• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalıştığım yerin kalitesizliği

Merhaba,
Bizim isyerinde herkese zam olacaktı bizim isyerinde de vasfı olmayan biri var.Eskiden tanidik vasıtasıyla işe girmiş.Yeni bir ik müdürü geldi bu kişi müdürle hemen samimi olup isyerindekileri ispiyon etmeye başladı.Simdi zam doneminde de herkes arayi iyi tutuyor bu kişiyle fakat benim hiç böyle cabam yok.O kim ki onun lafıyla bana zam yapilsin.ik nin basitligine ne demeli bu insanin lafiyla mi hareket ediliyor? Kimbilir benim hakkımda neler dedi onun söyledikleriyle değerleme yapiliyorsa çok yazık.Burdan çok sıkıldım bu nedenle iş değiştirmek istiyorum.Sizce haksız mıyım
onun lafıyla insanlara zam yapılıyorsa demek ki vasıfsız biri değil iş yerinde sözü geçen yetkili biri, iş ilişkileri önemli kimseyle samimi olmamak ama kötü de olmamak gerek özellikle yanlış anlaşılmalara mahal vermemek gerek

herkes iletişim kurarken birtek sizin ayrı durmanız tepki göstermeniz demektir, ortamınıza uyum sağlayın sorumluluğunuzdaki işi yapın yeterli kimse sizden daha farklı birşey beklemez zaten

onun lafıyla insanlara zam yapılıyorsa demek ki vasıfsız biri değil iş yerinde sözü geçen yetkili biri, iş ilişkileri önemli kimseyle samimi olmamak ama kötü de olmamak gerek özellikle yanlış anlaşılmalara mahal vermemek gerek

herkes iletişim kurarken birtek sizin ayrı durmanız tepki göstermeniz demektir, ortamınıza uyum sağlayın sorumluluğunuzdaki işi yapın yeterli kimse sizden daha farklı birşey beklemez zaten
Onun lafıyla değil benim lafımla zam yapılsın istiyor. E haklı da böyle donanımlı bir eleman patrondan da üste olmalı

Haklı olduğunuzu kabıl edelim
O cepte
Ama bu kadar memnun değilseniz neden işten ayrılmıyorsunuz?
Kan bağı değil bu sonuçta 🤷‍♀️
çünkü kötü ve vasıfsız olan diğerleri onlar ayrılsın. konu sahibisi sanırım sipirwimin

çünkü kötü ve vasıfsız olan diğerleri onlar ayrılsın. konu sahibisi sanırım sipirwimin
Babasının yeri mi canım kim memnun değilse o ayrılsın 🙄🙄
İş arkadaşımın bana senden memnun değilim bu işi bırak dediğini hayal edemiyorum ben mesela ⚔⚔⚔

Zam sahis bazinda yapilmaz ki.
Bir birimde bir kisi faydalaniyorsa hepsi alir o zammi..
Senin dedigin performans primleri olabilir mi ?
Hedeflerle alakali ebitda olabilir mi misal.. ?
Bizde şahıs bazında :D
Hatta müdür itiraf etti ki zam sırasında excel açmış rektör. 300 400 500 300 400 500 diye yaza yaza gitmiş isimlerimizin yanına
Ben de diyordum ki yeni hoca 500 alırken kıdemli ben neden 30ü aldım
Sayılar örnek

Bizde şahıs bazında :KK70:
Hatta müdür itiraf etti ki zam sırasında excel açmış rektör. 300 400 500 300 400 500 diye yaza yaza gitmiş isimlerimizin yanına
Ben de diyordum ki yeni hoca 500 alırken kıdemli ben neden 30ü aldım
Sayılar örnek
Ama cok ayip degil mi ?
Misal calisanlara ayin basinda zam olur..Kidem farkindan bir calisan 5.000 aliyordur,digerisi ise 4000.Simdi bunda zam orani sabit kalir normalde.Atiyorum %10 butun departmana yapar,birimiz 500 ,digerimiz 400 zamlaniriz.
Senin dediginin tam karsiligi prim bizde..
Eger zam bu sekilde belirleniyorsa ayip bence.Yani adaletli degil.

Ama cok ayip degil mi ?
Misal calisanlara ayin basinda zam olur..Kidem farkindan bir calisan 5.000 aliyordur,digerisi ise 4000.Simdi bunda zam orani sabit kalir normalde.Atiyorum %10 butun departmana yapar,birimiz 500 ,digerimiz 400 zamlaniriz.
Bizde de şöyle oluyor. Mesela bana bir bütçe veriyor üst yöneticim. Diyelim ki 10 bin TL. Bunu çalışanlar arasında bölüştürmek bana kalıyor.

İstenirse tüm zam bir kişiye verilebilir. Ama bunun çok güçlü bir açıklaması olması lazım.

Herkese aynı oranda zam asla yapmam. Çünkü herkes aynı emeği vermiyor. Ayrıca bazen iyi performanslı birinin maaşı diğerlerine göre düşük kalıyor, onun diğerlerine yaklaşması için daha fazla zam alması lazım. Herkesin zam tutarı belirlendikten sonra, ik ya gidiyor dosya. Yanında açıklamaları ve performans kriterleri ile. Çok absürd birşey yoksa onaylanıp, zamlar belli oluyor.

Bizde de şöyle oluyor. Mesela bana bir bütçe veriyor üst yöneticim. Diyelim ki 10 bin TL. Bunu çalışanlar arasında bölüştürmek bana kalıyor.

İstenirse tüm zam bir kişiye verilebilir. Ama bunun çok güçlü bir açıklaması olması lazım.

Herkese aynı oranda zam asla yapmam. Çünkü herkes aynı emeği vermiyor. Ayrıca bazen iyi performanslı birinin maaşı diğerlerine göre düşük kalıyor, onun diğerlerine yaklaşması için daha fazla zam alması lazım. Herkesin zam tutarı belirlendikten sonra, ik ya gidiyor dosya. Yanında açıklamaları ve performans kriterleri ile. Çok absürd birşey yoksa onaylanıp, zamlar belli oluyor.
Simdi soyle..O iste performans ile orantili olmuyor.
Misal zammi yaptiniz ve birden dustu performansi.Ama verilmis zam geri cekilemiyor seklinde biliyorum..
Prim esas olunca performans dusutugu anda prim hk edemiyor.Yani maas olunca sabite bagliyor,degiskenlik olamiyor.Sadece Bitda'dan aliyor bolge hedefini tutturabilmisse. Ancak yine performansi dusukse taban degerden hak kazaniyor.İste o dagitimi da Sm listeliyor Gm onayliyor bizde.
Maas zammi olursa geri cekme imkani olamiyor,taban deger olarak yansimak durumunda.Taban oran oludugu anda performansi dusse bile onu dusurme imkanimiz yok.Cunku zammiş yapmis olduk.
İste ayni mantik ama bizde surekli olmamasi adina prim anladigim kadariyla.

O kadar geniş olmadığım için herkesle anlaşamıyorum özür dilerim
Genişlikle ne alakası var?

Bence siz nerde nasıl davranıp ne konuşacağınızı bilmiyorsunuz. İşe kelime ve deyimlerin anlamlarını öğrenmekle başlayın. Çünkü alaksız yorumlara alakasız cevaplar veriyorsunuz. İş başarınızı da artırırsınız bu şekilde.

Ama cok ayip degil mi ?
Ayıp tabi ki
Allaha havale

Aynı birimde çalışanlar belli oranlar arasında yıllık performanslarına bağlı olarak farklı oranda zamlar alabilirler.
Hatta bazen cinsiyete göre bile farklı zam veren yerler var çok haklısınız. Ya da en son çıkan personel şartlarından memnun olmayarak işi bırakır, yerine aldıklarına korkudan o şartları sağlarlar (maalesef)

Back
X