Çalışmanın Hayatı Elimizden Aldığını Düşünenler?

Şu anda sadece temel ihtiyaçları karşılayabiliyor çoğumuz. Açıkçası mont alabiliyorum diye sevinmek bence polyannalık olur. Aslında montu yiyeceği devlet vermeli biz çalışıp kazandığımızı kendimiz değerlendirmeliyiz ama şimdilik yok tabii öyle bir dünya. Ben hakkımızı istediğimizi düşünüyorum. Aldığımız paraların, verdiğimiz emeğin karşılığı olmadığını düşünüyorum.
devlet vergı almasa masralar duser faturalar duser yemek kıyafet versın tum ınsanlara dıyemem ama eve cevreye çöpe suya elektrıge gunluk aldıgın ekmege bıle ayagındankı coraba bıle bır de vergı ödüyorsun.. bunlarda olmasa belkı kucucuk bır vatandaslık verdıgı adında 1 kerede verdı verılse ve bır kot olsa gelır kotsı mal varlıgı kotası bunun ustundekı ınsanlar ultra vergı ödese :D

söylemez miyim her şeyi kabullenmiş durumda:) ama gerçek şu ki ben evlenince çalışmak istemiyorum:KK43: o şuan istemiyosan çalışmazsın dese de geçinmemiz için şart olacak bu belli..
sabahın köründe kalk alelacele kahvaltı yap, koştur koştur işe git; akşam yemek için koştur, temizlik vs:/ bi de çocuk oldu mu..Allaaaahhh:) sabah güzelce eşimi uğurlayamayacaksam, akşam karşılayamayacaksam, evimle düzgünce ilgilenemeyeceksem, çocuğum en yakınlarımızın yanında bile olsa anne şefkatini yeterli derecede hissedemeden büyüyecekse..ne anlamı var böyle saçma hayatın..bak daraldım yine..
idealist değilim olmak da istemiyorum ve sonuç okuduğum için pişmanımm..:)
Ben de biraz daha idealist olsaydım saçma işlerde çalışmasaydım diyorum bazen. Ama tam meslek seçilecek yaşlarda kendimizin farkında bile değildik test kitapları okul dershane derken ayrıntılarda boğulduk, büyük resmi kaçırdık. Şimdiki aklım olsa seçeceğim bir sürü meslek bulurum o tercih kılavuzunda. Tercihlerimi bile hocam yaptı :KK51:Ne bekliyordum ki?

devlet vergı almasa masralar duser faturalar duser yemek kıyafet versın tum ınsanlara dıyemem ama eve cevreye çöpe suya elektrıge gunluk aldıgın ekmege bıle ayagındankı coraba bıle bır de vergı ödüyorsun.. bunlarda olmasa belkı kucucuk bır vatandaslık verdıgı adında 1 kerede verdı verılse ve bır kot olsa gelır kotsı mal varlıgı kotası bunun ustundekı ınsanlar ultra vergı ödese :D
Doğru ben damardan girdim giyecek-yiyecek konusuna gelene kadar çözülmesi gereken daha fena durumlar var. :KK55: Sonuç olarak yaşamak mucize bu ülkede :KK51:

Ben de biraz daha idealist olsaydım saçma işlerde çalışmasaydım diyorum bazen. Ama tam meslek seçilecek yaşlarda kendimizin farkında bile değildik test kitapları okul dershane derken ayrıntılarda boğulduk, büyük resmi kaçırdık. Şimdiki aklım olsa seçeceğim bir sürü meslek bulurum o tercih kılavuzunda. Tercihlerimi bile hocam yaptı :KK51:Ne bekliyordum ki?

valla tıpkı beni yansıtıyosun:)bilinçsizlikten dolayı rehber öğretmenin dediği bölümü aldım listeme ve şimdi neyim dersin:) çocuklukta bile olmak istemediğim meslek.. öğretmenim:/suç aslında bizde ama bunda bilinçli ve düzgün yönlendiren çevrenin olmaması da etkili tabi.

valla tıpkı beni yansıtıyosun:)bilinçsizlikten dolayı rehber öğretmenin dediği bölümü aldım listeme ve şimdi neyim dersin:) çocuklukta bile olmak istemediğim meslek.. öğretmenim:/suç aslında bizde ama bunda bilinçli ve düzgün yönlendiren çevrenin olmaması da etkili tabi.
Şimdi liseye giden kardeşim var. O da ne meslek seçeceğini bilmiyor. Çok endişeliyim onun için. "Birini seç ortada gezinme" diyorum ama bakalım. Umarım benim gibi mutsuz olmaz..

Yani her noktası benim düşündüklerim.
Yaşıyorum ama boş yaşıyorum, hayatım da sadece iş yerim var. Ondan kalan vakitte ev ile uğraş ve uyu buı kadar!
Bende öyle sinir oluyorum ki bu düzene..
Ne yapabiliriz hiç bir fikrim yok.
Bir şey yapmak istesekte zaten zaman yok...

Yani her noktası benim düşündüklerim.
Yaşıyorum ama boş yaşıyorum, hayatım da sadece iş yerim var. Ondan kalan vakitte ev ile uğraş ve uyu buı kadar!
Bende öyle sinir oluyorum ki bu düzene..
Ne yapabiliriz hiç bir fikrim yok.
Bir şey yapmak istesekte zaten zaman yok...
Hoş geldin Kaety.
Bana bir şeyler yapmak gerek gibi geliyor ama ne olduğunu ben de bilmiyorum. Tek bildiğim böyle giderse aklımı kaçıracağım. Eşim de aynı hislere sahip. Ama onun çalışma şartları benimkinden çok daha kötü. İkimiz de bunalmış durumdayız. Artık "Kendi işimizi mi kursak" diyoruz ama cesaret isteyen bir şey bu da. Bilemiyorum, bilemiyorum :(

Doğru ben damardan girdim giyecek-yiyecek konusuna gelene kadar çözülmesi gereken daha fena durumlar var. :KK55: Sonuç olarak yaşamak mucize bu ülkede :KK51:
ne mucizevi yaratıklarız... Yaşamayı bile başarabiliyoruz :KK9::KK70::KK70::KK70::KK70:

Aynen öyle canım her güne böyle hayat olmaz diyerek başlamak insanı çökertiyor. Benim eşim de benimle aynı fikirde. İkimiz de dünyaya çalışmaya gelmediğimizi düşünüyoruz :KK48: Tabii mecburen çalışıyoruz. Ama evlilikle işi bir arada yürütmek zor olsa da yanında destekçinin olması da ayrı bir güzellik. Bu kadar korkma bence. Zaten korkularından müstakbel eşine de bahsedersen ev işlerinin falan gözünü korkuttuğunu anlatırsan yardım edeceğine dair söz alabilirsin. Şu dönem ağzından çıkacak bir kelimeyle canını verebilecek dönemleri bunu değerlendir derim :KK66:
çalışmayı bende seviyorum aslına bakarsan severek çalışıyordum.
ama evleneli bir ay oldu ve gerçekten evlilik ile iş ibir arada istediğim şekilde yürütemiyorum.birşeyler eksik kalıyor hep. sürekli hızlı hareket etme zorunluluğu keyif yapamama eksikliği oooooooooooofffffffffff çalışmasammı ne dedirtiyor yani bana malesef. :/

Hoş geldin Kaety.
Bana bir şeyler yapmak gerek gibi geliyor ama ne olduğunu ben de bilmiyorum. Tek bildiğim böyle giderse aklımı kaçıracağım. Eşim de aynı hislere sahip. Ama onun çalışma şartları benimkinden çok daha kötü. İkimiz de bunalmış durumdayız. Artık "Kendi işimizi mi kursak" diyoruz ama cesaret isteyen bir şey bu da. Bilemiyorum, bilemiyorum :KK43:
Tabii zaten o seçenek var ama herkez için bir seçenek değil, ev kredisi öderken, nasıl bir iş yeri açabilirim ki :(
İnan ev de boş oturmakta çözüm değil, o da beter. 1 yıl evde kaldım ne değişti, hiç bir şey.
Sanırım az biraz zengin olmak lazım, çalışmasan bile sürekli gezip tozacağın için sıkılmazsın!
Şuan için en olumlu düşünce, sağlığımızla mutlu olmak.

çalışmayı bende seviyorum aslına bakarsan severek çalışıyordum.
ama evleneli bir ay oldu ve gerçekten evlilik ile iş ibir arada istediğim şekilde yürütemiyorum.birşeyler eksik kalıyor hep. sürekli hızlı hareket etme zorunluluğu keyif yapamama eksikliği oooooooooooofffffffffff çalışmasammı ne dedirtiyor yani bana malesef. :/
Zaman zaman hepimize dedirtiyor canım ama maddi durum iyi değilse malesef bu bir seçenek değil.. Aslına bakarsan burada da yapabildiğimiz bir şey yok dertleşiyoruz yani :KK51:
Tabii zaten o seçenek var ama herkez için bir seçenek değil, ev kredisi öderken, nasıl bir iş yeri açabilirim ki :KK43:
İnan ev de boş oturmakta çözüm değil, o da beter. 1 yıl evde kaldım ne değişti, hiç bir şey.
Sanırım az biraz zengin olmak lazım, çalışmasan bile sürekli gezip tozacağın için sıkılmazsın!
Şuan için en olumlu düşünce, sağlığımızla mutlu olmak.
3 ay gezdik eşim de ben de çalışmıyorduk. Deniz, kum, güneş, gezme, tozma ne ararsan vardı. Valla hayat süperdi :KK45: 3 aydır da çalışıyoruz ama gel gör ki pilimiz bitti çoktan. Zenginlik hayali ben de çok kurar oldum şu sıra. İnan sıkışmış gibiyim hiçbir yere kımıldayamıyorum sanki.

ah ah çokda gözüm yok hayatımı yaşayabileceğim kadar zengin olsam yeter di.
bende kendi işimi açmayı istiyorum ama şimdi ev kredisi bitmeden yatırım yapamam ki.

Zaman zaman hepimize dedirtiyor canım ama maddi durum iyi değilse malesef bu bir seçenek değil.. Aslına bakarsan burada da yapabildiğimiz bir şey yok dertleşiyoruz yani :KK51:

3 ay gezdik eşim de ben de çalışmıyorduk. Deniz, kum, güneş, gezme, tozma ne ararsan vardı. Valla hayat süperdi :KK45: 3 aydır da çalışıyoruz ama gel gör ki pilimiz bitti çoktan. Zenginlik hayali ben de çok kurar oldum şu sıra. İnan sıkışmış gibiyim hiçbir yere kımıldayamıyorum sanki.
Vay canınaaa.. 3 ay ikiniz birden çalışmayıp gezdiniz, süpermiş..
Yanlız eşinle de aynı kafadansınız ne güzel :KK53:
Benim eşim 1 hafta çalışmasa sıkılıyor, deli mi ne :KK53::KK53:

ah ah çokda gözüm yok hayatımı yaşayabileceğim kadar zengin olsam yeter di.
bende kendi işimi açmayı istiyorum ama şimdi ev kredisi bitmeden yatırım yapamam ki.
Aynen benim de lükste gözüm yoktur. Sadece şu anki durumun yetersiz olduğunu hissediyorum. Birazcık, azcık daha iyi olsa yeterdi :KK51:
Vay canınaaa.. 3 ay ikiniz birden çalışmayıp gezdiniz, süpermiş..
Yanlız eşinle de aynı kafadansınız ne güzel :KK53:
Benim eşim 1 hafta çalışmasa sıkılıyor, deli mi ne :KK53::KK53:
Evet canım biz evlenirken şehir değiştirdik. Bilmediğimiz bir şehre taşındık yaz aylarıydı deniz kenarı da var. Değerlendirdik :) Sonlara doğru çalışma isteği geldi bana da. Çalışmaya başlayınca gördüm ki hiç çalışmamak da olmuyor, insanüstü çabalar vermekle de olmuyor. Ortasını bulaydık iyiydi :KK49:

Hoş geldin Kaety.
Bana bir şeyler yapmak gerek gibi geliyor ama ne olduğunu ben de bilmiyorum. Tek bildiğim böyle giderse aklımı kaçıracağım. Eşim de aynı hislere sahip. Ama onun çalışma şartları benimkinden çok daha kötü. İkimiz de bunalmış durumdayız. Artık "Kendi işimizi mi kursak" diyoruz ama cesaret isteyen bir şey bu da. Bilemiyorum, bilemiyorum :KK43:

ne işle meşgulsünüz, eşiniz ne iş yapıyor? merak ettim sadece. hangi şehirde yaşıyorsunuz şuan.
istanbul dışında bir şehirde geçim çok zor olmasa diye düşünüyorum. yanılıyorum sanırım.

Türkiye'de özel sektörün genel anlamda insanların hayatında böyle bir etkisi var, görmezden gelinemez ama bir iş yeri açmak da kolay değil, patron olmak da kolay değil. Bu sistem öyle bir duruma getiriyor ki insanları herkes patron olma hevesiyle yanıp tutuşuyor, o kadar çok duydum ki cafe ya da o tarz yerler açmak isteyenleri. Sonra da batan batana.

Sistem düzgün işlemedikçe ne işçiler ne de patronlar yaptıkları işin hakkını vererek çalışmayacaklar. Bir kısır döngü gibi. Bir yerde birilerinin bunu kırması gerek ama bu da uzun vadede olabilecek bir şey.

ne işle meşgulsünüz, eşiniz ne iş yapıyor? merak ettim sadece. hangi şehirde yaşıyorsunuz şuan.
istanbul dışında bir şehirde geçim çok zor olmasa diye düşünüyorum. yanılıyorum sanırım.
Forumda kendimle ilgili çok fazla detay vermek istemiyorum sevgili petunya :)
İşçiyiz diyebilirim ve İstanbul'u ilk başta pahalılık, sonra da kalabalık yüzünden terk ettik. Deniz kenarı şehirlerden birindeyiz. Maliyet İstanbul ile kıyaslandığında gerçekten düşük ama henüz ekonomimiz oturmuş değil. Malum çalışmaya başlayalı 3 ay oldu. Onun dışında zaten konuyu açma sebebim maddi sıkıntılar değildi. Çalışma koşullarının hayattan zevk almaya engel olacak düzeyde zor olmasıydı.

Forumda kendimle ilgili çok fazla detay vermek istemiyorum sevgili petunya :)
İşçiyiz diyebilirim ve İstanbul'u ilk başta pahalılık, sonra da kalabalık yüzünden terk ettik. Deniz kenarı şehirlerden birindeyiz. Maliyet İstanbul ile kıyaslandığında gerçekten düşük ama henüz ekonomimiz oturmuş değil. Malum çalışmaya başlayalı 3 ay oldu. Onun dışında zaten konuyu açma sebebim maddi sıkıntılar değildi. Çalışma koşullarının hayattan zevk almaya engel olacak düzeyde zor olmasıydı.

anladım flores, çok açıklayıcı olmuş teşekkürler Hoppa
yazdıklarında kısmen haklısın, kapitalist düzenin tüketime dayalı insanlarıyız.
maddiyata, görselliğe ve gösterişe çok önem verilmeye başlandı.
tüketim hızı hızla yükseliyor. ihityaçlarımızdan fazlasına ihtiyaç duymaya başladık. eşim bana hep şunu anlatır, bekarken de anlatırdı.

eskiden bir babam çalışıyordu, çok güzel geçiniyor, tatile bile gidiyorduk. şimdi bir evin bütün fertleri çalışıyor ama geçim yine zor.. bence bu düzen de bi sapma var ve kimse karşı gelemiyor. sürüye uymuşuz :KK39:

ama yine de çalışmayı seviyorum bu nasıl çelişki bende anlamadım. bende 3 aylık evliyim :KK36:

anladım flores, çok açıklayıcı olmuş teşekkürler Hoppa
yazdıklarında kısmen haklısın, kapitalist düzenin tüketime dayalı insanlarıyız.
maddiyata, görselliğe ve gösterişe çok önem verilmeye başlandı.
tüketim hızı hızla yükseliyor. ihityaçlarımızdan fazlasına ihtiyaç duymaya başladık. eşim bana hep şunu anlatır, bekarken de anlatırdı.

eskiden bir babam çalışıyordu, çok güzel geçiniyor, tatile bile gidiyorduk. şimdi bir evin bütün fertleri çalışıyor ama geçim yine zor.. bence bu düzen de bi sapma var ve kimse karşı gelemiyor. sürüye uymuşuz :KK39:

ama yine de çalışmayı seviyorum bu nasıl çelişki bende anlamadım. bende 3 aylık evliyim :KK36:
Hayırlı, uğurlu olsun evliliğin :)
Çok doğru; ben kendimi mütevazı, sadelikten hoşlanan bir insan olarak tanımlardım. Ama son zamanlarda tüm mağazalardan bir şeyler alasım geliyor, kıyafet delisi olmak üzereyim, güzel bir ayakkabı gördüğümde içim gidiyor vs vs..
Aslında almak mutlu etmeyecek bizi, çünkü aldıkça alasımız geliyor. İhtiyaç duymamak mutluluğu getirecek ama artık neye maruz kalıyoruz da böyle oluyoruz bilemiyorum. Tüm bunlar birleşince ortaya "param yok" fikri çıkıyor bu da "daha çok olması için daha çok çalışmalıyım"ı getiriyor. Eh, sonra gelsin bunalımlar. Aslında paraya ihtiyacımın olmayacağı bir düzene geçmek isterdim. Kökten çözüm :)

Back
X