• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışsam mı okula devam mı etsem..?

canım benim,bi burs bul ,ve öğrenimine devam et,bak hem çok istiyorsun. içinde ukte kalmasın,,hayallerinden eğitiminden vazgeçme canım,gerekirse part-time bir iş bul ama oku. belediyeye gidip durumu anlatabilirsin ordan seni yönlendirirler burs için. ama benim tavsiyem part-time bi iş bulup kendi yağınla kavrulman şimdilik. sen hele bi diplomanı al,ekmeğini eline alınca hem ailen memnun olur hem sen. o zaman dilediğince yardımcı olabilirsin.

canım benim,bi burs bul ,ve öğrenimine devam et,bak hem çok istiyorsun. içinde ukte kalmasın,,hayallerinden eğitiminden vazgeçme canım,gerekirse part-time bir iş bul ama oku. belediyeye gidip durumu anlatabilirsin ordan seni yönlendirirler burs için. ama benim tavsiyem part-time bi iş bulup kendi yağınla kavrulman şimdilik. sen hele bi diplomanı al,ekmeğini eline alınca hem ailen memnun olur hem sen. o zaman dilediğince yardımcı olabilirsin.

Canım zaten burs alıyordum ama yetmiyrki o burs benim ihtiyaclarıma gidiyor ancak.. 3 yıl daha geceleri uyuyamama derdiyle yaşamak .. Gece hiç uyuyamıyorum çünkü babam yattığımız oadada sinemadaymıs edasnda sesini acarak film izliyor saolsun birşey diiyince de kızıp kavga cıkarıyor. Bütün bunlar beni artık çalışmaya itiyor ..

anladım canım:50:zor bi durum . şimdi tek gidişatı çalışmak olarak görüyorsan madem hem çalışıp hemde okuyabileceğin bir iş bul,bak neler çekmişsin,yüzün hep gülmesini istiyorsun değil mi,bi daha bunları hiç yaşamamak. işte onun için mesleğini eline al derim ben. bi araştır bence çok zorlanmayacağın,vakitini çok almayacak bir iş ,inşallah bulursun canım

Canım bence sınavına gir, eğer kazanırsan part time bir is bakarsın. Eğer kazanamazsan da acikogretimden 4 yıllığa tamamlar, bir yandan da çalışırsın.

koskoca baban kendi sorumluluğunu alıp eve katkı sağlamıyorsa sen neden kendi eğitimini feda edip borçları kapatıyorsun ki?
yardım etmek istiyorsan kendi eğitiminden fedakarlık etme. oku. sınavına gir. burs veren yerleri takip et.
ayrıca 2. öğretim okuyup işe giden çok arkadaş var.
ama kesinlikle okulundan taviz verme.

Tanidigim ön lisans okuyan arkadaslarimin aslinda hicbiri dört yilliga tamamlamayi düsünmediler bu da senin azmini ortaya koyuyor. Bazi insanlar ellerinde bütün imkanlar oldugu halde hala okumazken, bazi insanlar da iste okumak istedigi halde bir secim yapmak zorunda birakiliyor. Bu düzenden hic hoslanmiyorum.
Seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki benzer zorluklari ben de yasadim. O kadar zor ki su an sana calis ya da okula devam et diyemiyorum.
Cünkü part-time bir is bulsan saniyorum ki yine de ailenin beklentilerini karsilamayacak ve yeterli olmayacak, ama okula gitsen bu kez belki de ailenin bu durumu destekleyecek hic dermanlari kalmayacak...
Iyi bir is bulabilirsen, egitimini belki daha sonra tekrardan tamamlayabilirsin, bilemiyorum belli bir yil süresi var mi bunun ama.

Ailen gercekten cok zor durumdaysa ve sen okudugunda daha cok stres yasanacaksa, calis derim.

Ama biraz daha farkli burslar arastir, belki destek olacak bir gönüllü cikar. Böylece calismak zorunda kalmazsin.

Kızlar maddi durumumuz kötü ve şuan babam işsiz herzamanki gibi. Neyse bunları artık geçtim.. 2 yıllık üniversite mezunuyum yeni mezun oldum ve okulu 4 yıllığa tamamlamak için sınava gireceğim 15 temmuzda hevesle calısıyordum ama hevesim kaçtı.. Çünkü kazansam bile 3 yıl daha okuyacağım ve sıkıntılar borçlarımız hiç bitmeyecek evden kavga gürültü eksik olmayacak.. Şimdi işe m girsem diyorum annemde okula devam etmek istediğimi bildiği için birşey demiyordu ama anlıyorum yani çalışmamamı istediğini. Bugün anneme acaba çalışsam mı dedim ee yani borçlarımızı kapatırız yavaştan dedi kadın da haklı babamdan çeke çeke bu yaşa gelmiş.. Şimdi sınav parasını yatırdım gireceğim sınava ama çalışmak istiyorum okula devam etmem şuan mantıksız gibi yinede içim buruk kaldı :(

Tek senin calismanla o borclar kapanmayacak maalesef. Yine yapilacak ve sen hep ödemek zorunda olan olacaksin.
Kimsenin o gencecik omuzlarina, bu sorumlulugu yüklemeye hakki yok.
Ki hayallerinden bugün vazgecersen yarin onlari gerceklestirmek icin zaman bulamayabilirsin.
Onun icin hazir parasinida yatirmisken, sinavina gir.
Aile icinde rollerin degismesi demek, senin anne baba onlarin ise evlat olmasi demek.
Bu da dengeni altüst eder ve hep baskasi icin yasamaya baslarsin.

Biraz bencil davranmalisin, biliyorum zor bir durum, ama inan bana sen calissanda
calismasanda o borclar hep olacak.

koskoca baban kendi sorumluluğunu alıp eve katkı sağlamıyorsa sen neden kendi eğitimini feda edip borçları kapatıyorsun ki?
yardım etmek istiyorsan kendi eğitiminden fedakarlık etme. oku. sınavına gir. burs veren yerleri takip et.
ayrıca 2. öğretim okuyup işe giden çok arkadaş var.
ama kesinlikle okulundan taviz verme.

Canım benim keşke herşey böyle kolay olsa ben ki küçüklüğümden beri aileme katkıda bulunma aileme birşeyler alma eve kadar ne hayaller kurmuş insanım... Sırf bu sebeblerden dolayı sevgili bile edinmek istemediğim zamanlar oldu kendimi düşünmedim hiç.. Ama öyle kolay olmuyor işte banane demek olmyr çünkü bu evin içinde yaşayıp stresi çeken yine ben oluyorum anladın mı .. Dgs ye gireceğim sınava Allaha hayırlısı olsun diye dua ediyorum..

Kızlar maddi durumumuz kötü ve şuan babam işsiz herzamanki gibi. Neyse bunları artık geçtim.. 2 yıllık üniversite mezunuyum yeni mezun oldum ve okulu 4 yıllığa tamamlamak için sınava gireceğim 15 temmuzda hevesle calısıyordum ama hevesim kaçtı.. Çünkü kazansam bile 3 yıl daha okuyacağım ve sıkıntılar borçlarımız hiç bitmeyecek evden kavga gürültü eksik olmayacak.. Şimdi işe m girsem diyorum annemde okula devam etmek istediğimi bildiği için birşey demiyordu ama anlıyorum yani çalışmamamı istediğini. Bugün anneme acaba çalışsam mı dedim ee yani borçlarımızı kapatırız yavaştan dedi kadın da haklı babamdan çeke çeke bu yaşa gelmiş.. Şimdi sınav parasını yatırdım gireceğim sınava ama çalışmak istiyorum okula devam etmem şuan mantıksız gibi yinede içim buruk kaldı :(

hem çalışıp hem okuyabilirsin bence.

Tek senin calismanla o borclar kapanmayacak maalesef. Yine yapilacak ve sen hep ödemek zorunda olan olacaksin.
Kimsenin o gencecik omuzlarina, bu sorumlulugu yüklemeye hakki yok.
Ki hayallerinden bugün vazgecersen yarin onlari gerceklestirmek icin zaman bulamayabilirsin.
Onun icin hazir parasinida yatirmisken, sinavina gir.
Aile icinde rollerin degismesi demek, senin anne baba onlarin ise evlat olmasi demek.
Bu da dengeni altüst eder ve hep baskasi icin yasamaya baslarsin.

Biraz bencil davranmalisin, biliyorum zor bir durum, ama inan bana sen calissanda
calismasanda o borclar hep olacak.

Biliyorum haklısın canım ama bende artık düzgün bir evde oturmak istiyorum babam zaten hep böyle düzeleceğini sanmıyorum bencillik kanına işlemiş. Ki ben saten 2 yıldır okurken calıstım haftasonları ve hiç para almadım onlardan üstüne eve birşeyler aldım annem için onun mutlu olması için sadece ev eşyası filan düşün.. ama ayda aldığım en fazla 300 lira oluyor ki işe girmek cok yorucu ve zor part time işler yani.. birşey değişmeyecek biliyorum 3 yıl daha baba kahrı cekeceğim diğer türlü de cekeceğim aynı adam olacak çünkü ama belki bn maddi olarak destek olunca iyi bir eve cıkarız borclar biter hayalim bu.. yaşım olmuş 20 şimdi başlasam 5 yılda toparlarım ancak durumu.. İlerde birgün evlensem yeni mesun iyi bölüm bitirmiş ama ailesini hiç toplamamıs bu evden mi cıkacağm gelin olarak :S

Biliyorum haklısın canım ama bende artık düzgün bir evde oturmak istiyorum babam zaten hep böyle düzeleceğini sanmıyorum bencillik kanına işlemiş. Ki ben saten 2 yıldır okurken calıstım haftasonları ve hiç para almadım onlardan üstüne eve birşeyler aldım annem için onun mutlu olması için sadece ev eşyası filan düşün.. ama ayda aldığım en fazla 300 lira oluyor ki işe girmek cok yorucu ve zor part time işler yani.. birşey değişmeyecek biliyorum 3 yıl daha baba kahrı cekeceğim diğer türlü de cekeceğim aynı adam olacak çünkü ama belki bn maddi olarak destek olunca iyi bir eve cıkarız borclar biter hayalim bu.. yaşım olmuş 20 şimdi başlasam 5 yılda toparlarım ancak durumu.. İlerde birgün evlensem yeni mesun iyi bölüm bitirmiş ama ailesini hiç toplamamıs bu evden mi cıkacağm gelin olarak :S

Sen iyi bir üniversite bitirirsen simdi calistiginda alacagin paranin bir kat daha fazlasini alacaksin.
Üstelik dert ettigin gelin olurken cikacagin ev olsun, insana yasadigi ev degil karakteri deger katar.

Baban düzelmeyecek (keske düzelse) ve sen ailene eli uzatirken kolundan olmuslugunla kalacaksin.
Allah cok büyüktür, sen elinden geleni yaparsan, o yardimini esirgemeyecektir.

Ailen, elbette onlara karsi belli sorumluluklarin var, ama sen o evin kizisin, babasi degil.
Kirmak icin söylemiyorum, baban biraz daha icki alsin diyemi calisacaksin?
Az evvelde dedim, sen kendini düsünmezsen kimse seni düsünmez.

Son düzenleme:
kızlar biraz konunun dışında ama burs almak için nereye başvuru yapılması gerekiyo nerden takip etmeli başvuru tarihlerini ..aydınlatrsnrz seviniceem :17:

Sen iyi bir üniversite bitirirsen simdi calistiginda alacagin paranin bir kat daha fazlasini alacaksin.
Üstelik dert ettigin gelin olurken cikacagin ev olsun, insana yasadigi ev degil karakteri deger katar.

Baban düzelmeyecek (keske düzelse) ve sen ailene eli uzatirken kolundan olmuslugunla kalacaksin.
Allah cok büyüktür, sen elinden geleni yaparsan, o yardimini esirgemeyecektir.

Ailen, elbette onlara karsi belli sorumluluklarin var, ama sen o evin kizisin, babasi degil.
Kirmak icin söylemiyorum, baban biraz daha icki alsin diyemi calisacaksin?
Az evvelde dedim, sen kendini düsünmezsen kimse seni düsünmez.

Haklısın canım ama yerimde olsan bu kadar rahat söyleyemezdin bunları yoksa bende snn gibi düşünüyorum tabiki.. Kaldı ki sınavı kazanacağım ne malum kalbim kazanmaktan yana inşallah 2. öğretim tuttururm böylece sbaah calısırım dua edin bana ..

Back
X