• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak

Benim anlamadığım konu sahibi siz yazılımcı değil misiniz çoğumuz evden çalışıyoruz ofise çok nadir gidiyoruz. Bir bakıcı tutsanız ofise gittiğiniz günler o bakar. Evden çalıştığınız günlerdede zaten çocuğunuzun yanındasınız 8 saatin 8 i de kod yazmıyoruz saten verilen görevi belirli sürede tamamlamak önemli gerekirse çocuğunu uyuyunca yazarsın kodunu bizim iş yerindede bir çok anne bu şekilde ilerliyor
evde kod yazabiliyor musunuz? hele çocukla birlikte... onu pandemide tecrübe ettim de :KK53:

Calisan kadinlar herseye yetemiyor bu bir gercek. Gunde en az 8 saatimizi ise bagliyoruz. Geri kalan zamana da hayati sigdiramiyorum ben.
Su an ucretsiz izindeyim. Maddi sorunumuz olmazsa ilerde de calismayi istemiyorum. Bazen ozluyorum is ortamini. Evde sıkıldığım da oluyor. Ama evlilik ve cocuktan sonra cok degisti fikirlerim.
Herkesin hayattan beklentileri ve yasam tarzi farkli oldugundan bu konuda da bir suru farkli fikirler ortaya cikacaktir. Nihai karari yine siz vereceksiniz. Ama sanki bu yogunluk sizi yormus gibi.
8 saatse türkiyede yine iyi.

Maddiyat sarsıldı mı aşk kapıdan çıkar gider diyorum ben 😂 .başta iyi de bir süre sonra sinirleri bozuluyor insanı .bu arada cinsellik yaşayamayacak kadar yorulunacak işin ancak maden işçiliği, hamallık falan olduğunu düşünüyorum.isteksizliğe kılıf uyduruluyor bence tamamen.tam tersi hep yanyana olunca daha çok bıkılıyor bence.ben de diuorum ki keşke partnerim daha çok çalışsa da özleyecek vakit kalsa.

Yahu elbette maddiyat önemli. Ben zaten konu sahibine evde otur demedim ki :p çok daha rahat aynı paraya iş bulur. Yazılımcıymış bir de. Hatta proje alıyorlar benim bildiğim. Evden 6 aylık çalışabiliyor gayet iyi paraya. Maddiyat sorunları yok yani. Kocası da demiş paramız var, kendi işini kur diye.

Valla isteksizliğin bahane olup olmadığını bilemem :p konu sahibi çok çalıştığımdan cinsellik istemiyorum demiş ona yorum yaptım. Ben kadın olarak kocamın böyle olmasını kabullenmezdim. Elbette kabullenenler vardır. Sonuçta adam karısını özlüyor, çocuk annesini özlüyor. Paraları var bir tatile haftasonu için bile gidemiyorlar ailece. Bence çok kötü bir aile hayatı bu. Adam da aynı fikirde olduğuna göre konu sahibi ailesine öncelik vermeli.

Sizin özelinizde adamdan sıkıldıysanız söyleyin yahu. Biraz ayrı yaşayalım arada buluşalım diye söyleyin. Ben 6 yıllık evliyim. Mecburş hizmet yüzünden ilk 2 sene ayrı yaşadık, şimdi aynı evdeyiz 4 yıldır. Her ilişki farklı. Ayrı olduğumuz dönemler berbattı. Şimdi mutluyuz gayet.

Herkese merhaba,

Böyle bir durumda ne yapardınız görüşlere ihtiyacım var. 4 yaşında bir oğlum var ve 1.5 senedir çalışıyorum. Oğlumdan önce de çalışıyordum.

Şöyle ki bu işimde yeni bir sektöre geçtim, bu 1.5 senede sürekli çalıştım, evde, geceleri vs. İngilizce çalıştım, kendi işimle ilgili çalıştım. Hırs yaptım yani, çalıştığım yer küçük bir şirket. İyi anlaşıyorum ofistekilerle. Projeler çok yoğun, bir de yurtdışı projesindeyim(dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde bu proje). Her cuma akşamım eve gelince toplantıyla geçiyor, saat farkından dolayı onlarda öğlen saati olan toplantı bizde neredeyse gece oluyor. Yani uzun zamandır cuma akşamlarım da iptal.

Eşimin kendi işi, maddi açıdan sıkıntımız yok çok şükür. Sabah-akşam eşim alıyor oğlumu. Okula ya da annemlere o bırakıyor. Kendi işi olduğu için geç gidebiliyor tabi. Oğlumun okula alışma sürecinde ben olamadım bile, işe yeni başlamıştım. Yani hiçbir şeyiyle ilgilenemiyorum. İnanın çok yoruldum, mutsuzum artık.

Eşim geçen gün konuştu benimle, sen hiç yoksun ki. Gezmek istiyoruz, ben izin alamayacağım için gezemiyoruz, oğlum hasta oluyor pek izin alamıyorum, sürekli yorgun olduğum için cinsellik konusu bile bitti 😅 bizim maddi kaygımız yok ki, sen istersen çalışma bu kadar stres altında çalışmana gerek yok, ayrıca çoğu akşamları ailecek bile bişey yapamıyoruz senin toplantıların yüzünden vs dedi. İstersen çalışma ama kendini geliştir, kendi işini kur vs dedi.

Kendi işimi kurmak istemiyorum, öyle girişken bir insan değilimdir. Ama düşününce hak verdim, çocuğuma, aileme vakit ayıramıyorum. Sürekli yorgunum, mutsuzum artık. Bekar olsam severek yapardım bu işi ama şuan hiçbir şeye yetemiyorum. Maaşım da pek iyi sayılmaz. Çalışmadığımı, kendime, çocuğuma zaman ayırdığımı, bol bol gezdiğimizi, spor yaptığımı falan hayal ediyorum hep😂 ama bu kadar çabaladım bilmiyorum ne yapmalıyım. Bu arada buradan ayrılırsam başka yerde başlamam, çünkü bu sektör böyle. Siz olsanız ne yapardınız?
Sana katılıyorum, bende çalışan bir kadınım hatta işim senin gibi yoğunda değil, 8-5 kamuda çalışıyorum fakat kendimi köle gibi hissediyorum, kendime aileme ayıracak vakit bulamıyorum, bir önceki neslin erkeklerinden çektiği çile bizim üzerimizde muhtaç olma korkusu oluşturmuş ve çıkmaya cesaret dahi edemiyoruz. Ben işten ayrılmak için çocuğu bekliyorum. Diyelim buradakilerin dediği gibi her şey ters gitti yapayalnız kaldık, zaten işi buraya kadar getiren birisi yeniden muhtaç olduğunda kendi ayakları üzerinde yine durabilir. Acaba bir gün muhtaç olur muyum korkusu ile en güzel yıllarımızı, çocuğumuzun bir daha gelmeyecek ilklerini kaçırmak, ve ihtiyacın olmayan bir paraya 10 saat vermek bir ömür israfıdır ve aileye karşı kul hakkıdır

Sana katılıyorum, bende çalışan bir kadınım hatta işim senin gibi yoğunda değil, 8-5 kamuda çalışıyorum fakat kendimi köle gibi hissediyorum, kendime aileme ayıracak vakit bulamıyorum, bir önceki neslin erkeklerinden çektiği çile bizim üzerimizde muhtaç olma korkusu oluşturmuş ve çıkmaya cesaret dahi edemiyoruz. Ben işten ayrılmak için çocuğu bekliyorum. Diyelim buradakilerin dediği gibi her şey ters gitti yapayalnız kaldık, zaten işi buraya kadar getiren birisi yeniden muhtaç olduğunda kendi ayakları üzerinde yine durabilir. Acaba bir gün muhtaç olur muyum korkusu ile en güzel yıllarımızı, çocuğumuzun bir daha gelmeyecek ilklerini kaçırmak, ve ihtiyacın olmayan bir paraya 10 saat vermek bir ömür israfıdır ve aileye karşı kul hakkıdır
8,5 te de ailene vakit ayirirsin yahu.abartmışsınız sanki.ben de memurum evli değ im ği
Çocuğun ilkleri derken, bir yetişkin olarak üretmenin, plan yapmanın, disiplinin, kendin için bir şeyler yapmanın, toplumda belli bir çevre edinmenin, maddi gücün verdiği güveni yok sayıyorsunuz yani ?.hayatta başka şeylere de ihtiyacımız var.Eee zaten eskiden kadınlar çalışmıyorken dünyadaki bütün kadınlar ailesine bol bol vakit ayırıyordu.eee yüzyıllardır neden mücadele etti, milyonlarcası canından oldu o zaman bu uğurda ?.hepimizi versinler o zaman bir kocaya herkes mutlu mesut yaşasa.bu mudur yani ? Eee yüzyıllardır bu şekildeydi zaten.sonuçları ortada. sizin direk çalışmaya gönlünüz yok.8,5 mesaiyle kimse de ailesinin hakkına falan girmez yani.bir de ihtiyacımız olmayan para demişsiniz.böylesine enflasyon şampiyonu bir ülkede o paraya ihtiyacınız olmadığına inanmak zor gibi.

Son düzenleme:
20.000 tl için mi ? Bizim ülkemizdeki kazanç skalası oldukça yükseldi de benim mi haberim yok ? Ya da hepiniz istanbulda mı yaşıyorsunuz ? Bizim ülkede çalışanların yarısı asgari ücret kazanıyorsa(istatiksel olarak, yeni baktım) sizin bu yüksek standartlarınız sadece kendi hayat görüşünüze ve gelirinize mi dayanıyor? Arkadaşlar özel sektörde mühendislerin asgari ücretle işe başlayıp, yıllar sonra bile memur maaşını göremediği bir ülkede değil miyiz biz ? Ben mi yanlış geldim ? Yoksa bu durumları kuçümseyerek kendinizi standardı yüksek, elit kişiler falan olarak mı görmek istiyorsunuz ? Bu arada burada 20.000 lirayı beğenmeyen kadınlar olarak, hâlâ ülkemizdeki kadınların yüzde 60 ının çalışmadığını eklemek isterim.yani bırakin memur maaşını beğenmemeyi 50 lira bile kazanamıyorlar.bu yorumlar gerçekçi mi şimdi bu ülke için? Bu arada 20.000 lira istanbul için bile iyi para.10.000 lira kirayı böluşseler.yine 10.000 lira kalıyor.o da istanbulu var sayarak 20.000 lira kiradan hesapladım.maşllah herkes paşa çocuğu.herkes zengin burada.
Valla mühendislerin durumu ülke şartlarından bağımsız. Kendini geliştirmiş muhendisler her zaman iyi maaş alıyorlar. Şuan 6+deneyimli mühendisler İstanbul'da rahat 40+ maaşla çalışıyor. Tüm çevrem mühendis bu yorumu da öyle kafamdan atmıyorum.
Bunun haricinde devlet de devlet diyerek ömrünü çürüten kendisini geliştirmeyip o kpss senin bu kpss benim koşan mühendisler de var illaki ama konumuz onlar değil. İyiler zaten ilk 2 denemede devlette de istediği yere atanıyor.

Herkese merhaba,

Böyle bir durumda ne yapardınız görüşlere ihtiyacım var. 4 yaşında bir oğlum var ve 1.5 senedir çalışıyorum. Oğlumdan önce de çalışıyordum.

Şöyle ki bu işimde yeni bir sektöre geçtim, bu 1.5 senede sürekli çalıştım, evde, geceleri vs. İngilizce çalıştım, kendi işimle ilgili çalıştım. Hırs yaptım yani, çalıştığım yer küçük bir şirket. İyi anlaşıyorum ofistekilerle. Projeler çok yoğun, bir de yurtdışı projesindeyim(dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde bu proje). Her cuma akşamım eve gelince toplantıyla geçiyor, saat farkından dolayı onlarda öğlen saati olan toplantı bizde neredeyse gece oluyor. Yani uzun zamandır cuma akşamlarım da iptal.

Eşimin kendi işi, maddi açıdan sıkıntımız yok çok şükür. Sabah-akşam eşim alıyor oğlumu. Okula ya da annemlere o bırakıyor. Kendi işi olduğu için geç gidebiliyor tabi. Oğlumun okula alışma sürecinde ben olamadım bile, işe yeni başlamıştım. Yani hiçbir şeyiyle ilgilenemiyorum. İnanın çok yoruldum, mutsuzum artık.

Eşim geçen gün konuştu benimle, sen hiç yoksun ki. Gezmek istiyoruz, ben izin alamayacağım için gezemiyoruz, oğlum hasta oluyor pek izin alamıyorum, sürekli yorgun olduğum için cinsellik konusu bile bitti 😅 bizim maddi kaygımız yok ki, sen istersen çalışma bu kadar stres altında çalışmana gerek yok, ayrıca çoğu akşamları ailecek bile bişey yapamıyoruz senin toplantıların yüzünden vs dedi. İstersen çalışma ama kendini geliştir, kendi işini kur vs dedi.

Kendi işimi kurmak istemiyorum, öyle girişken bir insan değilimdir. Ama düşününce hak verdim, çocuğuma, aileme vakit ayıramıyorum. Sürekli yorgunum, mutsuzum artık. Bekar olsam severek yapardım bu işi ama şuan hiçbir şeye yetemiyorum. Maaşım da pek iyi sayılmaz. Çalışmadığımı, kendime, çocuğuma zaman ayırdığımı, bol bol gezdiğimizi, spor yaptığımı falan hayal ediyorum hep😂 ama bu kadar çabaladım bilmiyorum ne yapmalıyım. Bu arada buradan ayrılırsam başka yerde başlamam, çünkü bu sektör böyle. Siz olsanız ne yapardınız?
Yarım gün çalışmayı teklif edin yada iş yükünüzü hafifletip maaş konusunda daha az alblcgnizi o ara daha rahat işler bakın o şekilde işten çıkın

8,5 te de ailene vakit ayirirsin yahu.abartmışsınız sanki.ben de memurum evli değ im ği
Çocuğun ilkleri derken, bir yetişkin olarak üretmenin, plan yapmanın, disiplinin, kendin için bir şeyler yapmanın, toplumda belli bir çevre edinmenin, maddi gücün verdiği güveni yok sayıyorsunuz yani ? Eee zaten eskiden kadınlar çalışmıyorken dünyadaki bütün kadınlar ailesine bol bol vakit ayırıyordu.eee yüzyıllardır neden mücadele etti, milyonlarcası canından oldu ozaman bu uğurda ?.hepimizi versinler o zaman bir kocaya herkes mutlu mesut yaşasa.bu mudur yani ? Eee yüzyıllardır bu şekildeydi zaten.sonuçları ortada sizin direk çalışmaya gönlünüz yok.8,5 mesaiyle kimse de ailesinin hakkına falan girmez yani.

Herkesi niye bir kocaya versinler ayol? Kimi evcimendir ailem en önemli önceliğim der, kimi işkoliktir. İşim olmazsa olmaz ben kendimi böyle var ediyorum der.

Kadınlar bunca yıldır özgürlükleri için mücadele etti. Zorla çalışalım, istemesek de ihtiyacımız olmasa da çalışalım diye değil. İsteyen çalışsın, erkeklerle aynı şekilde kariyer yapsın, isteyen çocuklarını büyütsün diye.

Her kadın kariyerle mutlu olmaz tıpkı her kadının çocuklarla mutlu olmayacağı gibi. Eskiden "kadın eve kapanıp çocuğuba baksın" olan baskısını şimdi bazı kadınlar "kadın çalışsım kariyer yapsın. Çocuk bakmasın, bakıcıya versin, kreşe versin" e döndü. Yaptığınız şeyin farkı yok. Yine kadına ne yapıp ne yapmayacağını "fıtratı" gereği neyle mutlu olup olmayacağını söylüyorsunuz yani.

Herkesi niye bir kocaya versinler ayol? Kimi evcimendir ailem en önemli önceliğim der, kimi işkoliktir. İşim olmazsa olmaz ben kendimi böyle var ediyorum der.

Kadınlar bunca yıldır özgürlükleri için mücadele etti. Zorla çalışalım, istemesek de ihtiyacımız olmasa da çalışalım diye değil. İsteyen çalışsın, erkeklerle aynı şekilde kariyer yapsın, isteyen çocuklarını büyütsün diye.

Her kadın kariyerle mutlu olmaz tıpkı her kadının çocuklarla mutlu olmayacağı gibi. Eskiden "kadın eve kapanıp çocuğuba baksın" olan baskısını şimdi bazı kadınlar "kadın çalışsım kariyer yapsın. Çocuk bakmasın, bakıcıya versin, kreşe versin" e döndü. Yaptığınız şeyin farkı yok. Yine kadına ne yapıp ne yapmayacağını "fıtratı" gereği neyle mutlu olup olmayacağını söylüyorsunuz yani.
Kadınlara yapılan baskı konusunda haklısın ama katılmadığım nokta 8,5 işte bile ailene yeterince vakit ayıramadığını iddia etmen.ben evli değilim ama zaman zaman sevgililerimle yaşadım.ben de bu saatlerde çalışıyorum.bana da tam tersi zaman çok fazla geliyor.hergün hergün ne yapacağımı şaşırıyorum.dediklerinde çok haklısın ama 8,5 mesai de bir aileye vakit ayırmak için ideal bence.bu arada bir tek ben sıkılıyorum sanirım hergün hergün saatlerce aynı kişiyle olmaktan.maşllah bütün kadınlarımız pek ilişki kadını 😀 aynı evde yaşıuorsunuz arkadaş ne vakit ayıramaması.bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum.2 gün vakit ayıramazsan sonraki gün ayirırsın.dünyada vakitten bol ne var?

Son düzenleme:
Küçücük çocuğun aklına mı uydunuz? Eee çocuk bu anneciğim çalışman senin ruh sağlığın ve evimizin maddiyatı açısından daha doğru olur diyecek hâli yok.bir ilginçsiniz valla.

Hayır hanımefendi ilginç değilim anneyim.
Aylardır travma yaşayan kızım bıraktığım komşumda sinir krizleri geçirip bir türlü ikna olmadı ve kendi yerden yere attı. Ben de kızımın fiziksel ve psikolojik sağlığını tam zamanlı işime tercih ettim.
Yine olsa yine yaparım pişman değilim.
Siz de lütfen sınanmadığınız şeyler için bilmiş bilmiş yorum yapmayın da insanları üzmeyin... Zira büyük konuşmanın sağlam sonuçları oluyor

Kesinlikle ben burada insanların herkesi kendi gibi gördüğünü düşünüyorum :p yahu birinin çok güzel desteği vardır. Genç anneanne babaanne vardır. Çiçek gibi bakıyordur ekransız, bol oyunlu etkinlikli. Ya da çok iyi güvenilir bakıcısı. Gider çalışayım da der çalışır. Hatta böyle durumda bile aileden zengindir istemez çalışmaz :p benim mesela bağdat caddesi gibi bir yerde dükkanım olsa, kirası 45.000 olsa ben niye çalışayım? Yok kendini gerçekleştirme yok sosyallik bana bunlar iş yerinde gelmiyor :p hiç çalışmam.

Şimdi iyi bir bakıcı arıyorum bulunca kızım 1,5 yaşında olacak gibi ve o dönem "yarı zamanlı" çalışacağım. Mesela 08:30-13:30 gibi gerçekten yarı zamanlı.

Ama bu destek olmasaydı. Yani iyi bir bakıcı olmasaydı, iyi bir kreş olmasaydı. Dağ başında yaşıyor olsaydım ve kızımı hiç sevmediği karşı komşuya üç kuruşa baktırmaktan başka şansım olmayıp psikolojisi bozulsaydı açlıktan ölmediğimiz sürece yine çalışmazdım. Herkesin önceliği ayrı. Benim için kızımın mutluluğu, gelişimi, her şeyi benim her şeyimden önce gelir. 10 yıllık eski püskü pantalon, bluz giyerim yine de çocuğumu ilkokula başlatırım yani.

Kimi de der ki anne mutlu olacak önce. Ben eski püskü giyinsem, makyaj yapmasam, kuaföre gitmesem mutsuz olurum. İşe gitmem şart. Bakın ne kadar farklı ve farklı şeylerden mutlu olan iki kadın.

Herşeyin bir bedeli var. Evde çocuk bakarken paran, sigortan olmaz. Çok zengin değilsen güvencen azalmış olur. Ben çok çalışacağım dersen çocuğunun en güzel zamanlarını başkası görür, zaman elinden akıp gider. Az çalışmak benim için en ideali mesela. Ama ben bunu seviyorum diye "herkes benim gibi yapsın" demiyorum :p

Konu sahibi de sormuş, bence eşinin haklı olduğunu, sevişemeyecek, bir tatile çıkamayacak, çocukla ilgilenemeyecek bir işe ihtiyacı olmadığını, az da çalışabileceğini önerdim. Ama kendi bilecek. İster ölümüne çalışır, ister normal çalışır, ister bir süre dinlenir.

20.000 tl için mi ? Bizim ülkemizdeki kazanç skalası oldukça yükseldi de benim mi haberim yok ? Ya da hepiniz istanbulda mı yaşıyorsunuz ? Bizim ülkede çalışanların yarısı asgari ücret kazanıyorsa(istatiksel olarak, yeni baktım) sizin bu yüksek standartlarınız sadece kendi hayat görüşünüze ve gelirinize mi dayanıyor? Arkadaşlar özel sektörde mühendislerin asgari ücretle işe başlayıp, yıllar sonra bile memur maaşını göremediği bir ülkede değil miyiz biz ? Ben mi yanlış geldim ? Yoksa bu durumları kuçümseyerek kendinizi standardı yüksek, elit kişiler falan olarak mı görmek istiyorsunuz ? Bu arada burada 20.000 lirayı beğenmeyen kadınlar olarak, hâlâ ülkemizdeki kadınların yüzde 60 ının çalışmadığını eklemek isterim.yani bırakin memur maaşını beğenmemeyi 50 lira bile kazanamıyorlar.bu yorumlar gerçekçi mi şimdi bu ülke için? Bu arada 20.000 lira istanbul için bile iyi para.10.000 lira kirayı böluşseler.yine 10.000 lira kalıyor.o da istanbulu var sayarak 20.000 lira kiradan hesapladım.maşllah herkes paşa çocuğu.herkes zengin burada.

Ne diyosun bacım anlamadım? Ben; şirkette çalışmak, yurtdışı bağlantılı toplantılar, ingilizce, iş için çocuğunu/ailesini aksatmak deyince bi 20 binden bahsediyor sandım. 20 binin iyi olmadığını kim söyledi? Ben öyle anlatınca asgari ücretin 8.500 tl olduğu yerde bi temizinden 20 bin alıyordur diye düşündüm. Yanlış olan ne? Muhalefet ettiğiniz ne anlayamadım? Kimse burda 20.000 tl maaşı boklamıyor

Ne diyosun bacım anlamadım? Ben; şirkette çalışmak, yurtdışı bağlantılı toplantılar, ingilizce, iş için çocuğunu/ailesini aksatmak deyince bi 20 binden bahsediyor sandım. 20 binin iyi olmadığını kim söyledi? Ben öyle anlatınca asgari ücretin 8.500 tl olduğu yerde bi temizinden 20 bin alıyordur diye düşündüm. Yanlış olan ne? Muhalefet ettiğiniz ne anlayamadım? Kimse burda 20.000 tl maaşı boklamıyor

Arkadaş her halde burada herkesin işini bırak çocuğuna odaklan dediğini sanıyor ve bir muhalefet fırtınasıdır estiriyor.

yazılım için denmiştir o rakamlar

lisans öğrencilerim bin dolar maaş beğenmiyor mesela remote çalışacaksa -çünkü neden beğensin saatler şaşacak sevgilisiyle görüşemeyecek, bir de elin adamıyla geçinip iş yapacak. Türk firmayla çalışınca da 20 bin alıyor zaten yeni mezunlarımız..ayrıca abd firması o işi bin dolara kendi ülkesinde sitsen yaptıramaz gitsin hintlilerle çalışsın....

konu sahibi senin sorunun bu:
madem yazılımcısın
madem yabancı firmaya çalışabiliyorsun
neden az maaşa çok iş?
22 yaşında yeni mezun oturup bunun hesabını kitabını yapıyor
senin sorgulaman gereken şey kocanın işi bırak demesi değil ki neden bu koşulları kendine reva gördüğün

ben de uzaktan çalışıyorum
ayda bin dolarlık çalıştığım da oluyor
ama o zaman toplamda 4-5 gün filan iş yapıyorum tüm yazışması angaryasıyla

Arkadaş her halde burada herkesin işini bırak çocuğuna odaklan dediğini sanıyor ve bir muhalefet fırtınasıdır estiriyor.
Ben de anlamadım. Konu sahibesi soru sormuş, insanlar ona göre yorum yapıyor. Ayrıca yazmayı unutmuşum konu sahibi maddi durumumuz iyi deyince insan çalıştığı meblağı büyük düşünüyor haliyle. Ama sonradan iyi para almıyorum dediği de ne kadar bilemiyorum. Herkese göre değişir

Hayır hanımefendi ilginç değilim anneyim.
Aylardır travma yaşayan kızım bıraktığım komşumda sinir krizleri geçirip bir türlü ikna olmadı ve kendi yerden yere attı. Ben de kızımın fiziksel ve psikolojik sağlığını tam zamanlı işime tercih ettim.
Yine olsa yine yaparım pişman değilim.
Siz de lütfen sınanmadığınız şeyler için bilmiş bilmiş yorum yapmayın da insanları üzmeyin... Zira büyük konuşmanın sağlam sonuçları oluyor
Peki bu sağlıklı bir durum mu? Asıl onu sorgulamak lazim.artık çoğu çocuğun annesi çalışıyor.bir gün kriz geçirir, iki gün kriz geçirir sonra alışır gider çocuk bu.alışmıyorsa ortada normal olmayan bir durum vardır bence.bu arada bu çocuklar türkiyede yaşayacak.yani çelik gibi sinirlerinin olması gerekecek ömür boyu.ülkede öyle olaylar dönüyor ki bazen dayanabilmek için ilaçlara falan sarılıyorum.daha yeni deprem oldum.içler acısı hikayeri zaten hepimiz biliyoruz.buna gelene kadar daha neler neler yaşandı..bu coğrafya kanlarla beslenen, çok acımasız bir yer.siz diyorsunuz ki çocuğum annesinin işe gitmesine dayanamıyor.eee büyüyünce ne olacak bu çocuk ? O kadar hassas biriyseniz böyle kanla, gözyaşıyla beslenen bir ülkeye çocuk yapmayacaktınız.bir çocuğun bu dünyada başına gelen en iyi şey sizin işe gitmeniz.

Son düzenleme:
Back
X