• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalıştığım yerin kalitesizliği

Tanıdık vasıtası ile girme referans ile girmekse, herkes bu şekilde işe giriyor. Bunu torpil olarak düşünmeyin, özellikle yönetici pozisyonlarında ilanla işe giren çok az kişi oluyor. Bu nedenle network çok önemli diyoruz biz;)

Yani ne kadar kötü bir şirket olabilir ki, bir insanın lafı ile zam yapılsın. Sizin yöneticiniziz size uyguladığı bir performans değerlendirmesi yok mu, hedef gerçekleşmeleriniz yok mu?

Diğer sorun da ik müdürü ile herkesin iyi olması! Yani ne bekliyorsunuz anlamadım. İş yapıyorsunuz, profesyonel hayat. Kimsenin kişiliğine yönelik puanlama yapmıyoruz, ya da kimseyi alıp evimizde beslemiyoruz. Kanka olmaya gerek yok tabi ama kavga çıkarmaya da gerek yok. Sabah günaydın dersin, şirkette karşılaşınca iyi günler dersin. Biter gider.

Zam kişi bazlı yapılmaz ki. Ayrıca primde alıyorsanız o da performansa bağlıdır. Nasıl böyle bir kanıya vardınız ki ?

Bu tam olarak.Sen is yerindeki bir personel icin vasifsiz diyorsun,nedeni sordulgudunda uydurdum diyorsun.
Zamin bir kisiye yapilacagini saniyorsun.Ozetle bence ne konustugu bilmiyorsun veya dogru bir bicimde anlatamiyorsun.
Sen ne yazdığını okudun mu hem senli benli konusamazsin benimle ne bu samimiyet okumadan cevap yazıyorsun kafana göre seninle vakit kaybedemem baye

Ama simdi zam kazanilmis bir hak orada hata yok mu? Hani sizde degil sirkette hata yok mu ?
Simdi performansi dustu,ama zam geri alinabilecek bir olgu degil ki.Kazanilmis bir hak.
Yani performan bir sarta baglanir,artis veya azalis olabilir.Bu da hakedise yansir.Yani orada biraz tanidiga bakiyor.Normalde bunun usulu primdir. Hani kisinin performansi dusunce alacagi para azalir,ama zam olunca dusus olsa bile o zammi dusuremezler seklinde biliyorum.Simdi kim isine nasil gelirse oyle yapiyor demek ki :KK70:
Düşününce öyle. Hatta bence performansla da alakası yok verilen zamların tamamen sosyal ilişkilere göre belirleniyor. Sevmediğine 12’yi çakıyor müdür, sevdiğine en yüksek orandan basıyor zammı.

Bizim şansımız eşimin direktörünün yabancı uyruklu olması. Adam safi adalet 😂 zam belirlerken ekibe soruyor müdürünüzden memnun musunuz, şikayetiniz var mı falan diye. Benim bey de minnoş müdür olduğu için genelde övüyorlar. Biraz ters bir adam olsa ya da direktör kıl biri olsa altındaki müdürü sevmese, anlaşamasa acısını zamdan çıkarıyor.

Ama işte şey de var, aynı pozisyonda çalışanların maaşı arasında belli miktar bir fark olabilir. Nasıl anlatayım mesela o pozisyon için net maaş 5000-6500 tl arası belirlendiyse ve %12 verince maaş 5000 altında kalıyorsa onu veremiyor müdür. Daha yüksek vermek zorunda. Öyle yani değişik bir sistem.

Sen ne yazdığını okudun mu hem senli benli konusamazsin benimle ne bu samimiyet okumadan cevap yazıyorsun kafana göre seninle vakit kaybedemem baye
"siz" de burdan elinizde elle tutulur bir argüman olmadan , arkası boş çocuk çocuk iddialarla adamın arkasından sallıyosunuz. üstelik farazi senaryolarla.

Tanıdık vasıtası ile girme referans ile girmekse, herkes bu şekilde işe giriyor. Bunu torpil olarak düşünmeyin, özellikle yönetici pozisyonlarında ilanla işe giren çok az kişi oluyor. Bu nedenle network çok önemli diyoruz biz;)
Yani ne kadar kötü bir şirket olabilir ki, bir insanın lafı ile zam yapılsın. Sizin yöneticiniziz size uyguladığı bir performans değerlendirmesi yok mu, hedef gerçekleşmeleriniz yok mu?
Diğer sorun da ik müdürü ile herkesin iyi olması! Yani ne bekliyorsunuz anlamadım. İş yapıyorsunuz, profesyonel hayat. Kimsenin kişiliğine yönelik puanlama yapmıyoruz, ya da kimseyi alıp evimizde beslemiyoruz. Kanka olmaya gerek yok tabi ama kavga çıkarmaya da gerek yok. Sabah günaydın dersin, şirkette karşılaşınca iyi günler dersin. Biter gider.
"siz" de burdan elinizde elle tutulur bir argüman olmadan , arkası boş çocuk çocuk iddialarla adamın arkasından sallıyosunuz. üstelik farazi senaryolarla.
Olmayan şeyi söylemem yaşadığım sorunu söyledim bu çok oflelisiniz kim sinir ettiyse ona gidin benden uzak durun

bence siz bu kişiyi kıskanmışsınız biraz. kendi işinizi yapın siz kimseyi takip etmeyin. adamın çalışmadığını düşünmüyorum. bu kadar memnun değilseniz iş bakın ayrılın. bizim haklısın haksızsın dememiz neyi değiştirecek. beğenmiyorsan başka iş bak
Ne kıskanmasi yaa güldüm

Düşününce öyle. Hatta bence performansla da alakası yok verilen zamların tamamen sosyal ilişkilere göre belirleniyor. Sevmediğine 12’yi çakıyor müdür, sevdiğine en yüksek orandan basıyor zammı.
Ama cok ayip degil mi ? Sen sabahtan aksama kadar calisacaksin,iş yapacaksin yanindaki sirf hisimcilik akrabacilikla cebini dolduracak.
Con yanlis ama.Gerci Bu ulkede yasamiyormus gibi bir tepki verdigimi fark ettim suan :KK70:

Genel müdürün iki dudaginin ucunda olduğun kurumsal olmayan küçük şirketlerde maalesef hep böyle. Bu kadar inanmadigin bi yerde durma bi yandan iş bak, cik diye demiorum da b planin olsun. IK cilari asla sevmem =) agzi cok laf yapandan korkarim. Illa ki yalan dolan karışır o kadar lafa. Ayrica öyle biri cindir zam döneminde insanlarin degistigini anliodur merak etme bence. En kotu zam yapılmazsa müdürle konuşursun gerekce ne diye.

Ama cok ayip degil mi ? Sen sabahtan aksama kadar calisacaksin,iş yapacaksin yanindaki sirf hisimcilik akrabacilikla cebini dolduracak.
Con yanlsi ama.Gerci Bu ulkede yasamiyormus gibi bir tepki verdigimi fark ettim suan :KK70:
Şirket de Türk değil aslında ama niye öyle Türk gibi sistem kurmuşlar ben de anlamadım 😂

Yaptıkları iş performansı somut olarak ölçebileceğimiz bir iş de değil. Hani öyle satış matış olsa ya da belli sayıda iş çıkarılıyor olsa anlarım da o imkan yok. Dümdüz iş 😂

Bence sen vasıfsız gibi duruyorsun
bu lafları şirkette şikayetçi olduğun konularda etsene. ettirmezler tabi kıskanıp kıskanıp kuruyorsun kendi kafandan burdan sallıyosun anca tabi :D ayrıca yorum sahibine "sen" diye nasıl hitap edersin az önce duyar kasıyodun?

Çok takıntılısınız. İnsani ilişkilerinizde sorun var ama siz sorunu hep karşı tarafta arıyorsunuz. Biraz kendinize bakmalısınız. Böylece sorunu daha çabuk çözersiniz

-Ayda yılda bir görüştüğünüz kişi yazmadı diye takılmanız
- iş yerindeki çocuk "yorun görünüyorsunz" dedi diye takılmanız
- sizin ile alakalı olmayan birinin kendini övmesinden duyduğunuz rahatsızlık

- İş arkadaşlarınla muhabbetin sonrası sana "az konuştun " diyen iş arkadaşına kurulman ve onu şikayet etmedin diye üzülmen

Siz ( sen dersem baye çekilme ihtimali var 😅) işinizi tam ve düzgün yapıyorsanız ve üstünüz bunu görüyorsa başkasının lafıyla zam vermemezlik etmez , bu kadar eminseniz ahbap çavuş ilişkisinden şikayet edin , Ha size göre herkes yalakalıkla zam alacak , ik torpille ise girmiş, ortam berbat . E o zaman istifa düşüncede kalmasın. Zam kriteri : ik yle samimi olmak, 🤪

Back
X