Calistigim halde düşük alıyorum :(

diploma notu iş için o kadar önemli değil akademik kariyer yapacaksanız veya yurt dışı yüksek linsansa falan başvuracaksanız gerçekten önemli.diliniz ve torpiliniz çok daha önemli diploma notundan.çok fazla kendinizi şartlayıp sıkıyor olabilirsiniz.çok çalışmak kadar verimli çalışmakda önemli.sizin gibi çift anadal yapacağım,yatay geçiş yapacağım diye kasıp duran arkadaşlarım vardı hiçbiri birşey yapamadı.resmen kendilerini bu işe adamışlardı gece gündüz çalıştılar ama olmadı.her zaman bir b planınız olsun.büyük ihtimal bölüm size uygun değil veya yanlış çalışıyorsunuz.

Yurtdışında yüksek lisans yapmayı hiç düşünmedim ama yaşamayı istiyorum

Uluslararası Ticaret, yazarak çalışıyorum ama sistemimi degistirecegim. İktisat başlı başına bir bela zaten

Bende ekonomi okudum. Dersleriniz nasıl bilmiyorum ama bizde bir sürü konu bir sınavda islenebikiyordu. Ve bir cok konuyu ezbere etmek zorunda kalıyorduk. Bunun için kartlar yazmaya başladım. Bir büyük kartın üstüne (bir konu için genelde en fazla 3 kart yazılı olurdu) bir konuyu yazardım onunla çalışırdım. En büyük hatalardan bir tanesi uzun uzun not almak. Zihin onları öyle zor kafa tutuyor hem sinavdan önce son zamanlarda hepsini tekrar okumak zor. Kartlar la hepsi kısa kısa tekrar ediyorsunuz. Hem birisi size kartları alarak soru sorabilir. Böylece ne kadar bildiğinizi test edersiniz. En iyi sınav sonuçları böyle aldim. Matematik ağırlıklı sınavlarda aynı yöntemi kullandım. Kartlarda o zaman matematik işlemi yazardım tekrarlamak icin. Denemenizi tavsiye ederim

Uluslararası Ticaret, yazarak çalışıyorum ama sistemimi degistirecegim. İktisat başlı başına bir bela zaten
yazarak çalışmak çok zaman alıyor ve bence beyni köreltiyor.hiç yazarak ezber veya çalışma yapmadım.zaten yazarak yapmaya kalksaydım yetişmezdi o sınavlar.daha verimli yöntemler bulmanız gerek.yurt dışı düşünüyorsanız birkaç dil öğrenin iyi derecede çok faydalı oluyor.

İş bulurken diplomaya ve Diploma notuna bakiyorlar mi?
Akademi ve büyük firmalar hariç kolay kolay bakan olmuyor.
Dayınız varsa isterse diploma notunuz 2.00 olsun yine iş bulursunuz dayınız yoksa diploma notunuz 4.00 olsun mülakattan elenebilirsiniz mesela.
Welcome to new Turkey! :)

Akademi ve büyük firmalar hariç kolay kolay bakan olmuyor.
Dayınız varsa isterse diploma notunuz 2.00 olsun yine iş bulursunuz dayınız yoksa diploma notunuz 4.00 olsun mülakattan elenebilirsiniz mesela.
Welcome to new Turkey! :)

Bu durum fazla "new" değil...
Benim nenemin zamaninda bile dayi faktörü ağır başarmış...

Bu durum fazla "new" değil...
Benim nenemin zamaninda bile dayi faktörü ağır başarmış...
Tabii ki de eskiden beri süregelen bir şey ama artık b.ku çıktı.
En düşük işe bile torpilin varsa girebilecek hale geldin.
Ya da kpssden sonra mülakatı boş yere getirmediler yoksa o mülakatın gerçekten iyi öğretmen seçilmesi için getirildiğine kimse inanmıyor.
Yani eskiden özel kurumlarda daha yaygındı diyelim artık devlette iyice aleni hale geldi özelde dönen dolaplar kimsenin gözüne batmıyor yani :)

Son düzenleme:
Ya da kpssden sonra mülakatı boş yere getirmediler yoksa o mülakatın gerçekten iyi öğretmen seçilmesi için getirildiğine kimse inanmıyor.
Yani eskiden özel kurumlarda daha yaygındı diyelim artık devlette iyice aleni geldi özelde dönen dolaplar kimsenin gözüne batmıyor yani :)
mülakat olmasa nasıl torpil yapacaklar kesinlikle katılıyorum.mülakat yapılacaksada kayıt altına alınsın ve denetlensin yani kime göre neye göre adam eliyorlar.

Yani eskiden özel kurumlarda daha yaygındı diyelim artık devlette iyice aleni geldi özelde dönen dolaplar kimsenin gözüne batmıyor yani :)

Moku çıktığı doğru ama bu torpil olayi milli genetigimize işlemiş. Kolay kolay cikmaz malasef.
İşsizlik orani tavan yapinca millet hak yemekten cekinmiyor. Kimin dışı kime gecerse.
Pirlanta gibi genclere yazik.

Biz burda (almanyada) ogretmensizlikten kirilalim Trde gencecik akademisyenler pazarda limon satsin :(

Okuduğunuz bölüm nedir ? bizim sınıfta hukuk dersinde ne kadar çalışırsak çalışalım sınıfta Aa alan bir tek öğrenci vardı. Örnek olay verirdi olayı çözerken nasıl değerlendirmemiz gerektiğini savunmayı nereden yapacağımızı bilmenizi isterdi 40 aldım diye çok mutluydum düşünün 😄😄 işletme dersinde de 5 kaynak kitabımız vardı çok marjinal bir hocaydi şirkette çıkabilecek sorunları örnek olaylari nasıl cozumleyecegimize bakardı Olayın kitapta bı çözümü yok yani öyle düşün o dersten çok iyi not alırdım Önemli olan olayın özünü kavramak güncel olaylarda çözümlemekti Hocanın sizden istediği belki buna benzer biseydir.. Zamanla kavrarsiniz sizde Yapamıyorum diye düşünmeyin

Moku çıktığı doğru ama bu torpil olayi milli genetigimize işlemiş. Kolay kolay cikmaz malasef.
İşsizlik orani tavan yapinca millet hak yemekten cekinmiyor. Kimin dışı kime gecerse.
Pirlanta gibi genclere yazik
Evet tabii ki de genimizde var torpil :)
Bir yerlere torpilsiz gelmek kadar güzel başka bir şey var mı acaba?
Yani bir yere girdiniz diyelim yüksek pozisyon size göre yüksek yani girdiğiniz yer ama sizi tanıyan herkes o bu yere zor girerdi torpili vardır diyor ne kadar kötü düşününce değil mi?
Ya da biri size yardım etti torpille girdiniz bunun bir karşılığını illa ki bekleyecektir istediğini yapmadığınız zaman sağda solda torpille girdi zaten diye laf yapacaktır.
Her türlü kötü ama kimse vicdan yapmıyor bana ne herkes torpilli zaten diyor devam ettiriyor...

Üniversiteye bu sene başlamışsın. Demek ki ilk vizelerindi bunlar. İlk sınavlarda böyle bocalayıp hiç beklemediğin düşük notlar alman çok normal. Hocaların soru tarzlarını ve nasıl bir sınav kağıdı beklediğini yeni öğreniyorsun. Lisedeki sınavlardan sonra ilk vizeler çok yabancı geliyor insana.

O yüzden hiç canını sıkma. Belki çok çalıştığın için istenmeyen ayrıntıları da yazdın. Bazı hocalar buna çok sinir olur mesela. Ek bilgi yazınca tüm cevabını yok sayarlar falan. Bu vizeler şimdi sana yol gösterici olacak ve günü gününe çalıştığın için finallerden yüksek notlar alacaksın. Çalışmaya devam etmelisin.

Evet tabii ki de genimizde var torpil :)
Bir yerlere torpilsiz gelmek kadar güzel başka bir şey var mı acaba?
Yani bir yere girdiniz diyelim yüksek pozisyon size göre yüksek yani girdiğiniz yer ama sizi tanıyan herkes o bu yere zor girerdi torpili vardır diyor ne kadar kötü düşününce değil mi?
Ya da biri size yardım etti torpille girdiniz bunun bir karşılığını illa ki bekleyecektir istediğini yapmadığınız zaman sağda solda torpille girdi zaten diye laf yapacaktır.
Her türlü kötü ama kimse vicdan yapmıyor bana ne herkes torpilli zaten diyor devam ettiriyor...

İşte hak yemek kolaylaşıyor. Hoca pirt yaparsa misali... :)
Ben iş konusunda torpilsiz yükseldim- zaten almanyada yabancilara ters torpil işliyor ama torpille yükselen cok kişi tanıyorum.

Üniversiteye bu sene başlamışsın. Demek ki ilk vizelerindi bunlar. İlk sınavlarda böyle bocalayıp hiç beklemediğin düşük notlar alman çok normal. Hocaların soru tarzlarını ve nasıl bir sınav kağıdı beklediğini yeni öğreniyorsun. Lisedeki sınavlardan sonra ilk vizeler çok yabancı geliyor insana.

O yüzden hiç canını sıkma. Belki çok çalıştığın için istenmeyen ayrıntıları da yazdın. Bazı hocalar buna çok sinir olur mesela. Ek bilgi yazınca tüm cevabını yok sayarlar falan. Bu vizeler şimdi sana yol gösterici olacak ve günü gününe çalıştığın için finallerden yüksek notlar alacaksın. Çalışmaya devam etmelisin.

Lisenin ilk senesi de notlarım kötüydü ama 10.sinifta baya bi duzeltmistim

İşte hak yemek kolaylaşıyor. Hoca pirt yaparsa misali... :)
Ben iş konusunda torpilsiz yükseldim- zaten almanyada yabancilara ters torpil işliyor ama torpille yükselen cok kişi tanıyorum.

Ben Uluslararası Ticaret okuyorum Arapça ve İng ogreniyorum torpil şart mı?

Back
X