle olmadı.bence bir kaç ay daha geciktir ek gıdaya iyice alıstır

Çalışan anne olmak zor
İyi bakılacaksa çocuk için harcadığın paraya acıma.Zaten onların rahatı için çalışmıyormuyuz.
Yorucu bir dönem daha başlıyor
Allah yardımcın olsun

Tabii ki calisin. Burda hergun evde bunaldim ozguvenim yitti vs konular... hele ki calismaya alismis bir insansiniz...
Cocuklar hic de sanildigi gibi sacini supurge eden kendini hice sayan anne istemiyor. Modern bakimli guclu bir anne istiyor. Cunku calisan guclu anne mutlu oluyor ve bebege mutluluk veriyor. Digeri bir yerden sonra eziliyor. Sinir stres hadsafhada... kendi mutsuzlugunu cocuga da yansitiyor..
Lisans mezunu olup ev hanimi olanlar tarzi bir konu acildi gectigimiz gunlerde. Bir bakin derim.

27 ay kendim baktım, 1 aydır çalışıyorum. Dünya varmış dedim. Kızım konuşmuyordu, kreşte bir ayda konuşması bile ilerledi. İşe gelmek çalışmaya alışan kişi için iyi geliyor...

ben bebeğim 8 aylıkken işe başladım kayınvalidem bakıyor bebeğime allah var çok da güzel bakıyor ama ona ragmen çok zorlandım başlarda ama zamanla alıştım çalışmaktan başka sansın yoksa alışmaktan başka çarende yok ne yazıkkı başlarda biraz zorlanırsın ama zamanla alışırsın bebeğine bakacak kişiden yeterince emin ol ama

Hemen konuya gireyim.. ev ve araba borcumuz hala devam ediyor . Birimizin maaşı direk borçlara gidiyor.. öteki ile geciniyoruz. Şu an 3 aylık bebeğim var. . 5 aylık olunca ise geri dönmem gerekiyor süt iznim olacak yarım gün çalışacağım bebeğim 1 buçuk yaşına gelene kadar.. ama kafam çok karışık . OturduğuM binada bakıcı buldum bi üst katım ama.. gayet de ilgili biri..yine de Bebegimden şu an ayrılmak zor geliyor Ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum ama o zamanda arabayi satıp resmen 50 kuruşu dahi hesaplamamız gerekecek. . Tabi bebegimin imkanlari da kisitlanacak. Siz olsaydınız ne yapardınız..
doğuma epey vakit var ama bende şimdiden bu durumu düşünüyorum üstelik benim yarım gün çalışma durumum da yok ilk 6 ay 3 saat süt izni var sonra 1.5 saat. yarım gün çalışma şansım var ama maaşım baya kesilecek evden çıktığıma değmeyecek bence. şimdi herkes diyecek daha çocuk olmadan böyle konuşması kolay çocuk her seyden kıymetli diye. bende bunun farkındayım ama bazı zorlukları çekmeye mecburum üstelik Ankarada sigortası falan bir bakıcı nerden baksanız 1800-2000 tl ye geliyor. önemli bir kurumda çalışıyorum işimden uzaklaşmak istemiyorum ama küçücük bebeğimden ayrı kalmak da istemiyorum zor günler beni bekliyor. ben sizin yerinizde olsam çalışırdım

Back
X