• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmanın Hayatı Elimizden Aldığını Düşünenler?

off off bugün bile çalışıyorum. bu yaptıkları ne bizim eğlenmeye kutlama yapmaya hakkımız yok sanki.
Bari fazla mesaini verseler de bir anlamı olsa. Haksızlık gerçekten.
Ben de calisiyorum ve 2 cocugum var bazen cildircak gibi oluuorum hicbisey yetismiyor ama olsun sonucta once kendim icin sonra da onlar icin cslusiyorum.hayatin garantisi yok sonucta.para kazanmak da guzel hi duygu.sahsen evde oldugimda bi muddet sonrasıkılıyorum
Canım mesele çalışmak ya da evde oturmak değil aslında.
Çalışacaksak da hayatımıza zamanımız kalmalı. Bu şekilde patron için doğmuşuz gibi oluyor. Ev dayayıp döşüyoruz ama eşyalar oturuyor sanki biz değil.

şimdi sen daha 6 aylık evlisin bende ilk zamanlar istemedim şimdi 1.5 yıl oldu ama istiyorum evlenmeden önce en az 3 yıl sonra çocuk diyordum borcum bitince ev alınca diyordum halen ev olmadan çocuk yok diyorum amaa olmuyor ben başka şeyler yüzünden erteledikçe daha çok engeller çıkmaya başladı şimdi istiyorum mecburum hastalıklarım bitmez oldu ameliyat dediler şimdide çocuk olsun ameliyat ondan snra diyorum .... çevrende yeni doğumda yapan varsa inan bana için gidiyor çocuk yapmak için bende çaresizim tek çağrem şuan çocuk yapmak ne olucak bilmiyorum ameliyat olmazssam hamilelikte sıkıntı çekicem ama ona bile razı oluyorum çocuk olmadan bıçak altına yatamam yaa snrasında olmassaaaa korkusu var hep içimde alllahım bizi çocukla sınamasın her günümüze şükürler olsun ama kimse yüzünden borç yüzünden ev yüzünde erteleme sakın ilerde pişmanlıgını yaşama sakın ben şuan bile yaşıyorum evlenir evlenmez olsaymış keşke diye çünkü ne olacagımız belli degil herşey olabiliyor 2hafta önce düştüm sandalyeden bütün vajinam iç dış parçalandı acile zor yetiştik 10dk daha geç olsa kan kaybından gidecektim ve kanamam alttan geliyordu heryerim doğumhanede bayıltıp dikildi ben böle bi kaza başıma geliceğini bilemiyordum snrasnda yemek borumda yara çıktı miğdeye yemek boruma ameliat olmassam kansere çevireceğini yemek borumu alacaklarını söylediler ve ben şuan ameliyat olsam hep içimde çocugum olmassa korkusu var keşke başka şeyler yüzünden en çok istedgim şeyi ertelemeseydim diyorum yarın ne olacagımız belli degil 1dakkika içinde allah her derdi verebiliyor oyuzden benim gibi boş hayyallerle erteleme sakın hayatında en çok istedigin şeyleri ...erteledim engellerim şuan önüme sıralanmaya başladı ve engeller yüzünden birşeyleri ertelememek gerekiyormuş onu daha iyi anladım bana herkez çok dedi sen bekarken çocuk hastası biriydin noldu sana diye ama hep bahaneleri söyledikçe sakın dediler ama dinlemedim sakın ertelleme allah rızkını verir dediler ama şuan sorsan baana çok pişmanım şuan enfeksiyonu vucuttan atmam 2ayı bulur snrasnda bebeğin olmasını beklemek nekadar sürecek bilmiyorum biran önce olmasını istiyorum çünkü ilerlemesinden korkuyorum hastalıgımın ...nolur asla benim hatalarıma düşme ev için erteledim araba için erteledim bunları buluruz ama çocugu sağlıgı asla bulamayız unutma
nası oldu nası parçalandı anlayamadım şoktayım kız Allah seniiii gözlerim doldu benim burdaaaaaaaaaaaaaaaa

Çalışmak benden hiçbir şey götürmüyor, aksine çok şey kattı bana. O kadar çok şey öğrendim ki, kendimi öyle geliştirdim ki.

Her insan gibi benimde ileriye dönük farklı hayallerim var elbet ama bugün olduğum yerden de çok mutluyum.Öğrencilik yıllarımda da çalıştım hep, gocunmadım. Evlendiğimde de çalışacağım. İşim çok stresli ama şartlarından da memnunum. Olmasaydım da, kendimi yetiştirir, daha iyisini bulurdum.

Çalışmak bir nimettir bence, kıymetini bilelim.

Mer
Merhaba hanımlar,
Ben 24 yaşındayım, 6 aylık evliyim. Şimdiye kadar birkaç iş yerinde çalıştım ama işi sevsem de sevmesem de hep aynı hislere kapıldım.
Sabahın kör vaktinde kalkıp işyerinde soluğu almak, akşam yorgun argın eve gidip ancak yemek yemeye derman bulabilmek, patronumu eşimden daha çok görmek gibi şeylerin arasında hep "aslında yaşamadığımı" hissettim.
Geçim sıkıntım olmasaydı zevk için yine çalışırdım ama kendi işimde. Hobilerimden iş meydana getirirdim.
Canım sıkıldıkça kapatır çıkar, gezer dolaşır, denizin kokusunu içime çeker, evime gidip bir tatlı yapardım. Sonra da afiyetle yerdim mesela..
Ama maalesef bunlar yalnızca hayal. Ben feci halde sıkılıyorum ve hayatın boşa akıp geçtiğini hissediyorum. Yaşamanın "çalışmak"tan çok daha fazlası olduğunu düşünüyorum ama düşüncelerim yalnızca düşünce olarak kalıyor ve mutsuz hissediyorum.
Benim gibi düşünenler varsa fikir alışverişinde bulunalım.

Bu arada benim gibi düşünmeyenlerden akıl isteseydim konuyu Bir Derdim Var bölümüne açardım. Amacım sohbet. Umarım anlaşılmışımdır. Teşekkür ederim.
Merhaba ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Çalışma hayatina asla karşı değilim ama, sevmediğim bir işi mecbur saatlerde yapmak hiç kimseye karşı sorumlulugum olmamasına karşın benide çok yoruyor.

Mer

Merhaba ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Çalışma hayatina asla karşı değilim ama, sevmediğim bir işi mecbur saatlerde yapmak hiç kimseye karşı sorumlulugum olmamasına karşın benide çok yoruyor.
Dediğim gibi, işi sevsem de en değerli vakitleri böyle geçiriyor olmaktan rahatsızlık duyuyorum. Hayat bana göre "Paramı kazandım oh şimdi rahat rahat krediyle aldığım arabamın deposunu doldurabilirim." diye geçmemeli. Evet illa ki para kazanacağız ama gönlümüzce yaşayamıyorsak ne anlamı kalıyor? Bazen; para kullanmayacağım bir yaşama geçmek geliyor içimden.

Aslında bizimki kiraya gidiyor biraz.
Ev alsak diyoruz ama o da uzun süre ödeme yapmayı gerektirecek (kredi).
Altından kalkabilir miyiz, işler yolunda gider mi..
Böyle diye diye delirecem sonunda :KK45:
Ne delireceksin oylede boylede çalışıyorsun. En azından ev aldım krediye gitti dersin. En azından ilerde işten ayrılmak istediğinde evin olmuş olur. O kadar çalışamaz sanda. Satar kalan taksitleri öder ustude birikimin olur. Her şeye sık kafaya sıkma

I
Dediğim gibi, işi sevsem de en değerli vakitleri böyle geçiriyor olmaktan rahatsızlık duyuyorum. Hayat bana göre "Paramı kazandım oh şimdi rahat rahat krediyle aldığım arabamın deposunu doldurabilirim." diye geçmemeli. Evet illa ki para kazanacağız ama gönlümüzce yaşayamıyorsak ne anlamı kalıyor? Bazen; para kullanmayacağım bir yaşama geçmek geliyor içimden.
İnan senin gibi düşünüyorum. Ağır geliyor çalışma yaşamı biz kadınlar bir yerlerde para kazanmaya çalışmadan daha mutlu olurduk. En azinda geliri kadınlar değerlendirir diye düşünüyorum. Yinede allah bizi birilerine muhtaç etmesin.

Allah kolaylık versin.
Bunca şeyle uğraşırken elbette yorgun ve üzgün olmanız kaçınılmaz.
Hep diyorum iş koşulları insanların hayatını çalıyor.
Bunu sadece biz mi görebiliyoruz, başka kimsenin gözüne batmıyor mu anlayamıyorum.
Sanki herkes hayatından memnun da ben mızmızlık ediyormuşum gibi, düzen devam ediyor...
Belirli bir yaşın üstü kadınlarda çok rahat fark ediyor durumu. Çocuklarima vermem gereken zamanı boş şeyler için harcamisim diyorlar

Of hanımlar of. Tüm haftasonu hüzünlü, ağlamaklı geçti benim için. Eşim pazar günü de çalıştı hem de geç saate kadar. Hiçbir şey yapmak istemedim zorla yemek yaptım akşam en azından geldiğinde sıcak yemek bulsun evde diye... Düşündüm ne yapılabilir, bu düzensizliğe nasıl bir çözüm bulunabilir diye ama aklıma bir şey gelmiyor. Eşimin maaşı yarım yarım ödendi ve geç yatırıldı. Ben ise halen bu ayın başında almam gereken maaşımı alamadım. Çok sıkılıyorum her şeyin daha güzel olabileceğini düşündükçe. Hiçbir şeyden tat almıyorum. Böyle giderse bunalıma gireceğim sanırım. Mutlu olamıyorum :(

Of hanımlar of. Tüm haftasonu hüzünlü, ağlamaklı geçti benim için. Eşim pazar günü de çalıştı hem de geç saate kadar. Hiçbir şey yapmak istemedim zorla yemek yaptım akşam en azından geldiğinde sıcak yemek bulsun evde diye... Düşündüm ne yapılabilir, bu düzensizliğe nasıl bir çözüm bulunabilir diye ama aklıma bir şey gelmiyor. Eşimin maaşı yarım yarım ödendi ve geç yatırıldı. Ben ise halen bu ayın başında almam gereken maaşımı alamadım. Çok sıkılıyorum her şeyin daha güzel olabileceğini düşündükçe. Hiçbir şeyden tat almıyorum. Böyle giderse bunalıma gireceğim sanırım. Mutlu olamıyorum :KK43:
eşin ne iş yapıyor canım? özel sektör öyle ya düzgün para veren yer çok az, eşin de sen de daha kurumsal bir iş arayın. Allah yardımcınız olsun sıkma canını

eşin ne iş yapıyor canım? özel sektör öyle ya düzgün para veren yer çok az, eşin de sen de daha kurumsal bir iş arayın. Allah yardımcınız olsun sıkma canını
Teşekkür ederim.
Eşim dijital baskı merkezinde çalışıyor okul malzemeleri falan da satılıyor orada. Sezon boyunca genellikle pazar günleri açık oluyor işyeri ve düzensiz olduğu için dönüşümlü çalışamıyorlar diğer arkadaşlarıyla. Bir yandan patronuyla arası çok iyi ve karakter olarak da rest çekip işten ayrılacak bir yapıda değil hep olumlu davranır eşim. Bir yandan da artık yoruldu "Taş da taşısam haftasonum tatil olsun." diyor. Diğer yandan iş bakıyor internetten ama kimse dönmüyormuş. Nereye kadar gideceğiz bilmiyorum işte :KK51:

Teşekkür ederim.
Eşim dijital baskı merkezinde çalışıyor okul malzemeleri falan da satılıyor orada. Sezon boyunca genellikle pazar günleri açık oluyor işyeri ve düzensiz olduğu için dönüşümlü çalışamıyorlar diğer arkadaşlarıyla. Bir yandan patronuyla arası çok iyi ve karakter olarak da rest çekip işten ayrılacak bir yapıda değil hep olumlu davranır eşim. Bir yandan da artık yoruldu "Taş da taşısam haftasonum tatil olsun." diyor. Diğer yandan iş bakıyor internetten ama kimse dönmüyormuş. Nereye kadar gideceğiz bilmiyorum işte :KK51:
canım patronuyla arası iyi diyede doğru düzgün para vermeyen yerde babasının hayrına çalışılmaz ki, sonuçta ev geçindiriyorsunuz hayat şartları çok zor. Sadece internetle sınırlı kalmasın yerel gazeteler var ordanda ilanlara baksın ben ilk işimi öyle bulmuştum

Teşekkür ederim.
Allah kolaylık versin. Bir kapı açsın inşallah.

canım patronuyla arası iyi diyede doğru düzgün para vermeyen yerde babasının hayrına çalışılmaz ki, sonuçta ev geçindiriyorsunuz hayat şartları çok zor. Sadece internetle sınırlı kalmasın yerel gazeteler var ordanda ilanlara baksın ben ilk işimi öyle bulmuştum
Doğru söylüyorsunuz. O da aynı fikirde ama işte ev geçindirince de ha deyince çıkamıyor. Ben de öyle. Parasız boşuna mı çalışıyorum diyorum ama evde dururken o paradan da ümit olmayacak mesela maaş diye bir şey olmayacak. Hemen iş bulamadığımız takdirde böyle olacak en azından.
Allah kolaylık versin. Bir kapı açsın inşallah.
Amin çok sağ olun.

Doğru söylüyorsunuz. O da aynı fikirde ama işte ev geçindirince de ha deyince çıkamıyor. Ben de öyle. Parasız boşuna mı çalışıyorum diyorum ama evde dururken o paradan da ümit olmayacak mesela maaş diye bir şey olmayacak. Hemen iş bulamadığımız takdirde böyle olacak en azından.

Amin çok sağ olun.
İster maasli ol ister maassiz evde olunca çok para harcanıyor

Merhaba hanımlar,
Ben 24 yaşındayım, 6 aylık evliyim. Şimdiye kadar birkaç iş yerinde çalıştım ama işi sevsem de sevmesem de hep aynı hislere kapıldım.
Sabahın kör vaktinde kalkıp işyerinde soluğu almak, akşam yorgun argın eve gidip ancak yemek yemeye derman bulabilmek, patronumu eşimden daha çok görmek gibi şeylerin arasında hep "aslında yaşamadığımı" hissettim.
Geçim sıkıntım olmasaydı zevk için yine çalışırdım ama kendi işimde. Hobilerimden iş meydana getirirdim.
Canım sıkıldıkça kapatır çıkar, gezer dolaşır, denizin kokusunu içime çeker, evime gidip bir tatlı yapardım. Sonra da afiyetle yerdim mesela..
Ama maalesef bunlar yalnızca hayal. Ben feci halde sıkılıyorum ve hayatın boşa akıp geçtiğini hissediyorum. Yaşamanın "çalışmak"tan çok daha fazlası olduğunu düşünüyorum ama düşüncelerim yalnızca düşünce olarak kalıyor ve mutsuz hissediyorum.
Benim gibi düşünenler varsa fikir alışverişinde bulunalım.

Bu arada benim gibi düşünmeyenlerden akıl isteseydim konuyu Bir Derdim Var bölümüne açardım. Amacım sohbet. Umarım anlaşılmışımdır. Teşekkür ederim.
Ticarete atılıp kendi işinizi kurmayı düşündünüz mü hiç? Ya da denediniz mi?

bence bir kadın çalışmalı para kazanmalı aşk evliliğide olsa eşinizden çokta memnun olsanız allah ol deyince olur asla olmaz demeyin işler tersine gidebilir bu ihtimal her zaman var o yüzden ekonomik özgürlüğünüz olmalı ben çalışın derim ;)

Ticarete atılıp kendi işinizi kurmayı düşündünüz mü hiç? Ya da denediniz mi?
Hayır denemedim. Zaten ticaret yapabilmek için ticari zekaya sahip olmak şart diye düşünüyorum. Kurtlar sofrası yani. Cesaret de lazım.

Back
X