Çamaşırlar nasıl yumuşak olur?

TK646

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2007
971
4
621
Muğla
Arkadaşlar yumuşatıcı dışında çamaşır yumuşatmak için bir yol bileniniz varmı LÜTFEEENNN...
Havlularım falan hele kazık gibi oluyor resmen yüzümü çiziyor ne denesem olmadı acaba makinedemi bi sorun var.:1no2:

Walla artık diyorum çağırıym servis diye makine alındığı günden beri böyle herşey tertemiz bembeyaz annem falan özenir çamaşırlarıma amaa gel görki kazık gibiler şaşırdım napıcağımı.

Acaba dedim varmı bi püf noktası.

benim havlularda sert oluyor ya aynı dertten muzdaribiz diger camasırlarda olmuyor ama alla alla havluda bişi var bence

Yani aslında diğerlerine pes ettim bu kadarda yeter diyorum ama havlular felaket ilk astığımda önce eşim yüzünü kurulasında yumuşasın diye bekliyorum yüzümü yıkamak için :))))

bende de aynısı oluyor.ama havluda sorun.ve şunu farkettim yumoşun yumuşatıcısını almadı makine çok katı geldi sanırım.bende biraz su koydum içine busefer aldı.ama kokmıyyyyyyy

camasirlariniz yumsak ve beyaz olmasini istiyorsaniz soda kullanin bildigimiz toz sodalar camasirlaricin ayri satilaninda var biraz camasir ilaciyla birlikte ilave etmeniz yeterli ama yinede yumsatici kullanin tabi hem kireclenmeyi onluyor..annem hepboyleyapar

Makinadan da kaynaklanıyor..Diğer makinam mis gibi kokuturdu yumuşatıcıyı hem de yumuşacık yapardı..Bu iyisi diye bunu aldık hiç memnun değilim..Eskisi hem ucuz hem güzel yıkıyordu valla..Havluları yüzüme sürerken yüzüm acır oldu...Beyaz eşyanın şans işi olduğuna inandım he..

Valla ben bir makinaya
yarım şişe yumuşatıcıyı
boşaltıyorum hem yumuşacık oluyor
hem de miss gibi kokuyor
herkes soruyor ne kadar yumuşatıcı koyuyorsun da
bu kadar güzel kokuyor ben de ne diyorum
biliyormusunuzzz
sadece 1 kapak
...:dance:

Çamaşır ürünlerinin çoğu doğal ortamda ayrıştırılıp geri kazanılmayan malzemeler; fenol, amonyak, naftalin ve diğer zararlı kimyasal maddeleri içerirler.

* Mümkünse fosfat içermeyen deterjanları tercih edin veya toz sabun kullanın. Toz sabuna geçmeden önce çamaşırlarınızı bir kez sadece çamaşır sodası ile yıkayın. Bu yolla deterjan kalıntılarının sabun ile reaksiyona girip çamaşırlarınızı sarartma riskini ortadan kaldırmış olursunuz. Çamaşır sodasını sabunla beraber kullanırsanız çamaşırlarınızda hem parlaklık hem de ağartıcılara ödediğiniz paranın daha azını harcayarak beyazlık sağlarsınız.

* Fosfatsız deterjanları, koku gidermek, mikrop öldürmek ve beyazlatmak için 2 kaşık boraks ve 4 kaşık çamaşır sodası ekleyerek kullanabilirsiniz. Çalkalama aşaması için yarım bardak sirke ilave ederek hem renklerin canlı kalmasını, hem de havlularınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Yumuşatıcı gözüne yarım bardak sirke koyarak, deterjan kalıntılarını giderip suyu yumuşatmanız mümkün.
sirke kokusundan çekinenler kokusu uçucudur merak etmeyin.
* Klorlu ağartıcılara alternatif olarak sıvı hidrojen peroksitten yapılmış beyazlatıcılar ya da toz halinde hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. ALINTIDIR. arkadaşlar malesef çamaşır deterjanı ve yumuşatıcıyı çamaşırdan çıkarmak için en az 30 kere hiç deterjansız yıkamamız gerekiyormuş. lütfen dikkat:sm_confused:

ben makinanin yikanmasi bitince ayrica durulamaya cekiyorum ,yumusatici koyuyorum ,suyu alinca makinayi kapatiyorum camasirlar yumusaticili suyla biraz mesela 5 -10 dakika durunca sIktIriyorum .cok yumusak hemde cok guzel kokuyor ..

Çamaşır ürünlerinin çoğu doğal ortamda ayrıştırılıp geri kazanılmayan malzemeler; fenol, amonyak, naftalin ve diğer zararlı kimyasal maddeleri içerirler.

* Mümkünse fosfat içermeyen deterjanları tercih edin veya toz sabun kullanın. Toz sabuna geçmeden önce çamaşırlarınızı bir kez sadece çamaşır sodası ile yıkayın. Bu yolla deterjan kalıntılarının sabun ile reaksiyona girip çamaşırlarınızı sarartma riskini ortadan kaldırmış olursunuz. Çamaşır sodasını sabunla beraber kullanırsanız çamaşırlarınızda hem parlaklık hem de ağartıcılara ödediğiniz paranın daha azını harcayarak beyazlık sağlarsınız.

* Fosfatsız deterjanları, koku gidermek, mikrop öldürmek ve beyazlatmak için 2 kaşık boraks ve 4 kaşık çamaşır sodası ekleyerek kullanabilirsiniz. Çalkalama aşaması için yarım bardak sirke ilave ederek hem renklerin canlı kalmasını, hem de havlularınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Yumuşatıcı gözüne yarım bardak sirke koyarak, deterjan kalıntılarını giderip suyu yumuşatmanız mümkün.
sirke kokusundan çekinenler kokusu uçucudur merak etmeyin.
* Klorlu ağartıcılara alternatif olarak sıvı hidrojen peroksitten yapılmış beyazlatıcılar ya da toz halinde hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. ALINTIDIR. arkadaşlar malesef çamaşır deterjanı ve yumuşatıcıyı çamaşırdan çıkarmak için en az 30 kere hiç deterjansız yıkamamız gerekiyormuş. lütfen dikkat:sm_confused:

Kizlar kimse ciddiye almamis arkadasin yazdigini...Once saglik bence.....

camasirlariniz yumsak ve beyaz olmasini istiyorsaniz soda kullanin bildigimiz toz sodalar camasirlaricin ayri satilaninda var biraz camasir ilaciyla birlikte ilave etmeniz yeterli ama yinede yumsatici kullanin tabi hem kireclenmeyi onluyor..annem hepboyleyapar

arkadaşlar bunu bende denedım gerçekten beyazlara kullanırsanız çamaşır lar yumuşacık oluyor :smiley-cool:

arkadaşlar teşekkürlerinize teşekkürle cevap vermek isterim. gerçekten bu çok önemli bir konu. her geçen gün etrafımızdan birilerini kanser olduğunu duyuyoruz. işte deterjan konusunda biraz daha dikkat edersek en azından bir faktörü ekarte etmiş oluruz. çünkü çocuklarımızın ve eşimizin sorumlulukları bizim üzerimizde. sadece çamaşır değil bulaşık deterjanlarıda öyle. malesef çıkmıyorlar. eşim işi dolayısıyla çamaşır suyu üreticileriyle(büyük markalarla) görüşüyor ve çamaşır suyunun aslında lekeyi çıkartmak yerine lekenin üzerini kapladığı ve asla çamaşır ve bulaşıktan çıkmadığını söylemişler. o gunden beri çamaşır suyunu sadece banyo ve tuvalet temizliğinde kullanıyorum. aslında biz hepimiz akıllı kadınlarız temizlikte neler kullanmalıyız araştırarak bulabiliriz zararımızı minimize edebiliriz. yukarıda demiştim ya eş ve çocuklarımıza karşı sorumluyuz diye aslında tüm insanlığa ve doğaya karşıda büyük sorumlulukların-mız var kullandığımız deterjanlar giderlerden giderek toprağa karışıyor ve bu zehirler yiyeceklerimize sonra direkt bizim bünyelerimize. oldukça uzun oldu ama bu konular beni çok üzen konular.

havlular eskidiğinde öyle kazık gibi oluyor bence makinan güzel yıkadığına göre makinada sorun yok ben makinamı yeni aldım ilk kullanımda bile havlular kuruyunca kazık gibi oldular eskileri atıp yenileri almanın vakti geldi sanırsam

yüksek ihtimalle makinende sorun olabilir. annem de olmuştu böyle bişey ama tam hatırlamıyorum yumuşatıcıyı aldığı halde mi sert olurdu çamaşırlar yada yumusatıcıyı hiç mi almıyordu makine.

tüm çamaşırlarda aynı sorun varsa servisi çağır derim.

havlular eskidiğinde öyle kazık gibi oluyor bence makinan güzel yıkadığına göre makinada sorun yok ben makinamı yeni aldım ilk kullanımda bile havlular kuruyunca kazık gibi oldular eskileri atıp yenileri almanın vakti geldi sanırsam

bencede böle havluların üzerinde ki yumuşalık veren havlar gitmeye başladıkça havlular da sertleşmeye başlıyor ,yumuşatıcıda konulsa bi süre sonra eski yumuşaklığını kaybediyorlar...

Valla ben bir makinaya
yarım şişe yumuşatıcıyı
boşaltıyorum hem yumuşacık oluyor
hem de miss gibi kokuyor
herkes soruyor ne kadar yumuşatıcı koyuyorsun da
bu kadar güzel kokuyor ben de ne diyorum
biliyormusunuzzz
sadece 1 kapak
...:dance:

Arkadaşım kafamçokkarıştı aile breylerinden biri yumoş'da falan mı çalışıyor senın.... yarım yumuşatıcıyı bi boşaltsam eşim de beni boşaltır beaaajeyyar

Walla artık diyorum çağırıym servis diye makine alındığı günden beri böyle herşey tertemiz bembeyaz annem falan özenir çamaşırlarıma amaa gel görki kazık gibiler şaşırdım napıcağımı.

Acaba dedim varmı bi püf noktası.

kullandığın deterjan ne
ben omo kullanıyom sert olmuyo

Back
X