Siz kac tane yardim kuruluslarda, atolyede olan ev hanimlari taniyorsunuz? Asil sizin bu söyledigimizde ütopik. Egri oturup, dogru konusalim. Cogu ev hanimin yaptiklari ev temizlek, yemek yapmak, günlere katilmak ve cocuklari park'a götürmekten ibaret.
Ha bunda ilk basta sorun yoktur fakat zaman ile sorun olabilir. En basit bir maas ile gecinmek zordur, büyüyen cocugun istekleri daha farkli, daha cok ve daha pahali oluyor. Herseyi gectim, hayat müsteriktir. Bügün esinin durumu iyidir, yarin isten atilir, bir kaza gecirir,.... Zaman ile bu maddi zorluklardan dolayi bide karsilikli saygisizlik hisedilebilir. En basit esim tüm evlilik hayatimiz boyunca calismazsa, evet ben saygi duyamazdim ona. Ayni sekilde esim bana saygi duymazdi.
Elbette hem kadin, hem erkek zaman zaman issiz kalabilir. Bu cocuklari büyütmek icin olabilir, bu biraz nefes almak icin olabilir,.. Ancak özelikle kk'deki konularda öyle görülüyor ki, bircok genc kizimizin istegi bagimsiz olmak degildir artik. Sürekli bir "sirtimi dayayim" istegi var. Günümüzce mesela bundan dolayi Seyma Subasi gibi kadinlar cok popülerdir. Bircok genc kizin hayali zengin koca bulmak oldu ve evet bu toplumsal bir sorundur.
Artik toplum muhafazakarlasmaya basladi, kadinlar'in toplumda yer almalari, toplumun bir parcasi olmasi herzamankinden cok daha önemli oldu.