çalıştığınız yerde sorun yaşadığınız kişilerle nasıl başa çıkarsınız?

adlina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
238
0
0
İstanbul
sevgili arkadaşlar,moralim çok bozuk.her çalıştığım yerde mutlaka sorunlu bir insanla karşılaşıyorum.evet insanların olduğu yerde zaten herşey güllük gülistanlık olmaz.ama tüm iyi niyetinize rağmen size bulaşan,sizi çekemeyen ve ya davranışlarıyla rahatsız eden iş arkadaşınız ya da arkadaşlarınız oluyor mu?bu durumda iyi niyetinizi ve sükunetinizi koruyabiliyor musunuz?ben ne yapacağımı şaşırıyorum.ılımlı yaklaştıkça daha da kötü oluyor.muhatap olsan tartışma ortamı oluşuyor.zaten karşı taraf insan olsa ılımlı yaklaşmak sonuç verirdi ama olmuyor.sizce bu tarz psikopatik tiplere karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz?nasıl bir tutum sergilemeliyiz?

Sonucunda üzülen sen olacaksan; muhatap olma o insanlarla, iş dışında bi konuda konuşma ve kaale alma derim ben

ben deli deliyi görünce sopasını saklarmış taktiğini uyguladım hep
başarılı da oldu..
allaha şükür iş yerimde uzun süredir sukunet hakim
sorunun kaynağı gidince çalışmaktan keyif almaya başladım.
haklı olduğunuz konuda altta kalmayın
hele iş söz konusuysa
sonuçta siz de babanızın hayrına çalışmıyosunuz
yaptığınız işin küçümsenmesine
işle kişisel sorunların birbirine karıştırılmasına izin vermeyin

Sonucunda üzülen sen olacaksan; muhatap olma o insanlarla, iş dışında bi konuda konuşma ve kaale alma derim ben
keşke kafama takmasam iyi...dediğin gibi muhatap olmamak lazım.bana kalsa suratına bakmak istemiyorum bu arkadaşın.üstelik bir de bir bayanın bir erkekle başa çıkması daha da zor.:26:ama şu iş ortamında bu duruma mecbur kalmak ne kötü.konuşmak zorunda olduğun anlar bile geliyor.sadece sessiz kalmak,ne söylerse söylesin cevap vermemek gerek öyle değil mi?

Bu senin yapınla alakalı. mücadeleci bir ruhun varsa istesen de sessiz kalamazsın canından bezmek yerine canlarından bezdirirsin. uysal bir yapın varsa sessiz kal duymamazlıktan gel. bazen umursamamak da en güzel cevap olabiliyor.

Bu tip insanlar gerçekten muhatap alınmaya gelmez. Eğer niyeti kötü biriyse yani ne biliyim ilk fırsatta karşısındakinin kuyusunu kazıcak tiplerse, bu kişilerden uzak durmak gerek. Hatta zorunluluk yoksa muhatap olmamak ve tepeden bakarak davranmak bile gerekebilir. Böylece hemen samimiyet kuracak duruma gelemez ve sinir bozucu işler yapamaz. Tabi o sınır aşıldıysa artık bundan sonra yapılacak olan olabildiğince soğuk davranıp mümkün olduğunca o kişiden uzaklaşmak, hiçbir şekilde muhabbete tartışmaya falan girmemek lazım. Onun dışında mecburi durumlar olabilir ama yine ciddi olup soğukluğu sürdürmek lazım derim. Sabahları işe gelişte mesela kuru bir günaydın yeter, hal hatır sormaya gerek yok. O kişi nasılsın falan derse "iyiyim sağol sen?" şeklinde hızlı ve ilgisiz bi cevap yeter. Bu yanıta karşın cevap olarak sözgelimi iyiyim ama sorma noldu dün biliyo musun... gibi konu açacak bi giriş yaparsa da ya ilgisiz bi şekilde tepki vermeden dinlemek ya da bi bahane uydurup (WC gitmek mesela) oradan uzaklaşmak lazımdır. Tabii böyle sorunlu tipler sadece biz ordayken yapmazlar yapacaklarını, insanın arkasından da iş çevirip dedikodu vs. üretebilir diğer iş arkadaşlarımızın kanına girebilirler. Buna da dikkat etmek şart.

aslında haklı olduğum konuda kendimi savunur ve sesimi çıkarırım.bu seferde kendini savununca sanki suçluymuş gibi oluyorsun. ilk etapta ılımlı yaklaşayım dedim ama vatandaş anlamamakta ısrar ediyor.yüzüm mü yumuşak anlamadım.bir de erkek.agresif bir tip.işine gelmeyen durumlar oldu.çıkış yapınca sinirli hareketler göstermeye başladı.nerdeyse üstüme yürüyecek.oysa içimde hep iyi niyet vardı.bıktım bu tarz insanlarla uğraşmaktan.hep beni mi bulur anlamıyorum.

haklısın.aslında ne olursa olsun bu tarz insanları çatlatmak için umursamaz ve neşeli görünmek lazım.bu da çok zor.çünkü moral bozulunca (bi de burda yeniyim.yeni atandım)insan rol yapmakta zorlanıyor.tşk.

kesinlikle öyle.ama işin kötüsü zaten bu okulda yeniyim.basit bir mesele yüzünden(çıkarlarına ters bir durum oluşmuş.)habire ya laf sokuyor.ya gidiyor müdüre ileri geri konuşuyor.saçma bir mevzudan olayı büyütüyor.zaten samimi olmayı geçtim yüzünü görmek bile istemiyorum.onunla konuşmak değil selam bile vermek istemiyorum artık.ama eninde sonunda konuşmam gerekn durum olabilir.ne tuhaftır ki bir insanı daha ilk gördüğümde korkunç bir negatiflik hissettiysem o kişi muhakkak ki arıza çıkarıyor.daha önce de böyle oldu.hislerim çok kuvvetli.bu kişi için de öyle oldu.müthiş olumsuz bir şeyler hissediyorum onunla ilgili.olaylar yaşanmadan önce ortada bir şey yokken ilk dakikada hissettim.ve hala hissediyorum.umarım daha kötü olmaz.çok agresif çünkü.Allahım böyle tiplerden hepimizi korusun.tşkler arkadaşım fikrin için.

Benim de bugünlerde problem yaşadığım biri var ve sizinkisi gibi erkek. Sözümü söyledim ve bir daha muhattap olmadım.Kendisi gelip bana bıdı bıdı birşeyler söyledi cevap vermedim.Şimdi konuşmuyorum ve hiçte rahatsızlık duymuyorum.Öğretmenim öğretmenler odasında an geliyor ikimiz oluyoruz umursamıyorum onu.Gerek yok böyle insanları kafaya takıp kendilerini önemli hissettirmeye.

bence varya hicc muhattap bile olma yuzlerine bakma o sekilde anlasinlar sana yanlis ne yaptiklarini
bugün müdürün önünde bana utanmadan sesini yükseltti.ilk haftalarımda sıkıntı yaşatttı bana.her gün dua ederk gidiyorum.güçlü durmak için.onunla konuşmamayı ve yüzüne bakmamayı düşünüyorum.rahat durmayacak biliyorum ama dik durmalıyım.aslında hatası anlayacak bir tip değil ama bir gün belki anlar.anlasa da anlamasa da benden uzak durur umarım.tşkler.

demek siz de benim gibi aynı dertten muzdaripsiniz.şu erkeklerin kadınlara güç gösterisi yapması ya da bir kadınla tartışma hevesini anlayamıyorum.iş ortamında bir kadına horozluk yapma hakkını nereden buluyorlar bilemiyorum.insan bir bayana az da olsa centilmen olmalı.saçma sapan bir konudan onunla dalaşmamalı.ben hiç istemedim ama adam heralde sorunlu,çatacak yer arıyor.her gün neşeli gidiyorum.birşey yapıyor,suratım düşüyor.umarım artık onu sallamamayı başarabilirm.siz çok haklısınız.

valla canım her iş yerinde bi sıkıntı oluyor mutlaka bende senin gibi hassas bir insan oldugum için kaldıramıyorum bu yönden çalışma hayatı hiç hassas insanlara göre değil bence imkanın varsa çalışma çık. Ama çalışman gerekiyorsada arkadaşların dediği gibi muhatap olmamak en iyisi. Bende artık çalışmayacağım çünkü kendi yapımı bildiğim için yapamıyorum iş hayatını sevmedim sevemedim bir türlü saçma sapan insanlarla ugraşmak istemiyorum aldıgımız 3 kuruş para üstüne çektiğimizde cabası. Hep aynı şeyi söylüyorum eğerki bi bayan vasıfsızsa kalifiye bi işi yoksa çalışması çok zor çok yıpratıcı bence çünkü erkekler kadar dayanıklı değiliz malesef..

valla ben elimden geleni ardıma koymuyorum
daha öncede bi konuaçmıştım yeni bi müdür geldi canımı çok sıkıyor diye, gerçi benim müdürüm değil o ama kendini öle zannediyor ve ben hiç yüz vermiyorum yüzüne söylüyorum herşeyi
2 gün önce bana dedi ki sana birşey söylemek istiyorum carrie hanım, nedir dedim, ben sana çok kızıyorum ama bi yandanda çok takdir ediyporum, hiç yalakalık yapmıyorsun içini herzaman döküyosun bana karşı, bu her yiğidin harcı değil, keşke bende senin gibi olabilseydim, sen çok ağırsın, hiç tenezzül etmiyosun seni gerçekten çok takdir ediyorum dedi.
eğer onun her dediğini yapsaydım, ceket ilikleseydim karşısında emin olun takdir etmezdi beni, ezmeye çalışırdı

bendede oluyor aynı sorun hatta dıyorum dedıyorlar sanırım bı bırı takılıyor bı bırı ugrasmaktan sıkıldım artık takmayım dıyorum cevap vermeyım dıyorum o zmnda durmadan uzerıne gelıyorlar bende cevap vermeye basladım en sonunda senın benımle derdın ne dıye konustum sımdı duzeldı ama bı baskası cıktı durmdan turuyorlar yanıı...

bende de var aynı sorunlar.tek farkla benımkısı bayan.yıllardır yapmadıgını bırakmadı.yerı geldı aylarca konusmadım.en son bayagı kuvvetlı bır sekılde herkesın hatta mudurlerın onunde tartıstık.o son oldu.benım haklı oldugum anlasılınca bı daha da ustume gelmedı.walla yasadıgımız tam bır rezıllıktı.rezılle rezıl oldum ama napıyım.sımdılık ses yok.fırtına oncesı sessızlık mı acabaaa

sevgili arkadaşım benim durumumu yaşayanın yalnız ben olmadığımı görüyorum.biraz moral buluyorum.sizlerle paylaşmak iyi geliyor çünkü işin kötüsü bunu kalkıp okul ortamımda kaldı ki yeniiyim birileriyle paylaşmam hoş olmaz.yani ben biriyle kötü de olsam onun gıyabında konuşmaktan kaçıyorum.o kadar hassas ve düşünceli bir insanım işte.ama bu tarz insanlar iyi niyetten anlamıyor,bilakis iyi niyet gösterdikçe tepene çıkıyorlar.
ben öğretmenim.bunca emeğimi bir kenara bırakıp,bu tarz kötü niyetli şahıslar yüzünden işimden ayrılmam hem yenilgi olur hem de hayatımı kazanamam.başka kazancım yok.ama dediğiniz gibi çalışma hayatında bayan çok yıpranıyor böyle abuk subuk insanlar insanı bezdiriyor.emekli olmayı allah nasip edecek mi bilmem.inşallah eder.

tebrik ederim arkadaşım.aslında ben de mücadeleci bir insanımdır.bugüne kadar farklı farklı iş ortamlarımda sorunlu ve kötü niyetli başka insanlarla da mücadele etmişliğim var.ama yaş ilerledikçe,bu tarz tecrübeler arttıkça insan yıprandığını hissediyor.bir de üzülüyorum,iyi niyetime rağmen niye bunları yaşıyorum diye.ama bilirsiniz iyilik bu devirde kar etmiyor.

:84:ay hiç sorma..bunlar bitmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…