• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Can sikintisi ve doğum izini:(

aynen zaten calısmadıgı sure ıcın devlet maas verıcek. 32. haftada olsaydı doktorun rapor yazmasına bıle gerek yoktu dırek 16 hafta ızınlı olucaktı ama 32 haftadan once olunce doktor raporda belırtmıs sureyı
Benim bebeğim 31 haftalikta öldü 32 haftalikta 37 haftaya kadar calisabilir raporu alcaktim olmadi doktor 56+56 gün verdi öncesinde kullanmadim amirin sadece 56 gün demiş bunun sebebi de anlamadim:(

başın saolsun canım..çok üzüldüm...ama kendini salma..memursun sen işten çıkarmazlar merak etme..
evde vaktin varken dinlen kafanı topla..

Esim konuşacak amirimle. Tam emin de değilim. olu dogum yapan devlet memura izin hakki nasil bilmiyorum benim gibi yasayip kaç gün izin kullanmistir??

Canım öncelikle başın sağolsun ve Rabbim sana sağlıklı ve sıhhatli bir evlat nasip etsin. Sorunun cevabı alo 170 de gizli. Sgk ile ilgili her türlü soruda yardımcı olan bir birim. Fikir beyan etmek gerekirse de, ben olsam 2 ay sonra işe dönerdim. Evde boş oturmak kafanızı dağıtmaz bence birşeylerle meşgul olmak gerek. Hakkında hayırlısı..

Merhaba arkadaşlar
Can sikintidan konu açmak istedim çok sikiliyorum oğlumu kaybedeli 15 gün oldu 31 Haftalikken kaybettim . sezaryenle olu doğum yaptim. Calisiyorum Su an doğum izindeyim 30 ağustostan 14 aralika kadar 103 gün izin.. Valla emin de olamiyorum ise 103 gün beklemeden mi başlasam.. İşyeri takip etmiyormuş aramiyormus yaa cikis verirse. Korkuyorum. Kamuda Memurum. . Evde durmaya da alisamadim. 3.5 ay evde olcam zaman hizli gecmiyor hem de bebeksiz :KK43: aof var kamu yönetim 3. Siniftayim ders calisma isteğinde yok.. Başlayamadim:KK43: Saatlerce TV izleyerek geciriyorum çok da sikiliyorum evde yalniz basimda.. Aksam da kocami bekliyorum sinema keyfi.. Ama çok da sikiliyorum ne yapmaliyim ya ev isleri de yapamiyorum dikişlerim aciyor. Patliycamm napicam benn:KK43:((( oğlum hayatta olsaydi cabuk geçerdi zaman yaa off
Kamu memuruyum ben de. Nasil cikis veriliyor ????

Merhaba arkadaşlar
Can sikintidan konu açmak istedim çok sikiliyorum oğlumu kaybedeli 15 gün oldu 31 Haftalikken kaybettim . sezaryenle olu doğum yaptim. Calisiyorum Su an doğum izindeyim 30 ağustostan 14 aralika kadar 103 gün izin.. Valla emin de olamiyorum ise 103 gün beklemeden mi başlasam.. İşyeri takip etmiyormuş aramiyormus yaa cikis verirse. Korkuyorum. Kamuda Memurum. . Evde durmaya da alisamadim. 3.5 ay evde olcam zaman hizli gecmiyor hem de bebeksiz :KK43: aof var kamu yönetim 3. Siniftayim ders calisma isteğinde yok.. Başlayamadim:KK43: Saatlerce TV izleyerek geciriyorum çok da sikiliyorum evde yalniz basimda.. Aksam da kocami bekliyorum sinema keyfi.. Ama çok da sikiliyorum ne yapmaliyim ya ev isleri de yapamiyorum dikişlerim aciyor. Patliycamm napicam benn:KK43:((( oğlum hayatta olsaydi cabuk geçerdi zaman yaa off
4başın sağolsun canım Rabbim en güzel evlatla mükafatlandırsın seni, nedeni neydi bebeğinin ölmesinin yani o kadar zaman yaşadı ama 31. haftada ne oldu :( bu arada bence işe başla hem kafan dağılır canım

Allah sabır versin.
Raporluyken işe gidip çalışamazsınız.
İzinliysenizde İzinlisinizdir bence başlamayın.
Kurumunuzun insan kaynakları bölümüne yazılı başvuru ile ne zaman işe başlamanız gerektigini sorun.işinizi sağlama alın.
Ya da sendikanızla görüşün

Canım başın sağolsun bol sabır diliyorum. Ben de 30 haftalıkken kaybettim bebeğimi.8 haftalık doğum izni verdi doktorum.izin sonrası başladım okula.yoğun tempoya geri dönünce zaman nasıl geçti anlamadım.evde kendi başıma kalınca sürekli aynı şeyleri düşünüp duruyordum,hatta kendimi suçlamaya başlamıştım bebeğime kavuşamadım diye.neyseki bekleme süresi bitti ve çok şükür yeniden bebek bekliyoruz.inşallah bu defa sağlıkla kavuşurum.yeniden o duyguları yaşayacaksın inşallah canını sıkma lütfen.

Henüz 15 gün olmuş sezeryan olalı, daha erken değil mi.

Benim tavsiyem 40 gün lohusalık dönemini atlatmanız, dikişlerinizin güzelce iyileşmesi.

Sonra da işe başlamanız.

Süreyi maksimum kullanmanız gereksiz, hem işte kafanız dağılır, hem manevi tatmin olursunuz.

Çalışana evde boş boş oturmak zor.

Bir arkadaşım doğumdan 30 gün sonra işe başlamıştı. Daha lohusalığı bitmeden. Kendi isteği ile. Bebeğini emzirmiyordu, evde kayınvalidesi mama veriyordu.

Başınız sağolsun, Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

Konuyla alakasız olacak ama arkadaşınızın neden emzirmedigini merak ettim 1aylik bebek annesi olarak

Canım başın sağolsun bol sabır diliyorum. Ben de 30 haftalıkken kaybettim bebeğimi.8 haftalık doğum izni verdi doktorum.izin sonrası başladım okula.yoğun tempoya geri dönünce zaman nasıl geçti anlamadım.evde kendi başıma kalınca sürekli aynı şeyleri düşünüp duruyordum,hatta kendimi suçlamaya başlamıştım bebeğime kavuşamadım diye.neyseki bekleme süresi bitti ve çok şükür yeniden bebek bekliyoruz.inşallah bu defa sağlıkla kavuşurum.yeniden o duyguları yaşayacaksın inşallah canını sıkma lütfen.
Çok zor oluyor evde olunca bana 56+56 . Gün raporu verdi.. İzin hakkimda var onu seneye kullancam.. Çok fazla geliyor bana.. Evde durmaya alisik değilim gelen gidenim oluyor geçmiş olsuna geliyor. Aof çalışmaya basliycam 12-13 aralikda sinavlar var calisirim:) allah kucaginiza almaya nasip etsin çok zor evlat acisi Allah evlat acisi bi daha yasatmasin.. :(

Allah sabır versin.
Raporluyken işe gidip çalışamazsınız.
İzinliysenizde İzinlisinizdir bence başlamayın.
Kurumunuzun insan kaynakları bölümüne yazılı başvuru ile ne zaman işe başlamanız gerektigini sorun.işinizi sağlama alın.
Ya da sendikanızla görüşün
Tamam raporluyum izin hakkimda var 14 günlük bu yil onu seneye aktarcam çok fazla geliyor 103 günlük izinim..

Konuyla alakasız olacak ama arkadaşınızın neden emzirmedigini merak ettim 1aylik bebek annesi olarak

Arkadaş derken iş arkadaşı
Samimi olup da sorduğum arkadaş değildi.
Bebeği geceleri kayınvalidesiyle aynı yatakta yatıyordu başka odada. Ağlarsa mamasını kayınvalide hazırlayıp veriyordu.
İş arkadaşım sabah işe gideceği için uyuyordu kendi odasında.

Eşi de başka şehirde idi, eş durumu olmamıştı.

Başınız Sağolsun :( Bebeğinizi kaybedeli 15 gün olmuş ne ara sıkıldınız ki. Çalışırken hep yapmak istediğiniz ama yapmadığınız seyleri listeleyin ve yapın. Bide kendinizi sezeryan oldum kalkamıyorım diye şattlandırmayın. Bende sezeryan olmuştum haftasına kısa bi Yürüyüşe gittim eşimle. Sürekli hareket etmeye çalıştığım için de çabuk atlattım çok şükür

Arkadaş derken iş arkadaşı
Samimi olup da sorduğum arkadaş değildi.
Bebeği geceleri kayınvalidesiyle aynı yatakta yatıyordu başka odada. Ağlarsa mamasını kayınvalide hazırlayıp veriyordu.
İş arkadaşım sabah işe gideceği için uyuyordu kendi odasında.

Eşi de başka şehirde idi, eş durumu olmamıştı.

Allah allah ne ilginç. Sorunu olmadığı halde bebeğini emzirmemek hayret ettim doğrusu :110:

Başınız Sağolsun :KK43: Bebeğinizi kaybedeli 15 gün olmuş ne ara sıkıldınız ki. Çalışırken hep yapmak istediğiniz ama yapmadığınız seyleri listeleyin ve yapın. Bide kendinizi sezeryan oldum kalkamıyorım diye şattlandırmayın. Bende sezeryan olmuştum haftasına kısa bi Yürüyüşe gittim eşimle. Sürekli hareket etmeye çalıştığım için de çabuk atlattım çok şükür
Esim olmasaydı cabuk atlatirmiydik
İşde ben esim sayesinde hayata tutundum sezaryenden 3 gün sora ayağa kalktim yürüyordum hep. Narkoz vardi içimde.. Belinden vurmuştu narkozu.. Nefes alamiyordum çok zor oldu.
1 hafta sora narkoz etkisi cikmaya başladı.. Kolonyayi bile koklayamiyordum narkoz engelliyordu.. Şimdiyse kalkiyorum 15 gün oldu allaha cok şükür.. İşde evde durunca insan alisamiyor alisamadim TV izliyorum akşamları sinema keyfi.

Esim olmasaydı cabuk atlatirmiydik
İşde ben esim sayesinde hayata tutundum sezaryenden 3 gün sora ayağa kalktim yürüyordum hep. Narkoz vardi içimde.. Belinden vurmuştu narkozu.. Nefes alamiyordum çok zor oldu.
1 hafta sora narkoz etkisi cikmaya başladı.. Kolonyayi bile koklayamiyordum narkoz engelliyordu.. Şimdiyse kalkiyorum 15 gün oldu allaha cok şükür.. İşde evde durunca insan alisamiyor alisamadim TV izliyorum akşamları sinema keyfi.
Bende de çok şiddetli baş ağrısı olmuştu bende senin gibi belden almıştım. Bence o izin günü sayısı çok fazla gibi geldi bana hepsini kullanma. Yabi evet sana hak verilmiş ama evde dur dur nereye kadar. Aaaaa bak ne dicem. İnternet'e yaz Esrarengiz bahçe BÜYÜKLER için boyama kitabı diye ona bak onu aldır eşine işten gelirken bide boya alsın onu boya. Inanılmaz zevkli hemde boşadıklarını çerçeveleyip asabilirsin

Back
X