• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Can sikintisi ve doğum izini:(

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.934
119.051
598
35
Merhaba arkadaşlar
Can sikintidan konu açmak istedim çok sikiliyorum oğlumu kaybedeli 15 gün oldu 31 Haftalikken kaybettim . sezaryenle olu doğum yaptim. Calisiyorum Su an doğum izindeyim 30 ağustostan 14 aralika kadar 103 gün izin.. Valla emin de olamiyorum ise 103 gün beklemeden mi başlasam.. İşyeri takip etmiyormuş aramiyormus yaa cikis verirse. Korkuyorum. Kamuda Memurum. . Evde durmaya da alisamadim. 3.5 ay evde olcam zaman hizli gecmiyor hem de bebeksiz :KK43: aof var kamu yönetim 3. Siniftayim ders calisma isteğinde yok.. Başlayamadim:( Saatlerce TV izleyerek geciriyorum çok da sikiliyorum evde yalniz basimda.. Aksam da kocami bekliyorum sinema keyfi.. Ama çok da sikiliyorum ne yapmaliyim ya ev isleri de yapamiyorum dikişlerim aciyor. Patliycamm napicam benn:KK43:((( oğlum hayatta olsaydi cabuk geçerdi zaman yaa off

Canim oncelikle basin sagolsun. Insallah tez zamanda saglikla kavusursun bebegine. isyeri konusuna gelince, cikis veremezler diye biliyorum sen yine de iyice arastir ama. Dogum izni senin yasal hakkin. Ayni sey bir arkadasimin basina gelmisti. Dogum yapip bebegini kaybetti maalesef. Izin kullanamazsin dediler o da sikayette bulundu. Ve tabii ki hakli cikti ve iznini evde tamamladi.

103 gün izindeyim amirim esimle konuşmuş sadece 56 gün kullanabilir demiş benim kafam karisik o konuda internetten arastirdim olu doğum yapan doğum öncesi ve sorasi analik hakki kullanabilir yaziyordu. İşyerinden arkadasim msj atti sor demiştim ondan 103 gün kullanirsin dedi yinede emin olamiiyorum.

Basin sagolsun canim,Allah rahmet eylesin
Canin ise donmek istiyorsa don diyecegim ama birazdaha evde dinlenmende fayda var bence

oncelıkle basın sagolsun ALLAH baska acı yasatmasın
lakın doğum ıznı konusunu ıyı arstır derım.ıllakı bılen bırılerı vardır memurıyette...sıkıntı olmasın sonra

Henüz 15 gün olmuş sezeryan olalı, daha erken değil mi.

Benim tavsiyem 40 gün lohusalık dönemini atlatmanız, dikişlerinizin güzelce iyileşmesi.

Sonra da işe başlamanız.

Süreyi maksimum kullanmanız gereksiz, hem işte kafanız dağılır, hem manevi tatmin olursunuz.

Çalışana evde boş boş oturmak zor.

Bir arkadaşım doğumdan 30 gün sonra işe başlamıştı. Daha lohusalığı bitmeden. Kendi isteği ile. Bebeğini emzirmiyordu, evde kayınvalidesi mama veriyordu.

Başınız sağolsun, Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

Benim Ise donesim de yok henüz toparlayamadim 15 gün oldu çok sikliyorum lohusadayim henüz :KK43:
Anladim canim,gececek emin ol biraz dinlen evde gerekirse raporunu uzatirsin kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman donersin uzulme once ruhen kendini toparlamaya bak Allah yardimcin olsun evde oldugun surede kitap oku eglenceli filmler diziler falan seyret

oncelıkle basın sagolsun ALLAH baska acı yasatmasın
lakın doğum ıznı konusunu ıyı arstır derım.ıllakı bılen bırılerı vardır memurıyette...sıkıntı olmasın sonra
Amin saolun araştırmaya calisiyorum benim gibi yasayip böle izin kullanan varmi aramizda?

izin hakkınız olmasa bile rapor alabilirsiniz durumunuzdan dolayı. psikolojik olarak hazır değilim vs diyerek. üstelik kamuda işten çıkarma diye bir şey yoktur, savunmanız istenir gerekli disiplin işlemleri uygulanır öncelikle. rapor ve izin hakkı olan memuru küt diye kimse çıkaramaz.

başın sağolsun öncelikle.
Bebek olmadığı için size uygulanan kanun farklıdır muhtemelen.
Tam 8+8 değildir mantıken.
Amirin öyle dediyse haybeye atmamıştır kafasından.

Henüz 15 gün olmuş sezeryan olalı, daha erken değil mi.

Benim tavsiyem 40 gün lohusalık dönemini atlatmanız, dikişlerinizin güzelce iyileşmesi.

Sonra da işe başlamanız.

Süreyi maksimum kullanmanız gereksiz, hem işte kafanız dağılır, hem manevi tatmin olursunuz.

Çalışana evde boş boş oturmak zor.

Bir arkadaşım doğumdan 30 gün sonra işe başlamıştı. Daha lohusalığı bitmeden. Kendi isteği ile. Bebeğini emzirmiyordu, evde kayınvalidesi mama veriyordu.

Başınız sağolsun, Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.
Erken başlamış arkadaşın ben olsam bebegimle ilgilenirdi bebeğim yok:(
Aynen calisana evde bos durmak çok zor alisamadim bide evden disariyada cikamiyorum. Dun gezdim daha kocamla..
103 gün sora basliycam.
TV izliyorum aof caliscam kitap okuycam ama zaman cabuk geçmiyor:(

başın sağolsun öncelikle.
Bebek olmadığı için size uygulanan kanun farklıdır muhtemelen.
Tam 8+8 değildir mantıken.
Amirin öyle dediyse haybeye atmamıştır kafasından.
Esim konuşacak amirimle. Tam emin de değilim. olu dogum yapan devlet memura izin hakki nasil bilmiyorum benim gibi yasayip kaç gün izin kullanmistir??

Geçmiş olsun canım Allah sabır versin,çok zor bir durum.İyileşene kadar bekle zaten fiziken ve ruhen 3 ayda anca iyileşirsin.

Devlet Personel başkanlığının görüş bildiren yazısı var yanılmışım doğum izni verilmiyomuş

Geçmiş olsun canım Allah sabır versin,çok zor bir durum.İyileşene kadar bekle zaten fiziken ve ruhen 3 ayda anca iyileşirsin.
Bekliycem zaten ruhen fiziken toparlayamadim omur boyu olsa oğlumu unutamiycam.. Anne babanin en büyük acisi evlat acisidir:( dikiş yerim hala agriyor geçmedi 6ayda anca toparlanabilir:(

Back
X