evlilik demek tek insan olmak demek değil ki, eşin eşinden bazen usanması, bazen eşine kızması, bazen eşinden rahatsız olması vb. çok doğal, sonuçta iki yabancı insansınız, farklı kültürler farklı insanlar vs. ben de bazen severken eşime istemeden zarar veririm, o da kızar. başlarda alınıyordum sonuçta aynısını o yaptığında ben ona onun verdiği tepkileri vermemiştim hiç. ama zamanla eşim de tepkilerini daha çok kısıtlamayı öğrendi. ha derseniz ki ben alındım gücendim biraz soğuk davranın, o kadar sevmeyin, sarılmayın vs. bir ara benim eşim de sizin eşiniz gibi yatarken ona rahat vermediğimden vs bahsetmişti, rahatsızlığını dile getirmişti daha doğrusu. ben de sarılmadım, döndüm sırtımı yattım bir süre. yani kısacası biraz uzaklaştım, istediği 'rahat'lığı verdim ona. sonra baktı ki istediği bu değilmiş :) şimdi sarılmamı istediğinde sırtını döner yaklaşır iyice -ki sırtımı dönüp yatıyorum çoğunlukla artık. yani demek istediğim ayrı yatmak için bence sebep sayılamayacak bir konu. sonuçta birlikte yatıp uyumak -her gece sarılmasan da- evlilik için oldukça anlamlı ve büyük bir şey.