Canım BEBEĞİM

aynen, kesin ölmüş diye okudum. bu nasi bi ruh hali bilemedim. her yer sen kokuyo falan... ben de tüp bebek annesiyim ama bu kadarı sanki biraz abartiya gidiyo.
Birde hiç giymediğin elbiselerini öpüp kokluyorum demiş. Doğmamış bebeğe neden kıyafet alınır ki
Gebelikte bile kaç haftadan sonra alıyoruz.
Konu sahibinin psikolojisi iyi değil. Biraz tüp bebek tedavisine ara verip yardım almasında fayda var.

Allah tez zaman da nasip etsin insAllah.

Ama olayi fazla dramatize etmiyor musunuz?

Su dunya da bebek sahibi olabilecekken bilerek isteyerek bebek sahibi olmayan tonlarca insan var.

Gayette mutlu huzurlu yasamlarina devam ediyorlar.

Sizde bu durumu kabullenip gayette mutlu bir sekilde yasamaya devam edebilirsiniz.

Boyle olayi arabesklestirmek kendini kahretmek cozum degil ki.

Inanin olacagi varsa da olmuyor bu kadar dert edindikce.

Cidden ya insan sınanmadigı acı üstüne ne kadar rahat konuşuyor yok abartı yok psikopat yok arabeskleştirme ne diyim ki diyecek söz bulamıyorum rabbim hiçbirinizi evlatsızlıkla sınamasın ama evet konuşmak çok basit yok niye elbise alıyormuşumda bilmem ne bilmem ne diyecek söz yok cidden

Dua ederken bu süreçte ''umudunu hiç bir şartta yitirmemek'' ve bu yolda ''sabırlı olmak'' vardır.

İnsan için sabırlı olmak çok zor meziyet. Bu sebeple imtihan dünyasında amacımıza, emellerimize bu sabır yolundan geçerek ulaşabiliriz Allah'ın izniyle ancak.

Allah'tan umut kesilmez kardeşim. Hiç ummadığın, hiç beklemediğin, pes edecek noktaya geldiğini düşündüğün anda bir bakmışsın yüce Allah dualarını kabul etmiş. Allah'a hiçbir isteği vermek,nasip etmek zor gelmez. O, yüce Allah dilerse ''OL'' der oluverir. O'na sığınmaktan, O'na dua etmekten hiçbir zaman vazgeçme. Nitekim dua etmek insana daima yarar verir.

Bir söz var ya Victor Hugo'nun; ''Gecenin en karanlık anı şafak sökmeden az öncedir..'' Umudunu yitirdiğin an belki amacına ulaşmaya ramak kalmıştır bilemezsin..

Duanın kabul olacağına hiç kuşku duymadan inan. Dilerim yüce Allah sana ve tüm bebek isteyen kardeşlerimize iki cihanda da size hayır getirecek, hayırlı olacak olan evlat(lar) nasip eder. Sakın üzülme, pes etme. Sabret, dua et, umudunu sürekli taze tutmaya bak.

Allah yardımcın olsun inşaAllah (amin)

Seni anlıyorum canım. Başına gelmeyen bilmez . Ben değil ama dostumdan çok iyi biliyorum .o tüp bebek için verilen emekleri ve alınan neggatif sonuçları, Her hamile haberi aldığında yıkılmışlığı , insanların patır patır çocuğu olurken boynunun bükük kalmasını . Gelenin gidenin çocuk yok mu hala diye acımasızca ve düşüncesizce soruLarını. Bu kesinlikle kıskançlık değil , eksiklik hemde kocaman bir eksiklik seni çok ama çok iyi anlıyorum canım ve dualarım seninle ,seninde mucizeni versin inşallah Allahım tez zamanda .

Cidden ya insan sınanmadigı acı üstüne ne kadar rahat konuşuyor yok abartı yok psikopat yok arabeskleştirme ne diyim ki diyecek söz bulamıyorum rabbim hiçbirinizi evlatsızlıkla sınamasın ama evet konuşmak çok basit yok niye elbise alıyormuşumda bilmem ne bilmem ne diyecek söz yok cidden
bence sende abartıgını biliyorsun ama kabul etmek istemiyorsun.çünkü bu acı sana güç veriyor sanıyorsun. ama değil. birçok ark. dogru yazmış. bireaz ara verip psikolog yardımı alsan hiç fena olmaz. hem kendini toplar hemde yeni bir tüp bebek tedavisi için güç toplamış olursun

Cnm bak bu durumda bebek olmamasının büyük bir etkiside sizin umutsuzluğunuz ve de çok dertlenmeniz.Her şey Allah'tan biraz da akışına bırak,etraftaki aç kurtları takma milletin ağzı torba değil ki.Bir bakarsın hiç ummadığın bir an da hamile kalmışsın.Bu dönem de psikoloji çok önemli dimdik dur ve sabret ama asla isyan etme.Dualarımız seninle.

Çok sık duyuyoruz 10. Hatta 15. Tüp bebek denemesinde anne olan var, biliyorum sizin için çok zor ama umudunuzu yitirmeyin ve yine tüp bebek deneyin , Allah nasip ettikten sonra olur inşallah, lütfen üzülmemeye çalışın , yıkılmadan pes etmeden çözüme odaklanın. Birde evlat edinmek var, yani muhakkak bir çocuk sahibi olabilirsiniz bu şekilde. Ki siz evlat hasretini çok iyi bildiğiniz için evlat edindiğiniz o yavrucağa çok iyi bir anne olacağınıza eminim

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bizim 2 yılı geçti bebeğimiz olmuyor. ..
eşimde sorun vardı ameliyat oldu. .
o kadar umutsuzluk varki şu son bir senedir artık beklemiyorum bile. ..
bende aldım minigime kıyafetler. .
bende kıyafetlerini seviyorum ve biliyorum inşallah bigün giyecek o kıyafetleri. .umutsuzluk yok allah var. .
o çok büyüktür. . bigün belkide sana ikiz nasip edecek bu kulum çok sabretti haketti diyecek. ..
ah yaşamayan bilmez. . ben acele etmiyorum ama bebek soran insanlardan bende usandim. . verecek cevap bulamıyorum. .neler diyorlar bana anlatsam roman olur..
sadece yaşayan bilir bu sıkıntıyı başkası anlayamaz. . bigün mevlam ol diyecek ve olacak inşallah allah büyüktür. .

Bebeğimmmmmm
Canımın canını
Herşeyim;
Öyle hasretim ki sana
Öyle özlüyorum ki seni
Hiçbir söz hiçbir cümle anlatamaz sana olan özlemimi herşey de sen varsın her yer sen kokuyor özlüyorum seni annem özlüyorum seni minigimmm nefesim kesiliyor sensiz
Bir gün gelecek misin canım gelecek misin bilmiyorum sadece geleceğin günün hayaliyle avunuyorum
Yorgunum be BEBEK çok yorgun
Beklemekten ümit etmekten yolunu gozlemekten hiç gelmemenden nefes almaktan bile yorgunummmmmm gülmek ne bilmiyorum artık gözlerim çoktan unuttu gülmeyi
Herkes seni soruyor bana sırf canımı yakmak için artık herkes biliyor en kırılgan yerimi zor olmuyor canımı yakmak sadece "O"gelmedi mi demeleri yetiyor cigerimi sökmeye susuyorum bebeğim "ZAMANI VAR GELECEKKKKKK"diyemiyorum ki ben
YA GELMEZSENN
Korkuyorum be bebek seni gormemekten kucağıma almamaktan missss gibi kokunu içime çekmemekten korkuyorum
Zor geliyor artık yaşamak sahii neydi yaşamak
Nefes almak mı öyleyse yaşıyorum ben
Hergün uyanıyorum nefes alıyorum seni özlüyorum o hiç gelmediğin odana geçiyorum sana aldigim hiç giymedigin elbiselerini öpüp kokluyorum bilmediğim kokunu içime çekiyorum hergün biraz daha eriyorum biraz daha tükeniyorum
Dün tekrar senin gelmen için tedaviye başlayalım dedim BABANAA
"O zaten gelmiyecekkki dedi "bana
SAHİİ GELMIYECEK MİSİN BEBEĞİM NOLUR GEL ARTIK ÇOK ÖZLEDİM SENİ MİNİGİMMM
[/QUOTE]

Dünya sınavları herkes için başka başka. Senin sınavlarından biri de budur belki. Kimisi hiç istemez ama oluverir, kimisi ister ister olmaz da olmaz. Bunların bir sebebi olmalı. Olsun diye diretmek de olmasın diye uğraşmak da çözüm olmaz. Bu noktada kaderci bakılmalı diye düşünüyorum. Mutlaka bir sebebi vardır olanın da olmayanın da. Herşey için geçerli bu sadece bebek için değil. Ben hayatım boyunca hemen hemen hiç birşey için ısrar etmedim, ısrar etmekten korkarım zaten. Fazla isteyince Allahın bizim için seçtiği hayırlı yola güvenmiyormuşuz da ille de bunu isterim diyerek tabiri caizse -haşa- "Tanrı rolüne" bürünmeye çalışıyormuşuz gibi, daha iyisini biz biliyormuşuz gibi gelir bana.
Herhangi bir şey için emek vermek ve gerisini Allaha bırakmak en doğrusu. Olmuyorsa hayırlısı budur, bu klişe bir söz değil. Gerçekten öyledir. Olsa belki bin pişman olunacak bişeyi Allah belki kulunu düşünüp oldurmuyordur.
Olan bişey için de hayıflanmak yersiz. Ne kadar ağlansak da olan olmuştur, hayırlısı budur ya da geri dönme imkanı varsa sabır ve emekle Allaha sığınıp dönmek lazımdır.
Uzaktan konuşmak kolay diyorsun belki şimdi. Kızıyorsun ya da seni anlamadığımı düşünüp. İnan çok iyi anlıyorum. Herkes kendi yaşadığı sıkıntıyı bilir. Bir bebeğinin olmaması dert değil inan. Allah başka dert vermesin. Bebeği sakat olana sor dert nasıl bişey diye. Her gün çocuğuna bakıp içi kan ağlayan bir anaya babaya sor. Keşke hiç doğmasaydı dediklerini bir düşün. Ekonomik zorlukların içinde, çocuğunu ameliyat ettiremeyen bir ailenin dramını düşün.

Dünya ne kadar çok diktatör gördü asırlardır değil mi? Şu insan keşke doğmasaymış bunca savaş, katliam olmazmış dendiğini düşün. Silah tüccarlarının ana babaları da vakti zamanında çok istemişlerdir o bebekleri belki. Bilselerdi zalim olacaklarını isterler miydi? Herşeyin hayırlısı olsun diye boşuna denmiyor. Hayırsız bir evlat olup ana babayı süründüreceğine hiç olmaması daha iyidir değil mi? Ya da hasta-sakat doğacağına hiç doğmaması daha iyidir değil mi? Hem olsun hem hayırlı olsun hem sağlıklı olsun, neden olmasın ki diyorsunuz. Elbette olsun, inşallah. Ama belki de öyle olmayacağından olmuyordur. Biz bilmeyiz, Allah bilir.
İyi bir evliliğin varsa, sevgi dolu bir eşin varsa, sağlığınız yerindeyse, bu güzellikleri doya doya yaşamaya bak. Bebek istiyorum diye elindeki bu güzellikleri görmezden gelme, derde boğma kendini. Huzurlu bir evliliği olsun isteyen belki binlerce insan var.
Bilmişlik taslamak değil niyetim. Sadece derin bakmak düşünmek ve gerçekçi olmak gerekiyor, buna uğraşıyorum.

Belki kimsesiz bi bebeği evlat edinirsiniz ilerde, onun hayatına bir ışık olursunuz. Aldığı her nefes cennete yol olur sizin için. Dünyada bu kadar çok muhtaç bebek varken ve onlara el uzatma imkanı varken, iyilik yapma şansı varken, yıllarca kendi kendine acı çektirmek, bebeğim yok diye dünyayı azaba çevirmek ne kadar doğru?

Bukötü dünyaya bir bebek getirmek bile ne kadar iyi bişey düşünüyorum bazen. Gerek ülkemiz gerek dünya karmakarışık. Nasıl bir dünya verebileceğiz ki masum bebeciklere? Sırf kendimiz seviyoruz diye bir canı bu dünya denen kirli ortama getirmek ne kadar doğru?

Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah amin.

Bebeğimmmmmm
Canımın canını
Herşeyim;
Öyle hasretim ki sana
Öyle özlüyorum ki seni
Hiçbir söz hiçbir cümle anlatamaz sana olan özlemimi herşey de sen varsın her yer sen kokuyor özlüyorum seni annem özlüyorum seni minigimmm nefesim kesiliyor sensiz
Bir gün gelecek misin canım gelecek misin bilmiyorum sadece geleceğin günün hayaliyle avunuyorum
Yorgunum be BEBEK çok yorgun
Beklemekten ümit etmekten yolunu gozlemekten hiç gelmemenden nefes almaktan bile yorgunummmmmm gülmek ne bilmiyorum artık gözlerim çoktan unuttu gülmeyi
Herkes seni soruyor bana sırf canımı yakmak için artık herkes biliyor en kırılgan yerimi zor olmuyor canımı yakmak sadece "O"gelmedi mi demeleri yetiyor cigerimi sökmeye susuyorum bebeğim "ZAMANI VAR GELECEKKKKKK"diyemiyorum ki ben
YA GELMEZSENN
Korkuyorum be bebek seni gormemekten kucağıma almamaktan missss gibi kokunu içime çekmemekten korkuyorum
Zor geliyor artık yaşamak sahii neydi yaşamak
Nefes almak mı öyleyse yaşıyorum ben
Hergün uyanıyorum nefes alıyorum seni özlüyorum o hiç gelmediğin odana geçiyorum sana aldigim hiç giymedigin elbiselerini öpüp kokluyorum bilmediğim kokunu içime çekiyorum hergün biraz daha eriyorum biraz daha tükeniyorum
Dün tekrar senin gelmen için tedaviye başlayalım dedim BABANAA
"O zaten gelmiyecekkki dedi "bana
SAHİİ GELMIYECEK MİSİN BEBEĞİM NOLUR GEL ARTIK ÇOK ÖZLEDİM SENİ MİNİGİMMM
[/QUOTE]
En çok su zamanda eşinizle bir birinize sarilmaniz ve güçlü olmanız lazım cabalamadan hiç birşey elde edemezsin esinde rahatsızlığı neyse tedavi olacak sende gerisini Allaha birakacaksiniz insanlahh olacak rabbimin izniyle benim iki tane onlar benim hersyim nefesim sizede tattirsin bu duyguyu tez zamanda çok yakın akrabam 10 yıl sonra kendiliginden Ikiz bebisleri oldu hemde tum tedavi ve 5 kez tüp denemesinden sonra tum umutlar bitmisken geldiler stres yapmayin akisina birakin bir diger arkadasimda 5 yıl bekledi 3 üncü asilamada oldu

İnsan yazgısını değiştiremese bile onu sahiplenme özgürlüğüne sahiptir. İrade aslında tam da bu noktada başlar. İçinden çıkamadığım durumlar olduğunda kendime hep bunu hatırlatırım. Umarım bir bebeğiniz olur, evlatlık alma fikrini de aklınızda tutun bu sizi rahatlatacaktır.

Sinanmadigimi nereden biliyorsunuz.

Doktorlar bana da bebeginin olma ihtimali cok ama cok dusuk buyuk bir ihtimal olmaz demisti.

Evet basta uzuldum hatta eve gelip hungur hungur aglamistim.

Sonra kabullendim durumu.

Ne yapalim bu dunya da herkes bebek sahibi olmak zorunda degil bende bebeksiz bir insan olurum dedim.

Bebegi olmayan ama su dunya ya bir cok faydasi olan tonlarca insan var.

Ve uzulmemeye basladim.

Tabiki arada icim sizliyordu ama aklima getirmemeye dusunmemeye calisiyordum kendime baska ugraslar bulup kafami mesgul ediyordum.

Rabbim bana bir bebek nasip etti cok sukur.

Insallah size de bir bebek nasip eder.

Ben bu bebegi asiri derece de uzuntu ve stres yapmamaya bagliyorum.

Cunku cevremde cok ornek var.

Kendini paralayip psikolojisini bozup neden benim olmuyor diye her an aglamakli gezen bir tanidigimin olmadi.

Ama kabullenip uzulmeyi birakip ne yapalim olmuyorsa olmuyor diyen bir tanidigimin tedavi bile olmadan bebegi oldu.

Biz sizin iyiliginiz icin abartmayin diyoruz.

Aglamak cozum olsa aglayin ama degil cozum.

başlığı
bebeğinizi kaybettiniz sandım, biri kalbimi sıktı sanki, sonlarda anladım böyle bir acı yaşamamışsınız...
ben böyle olduysam bebeğini kaybetmiş anneler okuyunca ne hissetmiştir düşünemiyorum bile.
umarım da asla öylesini yaşamazsınız, allah bugünlerinizi aratmasın.
Başlığı görünce daldım hemen ama çok şükür öyle değilmiş. ama yinede çok üzücü dr kapılarında beklediğim günler geldi aklıma. konu sahibi umarım bir mucizen olur kucaklarsın bebeğini. ve şükret hiç giyilmemiş kıyafetleri yatılmamış yatağı koklyorsun. ya giyilmiş elbiseler, yatılmış yatakların, tarağında kalmış bir tel saçın kokusu olsaydı...

Back
X