Çalışmanın Hayatı Elimizden Aldığını Düşünenler?

Bilmem yasalara aykırıdır mutlaka ama maaşta fazla mesai falan yazıo işveren bu her şekilde uydurur diye düşünüyorum. Siz gene 6,630da çıkıyormuşsunuz cumartesi biz 7,bazen 7,30 falan birde hiç müşteri gelen giden yok
Kendisi de duruyor mu?

image.webp

Ahhh ahhh yarama bastiniz kizlar bende bu tayfadanim maalesef.Yaziklar olsun bu duzene önceden annelerimiz o.kadar cocugabakar sadece babalarimiz calisirdi ve gül gibi gecinirdik simdi bir ev icin bir ömur veriyoruz.Bazen keske kredi cekmeseydimde 10 yil bu sisteme kole olmasaydim diyorum.Ama tabi is isten gecti.

Ahhh ahhh yarama bastiniz kizlar bende bu tayfadanim maalesef.Yaziklar olsun bu duzene önceden annelerimiz o.kadar cocugabakar sadece babalarimiz calisirdi ve gül gibi gecinirdik simdi bir ev icin bir ömur veriyoruz.Bazen keske kredi cekmeseydimde 10 yil bu sisteme kole olmasaydim diyorum.Ama tabi is isten gecti.
Hoş geldin canım.
Biz kiradayız ama ev almaya niyetimiz var. Bazen ben de düşünüyorum senin gibi. Sonra diyorum ki kira bitmeyen borç kredi en azından ev getiriyor. Bitince rahatlayacağını biliyorsun. Hayırlı olsun bu arada :) bebeğiniz de kısmetiyle gelir Allah sağlık versin yeter ki.

Hoş geldin canım.
Biz kiradayız ama ev almaya niyetimiz var. Bazen ben de düşünüyorum senin gibi. Sonra diyorum ki kira bitmeyen borç kredi en azından ev getiriyor. Bitince rahatlayacağını biliyorsun. Hayırlı olsun bu arada :) bebeğiniz de kısmetiyle gelir Allah sağlık versin yeter ki.
Amin insallah canim sagolasin.Allah isteyen herkese nasip etsin kendine ait bir ev.Bazen Oyle bes para etmez insanlarin kahrini cekmek zorunda kaliyorsunki kirada kalip mutlu olmayi tercih ediyorum ama bazende gelecek kaygim oluyor ya durumum kötülesirse en azindan acta olsam acikta kalmam diyorum en azindan calismisken bosa calismams oluyorum

Amin insallah canim sagolasin.Allah isteyen herkese nasip etsin kendine ait bir ev.Bazen Oyle bes para etmez insanlarin kahrini cekmek zorunda kaliyorsunki kirada kalip mutlu olmayi tercih ediyorum ama bazende gelecek kaygim oluyor ya durumum kötülesirse en azindan acta olsam acikta kalmam diyorum en azindan calismisken bosa calismams oluyorum
Ve bugun de calisiyorum sadece hafta ici bir gun iznim var evde esim kizim var ve ben yanlarinda olamiyorum:((

Ve bugun de calisiyorum sadece hafta ici bir gun iznim var evde esim kizim var ve ben yanlarinda olamiyorum:KK43:(
Anlıyorum seni benim eşim de bazen pazar günleri çalışıyor hiçbir anlamı olmuyor haftasonunun. Birlikte bir şeyler yapamadıktan sonra çalışmanın da anlamı yok gibi geliyor ama malesef mecburuz :KK51:

Öncelikle evliliğin uzun ve mutlu olur inşallah. İnan senin yazdıklarını bende aynen hissediyorum. Özellikle yaz ayları geldiğinde sahil yolundan eve gidiyorsam ve sahilde mangal yapan insanları gördüğümde bu insanlar çalışmıyor mu? diye düşünüyorum. Gerçekten hayat boşa akıp gidiyormuş gibi geliyor. Bir kızım var şu anda 9 yaşında. Büyüdüğünü görememiş gibi hissediyorum ve sürekli bir eksiklik duygusu :(

cumartesileri dahil hafta içi 18:00 e kadar çalışan biri olarak yazılanları çok doğru buluyorum.kendi keyfim için hiç bişey yapamadım.evleneli 4 yıl olacak ve ben tabiri caizse "saman" gibi yaşıyorum.kurulu bir robot gibiyim.sabahın köründe kalk işe git,çalış,eve gel,yemek yap,dinlenmeye çalış,yat uyu ertesi gün yine iş...hafta sonu temzilikle geçir,dinlenmeye çalış yine hoooop pazartesi....ÇOK SIKILDIM...nereye kadar devam edecek bende bilmiyorum.durum zor...kira bana bakıyor maalesef.

İş verenden bahsediyorsunuz sanırım. Tabiki durmuyor onların ve kendi akrabalarının mesaisi 5 ,530 gibi bitiyor.Biz devam ediyoruz onların çık dediği saate kadar telefonla haber alıyoruz çıkıyoruz.
Evet canım onu kast etmiştim. Ne bencillik ya Allah vicdan versin yoğunluğunuz olsa anlayacağım ama bomboş diyorsun insana daha ağır gelir.

Öncelikle evliliğin uzun ve mutlu olur inşallah. İnan senin yazdıklarını bende aynen hissediyorum. Özellikle yaz ayları geldiğinde sahil yolundan eve gidiyorsam ve sahilde mangal yapan insanları gördüğümde bu insanlar çalışmıyor mu? diye düşünüyorum. Gerçekten hayat boşa akıp gidiyormuş gibi geliyor. Bir kızım var şu anda 9 yaşında. Büyüdüğünü görememiş gibi hissediyorum ve sürekli bir eksiklik duygusu :KK43:
Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Benim annem de çalışan bir kadındı ve benim 10 yaşına kadarki çocukluğum bana eksik gibi geliyor. Sonra emekli oldu ama kardeşim o yıl doğduğu için onunla meşguldü ben de büyümüştüm zaten. Belki de bu yüzden çocuk sahibi olmaya karar verirsem çalışmama gerek olmayacak kadar iyi durumda olmamızı bekleyeceğim. Mümkün mü emin değilim tabii. Hayat gerçekten acımasız. Bu koşulları kim getirdiyse nasıl bir işkolikmiş merak ediyorum ayrıca.

cumartesileri dahil hafta içi 18:00 e kadar çalışan biri olarak yazılanları çok doğru buluyorum.kendi keyfim için hiç bişey yapamadım.evleneli 4 yıl olacak ve ben tabiri caizse "saman" gibi yaşıyorum.kurulu bir robot gibiyim.sabahın köründe kalk işe git,çalış,eve gel,yemek yap,dinlenmeye çalış,yat uyu ertesi gün yine iş...hafta sonu temzilikle geçir,dinlenmeye çalış yine hoooop pazartesi....ÇOK SIKILDIM...nereye kadar devam edecek bende bilmiyorum.durum zor...kira bana bakıyor maalesef.
Ben de çok sıkıldım :( bu sabah geç kalıyor olmamıza rağmen eşimle kalkmadan konuştuk bu böyle gitmez ne yapsak iş mi kursak tutunabilir miyiz vs. O da benimle aynı ruh haline sahip ve aslında onun koşulları çok daha ağır. Neyse konuştuk konuştuk kalktık. İşe yarım saat geç geldim. Bir şey diyen olmadı ama deselerdi cumartesi günü fazladan çalıştırdıkları 4 saati vuracaktım yüzlerine. Korkum falan kalmadı.

ben aksine çalışmayı seven tayfadayım
ha işte yazın 4 aycık çalıştım ondan mı dicem bilemiyorum :)
ama okuldan daha çok sevdiğim kesin...
işte bir şeyler üretiyorsun, bir şeylere katkıda bulunuyorsun
bu beni teşvik edendi açıkçası çalışırken...

iş hayatı zordur bu kesin ama sanırım buradaki kadınlar derdi koca parası yemek.

Okuduysanız anlamış olmanız gerekir. Biz boş duralım demiyoruz. Bu koşullar hayattan tat almamıza engel oluyor diyoruz.

Evet canim 4aycik ken bende öyleydim ama cocuk ev sorumluluk yüklenince tekrar düsüncelerini beklerim

kızmaya gerek yok bence
okudum anlamamışım hiç hoş değil aşkolsun :KK51:
Valla canım kusura bakma hem üstteki anlamsız yoruma kızdım hem de biz sıkıntıdan patlamak üzereyken gelen "çalışmayı seviyorum" yorumu ters geldi. Ben de seviyorum ona bakarsan bu işyerindeki ilk ayımda sabahları melek gibi uyanırdım. Şimdi nasıl etsem de kaçsam diye düşünür oldum. Demek ki bir yerlerde yanlışlık var.
Kırdıysam özür dilerim :oops:

Back
X