Çalışmalı mıyım ?

Bazen onu da dusunuyorum cocuk evde asosyallesecek disari cikamiyoruz bir sey yapamiyoruz cok da sosyal bi cocuk inanilmaz arkadasci sanki evde tutma daha kotu gibi benim yapabildiklerim kisitli cunku evde olunca ev isiydi yemekti yine cocuguma butun gunu veremiyorum. Moralimi bozan yakin arkadasim okul oncesi ogretmeni 3 yas gruplari var ve ben ondan destek gorurum diye fikrini aldim ama o bile 3 yas erken dedi. :/
ilk zaman banada küçük geliyordu ama Eltimin oğlu var, 3 yaşında onu gördükçe fikrim değişti herşeyi yapıyor maşallah siz çocuğunuzu daha iyi tanırsınız zamanı geldiğinde buna karar verebilirsiniz. Aynı dusuncedeyim sizinle evde tek çocuk sıkılıyor benim ilgilenmem de bir yere kadar enerjim yetmiyor.once kreşe verip biraz deneyip uyum sağlarsa işe girebilirsiniz..

2. çocuk fikri var ise işe başlamanın hiçbir mantığı yok. İşe başlayacaksınız ortalama 2 sene sonra 3 senelik bir ara daha vereceksiniz. O vakit iki çocukla işe dönmek daha da imkansız bir hal alacak.Çocuk siz çalışmasanızda kreşe gitmeli o ayrı bir konu ama sizin işe başlamanızın mantığınu anlayamıyorum. Sürekliliği yok parası da kreşe gidecek ve bir süre sonra hamilelik ve izne çıkma durumu oluşacak. Mantıksız buldum.

Benim de yabanci dilim ve tecrubem vardi bundan yillaar önce durumlar bu kadar kötü değilken bile tam 1,5 yıl is aradım.
Moralinizi bozmak istemem ama şu şartlarda zaten 1 yıldan önce düzgün bir yerde is bulamayacaginizi düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi fikrim

Doğrudur ben pek tecrubeli degilim dediginiz gibi bulamayabilirim de iş denemek istedim en azından

Çalışacaksanız oyun ablası gibi birini bulabilirsiniz hem siz gelene kadar çocukla ilgilenir hem de işsiz birine destek olmuş olursunuz sonuçta herkes iş arıyor. Seneye vermek istiyorsanız böyle bir şey düşünebilirsiniz sonuçta okula gidemediği zamanlar çalışırken nasıl bakacaksınız? Kime bırakacaksınız çocuğu. Pandemiden dolayı benim yeğenim uzun bir süre okula gidemedi. Annesi çalışıyor bakan kişilere de zor oluyor haliyle.

bazı zamanlar ama şu konuda çok sanşlıydım her zaman herkesten fazlaydı herşeyim çünkü herşeyin en iyisini alabilirdi üzüldüğüm tek birşey vardı annemim yorulması o belli etmezdi ama ben hissederdim.O yüzden bende ona yardımcı olmaya çalıştım hep küçük yaşta ev işleriyle uğraşmaya başlamıştım yatak toplama vs benden 2 yaş ufakta kardeşim vardı.(lise zamanıma geldiğimde kardeşimle halıları bile silkelerdik ) anlatırken ne duygulandım şimdi.)Birbirimize sahip çıktık hep öyle böyle 23 yaşındayım ve elimden her anlamda her iş gelir onu yalnız bırakırım diye düşünmeyin aksine siz ona birşeyleri anlaması öğrenmesi için zaman vermiş oluyorsunuz. Çocuklarınız arasında bence en fazla 3 yaş olsun daha iyi oluyor

Benim annem de calisan bi kadindi 4 cocukla hem de calisirdi ama dedginiz gibi cok yorulurdu bu yorgunluk bazen onu daha tahammülsüz sinirli yapardı biraz da olsa ben de ayni olur muyum diye dusunuyorum bazen :/ tek cocukla o kadar olmaz belki ama yine de eski enerjim olmaz heralde

2. çocuk fikri var ise işe başlamanın hiçbir mantığı yok. İşe başlayacaksınız ortalama 2 sene sonra 3 senelik bir ara daha vereceksiniz. O vakit iki çocukla işe dönmek daha da imkansız bir hal alacak.Çocuk siz çalışmasanızda kreşe gitmeli o ayrı bir konu ama sizin işe başlamanızın mantığınu anlayamıyorum. Sürekliliği yok parası da kreşe gidecek ve bir süre sonra hamilelik ve izne çıkma durumu oluşacak. Mantıksız buldum.
Var ama ara vericem baya yani 3 sene calismak da az degil ki dusuncesi var ama belki olmayacak hamileligimin son ayina kadar calismistim cunku hic izne ayrilim oturayim demedim. 3 bucuk 4 sene calissam belki bi ev almak daha kolaylasir. Gonul ister ki kesintisiz calisayim ama hesaplar uymuyor bazen yani parasi krese gitmesi o konuda haklisiniz belki de cok mantikli olmayabilir isin icinde olmadigim icin suan plan yapinca kolay olur gibi oluyor ama olmaya da bilir. Su surecte baslasam zaten koronadan dolayi ise alim yok dogru duzgun ve kresler av
Cilip kapaniyor o yuzden 1 sene beklerim dedi aslinda

Çalışacaksanız oyun ablası gibi birini bulabilirsiniz hem siz gelene kadar çocukla ilgilenir hem de işsiz birine destek olmuş olursunuz sonuçta herkes iş arıyor. Seneye vermek istiyorsanız böyle bir şey düşünebilirsiniz sonuçta okula gidemediği zamanlar çalışırken nasıl bakacaksınız? Kime bırakacaksınız çocuğu. Pandemiden dolayı benim yeğenim uzun bir süre okula gidemedi. Annesi çalışıyor bakan kişilere de zor oluyor haliyle.
Oyun ablasi ekonomik olarak daha fazla istemez mi ? Cunku oturdugum bolgede kresler 1500 1800 arasi falan ozel birini tutmak daha fazlaya gelmez mi ? Bir de tanimadigim bir kisiyi eve alip cocugumu emanet etmek biraz korkutucu geliyor bana kreslerde kameraydi denetim daha fazla.

ekonomik durumunuz var ise çocuğunuzu kendiniz büyütün bir daha o günleri gelmeyecek. evden çalışabileceğiniz bir meslek de edinebilirsiniz. Yada çok ara vermeden 2. çocuğu yapın :)

Bana da cok iyi gelir diye dusunuyorum gercekten son zamanlarda iyi seyler yasamadim yakin zamanda babami kaybettim bazen evde tek kalmak bunalima sokuyor kafam da mesgul olursa daha saglikli olurum. Simdide ara meselesini taktim hic dusunmemistim ama ara vermek de zorlayacak sanirim
Kesinlikle dogru düşünüyosun bos kaldıkça daha cok yorulcaksin inan.. mesguliyet cok iyi gelcek üstelik maasin olcak daha ne olsun☺️ cocugun icin calisma diyenlere bakma aksine çocuğun icin calis o da mutlu bi anneyi hakediyo💚

--Evde cocugunuza kendiniz bakarken ne Kadar verimli olacaksiniz?
-- Cocugun yasi ve ihtiyaclari büyüdükce bunlari karsilayabilecek misiniz?
--Örnegin cocugunuzu hergün düzenli olarak parka götürüp yasitlariyla oynamasini saglayabilecek misiniz? (corona yok farz ediyorum)
-- Hergün cocugunuzla herhangi bir kes- yapistir- boya vs aktivitesi yapip, yasina Uygun oyunlar oynayabilecek misiniz?
Yoksa cocuk tv karsinda elinde tablet yada Telefon oynarken siz ev isleriyle mi mesgul olacaksiniz?
Kusura bakmayin ama benim cevremde evde cocuguma bakiyorum diyenlerin cocunlugu ikinci grupta.(belki sorun benim cevremdedir bilemeyecegim)
Burada sorulmasi gereken soru bana göre calismalimiyim degil "cocugum ve benim icin en iyisi nedir?"
-cocuk krese giderse artisi, eksisi ne olur?
-ben ise gidersem artisi eksisi ne olur?

Ben kızım 1 yaşındayken başladım çalışmaya.Şuan 2.5 yaşında ve alıştı benim işe gidip gelmeme. Bende de aynı şekilde bakacak kimse yoktu. Aileler uzakta,üstüne eşim asker ve 1 yıldır evde degil korona sebebiyle, tek başıma büyütüyorum ama buna ragmen çok mutluyum, kızıma herşeyin güzelinden alıp,beraber oldugumuz zamanların da kıymetini bilip, kaliteli vakit geöirmeye çalışıyorum.
Yaş büyüdükçe çocuklar için zor olabilir annenin çalışması, bu nedenle bana göre ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi.

Aynı şekilde bana da komşularımız erken daha diyorlardı, fakat kimseyi dinlemedim. Şimdi onlar evde sıkıntıdan patlayıp, benim yerimde olmak istediklerini söylüyorlar. Güzel şeylerin olması için fedakarlık şart.

Tamda sizinle aynı durumdaydım. Ailemden uzak ve çocugum 2.5 yaşındayken ikinciye hamile kaldım. Şuan düşünüyorum iyi olmuş diyorum. Ama şu da var ileride çalışma durumu diye bişey pek olmuyo maddi açıdan bi artısı olmıycak çünkü. İki çocuğu kreşe versem alcagım parayla denk gelmiyor bile. Buna göre karar verin bence. Şimdi çalıştınız çalıştınız yani sonra biraz zor olabilir. Tabi bu durum alcagı maaş 2800-3500 olan biri için geçerli.

Ben kızım 1 yaşındayken başladım çalışmaya.Şuan 2.5 yaşında ve alıştı benim işe gidip gelmeme. Bende de aynı şekilde bakacak kimse yoktu. Aileler uzakta,üstüne eşim asker ve 1 yıldır evde degil korona sebebiyle, tek başıma büyütüyorum ama buna ragmen çok mutluyum, kızıma herşeyin güzelinden alıp,beraber oldugumuz zamanların da kıymetini bilip, kaliteli vakit geöirmeye çalışıyorum.
Yaş büyüdükçe çocuklar için zor olabilir annenin çalışması, bu nedenle bana göre ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi.

Aynı şekilde bana da komşularımız erken daha diyorlardı, fakat kimseyi dinlemedim. Şimdi onlar evde sıkıntıdan patlayıp, benim yerimde olmak istediklerini söylüyorlar. Güzel şeylerin olması için fedakarlık şart.
Ben de calisanlari gordugumde ozeniyorum acikcasi kiz kardesim de erken basladi calismaya ve bence ruh sagligi olarak bile olumlu yonde degisti calistiktan sonra ins zamani gelince istedigim gibi bir is bulup calisirim

Tamda sizinle aynı durumdaydım. Ailemden uzak ve çocugum 2.5 yaşındayken ikinciye hamile kaldım. Şuan düşünüyorum iyi olmuş diyorum. Ama şu da var ileride çalışma durumu diye bişey pek olmuyo maddi açıdan bi artısı olmıycak çünkü. İki çocuğu kreşe versem alcagım parayla denk gelmiyor bile. Buna göre karar verin bence. Şimdi çalıştınız çalıştınız yani sonra biraz zor olabilir. Tabi bu durum alcagı maaş 2800-3500 olan biri için geçerli.
Haklisiniz 2.den sonra zor yani ya yakinim olmasi gerekiyor bakima yardim ya da birakmak zorunda kalirim isi Sağlıkla kucağiniza alirsiniz inşallah 🙏

Maddi durumunuz iyiyse çocuğunu kendin büyütmek tabi ki daha iyidir.

Merhabalar kreş mi bakıcı mı tercih ettiniz

Okul öncesi öğretmenliği geçmişi olan anaokulu müdürüyüm.
Erken çocukluk döneminde, yarım gün bile olsa kreşe/anaokuluna gitmenin çocuklar üzerinde her anlamda büyük katkısı olduğunu biliyorum/öğrencilerimizin gelişiminde de bunu fark ediyorum.
32-36 ay itibariyle çocuk sosyalleşmeye başlar ve oyun arkadaşı arar.
Bakım veren yetişkinle çok kaliteli zaman geçirilse bile çocuk akranını arar/ister.
Çalışın-çalışmayın 3 yaş civarında yarım gün hatta haftada 3 gün 2’şer saat oyun grubu bile olsa çocuğunuzu okul öncesi eğitim ortamına dahil edin.
Kuruma başladıktan 2-3 ay sonra gelişimindeki ilerlemeyi/farkı bizzat göreceksiniz.
Bununla birlikte kurum seçerken titiz davranın.

Merhabalar kreş mi bakıcı mı tercih ettiniz
Kızım henüz bıraktıgımda 1 yaşındaydı ve bakıcı tercih ettim. Şuan kapalı halen bakıcıda. 3 yaşını tamamlayana ve korona bitene kadar bakıcıda devam ettiricem. Daha sonra kreş inşaallah.Yasaklarda da çalışıyorum çünkü, bu yüzden eşim de yok tek çarem bakıcı

Back
X