• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır temizliği

Başınız sağ olsun. Benim yengemde de temizlik takıntısı vardı o da sürekli dip köşe evi devamlı siler süpürürdü, kovit olup hastaneye yattığında evdekilere banyo paspaslarını makineye atın yıkansın diye tembirken vidio çekmişler son kez gördüm. Çok genç yaşta vefat etti, bende kendime hep onu hatırlatıyorum ama bir yandan bende onun gibi ölene kadar iş temizlik koşturmakla ömrümü geçireceğim sanırım diyorum. Çok haklısınız.
Çok üzüldüm, genç yaşta vefat eden insanlar çok fazla içimi acıtıyor. Mekanları cennet olsun inşallah 😔

Havluları ayrı 60 derecede yıkıyorum, sadece beyaz havlu kullanıyorum. Renkli olsa ayırırdım.
Beyazları da ayrı 60 derecede yıkıyorum.
Diğer tüm renklileri 40 derecede yıkıyorum

Ben havlu alırken hepsini aynı tonda almaya dikkat ederdim, iyiki de öyle yapmışım. Hepsini biriktirip 40 derece pamukluda (2 saatlik programda) 800 devirde yıkıyorum. Açık renkte olduğu için yıkama esnasında deterjan haznesinden ekstra su ekliyorum, bol suyla daha güzel yıkıyor. Devir düşük olduğu için ayrıca havlularım yumuşak kalıyor..

İç çamaşırları havlulardan ayrı yıkıyorum, hatta hijyen açısından eşimle kendi çamaşırlarımı bile ayrı yıkarım.

Taktik olarak da iç çamaşırları yıkamak için sadece 2 adet kullanmadığım havlu var, biri koyu biri açık renkte. Bu havluları iç çamaşır yıkarken kullanıyorum sadece.
Çamaşırlar küçük parçalar olduğu için birbirlerine değmeyip sadece dönüp durduğunu düşünerek o kullanmadığım havluları iç çamaşırların içine makineye atıyorum rengine göre. Bi nevi havlu çamaşırları çitilemiş oluyor yani 😂
😂😂 Haha çok iyi

Çamaşırları beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler, havlular ve nevresimler olarak ayırıp ayrı yıkıyorum. Beyazlar ve havlular 60 derece diğerlerini 40 derecede yıkıyorum. Yalnız havlularımın hepsi beyaz renktir renkli havludan nefret ederim o yüzden havluları toplu bir şekilde yıkayabiliyorum. Eğer renkli havlum olsaydı havluları da renklerine ayırırdım. Karışık renkleri aynı anda yıkamaktan nefret yani beyazların beyazlığı kalmaz o şekilde

Çamaşırları beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler, havlular ve nevresimler olarak ayırıp ayrı yıkıyorum. Beyazlar ve havlular 60 derece diğerlerini 40 derecede yıkıyorum. Yalnız havlularımın hepsi beyaz renktir renkli havludan nefret ederim o yüzden havluları toplu bir şekilde yıkayabiliyorum. Eğer renkli havlum olsaydı havluları da renklerine ayırırdım. Karışık renkleri aynı anda yıkamaktan nefret yani beyazların beyazlığı kalmaz o şekilde
Olması gereken bu zaten bence de 💐 ben de böyle yıkıyorum ama işte bazılarına göre abartıymış, israfmış 😄

Merhaba, konuyu umarım doğru başlığa açmışımdır, birileri daha temizlikten bahsetmiş ama emin olamadım.

Çamaşırları yıkarken nelere dikkat ediyorsunuz?
Mesela beyazları yıkarken havlular ile karışık yıkayan var mı? 90 derece ya da 60 da temiz olduğunu söylüyorlar. Sizce ayrı yıkatmak su ve elektrik israfı mı? Yoksa ben mi temizlik işini abartıyorum?
Genelde havlularim beuaz deiller renkli havlularim pembe yesil vs olduklari icin onlarida karsik renkli olan camasirlarla atiyorum, bir dolap havluyu beklersem yikamak cinnet geciririm ondan atiyorum renklilerle.
60 derecede yikarim genelde.
Ben 3 cesit camasir yikarim yani bi renkliler var pembe yesil mor vs renkleri yikarim, siyahlari lacivertleri koyulari yani ayri, birde beyazlari ayri yikarim.
Renklilerimi ve beyazlarimi genelde 60 derecede yikiyorum ,sasadece siyahlarimi 40 dereceye atiyorum ,renkleri cok solmasin diye.
Beyazlarima genelde camasir sodasi kullanirim.
Eyer cok lekeleli renklilerim varsa cok az birseyde onlara koyarim sodadan.

( banyo WC halilari tek atiyorum camasirlara karistirmadan)

Back
X