• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CandyShop Şimdide zayıflıyor (:

günaydın

19/12/2014
kahvaltı
1bardak nes cafe le güne başladım :D

öğle yemeğim.
sebzeli bir tabak makarna
3-4 kaşık salata. az tuzlu limonlu nar ekşili

araögün
1tane elma

kücük bir dilim cikolata(bitter)
2kücük dilim haşhaşlı revani:oops: (tatlı krizim tuttu)

akşam
bir kase corba

gün içinde 2kupa maydonozlu form cayı.
2,5lt su içtim
:KK75:

o zaman bende diyiverem
dün
sabah
işe geç kaldığım için 1 muz 1 mandalina

öğle

1 kase tarhana çorbası
1 palamut(kızartma)
mevsim salata,roka,tere
1 kibrit kutusu kadar tahin helva (omega3 emilimi için)

akşamüstü

1 kepçe mercimek
çok az lahana turşusu
1 dilim antep fıstıklı baklava (tamamen can sıkıntısından,2 haftadır yaptığım ne büyük şımarıklık)

akşam

1 kase mercimek
4 y.k taze fasulye
2 yk. biber kızartması
3 yk yoğurt
1 dilim az şekerde pişmiş kabak

gün içinde 2 lt su
yatarken 1 bardak lavanta çayı

:KK70::KK70:zıplamış bide deli kızzzzz:KK53:
ee napiim enerjiyi ancak öyle atıyorum :KK53::KK53:

şaka bir yana ip atlamak,zıplamakla ilgili bir yerde okumuştum vücutta hücreler daha salık ve relax takılıyorlar,ama zıplayınca onlar kendine geliyor ve toparlanma ihtiyacı duyuyorlar diyordu.tam anlatamadım ama buna benzer birşeydi.
sıkılaşmaya ve selülite acayip faydası varmış :KK51:

kar kilo bildirimlerini hangi gün yaparız ki?
bir de ne kadar sıklıkla tartılmalı sence,ben bazen günde sefer bile tartılıyorum :KK14:

ee napiim enerjiyi ancak öyle atıyorum :KK53::KK53:

şaka bir yana ip atlamak,zıplamakla ilgili bir yerde okumuştum vücutta hücreler daha salık ve relax takılıyorlar,ama zıplayınca onlar kendine geliyor ve toparlanma ihtiyacı duyuyorlar diyordu.tam anlatamadım ama buna benzer birşeydi.
sıkılaşmaya ve selülite acayip faydası varmış :KK51:
olabilir.
bende başlıcam sporada tam başlıcam ama.
30 dkk koşu bandı 20dkka falan hareket vs.
iyi zayıflamıştım ben:KK59:
kar kilo bildirimlerini hangi gün yaparız ki?
bir de ne kadar sıklıkla tartılmalı sence,ben bazen günde sefer bile tartılıyorum :KK14:
haftanın belirli bi günde tartılıp. kilo bildiriminde bulunalım.
isterseniz 1 hafta. isterseniz 15 gün. ben cogunluga uyarım yani.
her gün tartılma kuzum. haftada bir kafidir :D:KK19:

olabilir.
bende başlıcam sporada tam başlıcam ama.
30 dkk koşu bandı 20dkka falan hareket vs.
iyi zayıflamıştım ben:KK59:

haftanın belirli bi günde tartılıp. kilo bildiriminde bulunalım.
isterseniz 1 hafta. isterseniz 15 gün. ben cogunluga uyarım yani.
her gün tartılma kuzum. haftada bir kafidir :D:KK19:
15 gün uzun olur bence
haftada bir tartılalım ve o gün bildirim yapalım o zaman :KK14:

Selam kızlar nerden başlasam bilemedim ama sanırım parkbyull un arkasından gelmiş gibi oldum bu hafta Dukan ekmekle tanışmami sağladı da
Ismim havva 25 yaşındayım diş hekimliği son sınıfım bebeklik dönemi dışında hep kiloluydum her diyetim pazartesi kahvaltıda başlayıp aynı gün öğlen bitti :) bu siteyi uzun zamandır takip ediyordum24unde siteye kayıt oldum 27.01.2014de 117.7kg ile diyete başladım o pazartesi yi de hiç unutmam kararlıydım aslında ama o ilk gün 5tane içli köfte yedim öğlen akşam da ıskender yedim kola içtim :)) ve gün 13. Takıma katıldım ilk 6ay çok çok iyi gitti 20kilo civarında verdim sonra 4ay kadar bıraktım vize final but döneminde 6kilo aldım 1.9.2014de tekrar başladım ve 29 kilo verdim aslında alıp verdiklerimide hesaba katarsak 35 kilo vermişimdir
İşin asıl özü her diyeti araştırdım ama hiç birini de uygulamadım çünkü uygulma imkanım yok tüm gün okuldayim
O değilde ben de katılabilir miyim aranıza:)

Selam kızlar nerden başlasam bilemedim ama sanırım parkbyull un arkasından gelmiş gibi oldum bu hafta Dukan ekmekle tanışmami sağladı da
Ismim havva 25 yaşındayım diş hekimliği son sınıfım bebeklik dönemi dışında hep kiloluydum her diyetim pazartesi kahvaltıda başlayıp aynı gün öğlen bitti :) bu siteyi uzun zamandır takip ediyordum24unde siteye kayıt oldum 27.01.2014de 117.7kg ile diyete başladım o pazartesi yi de hiç unutmam kararlıydım aslında ama o ilk gün 5tane içli köfte yedim öğlen akşam da ıskender yedim kola içtim :)) ve gün 13. Takıma katıldım ilk 6ay çok çok iyi gitti 20kilo civarında verdim sonra 4ay kadar bıraktım vize final but döneminde 6kilo aldım 1.9.2014de tekrar başladım ve 29 kilo verdim aslında alıp verdiklerimide hesaba katarsak 35 kilo vermişimdir
İşin asıl özü her diyeti araştırdım ama hiç birini de uygulamadım çünkü uygulma imkanım yok tüm gün okuldayim
O değilde ben de katılabilir miyim aranıza:)
canım sana faydası olacak bir tarif vermek inan beni çok mutlu etti :KK37::KK36:
bu arada olağan 1600 kalorilik bir diyet yapsan dahi proteine biraz ağırlık verip ekmeği yok edip dediğim ekmekten gün içinde bir kez tüketmen sana aşırı fayda sağlayacaktır..ben 1 kasım 26 kasım arasındaki o bir aylık süreçte sırf bu sistemle 4 kilo verdim ve şu an muhafaza ediyorum ..yeni arayışlara da girdim ama ayda dört idealin üstünde zaten ;)

th.webp

DETOKS İÇECEKLERİ İLE ZAYIFLAMA
Detoks
, vücudu ölü hücrelerden, zararlı toksinlerden ve vücutta biriken ağır metallerden temizleme anlamına geliyor. Çok çeşitli detoks diyetleri ve detoks bandı gibi yöntemler var. Fakat şu da bir gerçek ki tamamen doğal meyveler ile detoks yaparak vücudumuzu arındırmak, hem sağlıklı hemde istediğimiz kiloda bir güzelliğe kavuşturmak mümkün. Detoks içeceklerini doğru ve ölçüleri dahilinde hazırlayıp hergün düzenli olarak içmek gerekiyor. İşte sizlere özel detoks içecekleri ve hazırlanışları:
Portakal suyu ve badem şurubu:
Bu detoks içeceğiniz kullanmak için acele etsek iyi olacak galiba. Portakalın son günlerini yaşadığı şu günlerde bir an önce portakal detoksunu uygulamak gerekir. Bu detoks içeceği nasıl etki eder, ne faydası olur diyenler için; Badem vücuttaki yağ seviyesini dengeler, hücre zarlarını güçlendirir. Cilde de çok faydalıdır. Portakal ise çok zengin bir C vitamini kaynağıdır.
Tarifi:
* 4 büyük portakal.
* 4 çay kaşığı soyulmuş badem.
Hazırlanışı: Portakal suyu sıkılıp içine rondoda çekip ezdiğimiz badem ölçülerine uygun şekilde karıştırılıp içilir.
Kivi ve ananas suyu:
Bir kivi, portakala oranla C vitamini bakımından hastalıklara karşı, iki kat daha faydalıdır. Avokadoya oranla E vitamini bakımından da cilde iki kat daha yararlıdır. Ayrıca kalori olarak bu iki meyveden de 50 kalori daha azdır. Ananas ise sindirime yardımcı olur.
Tarifi:
* 4 adet kivi soyulmuş.
* 1 adet ananas
Hazırlanışı:
Her iki meyveyi de meyve suyu sıkacağında sıkıp içiyoruz.
Maydanoz çayı:
Maydanoz idrar söktürücü özelliğe sahip bir bitkidir. Ayrıca zayıflama cini olarakta bilinen bir bitki. Aynı zamanda A ve C vitaminleri bakımından da zengindir. Yüksek miktarda demir içerir. Cilde çok faydalıdır. Her sabah bir bardak maydanoz çayı ile vücudunuzu toksin maddelerden arındırabilirsiniz.
Tarifi:
Bir kapta iki yemek kaşığı ince doğranmış maydanozu ve 500 ml suyu kaynatın. Kaynattıktan sonra , buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Hem Çok Kolay Hem de Çok Havalı Bir Su Tarifi;

Hem Çok Kolay Hem de Çok Havalı Bir Su Tarifi;
Vücuttan toksinleri atmanın en şahane yolu nedir? Tabi ki su içmek. Ama sade olarak içmek zorunda değilsiniz. Hem de toksin atarken, bazı ek faydalar da göreceksiniz:
Şimdi içme suyu dolu bir cam… sürahiyi alın ve:
1.LİMONLU Birkaç dilim limon atın. Limon vücudun temizlenmesi ve alkali olmasına katkıda bulunacaktır.
2.NANELİ Birkaç dal nane ekleyin. Hem suyun tadı güzel hale gelecek, hem kokusu! Midenize ve sindiriminize de destek verecektir.
2.SALATALIKLI Dört-beş dilim salatalık ekleyin. Salatalık vücudunuzun nemlenmesi için harikadır ve inflamasyona karşı etkilidir.
4.ZENCEFİLLİ Bir bilemediniz iki ince dilim ekleyin. Midenize iyi gelecek ve sindiriminize de. Özellikle gastritiniz varsa.
Bu suları bir gece buzdolabında bekleterek kullanırsanız, daha da etkili olacaktır. En azından birkaç saat.
Ayrıca ph derecesi 8 üzeri su kullanmanızı tavsiye ediyoruz, mümkün olursa.
Kaynak;faidelibilgiiler

• 5 Salatalık (kabuğu ile)
  • 10-15 Yaprak Ispanak
  • 4 Yaprak Pazı
  • 2 Adet Kereviz Sapı
  • 3 Çiçek Brokoli
  • 1 Avuç Dolusu Semizotu
  • 1 Limon
  • ½ Elma
Kaliteli bir sebze/meyve suyu sıkacağında çiğ olarak sıkılıp taze olarak içiliyor.
Ek olarak istenirse biraz taze zencefil, himlaya tuzu, ¼ kırmızı pancar, her türlü taze kırmızı, yeşil biber, maydanoz, taze nane vs eklenebilir…
Her sabah aç karnına büyük bir bardak (400cc) içilecek. Zayıflama ve sağlıklı yaşam kürlerinin baş tacı…
—————-
Bana her zaman için sorulan bir soru var: Hangi katı meyve sıkacağını kullanıyorsun?
hurom_hu700-300x257.jpg

Ben evimde Hurom Slow Juicer kullanıyorum, dolayısıyla size de tavsiye edebileceğim bu markayla görüşüp sizin siparişlerinizi de kendilerine iletebileceğimi söyledim.
Özellikle buğday çimi başta olmak üzere, maydanoz, dereotu, semizotu vb gibi yeşilleri mükemmel sıkması bu makinayi seçme sebebim. Metal bıçağı yok, seramik değirmen meyve ve sebzeleri istediğimiz hale getiriyor. Temizlemesi inanılmaz rahat ve kolay.

Toksin attıran 4 detoks içeceği
Evde kolayca yapabileceğiniz toksin attıran 4 detoks içeceği.
Tweet
  • tarafından yazıldı.
Vücudumuzda birikten toksinler, birçok sağlık problemine sebep olabilmekte. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu detoks destekli meyve suları ile toksinlerden arınacak ve kendinizi daha sağlıklı hissedeceksiniz. Diyetinizde hedeflediğiniz sonuçlara ulaşmak için detoks sürecini hesaba mutlaka katmalısınız.
toksin_attiran_4_detoks_icecegi_2.jpg

1- Elma ve Armut
Bu lezzetli detoks içeceğini öğünlerinize eklemeye çalışın. Vücudunuzda birikmiş olan toksinlerin dışarıya atılmasını sağlamak için tek yapmanız gereken şey bir blenderda 2 elma ile 2 armutu karıştırmak. Meyvelerin sadece suyunu sıkmanıza gerek yok. Sadece küçük parçalar halinde olması yeterli. Bu içeceği günde 2 kere almanız detoks sürecini başlatacaktır.
toksin_attiran_4_detoks_icecegi_3.jpg

2- Salatalık ve Limon
Günlük yediğimiz salatalarımızda bolca bulunan salatalık ve limonun mükemmel birer antioksidan olduğunu biliyor muydunuz? Diyetinizi aynı zamanda detoks yaparak uygulamaya karar verdiyeseniz bir salatalık ve yarım limon ile yapacağınız içeceğinizi günde iki kere içmelisiniz. Bütün hafta boyunca içmenizi tavsiye ettiğimiz bu içecek, sizi enerjik ve bağışıklı sistemi kuvvetli biri haline getirecek.
toksin_attiran_4_detoks_icecegi_4.jpg

3- Greyfurt ve Limon
2 greyfurt ve 1 limon ile yapacağınız C vitamini, magnezyum ve kalsiyum bombası içeceğiniz, vücudunuzda var olan zararlı toksinleri atacaktır. Biraz ekşi bir içecek olmasına karşın oldukça faydalı.
toksin_attiran_4_detoks_icecegi_5.jpg

4- Kereviz Suyu
Ciddi bir detoks düşünüyorsanız, bu içeceği diyet planınıza mutlaka sokun. Kereviz, yapısı nedeniyle vücuttaki tüm zararlı toksinlerin yok olmasını sağlar. Güzel bir tat katmak için yapmanız gereken ise çok basit: 3 kereviz parçasını 1 elma ve 1 pancar ile karıştırın. Doğal tatlandırıcılar kullanmak metabolizmanızın hızlı ve düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar ve ekstra kalori almaktan sizi korur. Bu içeceği etkilerini görene kadar için.

Lezzetli Detoks İçecekleri
xlezzetli-detoks-864x400_c.jpg.pagespeed.ic.nkQT5S_BKm.jpg

Detoks smoothie
Malzemeler:
  • 1 fincan soğuk su
  • 10 adet bir gece önceden suda bekletilmiş ve sonra suyu süzülmüş badem
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 çay kaşığı chia çekirdeği
  • 1 fincan organik ahududu (donmuşları kullanmanızı öneririz)
  • 1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Malzemeleri blendırdan geçirin ve için.
ABC detoks smoothie
Malzemeler:
  • 1 adet dilimlenmiş yeşil elma
  • 1 adet soyulup dilimlenmiş pancar
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Malzemeleri bir bardak su ekleyerek blendırdan geçirin ve için ya da hepsinin suyunu bir bardağa sıkın.
Kış detoksu suyu
Malzemeler:
  • 1 adet soyulmuş portakal
  • 1 adet çekirdeği ve sapı çıkartılmış yeşil elma
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 3 adet büyük boy lahana yaprağı
  • 1 parça taze zencefil
  • 1 sap kereviz
  • 1 adet limon
Hazırlanışı:
Malzemeleri meyve sıkacağından geçirin ve servis edin.
Kereviz ve kişnişli detoks içeceği
Malzemeler:
  • 2 sap kereviz
  • ½ adet yeşil elma
  • 1 demet kişniş
  • 1 adet marul
  • ½ boğum zencefil kökü
Hazırlanışı:
Malzemeleri meyve sıkacağından geçirin ve servis edin.
Detoks suyu
Malzemeler:
  • Yarım litre soğuk su
  • ½ salatalık (ince ince dilimlenmiş)
  • 5 adet çilek, dilimlenmiş ve sapları çıkartılmış
  • 1 adet ince dilimlenmiş limon
Hazırlanışı:
Meyvelerinizi hazırlayın ve suyun içine koyun. Suyunuzu buzdolabında bekletin ve suya buz katarak ertesi gün tüketin.
Sağlıklı günler dileriz!

Tatlı İhtiyacınızı Gidermenin Sağlıklı Yolları
saglikli-tatli-alternatifleri-864x400_c.jpeg

Tatlı ihtiyacınızı gidermenin sağlıklı yollarını mı arıyorsunuz? Bu sağlıklı seçenekleri bulmak zaman zaman sizi zorlayabilir. Bu yüzden size sağlıklı seçenekleri biz sunalım istedik!
Smoothie
Smoothieler gerçekten de lezzetli ve sağlıklı alternatiflerdirler. İçine istediğiniz meyveleri koyup, sevdiğiniz tadı bulabilirsiniz.
Donmuş üzüm
Donmuş üzümler hem sıcak yaz günlerinde sizi serinletecekler, hem de lezzeti sayesinde tatlı ihtiyacınızı giderecekler.
Puding
Aklınıza hiç gelmeyecek bir seçenek! Puding yapmak için marketten alacağınız hazır paketler hem düşük kalorilidir hem de tatlı ihtiyacınızı en hızlı şekilde karşılarlar. Size tavsiyemiz organik ya da light paketleri seçmeniz! Pudingi yaparken de yağsız süt kullanmayı unutmayın!
Kendi karışımınızı kendiniz yapın
Tuzsuz ve kızartılmamış kuruyemişler, kuru meyveler ve biraz da bitter çikolata parçacıklarını dilediğiniz gibi bir araya getirin.
Fıstık ezmesi
Fıstık ezmesi hem lezzetli, hem az tuzludur. Fıstık ezmesini elma, armut gibi taze meyve dilimleri ile mutlaka deneyin!
Yoğurt parçaları
Dilediğiniz yoğurdu parçalar halinde buzlukta dondurarak lezzetli ve serinletici bir tat yaratabilirsiniz.
Meyve ve süzme peynir
Protein ve vitamin dolu bu lezzeti mutlaka deneyin! En sevdiğiniz meyveleri süzme peynir ile eşleştirin. Eğer süzme peyniriniz yoksa yoğurtla da yapabilirsiniz.

Meyvelerin Kalorileri
xmeyvekalorileri-864x400_c.jpeg.pagespeed.ic.1vYpOEbIGy.jpg

Hem kilonuzu korumak, hem de sağlıklı yaşamak için meyvelerin içerdikleri kalori miktarını bilmeniz önemlidir.
Taze meyveler
Taze meyveler, çoğunlukla (%80-%95) su, lif, şeker, vitamin, mineral içermektedirler. İçeriklerinde bulunan yüksek su, düşük enerji içermelerine neden olur.
İçerdikleri kalori miktarı ise karbonhidrat seviyelerine bağlıdır. Bu miktar karpuzda %5’iken, narenciyelerde %5-%10, muz ve üzüm gibi meyvelerde %15-%20’dir.
Bu nedenle diyet yaparken bol bol muz yemenin hiçbir anlamı yoktur. Üstelik almanız gerekenden çok daha fazla kalori almanıza neden olur. Bu nedenle meyvelerin kalorisini bilmek önemlidir.
Meyveler ve kalorileri (100gr. üzerindendir)
1 adet orta boy Muz: 90 Kcal
Üzüm: 72 Kcal
Vişne: 68 Kcal
Mango: 60 Kcal
İncir: 57 Kcal
Böğürtlen: 54 Kcal
Ananas: 54 Kcal
Erik: 52 Kcal
Kuş üzümü: 50 Kcal
Yaban mersini: 50 Kcal
Armut: 50 Kcal
Kavun: 48 Kcal
Kayısı: 47 Kcal
Mandalina: 46 Kcal
Portakal: 45 Kcal
Greyfurt: 42 Kcal
Şeftali: 40 Kcal
Ahududu: 38 Kcal
Çilek: 35 Kcal
Papaya: 33 Kcal
Karpuz: 30 Kcal
Limon: 28 Kcal
Ayva: 29 Kcal
Kuru meyveler (100gr.)
Meyvelerin suyu alınarak ve ısıya maruz bırakılarak kurutulması sonucu elde edilen kuru meyveler, taze meyvelerle aşağı yukarı aynı elementlere sahiptirler. Fakat taze meyvelere göre %4-%5 daha konsantredirler ve maalesef şeker (65- 100 gr.) ve kalori açısından (en az 250 Kcal) da daha zengindirler.
Üstelik C vitamini içermezler. Eğer kilonuza dikkat ediyorsanız kuru meyveleri az miktarda tüketmenizi öneririz. Ama spor yapıyorsanız kuru meyveleri az değil yeterli miktarda tüketin.
Kuru hurma: 287 Kcal
Kuru üzüm: 280 Kcal
Kuru muz: 273 Kcal
Kuru kayısı: 266 Kcal
Kuru incir: 250 Kcal
Yağsı meyveler (100 gr.)
Diğer meyvelerin aksine, yağsı meyveler (genellikle kabuklu yemişler) az miktarda şeker içerirler ama yağ ve protein açısından zengindirler. Bu nedenle de kalorileri yüksektir (en az 600 Kcal).
Ne kadar kalorili olursa olsunlar az miktarda tüketildikleri sürece sizin sağlığınız için faydalıdırlar çünkü doymamış yağ asitleri (Omega 3 gibi), E vitamini, magnezyum, demir ve kalsiyum içerirler. Yağsı meyveleri tuzsuz ve ölçülü tüketmeye dikkat etmeniz gerekmektedir.
Pekan cevizi: 700 Kcal
Kaju: 600 Kcal
Ceviz: 525 Kcal
Fındık: 385 Kcal
Hindistan cevizi: 353 Kcal

Kötü Ruh Hallerine İyi Gelen Yiyecekler
xmoda-gore-besin-864x400_c.jpg.pagespeed.ic.LVJVn3CA7b.jpg

Öfkeliyseniz
Eğer kendinizi sinirli hissediyorsanız kendinize bir yeşil çay yapın. Yeşil çayın içerisinde bulunan theanine sizi derhal rahatlatır ve konsantre olmanıza yardımcı olur.
Stresliyseniz
Eğer stresli ve gerginseniz hemen çikolata yiyin. Uzmanlar çikolatanın, özellikle de bitter çikolatanın, kişiyi sakinleştirdiğini kanıtlamışlardır.
Huysuzsanız
İş arkadaşlarınız veya çocuklarınız sizin sinirlerinizi zorluyorsa bir elmanın üzerine fıstık ezmesi sürün. Huysuzluk, vücudunuzun yakıta ihtiyaç duyduğunun göstergesidir ve bu karışım size iyi gelir. Elma iyi bir karbonhidrat, fıstık ezmesi ise sağlıklı yağdır. Bu ikisi beraber tüketilince sizi sakinleştirir ve abur cubur istemenizin önüne geçer.
Miskinseniz
Kendinizi motivasyonsuz ve uyuşuk mu hissediyorsunuz? Bir bardak daha kahveye uzanmak yerine kendinize ıspanaklı bir salata yapın. Bu salata, folik asit ile doludur ve bu, vücudun homosistein seviyelerini dengeler ve sizi derhal canlandıracaktır.
Üzgünseniz
O zaman hemen biraz tam tahıllı gıda atıştırın. D vitamini eksikliği kendinizi mutsuz hissetmenize neden olacaktır çünkü vücudunuz bu durumdayken serotonin salgılayamaz.
Gerginseniz
Biraz somon yiyin. Somonun içindeki omega 3 yağ asitleri gerginliği önler ve sinir ve rahatsızlık hissiniz azaltır.
Adet öncesi semptomlarını yaşıyorsanız
Eğer adet öncesi sendromundan muzdaripseniz yumurtalı bir sandviç yapın. Bu günlerde karbonhidrat istemek son derece doğaldır. Yüksek şekerli ya da tuzlu yiyecekler kendinizi kötü hissetmenize neden olacaklardır ama tam buğdaylı ekmek, yumurta, ayçekirdeği ve hindi size kendinizi iyi hissetirecek gıdalardırlar.

Back
X