Calismaktan korkmakla yeni bir deneyim arasında kaldim

Ggzem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
222
138
53
Kizlar selaam. Hundan onceki konularimda bahsetmistim. Ise girme korkum var. Hicbirseye el atamiyorum. Evdeyim tum gun. Ailemden gelen parayla geciniyorum. 24 yasindayim ve nisanliyim. Bunlari soyledikten sonra tabiki calismam gerektigi bariz belli. Is basvurularinda bulunmustim. Bugun bir tanesi dönüş yapti. Magaza satis danismani olarak. Magaza tam merkezi yerde herkesin ugrayacagi kalabalik bir yer. Avm magazalari gibi degil. Simdi gorusmeye gidicem ama icimdeki korkuyu nasil yenecegim bilmiyorm. Hemen aklima yapamazsam dusuncesi geliyor. Cevremde boyle calisanlara ezik gozuyle bakanlar cok. Mesela arkadaslarim vs alisverise gelirde kucumserler diye korku oluyor içimde. Ama bir yandan korkularimi, endiselerimi yenebilirim bir anda calisarak. Icimi nasil rahatlatacagim? Sizce yapabilir miyim?

Alin terinizle para kazaniyorsunuz calisiyorsunuz diye kimse sizi kucumsemez. Kucumseyenlerle de arkadaslik etmeyin zira arkadaslik bu degil. Kendi hayatiniza odaklanirsaniz insanlarin ne dusundugunu onemsemezsiniz. Bol sans.

Alin terinizle para kazaniyorsunuz calisiyorsunuz diye kimse sizi kucumsemez. Kucumseyenlerle de arkadaslik etmeyin zira arkadaslik bu degil. Kendi hayatiniza odaklanirsaniz insanlarin ne dusundugunu onemsemezsiniz. Bol sans.
Teşekkür ederim:)

Her işin bir zorluğu ve
Öğretmen olsan veli küçümser
Doktor olsan hasta döver
Bi şekilde çalışıp ekmeğimizi kazanacağız
Haklısınız. Bende farkindayim gereksiz korkular olduğunun. Vir şekilde kazanacağız insallah

Kimsenin ne dediğini umursama lüksümüz olmayan bir devirde yaşıyoruz, şu an bu ülkede her türlü iş kıymetli. Yolunuza bakın, var gücünüzle çalışın, kimse kimseye ekmek vermiyor

Yıllar önce bir arkadaşım mağazada çalışmaya başlamıştı,prim alıyordu sattığı ürün karşılığı , sırf onun için işime yaramayacak bir sürü şey almıştım

Siz mağazada çalıştığınız için küçümseyecek insanlarla arkadaşlık etmeyin zaten.

Çalışmaktan korkmayın, insanların düşüncelerini önemsemeyin bu kadar.

Lisede okurken yaz dönemlerinde, hatta okulun bitmesine 15 20 gün kala okulun çok yakınında bir alışveriş merkezinde, mağazada çalışıyordum. Arkadaşlarım da öğle tatilinde geliyordu, beraber yemek yiyorduk. Hiç küçümseyen, imalı bakan birine rastlamadım. Liseden sonra da mağazada çalıştım, bütün arkadaşlarım çalıştığım yeri biliyordu, gelip gidiyorlardi. Küçümseyen birileri olsaydı da takar mıydım? Sanmıyorum. Bence siz de takmayın.

Mağazada çalışmak yorucu ama bana keyifli gelmişti. İnsanlarla sohbet etmek, satış yapmak filan eğlenceliydi. Çok hoş insanlarla tanıştım o dönem, bana güzel kapılar da açtılar bazı müşterilerim.

Bence korkmayın, kendinizi motive etmeye çalışın. İnşallah güzel bir iş deneyimi olur sizin için.

Bende geçen yıl satış danışmanı olarak çalıştım zincir bir mağazada. Ücretli öğretmenlik de yapmıştım ondan önce. Çocuk bölümündeydim. Öğrencilerim gelmişti onlara yardımcı olmuştum, aynı şekilde veliler gelmişti aaaa hocam sizin burada ne işiniz var diye. Sonra gittim aynı okulda aynı öğrencilere yaz kursu verdim. Hepsi dedi hocam sizi şurda gördük diye. Utanmadım hiç bir zaman. Kim niye küçümsesin? Çalışmak ayıp mı? Alın terinizle para kazanacaksınız. Lütfen gözünüzde büyütmeyin. Giyim mağazası ise size öğretecekleri şey pantolon tişört katlamak. En fazla ilerleyen dönemde kasiyerlik olur. Müşteriye güler yüz ve ilgi göstereceksiniz. Herhangi bir kişi bunları yapabilir. Herkes çalışıyor. O kadar zor bir şey olsa herkes aç kalır.

daha önce iş tecrüben oldu mu? yani neden mağaza? hani aşır aşırı işe ihtiyacın yoksa bence eğitim seviyene denk bi iş bulmalısın.
Kendi alanimda para kazanmam cok zor. Asgari ucretin bile cok cok altinda veriyorlar. Ustelik bana gore cok kasinti bir ortam. Magaza da asgari ucret bile calissam iki katini alacagim. Kariyer anlaminda da yukselmem belki 5 10 senemi alacak. Kesinliği de yok. Yoksa tabiki isterdim kendi alanimi.

Bende ayni fikirdeyim tabiki. Gayet guzel calismissiniz. Zaten egosuz insanlara hasret kaldık. Benim bunu soyleme amacim bircok kez duydum kendilerinden Ayy surda calisiyor ayy sunu giymis giyinmeyi bilmiyor tarzi insanlar. Baskasina diyen bana da der ama karnimi da o doyurmuyor sonuc olarak

mağazada asgari ücret alacaksınız. hiç yükselemeyeceksiniz. 5 sene sonra da asgari ücret alacaksınız. 35 yaşınızda hala mağazada çalışmak istiyorsanız tamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…