• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmanın Hayatı Elimizden Aldığını Düşünenler?

Çok iyi yapıyorsunuz gerçekten. Eminim çocukların da zihni açılıyordur :) Mutlu oluyorlardır.
Dediğiniz gibi dışarıda olabileceğim bir iş daha iyi gelebilirdi ama ehliyet falan lazım. Bindiğim otobüs bile biraz hızlı gitse aklım çıkıyor. Araba sürebileceğimi sanmıyorum. Ehliyetsiz elemanı da kim dışarıda çalıştırır :) Hem ona göre de eğitim gerek. Ben Halkla İlişkiler okudum 2 yıl. Lise mezunundan halliceyim. Çok fazla seçeneğim yok kısaca... Yani hem şikayet edip hem hiçbir şey yapmıyormuşum gibi görünüyor biliyorum ama cidden çıkmazdayım ne yapabileceğimi bilmiyorum.
tamam ıste beledıyelere kaymakamlıga bır sekılde gırmeye calıssana ne guzel halkla ılıskıler cok ıyı bence o alan ıcın.. ben gonullu beledıyede calısıyordum süper bı ıs gelmıstı bana o sıra ogretmenlıge donmek cok zor olmustu bana yanlıs meslek mı sectım acaba dedım ozel sektorde dısarda calısınca araba gerek de beledıyede oyle degıl beledıyenın aracı servısı oluyor zaten proje ıslerı ıcın sureklı bı sofor ve araba oluyor.. bak bu departmanlara ıyı bak
basın yayın
halkla ılışkıler
sosyal işler
arge
(mutlaka bak ama ) :)
yada bı tanıdık bul
taseron alırlar basta 1300 - 1500 maaas olur ama bıraz sabredersen sozlesmelıye gecersın 2500 fln olabılıyor yanı.. ustelık oyle bır sosyal cevre -n oluyorkı herseyden haberdar oluyorsun tum projelerı bılıyorsun bı cok ımkan cıkıyor karsına... cok eglenırsın soyleyeyım sana :)

hiç kimseye hiçbirşeye olmadığı kadar sabretmesini öğretiyor, çok şey alıp götürüyor hayattan. sanırım bu çalışılan işede bağlı bazı insaları görüyorum gezmeye gider gibi işe gidiyorlar.

tamam ıste beledıyelere kaymakamlıga bır sekılde gırmeye calıssana ne guzel halkla ılıskıler cok ıyı bence o alan ıcın.. ben gonullu beledıyede calısıyordum süper bı ıs gelmıstı bana o sıra ogretmenlıge donmek cok zor olmustu bana yanlıs meslek mı sectım acaba dedım ozel sektorde dısarda calısınca araba gerek de beledıyede oyle degıl beledıyenın aracı servısı oluyor zaten proje ıslerı ıcın sureklı bı sofor ve araba oluyor.. bak bu departmanlara ıyı bak
basın yayın
halkla ılışkıler
sosyal işler
arge
(mutlaka bak ama ) :)
yada bı tanıdık bul
taseron alırlar basta 1300 - 1500 maaas olur ama bıraz sabredersen sozlesmelıye gecersın 2500 fln olabılıyor yanı.. ustelık oyle bır sosyal cevre -n oluyorkı herseyden haberdar oluyorsun tum projelerı bılıyorsun bı cok ımkan cıkıyor karsına... cok eglenırsın soyleyeyım sana :)
Ben de hep yanlış bölüm seçtim diye düşündüm. Hiç de yapmadım mezunu olduğum mesleği. Daha okurken karar vermiştim yanlış yaptığıma :) Yine de bakacağım dediğiniz işlere. Teşekkür ederim.

hiç kimseye hiçbirşeye olmadığı kadar sabretmesini öğretiyor, çok şey alıp götürüyor hayattan. sanırım bu çalışılan işede bağlı bazı insaları görüyorum gezmeye gider gibi işe gidiyorlar.
Kuzenim. Hastaydı sesi bile çıkmıyordu. İzin vermezler mi yarım gün falan dedim. Duramam evde dedi. Sıkılırım yatamam da. İyiyim böyle dedi. Allah korusun işsiz kalsa ne yapar bilmem. Bayılıyor çalışmaya. 2 tane de çocuğu var okul çağında.

Ayyy canım benim hayırlı uğurlu olsun evliliğiniz.
Benim eşimin eski işini anlatayım sana :)
Kendisi üniversite yakınında bir fotokopi dükkanında iş buldu. (Şehir değiştirdik evlenirken ve basit işler istedik)
Sabah normal mesai başlangıç saati, akşam ise 9-10'dan önce gelemiyordu. Öğrenciler akşama kadar gezip akşam not çıktısı, kitap fotokopisi, proje ödevi baskısı vs. işler için doluşuyorlar dükkana. Bizimkiler de çıkamıyordu haliyle. Patronları sözde abi gibi yaklaşır, dar zamanında eline üç beş kuruş verir, çene ile çalışanların gazını alırdı. Mesela biliyorum çok yoruluyorsunuz, farkındayım şöyle böyle oluyor vs. diyor ama düzeltmek için çaba göstermiyor. Okul açıkken Pazar günleri bile öğlen 12'den akşama kadar çalıştı eşim. Haftada 7 gün. Her gün işte. Neyse günler geçerken adam maaşları aksatmaya başladı. Hem fazla çalıştırıp hem para vermiyor düşünebiliyor musun? İçeride maaş beklerken 250-300 TL ile 1 ay geçindiğimizi bilirim. Ama bu arada adam kendine son model telefon alıyor, bize gelin maç izleyelim diyor koca koca pizza siparişleri veriyor. İnan delireceğim sandım. Basit işlerle de olmadı yani ve İstanbul'a geri döndük. O 1,5 yıl içinde ne kadar yıprandığımızı anlatamam. Dışarıda yemek yemek artık çok büyük bir olay haline gelmişti. Evde beraber yemek yiyebilmek için de saat 10'u bekliyorduk işte. Biliyorum çok saçma ama en azından Pazar gününüz iş olmadan geçiyorsa sevinmelisin. Baktınız olmuyor, başka iş baksın kendine. Daha sistemli bir yer bulur belki.
Teşekkür ederim canım benim.. Eşinin eski işini çok iyi anladım çünkü en yakın arkadaşımın erkek arkadaşıda şuan aynı işi yapıyor. Tamamen aynı şartlarda. Sabahladığı bile oluyor, sabahlarken patronu bir maaş ikramiye vereceğini söylemişti. Ama verilmedi o ikramiye.. İnsanı bir pazar gününe sevinecek, şükredecek hale getiriyorlar. Bu mu olmalı yani... Zaten herşeye şükür edip boyun eğdiğimiz için ilerleyemiyoruz. Elbet Türkiye'den kötü ülkeler var bu konuda, Rabbim yardımcıları olsun. Ama "bizden kötüleride var bunada şükür" dersek ilerleyemez hep aynı yerde sayarız. Daima daha iyi olan örnek alınmalı. Mesela İsveç'de çalışma saati 6 saate indirilmiş. Bilmiyorum ya bu düzen çok kötü. Bari hakettiğin parayı alsan içerlemiceksin ama o da yok.. İnşallah hak eden herkes zamanla daha iyi yere gelir... Evlendik ilk 2 gün zaten yorgunluktan koşuşturmacadan sersem gibiydik 3. gün kalkıp işe gitti adam yani. Ailemden uzak yabancı bir yerde, yabancı bir evde tek başıma vakit geçirmeye çalışıyorum. Bari 1 -2 gün daha izni olsaydıda alışsaydım biraz. Tam bir depresyon modundayım şuan :KK70:

Teşekkür ederim canım benim.. Eşinin eski işini çok iyi anladım çünkü en yakın arkadaşımın erkek arkadaşıda şuan aynı işi yapıyor. Tamamen aynı şartlarda. Sabahladığı bile oluyor, sabahlarken patronu bir maaş ikramiye vereceğini söylemişti. Ama verilmedi o ikramiye.. İnsanı bir pazar gününe sevinecek, şükredecek hale getiriyorlar. Bu mu olmalı yani... Zaten herşeye şükür edip boyun eğdiğimiz için ilerleyemiyoruz. Elbet Türkiye'den kötü ülkeler var bu konuda, Rabbim yardımcıları olsun. Ama "bizden kötüleride var bunada şükür" dersek ilerleyemez hep aynı yerde sayarız. Daima daha iyi olan örnek alınmalı. Mesela İsveç'de çalışma saati 6 saate indirilmiş. Bilmiyorum ya bu düzen çok kötü. Bari hakettiğin parayı alsan içerlemiceksin ama o da yok.. İnşallah hak eden herkes zamanla daha iyi yere gelir... Evlendik ilk 2 gün zaten yorgunluktan koşuşturmacadan sersem gibiydik 3. gün kalkıp işe gitti adam yani. Ailemden uzak yabancı bir yerde, yabancı bir evde tek başıma vakit geçirmeye çalışıyorum. Bari 1 -2 gün daha izni olsaydıda alışsaydım biraz. Tam bir depresyon modundayım şuan :KK70:
Bana İsveç demeeeee :) Yıllardır hayalini kuruyoruz eşimle ah bir gitsek vatandaşlık değiştirmeye razıyız. Adamlar yönetim ve düzen konusunda dünyada 1 numara. Her şey yolunda. Devlet duyarlı, üretken, vatandaş kıymetli, okumuş, kültürlü. İnsanlar dertsizliği dert ediniyor. 6 saat çalışmanın sebebi sanırım gün ışığı görmek. Malum kışın kuzeyde gündüz süresi çok çok kısalıyor. İşe gece gidip diğer gece çıkmış gibi oluyorlar. Ondan olabilir. Bizde de elektrik çok gitmesin diye saatler ileri geri alınır işte fark :KK70: Dediğine de katılıyorum. İnsan hep daha iyiyi örnek almalı. Çünkü geriye bakıp kendini iyi hissetmeye çalışmak, kendini kandırmak ve yerinde saymayı kabul etmek demektir. Ben biraz olsun iyi hissetmen için kendimden örnek verdim. Yoksa tabii ki hak ettiğiniz bu değil.

Bana İsveç demeeeee :) Yıllardır hayalini kuruyoruz eşimle ah bir gitsek vatandaşlık değiştirmeye razıyız. Adamlar yönetim ve düzen konusunda dünyada 1 numara. Her şey yolunda. Devlet duyarlı, üretken, vatandaş kıymetli, okumuş, kültürlü. İnsanlar dertsizliği dert ediniyor. 6 saat çalışmanın sebebi sanırım gün ışığı görmek. Malum kışın kuzeyde gündüz süresi çok çok kısalıyor. İşe gece gidip diğer gece çıkmış gibi oluyorlar. Ondan olabilir. Bizde de elektrik çok gitmesin diye saatler ileri geri alınır işte fark :KK70: Dediğine de katılıyorum. İnsan hep daha iyiyi örnek almalı. Çünkü geriye bakıp kendini iyi hissetmeye çalışmak, kendini kandırmak ve yerinde saymayı kabul etmek demektir. Ben biraz olsun iyi hissetmen için kendimden örnek verdim. Yoksa tabii ki hak ettiğiniz bu değil.
Orası bizimde hayalimiz ama adı üstünde hayal işte :KK30: Ama bizim ülkenin düzeni kolay kolay değişmez, daha kötüye gitmemesi umudumuz.. Katlanacağız bu düzene ne yapalım, zamanla daha iyi olmasını umarak... :KK51: Sen ve eşin ne işinde çalışıyorsunuz bu arada ?

Orası bizimde hayalimiz ama adı üstünde hayal işte :KK30: Ama bizim ülkenin düzeni kolay kolay değişmez, daha kötüye gitmemesi umudumuz.. Katlanacağız bu düzene ne yapalım, zamanla daha iyi olmasını umarak... :KK51: Sen ve eşin ne işinde çalışıyorsunuz bu arada ?
Eşim şu an yine baskı merkezinde çalışıyor ama daha kurumsal. Eve de yakın.
Beni ne sen sor ne ben söyleyeyim :) Birçok iş yaptım ufak tefek. Hani herkesin yapabileceklerinden.
Belki daha doğru bir eğitim alsaydım bu konuyu açmak aklıma bile gelmezdi. Belki çok severdim işimi sıkılmazdım. Ne bileyim işte okul yıllarında önemsemedim. Bir planım, hedefim yoktu. Önüme ne geldiyse okuyup çıktım. Halkla İlişkiler mezunuyum mesela ama hiç sevmedim, yapmadım.

aa o kadar mı yenıydıı :)) mutluluklar dıleyeyım barı :)
cık bıraz gezın derdık de hava da cok soguk :) bırde ev daha benımsenmemıs olur ya :) kıyamam o ıle mı aldın tayınını de

aa o kadar mı yenıydıı :)) mutluluklar dıleyeyım barı :)
cık bıraz gezın derdık de hava da cok soguk :) bırde ev daha benımsenmemıs olur ya :) kıyamam o ıle mı aldın tayınını de
Canım benim çok teşekkür ederim :KK36: Evet bende eşimde burda çalışıyoruz. Çıkıp dolaşasım hiç yok dediğin gibi havada soğuk zaten. Bir binanın 8. katında oturuyoruz ve asansör yok dışarı çıkmaya çok üşeniyorum açıkçası, eve tırmanarak giriyoruz ya varmı böyle birşey :KK70: Evi benimseyemedim, ortamı benimseyemedim. Eşim daha 3. gün iş başı yaptı kendimi çok acayip hissediyorum, çok yalnız hissediyorum :cry:

Eşim şu an yine baskı merkezinde çalışıyor ama daha kurumsal. Eve de yakın.
Beni ne sen sor ne ben söyleyeyim :) Birçok iş yaptım ufak tefek. Hani herkesin yapabileceklerinden.
Belki daha doğru bir eğitim alsaydım bu konuyu açmak aklıma bile gelmezdi. Belki çok severdim işimi sıkılmazdım. Ne bileyim işte okul yıllarında önemsemedim. Bir planım, hedefim yoktu. Önüme ne geldiyse okuyup çıktım. Halkla İlişkiler mezunuyum mesela ama hiç sevmedim, yapmadım.
Olsun ya, hayat herkesi bir yerlere sürüklüyor işte... Ama inan işini sevsende düşündüğün şeyleri düşünüyorsun. Eşimde garip bir şekilde işini çok seviyor inanabiliyor musun.. Mazoşist bir duygu olsa gerek :KK70: Adam tüm gün oturup fatura matura yapmaktan haz alıyor. Ama yinede düşündüğün herşeyi düşünüyor.. İşini sevsende hayatın gerçekleri bunlar. O yüzden sevseydim böyle düşünmezdim diye düşünme.

Olsun ya, hayat herkesi bir yerlere sürüklüyor işte... Ama inan işini sevsende düşündüğün şeyleri düşünüyorsun. Eşimde garip bir şekilde işini çok seviyor inanabiliyor musun.. Mazoşist bir duygu olsa gerek :KK70: Adam tüm gün oturup fatura matura yapmaktan haz alıyor. Ama yinede düşündüğün herşeyi düşünüyor.. İşini sevsende hayatın gerçekleri bunlar. O yüzden sevseydim böyle düşünmezdim diye düşünme.
Yoğun çalışıyormuş ama ya... İnsan her gün gezeceksin deseler bile sıkılır zaten :D yaptığı işi sevmesi bile bir şansmış. Demek sevmese bu kadar da dayanamazdı. Allah daha iyilerini nasip etsin.

Yoğun çalışıyormuş ama ya... İnsan her gün gezeceksin deseler bile sıkılır zaten :KK70: yaptığı işi sevmesi bile bir şansmış. Demek sevmese bu kadar da dayanamazdı. Allah daha iyilerini nasip etsin.
Amin, herkese daha iyilerini nasip etsin inşallahh... Bencede sevmese dayanamazdı, dayanılacak bir tarafı yok çünkü işinin o_O

Back
X