çalışmalı mıyım? avmde küçük bir mağazada yönetici olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
ben zar zor doktora okumaya çalışan ve akademiye girişin artık zor olduğunu düşünen biriyim. önceleri işe girmeyip sadece okula odaklanmak istedim sanki akademisyen olmak garantiymiş ama artık geleceğimden pek emin olamıyorum. 28 yaşına kadar hiç iş görüşmesine bile gitmişliğim olmadı. bir yerden başlamak lazım dedim iş ilanlarına baktım.

avmde fazla büyük olmayan küçük bir mağazada lisans mezunu yönetici aranıyormuş. aradım ve bazı sorular sordular durumumu da anlattım daha önce çalışmadığımı söyledim, görüşmek istediler.

görüşmede neleri sormalıyım?
bir de buranın iş kapsamı nedir, çalışma saatleri nedir, maaş durumu bilmiyorum. çalışan veya bilen varsa çalışma saatleri ne olmalı tatil günü vs ne olmalı ki bu iş eğer ki olursa değerlendirebileyim?

mesela ben avm olduğu için sabah 10 akşam da 10 da kapatıyorlarsa bu süreçte full çalışmanın mesaiye girdiğini öğrendim çünkü haftalık çalışma saati 45 saat ve maaşı da buna göre vermeleri gerekir değil mi? ama eşim diyor o kadar saat çalıştırmazlar belli saatleri olur diyordu.

ben zar zor doktora okumaya çalışan ve akademiye girişin artık zor olduğunu düşünen biriyim. önceleri işe girmeyip sadece okula odaklanmak istedim sanki akademisyen olmak garantiymiş ama artık geleceğimden pek emin olamıyorum. 28 yaşına kadar hiç iş görüşmesine bile gitmişliğim olmadı. bir yerden başlamak lazım dedim iş ilanlarına baktım.

avmde fazla büyük olmayan küçük bir mağazada lisans mezunu yönetici aranıyormuş. aradım ve bazı sorular sordular durumumu da anlattım daha önce çalışmadığımı söyledim, görüşmek istediler.

bir de buranın iş kapsamı nedir, çalışma saatleri nedir, maaş durumu bilmiyorum. çalışan veya bilen varsa çalışma saatleri ne olmalı tatil günü vs ne olmalı ki bu iş eğer ki olursa değerlendirebileyim?

mesela ben avm olduğu için sabah 10 akşam da 10 da kapatıyorlarsa bu süreçte full çalışmanın mesaiye girdiğini öğrendim çünkü haftalık çalışma saati 45 saat ve maaşı da buna göre vermeleri gerekir değil mi? ama eşim diyor o kadar saat çalıştırmazlar belli saatleri olur diyordu.
Yeterince kadrosu varsa full calismaz
Vardiyali sistemde calisirsiniz
9 da girer 5 te cikarsiniz
1 girip 10 da cikarsiniz bu sekilde olur.
İzinler haftaici yapilir geneli boyle oluyor..

Genellikle 45 saat çalışılıyor avm gibi yerlerde zaten daha fazla da çalışırsan prim yada mesaini de veriyorlar.
Ben bir dönem çalışmıştım ama saatleri 9 saat olacak şekilde düzenliyorlar.
Erken gelen erken gidiyor, geç gelen geç gidiyor gibi.

Hayırlısı olsun bir yerden başlamak lazım

Benim eşim AVM de mağaza yöneticisi. Haftada 1 gün izin (her hafta günü değişebiliyor ve haftasonu asla değil), Çalışma saatleri de sabah 09:30-18:00 ya da 13:30-22:00 olarak dönüyor. Yeri geliyor full çalışma da oluyor ama ona göre mesai yazılıyor.

öğrenciyken bir mağazada satış görevlisi olarak çalışmıştım sift dedikleri bir olay var mesai saatleri ona göre belirleniyor. personel sayısına göre 8 saati aşmayacak şekilde çalıştırıyorlar. haftada bir gün izin var ama çalışma saatlerini ayarlarsanız izin öncesi erken çıkış izin sonrası geç giriş gibi 2 gün izin gibi oluyor

Ben 1 yıl bir oyuncak mağazasında çalıştım. Hani şu çok meşhur olan. Bir müdür ve bir yardımcısı vardı. 6 tane de çalışan. Hafta içi bir gün izin ve haftada bir gün de full olurdu yani 10-10 çalışmak. Bazen de müdür izne çıktığında yardımcısı 5 gün full ile çalışırdı yada eleman çıktığında bize full yazılırdı ve biz de haftada 2-3 kere full da yapıyorduk. Çok önemli iş olunca haftasonu da izin verilir. Tabi siz müdür olacaksanız zaten shifti siz yapacaksınız.

ben bir avmde markette yonetici olarak olarak calisyidum mdr yard. olarak magazanin ne magazasi olduguna bagli mesala avm 10 musyeriye acilir ama ben magazayi 8.30 da aciyodum 3 tane mudur yardimcisiydik shiftli calisiyoduk sabahci aksamci mantiginda . mudur acma kapama yapmazdi sabah 10 gibi gelir 6 gibi cikardi . ben saat 8 gibi magazayi aciyosam 4 - 4 bucuk gibi cikardim fazla calistigin saatler mesai olarak toplanir ama hemen o ay odenmiyodu atiyorum 6 ayin fazla mesaileri toplanip bi maasa katilarak veriliyodu . magazaya mal tedafigi genelde magaza musteriye acilmadan yapilir . giris cikislarda mudur dahil olmak uzere parmak basar . ciro yuksek olunca yineticilerin yilina kidemine gore maaslari artar bn mudur yardimcisiydim ama 1 senem bile olmadi icin cok para yatmiyodu ama 15 yildir mudur yardimcisinin ciro yuksek olunca gozleri parlardi .haftada sadece 1 gun iznin olur ve hep ayakta calisirsin . iznin her hafta farkli gunde mi olur ?(genelde hafta ici verirler hafta sonu avm kalabalik)
haftada genelde kac saat calisacaksin ?
mesai var mi ?
bunları sor benim calistigim yer market zinciri oldugu icin taninmis biyerdi kurumsaldi .bide mudur bile olsan oralarda gerim gerim gezemezsin onlar calisir ben oturrum diye bisi yok .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X