Çalışmanın Hayatı Elimizden Aldığını Düşünenler?

Hiç inandırıcı değil açıkçası. Sanki aileden şımarık gelmişçesine bir konuşman var. Suç senin değilse gelip yazma. Seni ilgilendiren bir konu yok.

aileden şımarık gelsem ne olacak ülke şartlarında kimse kraliyet ailesine mensup değil. ben çalıştım çabaladım bugünlere geldim.
beni ilgilendiren bir konu var kadınlar çalışmaktan şikayet etmesi bilinçaltlarında zengin koca hayali olması yüzündendir.

arkadaşlar ben öğretmenim 1 bçkta evdeyim öğlen ama eşim akşam 7 de geliyor... fırsat yaratıyoruz kendimizce bi saat çıkıp yemeği dışarıda yemek haftada bir siemaya gitmek vs gerçekten çok iyi geliyor. ne kadar yorgun olursanız olun. Allahtan gezmeyi seven bir eşim var o konuda uyumluyuz. ama akşam 7 gibi evde oluyorsanız bir şeyler yapabilirsiniz. diğer türlü neden para kazanıyorum a geliyor olay... her fırsatı değerlendirmek lazım kızlar... bi bakmışsınız para çok hal yok..:)

aileden şımarık gelsem ne olacak ülke şartlarında kimse kraliyet ailesine mensup değil. ben çalıştım çabaladım bugünlere geldim.
beni ilgilendiren bir konu var kadınlar çalışmaktan şikayet etmesi bilinçaltlarında zengin koca hayali olması yüzündendir.
Sosyoloji mezunu musun? Ya da Psikoloji? Sana göre ülkede çalışma konusunda her şey mükemmel de biz mi mızmızlanıyoruz? Okuyup bir yerlere gelmek için en mükemmel eğitim sistemine sahibiz de elimizdekileri mi değerlendiremedik? İnsanların insanca yaşamadığı bir ülkeden bahsediyoruz. Çalışıp yapsaydın diyorsun. Belli ki şansın da yaver gitmiş. Gitmeyen de ne hali varsa görsün değil mi?

Sosyoloji mezunu musun? Ya da Psikoloji? Sana göre ülkede çalışma konusunda her şey mükemmel de biz mi mızmızlanıyoruz? Okuyup bir yerlere gelmek için en mükemmel eğitim sistemine sahibiz de elimizdekileri mi değerlendiremedik? İnsanların insanca yaşamadığı bir ülkeden bahsediyoruz. Çalışıp yapsaydın diyorsun. Belli ki şansın da yaver gitmiş. Gitmeyen de ne hali varsa görsün değil mi?

işinde iyi olana her yerde iş var belli ki yeterince geliştirmemişsiniz kendinizi yoksa sorunlu yere mecbur kalmazdınız ben kendime artılar kattım kolayca yerime birini bulamayacaklarını anladılar da imkanlarım rahat oldu yoksa ikamesi kolay çalışana kimse değer vermez mesele yeri kolay dolmayacak çalışan olabilmekte.

bensibelim merak ettim yaş kaç? 17 yaşında bir genç kız edası var konuşmalarında... yorumların çok sığ kalıyor...

işinde iyi olana her yerde iş var belli ki yeterince geliştirmemişsiniz kendinizi yoksa sorunlu yere mecbur kalmazdınız ben kendime artılar kattım kolayca yerime birini bulamayacaklarını anladılar da imkanlarım rahat oldu yoksa ikamesi kolay çalışana kimse değer vermez mesele yeri kolay dolmayacak çalışan olabilmekte.
Senin anlamadığın şu canım: İnsanlar hangi donanıma sahip olurlarsa olsunlar, insanca yaşamak haklarıdır. Temizlik görevlisinin de hakkıdır, senin gibi işiyle övünenlerin de. Birileri kaymak tabakanın kaymağını yerken birileri ayaklar altında ezilmemeli. Umarım anlatabilmişimdir......

Senin anlamadığın şu canım: İnsanlar hangi donanıma sahip olurlarsa olsunlar, insanca yaşamak haklarıdır. Temizlik görevlisinin de hakkıdır, senin gibi işiyle övünenlerin de. Birileri kaymak tabakanın kaymağını yerken birileri ayaklar altında ezilmemeli. Umarım anlatabilmişimdir......

insanca yaşamak hakkı olan bu hakkı çabalar alır öyle kıçı yayıp yatarak bana insanca hak denirse olmaz yayılıp yatanla çalışıp çabalayana aynı parayı verirseniz ortalık karışır.
ayrıca iyi bir firmada temizlik işçisi de müdür kadar değer görüyor emin ol.

insanca yaşamak hakkı olan bu hakkı çabalar alır öyle kıçı yayıp yatarak bana insanca hak denirse olmaz yayılıp yatanla çalışıp çabalayana aynı parayı verirseniz ortalık karışır.
ayrıca iyi bir firmada temizlik işçisi de müdür kadar değer görüyor emin ol.
üfff halen para diyor.
bence sen baştan oku okulu. olmamışsın.
verdiğin bilgiler için de sağ ol, çok yardımcı oldun.

ailen okutmadıysa şimdi okursun bahanemi bu?
sanki biz saraylarda büyüdük bahane işte hep.. ben dişimle tırnağımla bugünkü rahatıma eriştin sen de çalışsaydın rahata erseydin suç benimmi?
o totoyu kurtarmak için neler çektim ben haberin yok tabii..
Senin neyle bugunlere geldigin belli canim yorma kendini sende bu hirs bu bencillik varken kimbilir kimlerin basini yakipta gelmisindir bugünlere

herkes kendi kalitesine göre anlarmış.
hmm öyle birşey mi varmış? bu bağlamda senin bu arkadaşın anlatmak istediklerinin ezikliğinden kaynaklandığını düşünmen kendinden kaynaklı mı oluyor? :D tombala!

he bu arada belirteyim severek yaptığım bir işim var maddi dururumuz da çok iyi. (bak zenginim ha ona göre yorum yap saygı duy bana çünkü ben zenginim. aşırı zenginim öyle böyle değil gerçekten.)

ben de benzer durum içerisindeyim. para kazanıyorum ama tek başıma yaşadığım için kazandığım para da harcanıp gidiyor. erkek arkadaşımla buluşmaya, hoşça vakit geçirmeye fırsatım olmuyor. falan filan işte :)

bir gün işten ayrılırsam ohhh rahat edeceğim :D

bence insanın kendisini bir süre toparlaması, kendine dönmesi, manevi ihtiyaçlarını belirleyip bunlara yönelmesi gerekiyor. uzun süreli bir çalışma hayatından sonra insanın bir süre sadece kendine ve sevdikleriyle geçireceği vakte odaklanması gerektiğini düşünüyorum, kafayı toparlayınca tekrar çalışmaya dönülebilir :)

ben böyleyim en azından. ama istifa edemiyorum heheh onlar gönderirse kıdem tazminatı alırım çünkü :p

Devamli olarak gece vardiyasinda calisiyorum. Aksam 19:00 sabah 7 arasi isteyim. Haftanin 3 gunuyle tam zamanli olan bir is. 3 gun cok az ve rahat gorunse de kazin ayagi oyle degil. O gece vardiyasi yok mu, insanin omrunu curutuyor. 3 gece calisiyorum ama 5 gun harciyorum. Niye? Cunku her zaman uykum var, uykumu alamiyorum. Calismadigim geceler uyuyamiyorum, uyuyunca ertesi gun 15-16:00'ya kadar uyanamiyorum. Surekli yorgunluk, surekli uykusuzluk hali. Felaket. Pozisyon bulabilirsem gunduze gececegim.
Neyse. Bir de okulum var, yuksek lisans yapiyorum. Iste bunlar benim hayatimi elimden aliyor. Duzgun is saatlerim ve diger yetiskinler gibi okulsuz bir hayatim olsa bu kadar sorun olmazdi sanirim benim icin.

Back
X