Kızlar annemle bir sıkıntım var lütfen yardım

Kendinizi üzüp yıpratmayın lütfen. Siz üzülüyorsunuz diye anneniz üzülüyor mü sanıyorsunuz size? Benim anamla babam evleneli 35 sene olmuş anneannem hala millete hiç istemedik diye anlatır babamı.😅 Sebep? Kız evlenmesin , parası gitmesin , kendisine hizmet edilsin diye. Şöyle örnek vereyim yengeme dayım için güzel ve ağır yemekler yap der anneme gelir der ki ne diye yemek yapıyorsun koy peynir ekmek zeytin der.😂 Kısaca evliliğinizi koruyun. Evladinizi ve eşinizi koruyun. Yemek yemiyorsa ısrar etmeyin kendisi bilir. Çocuk değil o nazlanacak yer aramasın. Bazıları huzursuzluktan zevk alır. Hatta acımasız olacak ama ben olsam böyle evde olay yaratıyorsa evine yollardim hastaysa da uslu olsun herkes onu çekmeye mecbur değil.

Kızlar merhabalar hiç kimseye anlatamadığım için size anlatayım akıl isteyeyim dedim. 9yıllık evliyim bir oğlum var. Annem babam ayrı. Babamla görüşmüyoruz. Annemle iyiydik son bir kaç yıldır eşime takmış durumda. Bugün kavga ettik evlenmeden öncede ettiğimiz oldu. Kavgalarından dolayı çok zor bir çocukluk geçirdim. Eşim de anlayışlı bir adam annem bizde kalır elin gelen hürmeti gösterir. Kardeşime de öyle. Ben evlendikten 3 yıl sonra atandım o süreçte anneme para yollardı bir gün muhabbeti olmadı. Ben atandıktan sonra da destek olmaya çalıştım. Eş durumu yapıp memleketimize geldik 2 yıldır kavgadan yıldım. Çocukluğumda da kavgalara çok maruz olduğum için çok yükseliyorum hele o seslerin dışarıdan duyulması beni çok utandırıyor. Yıllarca kavgalarından utanırken şimdi benim evime gelip aynı kavgaları benle yapıyor. Ayağı kırıldı on gündür ben de gerçekten bitmiş hissediyorum. Eşimi ve eşimin ailesini büyü yapmakla suçluyor ondan benle kavga ediyorsun ben burada istenmiyorum seni dolduruyor bu evde ne iş yapmıyor niye her şeyi sen yapıyorsun gibi söylemlerde bulunuyor bir de. Küsmeyi denedim olmuyor. Sadece ne ihtiyacım var diye aradım o şekilde denemeye çalıştım olmadı. Şimdi bir de ayağından dolayı biz de. İçimi dökmek istedim size ne yapabilirim.
Görüsme tasın hatta toksit bir annen var kurtul. Çocukken de size eziyet etmiş. Hikayede hep suçlu o . O bosanmıs siz de bosanın istiyor ruh hastası. Kendinizi sömirtmeyin para da vermeyin salın ipini gitsin. Sinir oluyorum böyle ebeveynlere.

Evlenmeden önce geçiminizi nasıl sağlıyordunuz?

Aynı evdesiniz, az ve öz konuşun. İyi olduğunda da evine gitsin.

Evlenmeden önce annem çalışıyordu temizliğe falan giderdi. Beni öyle okuttu zaten. Diyorum ya vefalı bir kadındı. O yüzden yaptıklarının hürmetine göndermek uzaklaştırmak istemiyorum. 2yıldır bu haldeyiz. Öncesinde sıkıntı yoktu.

Kendimde de çok suç buluyorum. Bana yaptıkları eşimi kötülemeleri bana hep babamla olan kavgalarını hatırlatıyor çok yükseliyorum ondan da kavga büyüyor. Ama ben kendi çapımda mutsuz bi aileden çıkmışım mutlu bir aile oluşturmaya çalışıyorum. Görmeyip duymasam mı bunu yapmak da da çok zorlanıyorum.

Kendinizi üzüp yıpratmayın lütfen. Siz üzülüyorsunuz diye anneniz üzülüyor mü sanıyorsunuz size? Benim anamla babam evleneli 35 sene olmuş anneannem hala millete hiç istemedik diye anlatır babamı.😅 Sebep? Kız evlenmesin , parası gitmesin , kendisine hizmet edilsin diye. Şöyle örnek vereyim yengeme dayım için güzel ve ağır yemekler yap der anneme gelir der ki ne diye yemek yapıyorsun koy peynir ekmek zeytin der.😂 Kısaca evliliğinizi koruyun. Evladinizi ve eşinizi koruyun. Yemek yemiyorsa ısrar etmeyin kendisi bilir. Çocuk değil o nazlanacak yer aramasın. Bazıları huzursuzluktan zevk alır. Hatta acımasız olacak ama ben olsam böyle evde olay yaratıyorsa evine yollardim hastaysa da uslu olsun herkes onu çekmeye mecbur değil.

Gönderme aşamasına gelirsek ki insAllah olmaz. iletişimi tamamen kesmek istiyorum. Dün gitmek istedi. Seninle bu pozisyona gelirsek gidersen ben artık seninle görüşmem dedim umrunda olmadığını söyledi. Yine ben lafımı yutup değnekleri alıp gitmesini engellemeye çalıştım kopmaktan da korkuyorum. Biliyorum çünkü kendimi giderse gurur yapıp inatlaşabilirim.

Bakın siz yinede kırmayın, konuşmayın. Anlıyorum sizi bir anda kaosa çekmeye çalışıyor buna dayanmak zor olabilir.

Ama annenizin sizden başka kimsesi yok belli..

Annenizle şunu konuşun. Anne ben eşimle, onun ailesi ile mutluyum sen kafanı takma seni de seviyorum artık onları bırak sağlığına odaklan.

Bakın siz yinede kırmayın, konuşmayın. Anlıyorum sizi bir anda kaosa çekmeye çalışıyor buna dayanmak zor olabilir.

Ama annenizin sizden başka kimsesi yok belli..

Annenizle şunu konuşun. Anne ben eşimle, onun ailesi ile mutluyum sen kafanı takma seni de seviyorum artık onları bırak sağlığına odaklan.

Evlenmeden önce annem çalışıyordu temizliğe falan giderdi. Beni öyle okuttu zaten. Diyorum ya vefalı bir kadındı. O yüzden yaptıklarının hürmetine göndermek uzaklaştırmak istemiyorum. 2yıldır bu haldeyiz. Öncesinde sıkıntı yoktu.
Annenizin birikmişleri çıkıyordur belki, psikiyatrist ile görüşmesi gerekiyor. İlk siz konuşun sonra onu ikna edin. Kendine de zarar

Yaşı kaç annenizin bilmiyorum.Bazen çocuklaşıyorlar tüm ilgi onların olsun istiyorlar eşini çocuğunu kıskanabiliyorlar.Senin çok verici olduğunu eşinin bişey yapmadığını düşünüyor aslında kendince seni koruyor sen hayır dediğin içinde büyülendiğini düşünüyor.Alın karşınıza sinirlenmeden onuda çok sevdiğinizi ama ailenizide sevdigınizi böyle olmasından bir şikayetiniz olmadığını anlatın.Dinlemiyorsa mektupta yazabilirsiniz icinizden tüm geçenleri tüm isteklerinizi yazın bunu oku deyip verin eline.Bazen sözlerden daha etkili oluyor.Baktınız hicbiri olmuyor profesyonel destek lazım ama onuda kabul etmez gibi.O zamanda tek yapabileceğiniz biraz mesafe koymak.

Back
X