Canim cok aciyor:(

sırf bunu bahane edip ayrılmayı düşünmek bana çok saçma geliyo açıkçası... eğer kapanmanı istiyosa bu mezhep farklılığınıda geçtik senin seçimine yapılan bi saygısızlıktır bence, aynı mezheptende olsaydınız ve sen açık olsaydın yine aynısını isteyecekti..çünkü erkek arkadaşının senin fikirlerine saygısı yok anladığım kadarıyla böyle bi zorlama getiriyorsa... benim ve eşimin de mezhebi farklı,ikimizde birbirimize karışmayız inanç konusunda,dinimiz ortak sonuçta atıyorum bi namaz kılınacaksa bu sadece sünnilere verilmiş bi ibadet diil...sen alevi olarak değilde normal bi insan olarak zaten istesen namazını da kılarsın,diğer her türlü ibadetininde yaparsın...
Ben kabul etmezdim eşimin bana yaptıgı baskıyı,öyle bi niyetini görsem bu iş olmazdı zaten... çok şükür ne ailelerimiz birbirine saygı çerçevesinin dışına çıkıyo ne eşimle ben... bu baskıyı senin kişiliğine yapılan bi hakaret olarak kabul ediyorum ben üzgünüm ama evlensek bile kimsenin benim düşüncemi vs kısıtlamasına izin veremezdim... ilerde biçok konuda sana baskı yapılacağını düşün,bunları göze alabiliyosan devam ettir ama evlilik sadece ikiniz arasında olmuyo ailelerinizde arada ve yanınızda olacak sürekli...herşeyi düşünmelisin... ben evlendikten sonra eşimin mezhebine karşı ayıp edebilecek herkesi çıkarttım hayatımdan, gereksiz insan çok malesefki... kolay gelsin kararında..hayırlısı olsun...

Bence ayrıl
Bı muslumanla hrıstıyan evlılıgı alevıyle olanınkınden daha kolay

Kesınlıkle ayrıl olmaz cunku senın aılende sorun cıkartır ılerde bu ıkı meshep cok cok uzak

müslüman-hristiyan.....müslüman-alevi....

alevilerde müslüman biliyosun dimi????

uzak olan mezhepler diil,uzak olan beyinler bence,o da kendini bilmeyenler için geçerli...mantıklı insanlar ne de güzel anlaşıyorlar...Hz.Ali Hz.Muhammed in damadıdır,hangi uzaklıktan bahsediyoruz?... ortak din ortak inanış,farklı yaşam tarzları, o da mezheplerini çok uçlarda yaşayanlar için farklı yanlış anlamayın... eşim sünni 2 yıllık evliyim 1 kez olsun ailesinin ağzından alevi diye bir ayrım görmedim, koşa koşa giderim yanlarına hepsini kendi ailem gibi benimsedim:nazar:, benim sülalemde insanlar daha katı... neden çünkü cahiller,mutlaka eşimin ailesinde de vardır cahil insanlar ama benimle hiç muhattap ettirmediler...

ama ayrılması konusunda ortak düşünüyoruz bencede balık baştan kokarmış... ilerde daha büyük sıkıntılar yaşayacaktır eminim...

müslüman-hristiyan.....müslüman-alevi....

alevilerde müslüman biliyosun dimi????

uzak olan mezhepler diil,uzak olan beyinler bence,o da kendini bilmeyenler için geçerli...mantıklı insanlar ne de güzel anlaşıyorlar...Hz.Ali Hz.Muhammed in damadıdır,hangi uzaklıktan bahsediyoruz?... ortak din ortak inanış,farklı yaşam tarzları, o da mezheplerini çok uçlarda yaşayanlar için farklı yanlış anlamayın... eşim sünni 2 yıllık evliyim 1 kez olsun ailesinin ağzından alevi diye bir ayrım görmedim, koşa koşa giderim yanlarına hepsini kendi ailem gibi benimsedim:nazar:, benim sülalemde insanlar daha katı... neden çünkü cahiller,mutlaka eşimin ailesinde de vardır cahil insanlar ama benimle hiç muhattap ettirmediler...

ama ayrılması konusunda ortak düşünüyoruz bencede balık baştan kokarmış... ilerde daha büyük sıkıntılar yaşayacaktır eminim...

Cok cok ıyı bılıyorum canım merak etme
Kımsenın hıddetlenmesıne gerek yok ben yorum yaptım benım fıkrım bana ozeldır evet hala arkasındayım cok cok farklılar
Sızın esınızın tarafı ılımlıymıs ne hos

Cok cok ıyı bılıyorum canım merak etme
Kımsenın hıddetlenmesıne gerek yok ben yorum yaptım benım fıkrım bana ozeldır evet hala arkasındayım cok cok farklılar
Sızın esınızın tarafı ılımlıymıs ne hos

yoo hiddetlenmedim yanlış anlama, sadece yanlış düşündüğüne inandığım bi konunun doğrusunu anlattım...tabiki herkes herşeyi düşünmekte özgür buna bi itirazım yok zaten:34: ama diyorum ya farklı olan din değil, ben yaşadım biliyorum eşimde bende müslümanız aynı dine inanıyoruz, bi aleviyi tanısan daha iyi anlarsın bunu sanırım... neyse Allah herkesin karşısına iyi insanları çıkarsın ne diim...

Aleviliğin farklı bir yaşam tarzı bazı alevilerde var bazılarında ise yok. Onlar da ibadetlerini vs yapıyorlar. Fakat bazı alevilerin bir çok ibadeti yapmadığını da biliyorum, tanıdığım komşulardan. Bu da ciddi evlilik gibi ortak paylaşım alanında sorunlar oluşturabilir. Ama iki taraf da gerçek anlamda sorun etmiyorsa, gayet de yaşanabilir..

Sana kapanman için baskı yapmas da, alevi-sünni-şafi veya hristiyan vs olsan da doğru değil, kimse kimseye baskı yapamaz!.. Bu mantıkda bir insanla mutlu olamayabilirsin.. Yeniden ciddi bir şekilde karşılıklı oturup enine boyuna bu konuyu konuşmanızı öneririm.

yoo hiddetlenmedim yanlış anlama, sadece yanlış düşündüğüne inandığım bi konunun doğrusunu anlattım...tabiki herkes herşeyi düşünmekte özgür buna bi itirazım yok zaten:34: ama diyorum ya farklı olan din değil, ben yaşadım biliyorum eşimde bende müslümanız aynı dine inanıyoruz, bi aleviyi tanısan daha iyi anlarsın bunu sanırım... neyse Allah herkesin karşısına iyi insanları çıkarsın ne diim...

Cocuklugumun bır kısmı alevılerın ıcınde gectı desem
Tum bına alevıydı

Sonra tasınmak zorunda kaldık

Unıversıte ve sonrasında tum dınlerden ve ınanmayanlardan arkadaslarım oldu neyın ne oldgunu bılıyorum

Bu arada ıcten bı AMİN

Merhaba kizlar oncelikle arkadadimin adresinden yazdigimi belirtmek istiyorum cunku eski konulara bakarsanz fakr diye dusunebilirsiniz belirtmezsem...***
Benim 4 yildir suren bir iliskim var aramizda mezhep farki var ben aleviyim ... Bunu ona iliskimiz 1 yil olmadan soylemistim oda hicbisekilde sorun olmayacgini soylemisti. Annesiylede paylastigini soylemsti bana anneside cok problemler olabilicegini ama ikimizin tercihi oldugunu soylems oyle demisti bana. Ben ona en bastan beri yasam tarzimi anlatip hic bisekilde degismiycegimi eger bi gun olurda bnden degismemi istiyceksen bitsin bu iliski demistim. Dinde zorlamanin olmadigini herkesin inandigini yasiycagini soylemisti ben bu konuyu cok takiyodum aslinda ailemden ayrilmam icin cok baski geliyodu cunku. Ama o beni oyle inandirdiki bn her zaman ailemi karsima alip ayrilmadim bunun sorun olmycagina kendimi cok inandirmistim...
Ama simdi o bana gelmis bu sekilde olmayacagini soyluyor. O erkek tarafiymis bnm onun gibi yasamam gerekiyomus anca oyle olurmus annesi flnda oyle diyomus. Ben e sana boyle bisey olmayacagini soylemistim ayriliyomuyuz o zaman dedigimde sacmalama seni cok seviyorum ben fln diyo. Suan beraberiz hala ama kizlar benim kac gundur gozlerim yasli hep agliyorum gozlerim dolu dolu:(( nasil bir yol izliycem bilmiyorum bana fikir verin lutfen anlaticak kimsemde yok***

bunu ailene anlatamıyorsunn deme çünkü bende şuan aynı durumdayım ve bende bunu aileme anlatamıyorum.. nasıl anlatılır ki bu... ama ben kararımı verdim kesinliklee taviz vermem.. beni seven bu şekilde sevsin,, ben şuan sağlıklıyım iyiyim ilerde hasta olabilirim ozamanda mı kabul etmiycek.. peki onlar bizim değişmemizi isterken bizim ailemiz varmış yokmuş bunu bile düşünmüyorlar.. çok bencilce bir yaklaşım..şuan hiç bişe yokmuş gibi davranıyor ama ben son bir kez daha konuşucam yok benı bu şekilde kabul etmeyen bir erkekle de benim işim olmaz artık...

bunu ailene anlatamıyorsunn deme çünkü bende şuan aynı durumdayım ve bende bunu aileme anlatamıyorum.. nasıl anlatılır ki bu... ama ben kararımı verdim kesinliklee taviz vermem.. beni seven bu şekilde sevsin,, ben şuan sağlıklıyım iyiyim ilerde hasta olabilirim ozamanda mı kabul etmiycek.. peki onlar bizim değişmemizi isterken bizim ailemiz varmış yokmuş bunu bile düşünmüyorlar.. çok bencilce bir yaklaşım..şuan hiç bişe yokmuş gibi davranıyor ama ben son bir kez daha konuşucam yok benı bu şekilde kabul etmeyen bir erkekle de benim işim olmaz artık...

Canim sebde icinde bulundugun icin daha iyi anlarsin beni bitirmek dogru olan ama onu dusunmekbile icimi acitirken nasil yapicam bilemiyorum:( sizin iliskiniz kac yillik

21.yüzyıldayız hala neyin peşindeyiz ya..:)

ya çiftlerin kafaları uysun birbirlerine inansınlar gerisi teferruat...

çok üzülüyorum seven gençlerin bu durumda kalmasına ..:(

bi aile sesini çıkarmasa diğeri çıkarıyo iki ailede çıkarmasa çevre karışıyor..

zaten ikinizin arasında bi problem olsaydı bu konu..ya erkek yada kız ben yapamam der ilişki biterdi başlamadan..

ama bunu aile büyükleri çevre vs. göremiyor.

bırakın kendi tercihlerine çiftlerin olmasada olmaz zaten yaşıyarak öğrenirler..

Canim sebde icinde bulundugun icin daha iyi anlarsin beni bitirmek dogru olan ama onu dusunmekbile icimi acitirken nasil yapicam bilemiyorum:( sizin iliskiniz kac yillik

tam 3.5 yıllık canım ve biz bu sorunu aşamadık... yanı benım için kesinlikle problem değil insan ayrımı yapmam.. peki ama o yapıyor böyle bişe istemesi benım ailemi hiçe saymam anlamına gelir.. kimse yumurtadan çıkmadı.. beni seven böyle sevsin.. ve korkmaki kaybeden biz değil onlar olur.. rabbim veriyorsa herşeyin hayırlısını versin başka bişe de demem bu saatten sonra..

peki senın kaç yıllık cnm.. benım için yıl önemli değil.. ewet bır yaşanmışlık var.. sevgilime ee ne olucak diyorum hiç bişe olmuycak evlenicez diyor.. ama ben ona ben bu şartlarda senınle evlenmem dedim.. ve bız bu sebepten ayrıldık daha doğrusu o ayrıldı ve geri döndü sonra.. o yüzden yok senı bırakmam demelerine inanma çünkü kesinlikle bu konuda ona inanmıyorum..

peki senın kaç yıllık cnm.. benım için yıl önemli değil.. ewet bır yaşanmışlık var.. sevgilime ee ne olucak diyorum hiç bişe olmuycak evlenicez diyor.. ama ben ona ben bu şartlarda senınle evlenmem dedim.. ve bız bu sebepten ayrıldık daha doğrusu o ayrıldı ve geri döndü sonra.. o yüzden yok senı bırakmam demelerine inanma çünkü kesinlikle bu konuda ona inanmıyorum..

4 yil oldu canim benimkide

Bir ilişkide ödün verilecekse iki tarafta vermeli. Yok öyle sen yap ben erkek tarafıyım.

Aleviler ile sünniler arasında ibadet farkı yok ki, alevi çok tanıdığım var ibadetlerini bizler gibi yapıyorlar.

Erkek arkadaşının ben erkeğim benim gibi yaşayacaksın sözü; kadın kocasının mezhebine tabidir kuralından geliyor muhtemelen

Ama işin aslına bakarsan; Peygamberimiz zamanında mezhep diye bir şey yoktu, bunlar sonradan olan kutuplaşmalar.

Kapanmak konusuna gelince İslamda bu var, mezhebi fark etmez ancak kişinin tercihidir. Buna zorlanmak kötü bir şey, ibadet Allah rızası içindir, koca rızası için değil.

Epey zaman geçirmişsiniz birlikte ve bazı şeyleri baştan söylemenize rağmen yine de sorun yaşıyorsunuz. Ayrılın demeye dilim varmıyor ama en azından daha ciddi adımlar atmadan önce her şeyi netleştirin. Evlendikten sonra daha zor.

Alevilerle sünniler arasında ne ibadet farkı var anlayamadım. Hristiyanlıkta mezhep farkı yok diyen arkadaş yanılıyorsun 3 mezhep var. Onlarınki çok daha katı katolik biri asla ortodoksla ya da protestanla evlenemez. Bizim dinimizde böyle bir dayatma yok.. Aleviler camiyede gider cemevine de.. Uç noktalarda düşünenler elbet vardır hem alevi hem sünni için söylüyorum ancak evlilikte önemli olan kişiliklerin uyuşması zaten..

aynı sey benimde basımdan geçti eski erkek arkadasım insanlar birdir sag sol olmaz cart curt atıyordu benim yanımda ama eve gidince ailesi tek kelime edince ya bizimkiler böyle böyle diyor diye bana anlatırdı babam bizden olsun diyor diye anlatırdı beni cıldırtan nokta ise annesinin dediği seydi : oğlum bizden olmazsa da kendimize döndürürüz lafa bak sanki uzaylı muamelesi görüyordum yürümedi zaten ki yürümeyecegi belliydi :36:

Son düzenleme:
bu yüzyılda hala ne konuşuyoruz pes .birilerinin canı bu yüzden yanıyor yazık üzüldüm .ben artık bunların aşıldığını düşünüyordum .ben birine aşık olduysam ister alevi olsun ister hristiyan sevdiğimi bırakmam arkadaş ne saçma şey .suç mu kusur bu .inanç bu .isteyen istediğine inanır .sen o adamın yada kadının karekterine bakıcaksın .diniyle ne alakası var .off sinir oluyorum böle şeylere ne gereksiz .benim en yakın arkadaşım aleviydi hatta geldi bir gün ben aleviyim biliyormusun dedi bende kızdım ne var dedim ne olmuş ne alakası var alevi ol ateist ol biz arkadaşız .kız utana sıkıla dedi okadar bezdirmişler ki artık alevi vatandaşlarımızı söylemeye çekiniyolar ne münasebet yazıklar olsun bu ayrımı yapanlara bu ailelere genç bir kızın ahını alıyolar çok inançlılarmışlar ya bide yazık .

bunu bahane etmesin bnce sonuçta ilk başta bunu biliyordu ya iki mezhep arasında fazla fark yok ya bn mi yanlış biliyorum yoksa ?

Back
X