çalıştığınız yerde sorun yaşadığınız kişilerle nasıl başa çıkarsınız?

ne kötü değil mi?böyle psikopatik tipler bir de insanı rezil bi duruma sokabiliyor.neyse en azından haklı olduğunuz ortaya çıkmış.bu tarz insanlar karalama politikası da yaparlar.yani bir başka deyişle olayları çarpıtıp yalan yanlış konuşurlar.bana da öyle yapmaya kalktı dün müdürün önünde hem de.ben de dünden beri konuşmuyorum.aynı ortamda olsak bile yüzüne dahi bakmıyorum.ve konuşmayı da düşünmüyorum.umarım konuşmak zorunda kalmam.malum iş ortamı.laf sokarsa sessiz kalamam diye endişeliyim ama cevap vermek istemiyorum.acaba arkamdan abuk subuk konuşup millete beni çekiştirir mi bilemyiroum.umarım bunu yapmaz.ama yaparsa da diyorum ki ilahi adalet..elbet ektiğini biçer herkes diye kendime moral vermeye çalışıyorum.bu tarz insanlar insanın huzurunu kaçırıyor işte.diğer insanlarla iyi de olsan,bunlar ortamı bulandırırlar.ne bileyim.allah korusun hepimizi bunların şerrinden.

eger benımkı gıbı bırıyse yanı mudure cok fazla yalakalık yapıyorsa yalan yanlıs seyler de anlatıyordur.ınan karsılarında sınır oluyorum.ama yapacak bısey yok.calısmam gerekıyor.sadece ona uyuz oluyorum dıye de ısten ayrılamam cunku her yerde boylelerı var.mudure yalakalık yaptıkları ıcın de bızden daha fazla tutuluyorlar.ınan sana yıllardır yasadıklarımı anlatsam nasıl dayanıyorsun dersın.ama hayat ıste dayanıcaz.

Çalıştığım yer sayesinde şükretmeyi öğrendim..insanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyor diye hergün biraz daha şaşırıyorum..hırsları yüzünden herşeyi göze alabiyiyor bazıları..

Aynı sıkıntıdan muzdaribiz.
5 ay oldu işe gireli.
Aynı birimde çalıştığım bayan arkadaş daha ilk günden gösterdi pençelerini.
İş yerinde aynı konumda bulunmamıza rağmen hep ezmeye çalıştı.
Ben de yapı olarak sessiz sakin biriyim, o kadar azar yedim ağzımı açmadım.
Ama hata yapmışım.
Sürekli hakaretler, bağırmalar vs.
Her akşam gidip eşime anlatırdım.
Sinir hastası olacaktım neredeyse.
Bir gün çok ağır laflar söyledi ben yine ağzımı açmadım.
O günden sonra konuşmamayı düşündüm ama aynı birimdeyiz ve bu çok zor.
O günün ardından bana gelip pişkin pişkin "neden yardımcı olmuyorsun işlere" dedi.
(Normalde her sabah gelir şunlar şunlar yapılacak der ben de yapardım ama o günden sonra kesinlikle konuşmadım)
Sorusu üzerine yardıma ihtiyacın varsa gelir söylersin, ben sana sormak zorunda değilim dedim.
Sen misin onu söyleyen...
Yok efendim sen bana sormak zorundasın, terbiyesiz (nasıl bağırıyor milletin içinde)
Ben sessizliğimi korudum.
Bu bağırmalarıyla içinde olan tüm kini kustu kadın.
İşe başlamam meğerse onu ne kadar da rahatsız etmiş.
O akşam gidip beni genel müdüre şikayet etmiş ve ağzımdan asla çıkmayacak lafları söylemişim gibi anlatmış.
Bölüm şefine de anlatmış.
Bölüm şefi bana soruyor böyle böyle dedin mi diye.
Asla dedim, iş iftiraya kadar gitti anlayacağınız.
O günden beri konuşmuyoruz, o kadar rahatım ki...
Aylarca kendime boş yere eziyet etmişim.
Tabi ben de müdür yardımcısı ile konuştum.
Aylardır yaşadığımtüm sıkıntıları anlattım, bir nebze olsun rahatladım.
Zaten bu şahsın vukuatları varmış önceden.
Arkamdan konuşmalarını duyuyorum, neler neler anlatıyor.
Kendi kendime 'vay be ben neymişim de haberim yokmuş' diyorum.
Böyle insanlarla uğraşmak çok zor.
En güzeli arkadaşların da dediği gibi kesinlikle muhatap olmamak.
Allah yardımcınız olsun.

Eski çalıştığım yerdeki insanlarda beş para etmezdi benim için. Yalan desen yalan onlarda, yalakalık desen hepsi toplanmış, arkadan konuşma vs. Yani ne ararsan vardı hepsinde.
Başa çıkmanın yolu ise mesafeli olmak. Negatif enerji alıp bana ters gelenlerle iş dışında muhattap olmadım. Hiç mi olmadın derseniz yerine göre değişiyordu tabi. Ama onların arkadan konuşup yüzlerine gelince canım cicim demeleri, her an gibi bir durumda dediklerini inkar etmeleri vs. Birde bu tip insanlar seni üzdüklerini gördüğünde zafer kazanmış sayarlar. Yani senin üzüntün ile mutlu olurlar.
Benden sana tavsiye mesafeni koru. Ağız dalaşına girme. Görmemezlikten gel ki bu insanı çıldırtır. Bu tür insanların seviyesine inme. Onun yaptıklarınla suratın bile asılmasın ki onu takmadığını anlasın.

ah canım olmaz mı yaa .hepımızın basından gecmıstır boyle kotu ıs arkadaslar .valla canım yuzune karsı sana kotuluk yapandan korkma,asıl kotu olan arkandan ıs cevıren.benım de eskı calsıtıgım yerde cok samımı buldugum hatta kardesım gıbı gorebıldıgım bır arkadasım vardı .o'nu okadar cok sevıyordum kı herseyımı paylasırdım .o cok kurnaz bır kızdı .ben ıse o'nun kadar uyanık degıldım .o ıslerı hıleyle bır sekılde hallederdı ben de ısı bıtırmek ıcın gecelerdım .yanı bırazcık saftım .ne soylerse patronlarım kabul eder sesımı cıkarmazdım .bukadar calısmama ragmen ve uysal olmama ragmen anlam veremedıgım bır sekılde sef kafayı benımle bozmustu .hep ıgneleyıcı laflar kusur aramlar yaptıgım hıc bır ısı begenmemeler daha neler neler ..neyse bu cok sevdıgım arkadasım benım bıraz gozumu actı.ben ıyı yonde actı derken aslındabenı hep ıslıyormus da farkında degılmısım .zamanla onun gıbı oldum .asılestım ıslerımı onemsemedım .benım calstıgım ınsan benı cok uaydı bak suzan ,bu kızdan uzak dur sen boyle bırı degıldın bu senı kotu etkılıyor yuzune guluyor arkandan ıs cevırıyor hıc bırseyın farkında degılsın demıstı .ama ben ınanmıyordum cunku benım calsıtıgım ınsan ıle arkadasım ıyı gecınemıyor bırbırlerını sevmıyorlardı .benım patronum da onla beraber olmamdan rahatsız oluyor dıye dusunuyordum.artık bız ıyıce kafa kafa verıp ısın yogunlugundan yapılan haksızlıklardan bahsedıp cıddı cıddı ısyan bayraklarını cıkarma planlarındaydık .meger bu donemlerde konustugum herseyı agzımdan cıkan her kelımeyı bır bır sefe anlatıyormus .bunları ben ısten cıkınca ogrendım .işten cıkma sebebım de ,sefımın sureklı bana satasıp yaptıgım ıse sureklı kup bulması sonucunda daha fazla dayanamadım sınırlerım bozuldu aglayarak ıstıfamı verdım .ınanın cıktıktan sonra hıc muhatap olmadıgım ınsanlar bıle tek tek benı aradı.cunku aglayarak istıfa vermıstım .herkezın soyledıgı sey aynı,suzancıgım sen gercekten cok ıyıydın hem ısınde hem de terbıyenle ama ,o kıza cok guvendın senı cok etkıledı senı kaybettıgımıze cok uzulduk dıye tek tek herkez aradı .bır tek o sevdıgım arkadasım aramadı .ben duyduklarımdan sonra o arkadasımı arayıp hesap sordum ,mıllet boyle boyle dıyor dogru mu bana bır acıklama borcun var dedım .o'nun dedıgı tek sey,suzancıgım ısım basımdan asmıs senınle ugrasamam olan olmus neyın pesındesın arayıp rahatsız etme benı demez mıınanın o kadar cok sasırdım kı hayatımda buyuk bır tecdrube oldu bu olay bana .

amin.hepimizin.size de geçmiş olsun.gerçekten böyle insanlar heryerde var ve temiz bir suya atılan toprak parçası gibi temiz suyu bulandırıyorlar.ortamı geriyorlar.halbuki ben de ne iyi niyetlerle yeni iş ortamıma girmiştim.bu arkadaş daha ilk günden negatifliğiyle moralimi bozdu.şimdi konuşmuyorum ama bir gün işle alakalı konuşmak zorunda kalma durumum olabilir.umarım olmaz.onunla insan gibi konuşulmuyor maalesef.muhakkak negatifliğiyle konuşmayı tartışmaya çevirecek bir yapısı var.soğuttu beni okulumdan.allah bizim gibilerin yardımcısı olsun.

haklısın.verdiğin tavsiye çok akıllıca.ben ilk günlerde buna bir de saf saf açıklama yapmaya çalıştım sanki bir suçum varmış gibi.ılımlı olmak adına çözümler sunmaya çalıştım.aslında amacım iyilikle sorunu çözmek ve onu doğru adım atmaya davet etmekti.ben önce böyle sabırla ve iyilikle yanaşmaya çalışırım.ama her insan bunu anlamıyor işte.o da anlamak istemedi.sabit fikirli.basit şeyi büyütürek bunu müdüre intikal ettirdi.erkekler erkekliğini bilmiyor.erkek olan çocuk gibi gidip sorunları başkalaırna intikal ettirmez.kaldı ki zaten haklı değil.sabırla yaklaşmam da bir yere kadar ancak.o geldiğim noktaDA zaten kavgaya dönüşebilecek nokta olur.ben de baktım bu sinirli sinirli hareketler yapıyor.o gün bugündür konuşmuyorum.yüzümü ona çevirmiyorum.dediğin gibi bu gibi psikopatlar suratımız asılırsa zevk alırlar.ben başarabilirsem susmaya ve mutlu görünmeye çalışacağım.

Adlina bu kötü davranislarini sana sergileyen patronun olmadikca, yani ekmek parani veren, salla gitsin, neticede oda emir kulu herkes gibi.
Önemli olan patronlarinla aranin iyi olmasi, isinin erbabi olmak, vallahi geriside beni hic ilgilendirmez....bir derdi varsa gitsin beni patrona sikayet etsin.
Kattiyen ama kattiyen kimse bana ters davranamaz. Bunuda zaten durusunla belli edersin.Gecmis olsun...

bu da sadece yüzüme değil,hislerim beni yanıltmıyorsa arkamdan da laf konuşuyor gbi geliyor.öğrencilerimi bile sanki soğutmaya çalışıyor gibi geldi.çocukların tavırları biraz tuhaf.ama mücadele edeceğim.doğru yolda ilerlemeye çalışacağım.çünkü bu tarz insanlar heryerde var bunu anladım.hayatım hep mücadele ile geçti çünkü.daha ziyade erkeklerden çektim bugüne kadar.asılmaya çalışan sapıklarla mı uğraşmadım,hükmetmeye,giydiğin çizmeye bile karışmaya çalışan müdür bozuntularıyla mı uğraşmadım.erkekler kadınları iş ortamında dahi ezmeye çalışıyor.ama ben bunun mücadelesini veriyorum.bir de hanımefendi,kültürlü bir duruşunuz varsa,seviyesizler bunu çekemiyor.bulaşıyorlar ne yapıp edip.allah doğru yoldan ayırmasın.kimsenin başını öne eğdirmesin.

sağol.haklısın.takmamayı öğrenmek lazım.işte ben biraz kafaya takan,kendini üzen bir insanım.bu kadar hassas olmamak lazım ama yaratılış işte.kolay kolay değişmiyor.zamanla takmamayı öğrenmek istiyorum.artık çizgimi oluşturdum inşallah.dediğin gibi derdini gitsin kendi çözsün.

evet canim aynen öyle.
Hani patronun olur cikmaz bir yolda olursun.
Cünkü ekmek parani veren o. Bir yandan isin bir yandan patronun anlarim ama inan konumu senin üstünde olmayan bir insan icin eger kalbini yoruyorsan demekki sen dert görmemissin.
Anlatabildimmi?
Güclü ol, kimin ne derdi var ise gitsin seni patrona sikayet etsin, kimse kimseye hakaret edemez ve kötü bir tonda konusamaz.
Ha suda var, ben mesela ögrenmeye ac bir insanim, bana birisi birsey ögrettigi zaman veya yanlisimi söyledigi zaman her zaman tesekkür ederim. kritik almak, her zaman o isi daha iyi yapmam icin oldugunu düsünürüm ve alinmam tam aksine demekki bu insan beni ciddiye aliyor diye düsünür ve yaptigi düzeltici elestirisi icinde tesekkür ederim.
Acaba senmi cok alingansin, birde bu tarafdan bakmak lazim olaya.
Cünkü neden söylüyorum bunu biliyormusun, benim 5 tane calisanim var ve kendi muayenehanemde calisiyorum.
Tabiki calisanlarimin is konusunda uyarmak mecburiyetinde kaliyorum bazen, bakiyorum iclerinde illaki alingan olanlari var, hemen aglamaya basliyorlar.
Ama bazilarida varki ciddi elestirdigim halde tesekkür ediyor ve düzeltecegini söylüyor ve bu beni cok mutlu ediyor.
Is yerinde dürüst olmak lazim, begenmedigim bir sey varsa giderim patronumla konusurum, bunu hep söylerim calisanlarima bana gelin anlatin ama sakin arkamdan yakinmayin.
Cünkü artik hic birimiz cocuk degilizki, yetiskin insanlariz, bizim yaslarimizda olan bazi insanlar ülkelerini yönetiyor, biz is hayatimizimi yönetemeyecegiz?

seni anlıyorum.yorumun için tşk ederim.her gece yatttığımda ve ya o günün sonunda mutlaka kendimi ve insanları tekrardan gözden geçiririm.bir hata yaptığıma inanıyorsam mutlaka gönül almaya çalışırım.gerekirse özür diler,karşımdaki insanla uzlaşmaya çalışırım.ama haklı olduğum konuda da önce güzel bir dille konuşup insanları ikna etmeye çalışırım.yine de üstüme geliyorsa tepki verebilirm.bu insanla böyle oldu.kendi çıkarları için sürekli üstüme geldi.bu insan benim emsalim.yani o da okulda bir öğretmen ve kıdem olarak da aynıyız hemem hemen.ve öğrendiğim kadarıyla da,sallapati bir tip.yani elini pek işe atmayı sevmeyen bir insan.bunu arkadaşı söyledi üstelik.çünkü o da onunla sorun yaşadı bu olaylar esnasında.ama o adama da güvenmiyorum.herkes kendini ölçüp tartmalı..ben kendimi,onlar da kendilerini tartmalı.kendini geliştirmek isteyen geliştirir.sana katılıyorum,benden tecrübeli ya da bilmediğim konularda bana bilgi vermek isteyen olursa dinlerim.hatta öğrencilerimin bile fikrini alan bir insanım.alıngan tarafım da vardır.doğru.ama daha yeni tanıdığım bir insanın beni tanımadan acımasızca yargılaması ya da tüm çabalarıma rağmen agresif ve sabit fikirli davranması söz konusu burada.aslında o benim üstüm ya da amirim değil neyse ki.zaten olayları müdüre intikal ettiği için müdürle de sıkıntımı paylaştım.allahtan adam ılımlı biri çıktı.inşallah bari ondan yüzüm güler.çünkü bir ortamda herşey kötü olamaz.illa ki iyi insanlar da sorunlu insanlarda olur.ama yine de bu insanla hiç sorun yaşamamış olmayı isterdim ama oluyor işte.inşallah herşey bir gün yoluna girer.

basedebılmek gercekten zor .muhatap olmasan verdıgı her cevaba sussan ,bu sefer de ezık dıye ıyıce satasıyorlar ezmeye calısıyorlar.o'nun yaptıgı gıbı yapıp her lafa bır cevap versen ,bu sefer de asi gecımsız uyumsuz oluyorsun .her ıkı turlu de madur oluyorsun yanı .senı cok ıyı anlıyorum canım ,calıstıgın ıs degıl adamı yoran ,gecımsız ınsanlarla ugrasmak o kadar yoruyor kı hem bedenı hem de ruhunu.ıse odaklanmakta gucluk bıle cekebılıyorsun . senı cok ıyı anlıyorum.neden boyle yaparlar hıc anlamam ,oysa kı hepımız calısıyoruz hepımızın gorevlerı farklı bu kıskanclık bu hırs nedır ıyı gecınmek varken degıl mı .vıcdanen de hıc rahatsız olmuyorlar .belkı o paraya kımbılır ne kadar cok ıhtıyacı var ,belkı amelıyat parası ıcın calısıyor belkı ev gecındırmek ıcın calsıyor .degıl mı ama .gecımsız olanlarda ne yazık kı genelı hemcınslerımız .valla ben erkeklerle calıstıgım da boyle sorunlar yasamıyorum .kadınların oldugu ortamda sorun hıc bıtmıyor .

evet canım,gerçekten duygu ve düşüncelerime çok iyi tercüman olmuşsun.tşkler.dediğin gibi böyle durumlarda insan işine bile odaklanamıyor.o vatandaşla tartıştığımız gün derse girdiğimde,inan konuşacak halim kalmamıştı.kendimi zar zor toparladım.oysa ki ben oraya görevimi yapmaya gidiyorum.aynen dediğin gibi insanı asıl yoran bu tarz durumlar,insanların ego ve hırsları ..ben de anlayamıyorum..

Peki konu neydi?
Yani neden senin is arkadasin sana agresiflesme gücünü kendisinde bulabiliyor? Hangi cesaret bu?
Ben Türkiye`de yasamiyorum ve hicde yasamadim ama anlamaya calisiyorum, acaba Türkiye´de erkekler daha bir söz hakki varya ondanmi acaba?
Yani adam ögretmen olmus ama insan olamamis, birde böyleleri cocuklarimizi egitiyor....

konu ders paylaşımı ile ilgili,bana verilen sınıfı o da istiyormuş.benim ders programımı çekemedi.bu basit sebepten bana aksi bir yaklaşım gösterdi.insan kırmaya ne gerek vardı bilemiyorum.erkeklerle ilgili de sadece kendi fikrimi belirteyim.hepsi öyle olmasa da bazı erkek arkadaşlar,özellikle idareci ise;kadınlara karşı bazen ezici ya da ters tavır gösterebiliyor,belki bizim erkeklerimizin üste çıkma sevdasından mı yoksa neyden bilemiyorum.insanlık meslekle ilgili olamayabiliyor maalesef.adam olmak kişilikle alakalı.

cevap : hiç susmadım
çünkü iş yerinde susarsanız tepenize binen çok oluyor..haklı olduğunuz yerde konuşmayı iyi bilecekseniz.ama dikkatini çekerim " konuşmayı" bağırıp çağırmak sadece haksız yapıyor...pek çok deneyime sahip oldum yılar geçtikçe,o zamanlar baan çok şey öğretti açıkçası,iş dışında her alanda etkili oluyor

[SUB][/SUB]işyerinde kimseyle çok samimi olmam ..iş ilişkisi çerçevesindedir hep ilişkilerim ..öyle işyerinde abi abla tarzı seslenmem asla ..x hanım x bey derim her zaman ...bu zamana kadar b ir sorun yaşamadım çünkü kimseyi o haddi aşacak kadar yaklaştırmadım yanıma ve bunun faydasını da çok gördüm ..hem çok sevilen hem de saygı duyulan ,bir saygısızlık yapmaya cesaret edilemeyen biriyim bu sayede ..

Son düzenleme:

ben de öyle bir insanım ama yine de sorunlar yaşadım.duruşum dik ve hanımefendidir.ama bazen hiç istemeseniz de ya da uzak da dursanız nedense başınıza böylee olaylar gelebiliyor.sebep ise genelde bazen öyle durumlar oluyor ki benim olayımda olduğu gibi ister istemez muhatap olmak zorunda kalınıyor.genelde çekememe ya da ego tatmini sağlamaya çalışma gibi sorunları olan insanlar başımı sıkıntıya sokuyor.ben artık bunlardan uzak duruyorum.mecbur kalmadıkça konuşmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…