Evet ama yeni verdiler bu kadar erkenden desem yine sorunlu benim olduğumu düşünecekler ya da kabuş etmeyecekler3 kişi eşit pozisyonda olduğunuz için siz sorun yaratan durumuna düşersiniz.Size eğer mümkün ise birim değişikliği yapmanızı önerebilirim
Ben ilk geldiğimde aval aval etrafıma bakarken kendi aralarında yavaşlar çalışmıyorlar diye konuşuyorlardı ben o zaman kimden bahsettiklerini anlamamıştım onlar da böyle düşünüyor ama bir şey demiyorlar yüzlerine karşıValla oradakilerle kötü olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Diğer şefler de sizin gibi düşünmüyor çünkü. Yani işiniz zor.
Valla ben de anlamıyorum sorsan çok çalışıyordur gerçekten hakkıyla çalışsa yardım etmekten de asla gocunmam ama o kadar yavaşlar ki bunu herkes fark ediyor. Birime uğrayanlar bile fark ediyır durumu.İş yerinde çalışmayan tipler aldıkları parayı nasıl gönül rahatlığıyla harcayabiliyor acaba
Bu sefer de her gelen işi yapanla muhattap olduğu için yürümezse yürümesin de diyemiyorsun ki.adam gelmiş başına.ben bakmıyorum arkadaşlar bakıyor mu diyeceksin.paşa paşa yapıyorsun yine.çünkü iş yapmayan adamı dışarıdan gelen de hissediyor hemen.off bu tarz birkaç deneyim yaşamışım ben de.tam cinnetlik bir mevzu.hayatımda bu kadar sinirlenmemişimdir özel hayatımda bile.Başkasının işini asla üstlenmeyin üstünüzü kalır iyice. İşler yürümüyorsa da yürümesin boşverin. Güzelllikle çalışamazsınız bu ortamda eninde sonunda sizi bir tartışma bekliyor. Konunuz devlet kurumlarının özeti gibi 4 kişi yatar 1 kişi iş yapar, eğer o çalışan kişi bende iş yapmayacağım derse ondan kötüsü olmaz mobbing uygularlar kimse neden diğerleri çalışmıyor peki demez.
Allah kolaylık versin valla.seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de memurum hastanede.yaşadıklarının birebir aynısını zaman zaman yaşadım ve o sinir harbini iyi bilirim.hiçbir şeye benzemiyor gerçekten.resmen sinirden elim ayağım titriyordu.bu ahlaksızlara yapacak birşey olduğunu da sanmıyorum.çünkü başkasının işini yapmayayım aksarsa aksasın deseniz her gelen işi yapanın siz olduğunu hissettiği için direkt size dert anlatacak.herkesten fellik fellik kaçamazsınız ki.alenen benim işin değil arkadaşa sorun da diyemezsin.desen bile o an işi beceremeyip yine size paslayacaklar.odaya biri girse bunlar ilgilenmeyip kendi hâlinde olduğu için gelen yine sizi bulacak.belli bir süre ortadan kaybolayım da yapmak zorunda kalsınlar desen bu sefer de telefonlar susmayacak.ya da işe geri döndüğünüzde ortalık birbirine girmiş ve yine işler yapılmamış olacak.üstüne yine sıkışan siz olacaksınız.off yazarken içim daraldı, sinir bastı.ben çözüm bulamamıştım valla.ya birim değiştireceksiniz ya da bunların değişmesini, başka yere atanmasını falan bekleyeceksiniz.empati duygum üst düzey bu konuda.umarım tez zamanda kurtulursunuz bu ahlaksızlarda.Memurum
Tayinle Uşak'a yeni geldim 3. haftam daha bizim birim de 3 şef (biri benim) var 3 de çalışan( 2si erkek 1i kadın, kadın olan özellikle sıkıntılı). Bir de hepimizden sorumlu başka biri ama o da sorunlu birine benziyor üslubu düzgün değil. Sorumlu ayrı bir yerde zaten tel ile ulaşıyoruz.
Bizim sistemden kontrol etmemiz personellerinde hazırlaması gerekiyor. Ama personellerin 3üde aşırı aşırı yavaş ya 1 saatte bitecek hazırlamayı 2 saatte bitiremiyorlar sürekli oflayıp pufluyorlar. Ya gerçekten ellerini hızlı tutsalar tak tak hemen biter ama yok aheste aheste yapıyorlar sonra bizim bilgisayarla işimiz bitince bizden yardım bekliyorlar benden önceki diğer iki şef çok alıştırmış hemen gidip yardım ediyorlar onlar da alışmış bize mi güveniyorlar anlamıyorum bekliyorlar resmen.
1.şef uzun süredir orada çalışıyor erkek ve baskın biri aslında bir höt dese dize gelirler ama demiyor arkalarından yavaş çalışıyorlar falan diyor ama yüzlerine karşı kanka modunda takılıyor.
2. Şef de erkek daha nahif benden 5 ay önce gelmiş o da çalışmıyorlar diyor ama onun da bir aksiyon aldığı yok gidip yardım ediyor eli de hızlı ama bir şey demiyor
Ben yeni geldim bu duruma aşırı sinir olmaya başladım laubaliler de yeni geldiğim için bir şey demeyim diyorum biraz hızlanın desem hızlıyız diyorlar şunu yap diyince yoruldum diyorlar.
Mesela geçen hafta ben tektim şeflerden onlar 3 kişiler ya ben tek başıma her şeyi kontrol ediyorum onlar 3kişi bitiremedi hazırlamayı benden de yardım bekiyorlar hala biliyorum. Azıcık yardım ettim çünkü yetişmediğinde kabak benim başıma patlayacak
Şimdi be yapmalıyım sabrın taşıyor
Valla yapmayacaksınız bende çok salak yerine konuldum çok büyük kavgalar ettim yapmadım. Yapan başka enayi buluyorlar sonra zaten. Haksızlığa gelemiyorum ben. Bende sizin gibi Kamu hastanesinde çalıyorum. Leş, saçmasapan bir ortam var. İş yapmayan, mesaiye uymayan kendini akıllı zannediyor. Nerdeyse 10 senelik memurum düzgün iş yapmayı iyice salaklık gibi görmeye başladım iş yapasım gelmiyor hastanenin torpilli yarısı yatıyor zaten,iş yapan insanı da soğutuyorlar.Bu sefer de her gelen işi yapanla muhattap olduğu için yürümezse yürümesin de diyemiyorsun ki.adam gelmiş başına.ben bakmıyorum arkadaşlar bakıyor mu diyeceksin.paşa paşa yapıyorsun yine.çünkü iş yapmayan adamı dışarıdan gelen de hissediyor hemen.off bu tarz birkaç deneyim yaşamışım ben de.tam cinnetlik bir mevzu.hayatımda bu kadar sinirlenmemişimdir özel hayatımda bile.
Zaten şunun şurasında 7.30 saatlik mesai var.ona da 1 saat geç geliyorlar.ne oluyor yani ne oluyor bu kadar çalışmayınca gencecik dinamik insanlarsınız.yarım saat fazla yatakta debelenince ellerine ne geçiyor yani ? insan sırf can sıkıntısından çalışır.illa bir uyanık olma hevesi herkeste.değiyor mu yani? Insanları kendine sövdürmeye.sanki çok havalı birşey.yine sinirlendimValla yapmayacaksınız bende çok salak yerine konuldum çok büyük kavgalar ettim yapmadım. Yapan başka enayi buluyorlar sonra zaten. Haksızlığa gelemiyorum ben. Bende sizin gibi Kamu hastanesinde çalıyorum. Leş, saçmasapan bir ortam var. İş yapmayan, mesaiye uymayan kendini akıllı zannediyor. Nerdeyse 10 senelik memurum düzgün iş yapmayı iyice salaklık gibi görmeye başladım iş yapasım gelmiyor hastanenin torpilli yarısı yatıyor zaten,iş yapan insanı da soğutuyorlar.
Umarım ben giderim. 3 haftadan bu duruma gelmek üzücüAllah kolaylık versin valla.seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de memurum hastanede.yaşadıklarının birebir aynısını zaman zaman yaşadım ve o sinir harbini iyi bilirim.hiçbir şeye benzemiyor gerçekten.resmen sinirden elim ayağım titriyordu.bu ahlaksızlara yapacak birşey olduğunu da sanmıyorum.çünkü başkasının işini yapmayayım aksarsa aksasın deseniz her gelen işi yapanın siz olduğunu hissettiği için direkt size dert anlatacak.herkesten fellik fellik kaçamazsınız ki.alenen benim işin değil arkadaşa sorun da diyemezsin.desen bile o an işi beceremeyip yine size paslayacaklar.odaya biri girse bunlar ilgilenmeyip kendi hâlinde olduğu için gelen yine sizi bulacak.belli bir süre ortadan kaybolayım da yapmak zorunda kalsınlar desen bu sefer de telefonlar susmayacak.ya da işe geri döndüğünüzde ortalık birbirine girmiş ve yine işler yapılmamış olacak.üstüne yine sıkışan siz olacaksınız.off yazarken içim daraldı, sinir bastı.ben çözüm bulamamıştım valla.ya birim değiştireceksiniz ya da bunların değişmesini, başka yere atanmasını falan bekleyeceksiniz.empati duygum üst düzey bu konuda.umarım tez zamanda kurtulursunuz bu ahlaksızlarda.
Ses çıkarmayınca tepene biniyorlar geçen haftanın başlarında daha sessizdim bana emir vermeye başlayacaklardıSen onları altın zannediyorsundur onlar senin üstünde olabilir dikkat et. Amirden büyük amirler oluyor kurumlarda. Çok sesini çıkarma bence.
Çalışan insan, mesaiye uyan insan takdir edilmiyor ki salak yerine konuluyor. Hastanede iş yapan bir avuç insan var çoğu yatıyor herkes de kanıksamış birimlere ekstra personel isteyip duruyorlar enayi gibi çalışacak E çalıştırsana personelini millet salak mı başkası yatacak kendi çalışacak sağlık bakanlığı kadar leş bir bakanlık yok cidden ya.Zaten şunun şurasında 7.30 saatlik mesai var.ona da 1 saat geç geliyorlar.ne oluyor yani ne oluyor bu kadar çalışmayınca gencecik dinamik insanlarsınız.yarım saat fazla yatakta debelenince ellerine ne geçiyor yani ? insan sırf can sıkıntısından çalışır.illa bir uyanık olma hevesi herkeste.sanki çok havalı birşey.yine sinirlendim
Off çok zor durum valla.ne desem ben de bilemiyorum ki.devlet işi bu.işen çıkma da yok.2,3 saat çekin gidin ne yaparlarsa yapsınlar diyeceğim ama yapabilir misiniz acaba ?.amirlerden biri birşey derse de durumu açıklasanız? Bu sorumluluk duygusuyla o da çok zor biliyorum.Umarım ben giderim. 3 haftadan bu duruma gelmek üzücü
sabah geldiğim gibi çalışmaya başladım onlar kahvaltı yaptı çay içti oturdu sigaraya çıktı ben bir bardak çay alabildim artık 12 olunca yemeğe gidiyim diyorum bakıyorum bitirmemişler gidip yardım ediyorum. Etmesem başka birim mağdur olacak ya da gözüme bakacaklar daha bitirmedik yemeğe mi gidiyorsun diye.
Öğleden sonra bir sürü iş birikti adam yok ortalıkta en son bağırdım burda bekliyorlar nerdesiniz diye. Bilmiyorum bunun dozunu artırmalı mıyım
Nefret edecekler büyük ihtimal ederlerse etsinler dicem 8 saat onlarla aynı ortamda buluncam öyle mi çalışıyım
Ses çıkarmayınca tepene biniyorlar geçen haftanın başlarında daha sessizdim bana emir vermeye başlayacaklardı
Aynenn aynennÇalışan insan, mesaiye uyan insan takdir edilmiyor ki salak yerine konuluyor. Hastanede iş yapan bir avuç insan var çoğu yatıyor herkes de kanıksamış birimlere ekstra personel isteyip duruyorlar enayi gibi çalışacak E çalıştırsana personelini millet salak mı başkası yatacak kendi çalışacak sağlık bakanlığı kadar leş bir bakanlık yok cidden ya.
Bir tek hemşire ve doktorlar eşek gibi çalışıyor.diğer eczanedir, maliyedir, başka bir ek hizmettir çöp resmen.haklısın.bizim hastanede eczacıların yaptığı tek iş.onay tuşna basmak.ve eczanede 40 tane eczacı var.1 kişilik işi 40 kişi yapıyor(!) Yazık cidden yazık.sürekli de eczacı kontenjanı açıp duruyorlar nedense.bizim eczacılar kendi hâlleriyle dalga geçiyor artık.F5 e 5 kişi bir ucundan tutup bassın artık diye.resmen her ay milyarlarca maaş boşa gidiyor bu iş yapmayan pişkinler için.Çalışan insan, mesaiye uyan insan takdir edilmiyor ki salak yerine konuluyor. Hastanede iş yapan bir avuç insan var çoğu yatıyor herkes de kanıksamış birimlere ekstra personel isteyip duruyorlar enayi gibi çalışacak E çalıştırsana personelini millet salak mı başkası yatacak kendi çalışacak sağlık bakanlığı kadar leş bir bakanlık yok cidden ya.
Yeniyim diye susuyorum biraz daha bekleyeceğim olmadı söyleyeceğim sorumluyaOff çok zor durum valla.ne desem ben de bilemiyorum ki.devlet işi bu.işen çıkma da yok.2,3 saat çekin gidin ne yaparlarsa yapsınlar diyeceğim ama yapabilir misiniz acaba ?.amirlerden biri birşey derse de durumu açıklasanız? Bu sorumluluk duygusuyla o da çok zor biliyorum.
Ben 10 senedir çalışıyorum çözemedim valla. Baksan birimde 5 kişi var 3ü yatıyor zaten laf olsun diye konmuş 2si de yetmiyor iş yapacak personel istiyorlar çok gördüm böyle. Kimse de demiyor ki bunlar niye yatıyor ne personeli vereceğiz deli misiniz çalıştırsanıza bunlarıAynenn aynenn
Ya bir de diyorlar ki diğer şefler buraya çok çalışan birini getirelim ya da değiştirelim pardon? Çok çalışkan birinin suçu ne? Diğerleri yatsın otursun diye mi birini daha getirtelim birine daha 25bin maaş verelim
3 kişiyle çok rahat 12de bitecek işi bitirmiyorlar ve ne ceza ne başka bir şey var. Uyarı bile yapılmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?