Çamaşır Makinesinin Temizliğini İhmal Etmeyin

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.960
605.026
43
fft99_mf5300381.Jpeg


Çamaşır makinesi, temizliği en çok ihmal edilen eşyaların başında gelir. Çamaşır makinesi bir temizleme aracı olduğundan, kendisinin de temizlenmesi gerektiği akla pek gelmez.

“Eğer bozulduysa, tamiri hiç düşünmeyin, çöpe atın.” cümlesini duymuşsunuzdur. Evet, çamaşır makinesinden bahsediliyor. Bu sebeple çamaşır makinenizin ömrünü uzatmak için bakımını ihmal etmemelisiniz. Özellikle soğuk suyla yıkamayı tercih ediyorsanız, makinenizde bakteri üreyebilir.
on-yikama-nasil-yapilir_646x340.jpg


Çamaşır makinesi bakımı
Makinenizin dışını nemli bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Eğer bu yeterli olmuyorsa, suya biraz deterjan ekleyebilirsiniz. Deterjanlı bezle sildikten sonra, bir kere de suru suyla silin ve makinyei kurulayın.

Deterjan gözü; birikme, tortulanma ve küflenme oluşabilecek bir alandır. Deterjanın alındığı kısım olduğundan bu bölümün temizliğine özellikle özen göstermelisiniz. Deterjan gözü çıkarılabilen bir parçadır. Parçayı çıkardıktan sonra bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Eğer tortulanma varsa suyla yıkayabilirsiniz. Küflenme oluşmuşsa bir fırça yardımıyla küfü temizleyin. Dilerseniz bu parçayı bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Fakat deterjan gözünü mutfak eşyalarıyla birlikte yıkamayın. Deterjan gözünün koyulduğu gözü de bir bez yardımıyla temizleyin.

Makinelerin çoğunda servis yıkama programı vardır. Eğer makinenizde bu program varsa, makinenizin içini temizlemek için kullanabilirsiniz. Eğer yoksa, makinenizin toz deterjan gözüne beyaz sirke koyun ve makineyi pamuklular programında çalıştırın. Böylece makinenizin içini temizleyebilirsiniz.

Makinenizin körük lastiği zamanla küflenir. Bu da çamaşırlarınızın küf kokmasına sebep olur. Küflenmeyi engellemek için, her yıkamadan sonra lastiği silmelisiniz. Lastiğin ıslak kalması küflenmesine sebep olmaktadır. Eğer küflenme oluşmuşsa, lastiği çamaşır sulu bezle silin. Buna rağmen küf temizlenmiyorsa lastiğin değiştirilmesi gerekir.

iStock_000008455150_Large-640x400.jpg


Dikkat edilmesi gerekenler:
  • Temizleme işlemini 6 ayda bir yapmalısınız.
  • Deterjan gözünü haftada bir kontrol etmeniz gerekir.
  • Ağır kimyasallar çamaşır makinesi temizliğinde kullanılmamalıdır.
Bu yöntemleri kullanarak çamaşır makinenizin kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Kaynak:ev hayat