• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım çok fena alkol istiyor!

Gizli içersen akşam kokudan çok rahat anlaşılır. Benim eşim karışmaz hatta kendi şarap alıp getirir ama izin vermeseydi. Açık açık konuşurdum. Kendisi içmek mecburiyetinde değil ama sana engel olmamalı. Evde istemezse kız kıza kafede oturup içip muhabbet edebilirsin

Sarhoş birinin direksiyon başına geçmeyeceğine kim kefil olabilir? Ben olmam şahsen. Siz olursanız buyurun olun.
Senelerin içicisiyiz ama salak değiliz. Alkol alacaksak taksiyle gidip taksiyle gidiyoruz. Yani daha içmeden arabayı evde bırakıyoruz.
Kefillikse sorun alkol alan tüm arkadaşlarıma kefilimdir. Senelerdir beraber içeriz tek bir yamuklarımı görmedim.
İçki nedir bilmediğinizden bir yudum içseniz dünyanız dönecek sanıyorsunuz ama öyle bir şey yok. Bir birayla sarhoş olunmaz, en bünyesi düşük insan bile olmaz.
Ben mesela dini konudan anlamam kimseye vaaz vermem, haddimi bilir otururun. Alkolün a’sından anlamayıp da saçma sapan komik komik yazmayın ya.
Gerçekten her yazdığınıza münasip yerlerimle gülüyorum. Bir de çok akıllıyım gibi yazıyorsunuz da millet gülüyor haberiniz yok.

İçimden konuyu hatırlatmak geldi. Konu sahibinin canı bira çekmiş ama eşi izin vermiyormuş, bu konuyu nasıl çözerim diyor.
Konusunda ne uyuşturucu ne de alkolün yasaklanması geçiyor yani.
Neyse siz yine aynı şekilde devam edersiniz herhalde, ben de öylesine yazdım işte 🤷

Aynı durum bende de var hatta suan kafam biraz güzel 😂😂 kocam ağzına içki sürmemiş ve kesin olarak istemiyosu bende ara ara gençken arkadaş ortamında biraz içerdin . Bizim çocuk tedavisi de cevap vermeyince benim beyde alkole başladı 😂😂 sinirden ve kahırdan gülüyorum artık ama aylar yıllar süren bebek stresi baya hafifledi tavsiye ediyorummmmm👏🏻🙏🏼🙏🏼

Selam hanımlar. Ben dün gece keyif içkilerimi içerken burası dolmuş taşmış. 😂 öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ediyorum. Eşimle çok tartışan ayrı görüşlerde olan birisi olmadığımız için hiç ters düşmemiştik. Ben alkole bağlı sürekli canıisteyen birisi değilim. Şu sıralar zor günler geçirdiğim için içmek istedim. Eşimde zayıf olduğun zaman böyle şeylere yönelme boşver gezelim yiyelim içelim mantığıyla bakıp o anlık beni anlamadı. Bu konuyu açtıktan sonra lafı evirip çevirmeden gidip konuştum. Senden gizli içmek istemiyorum galiba ihtiyacım var biraz dağılmak istiyorum dedim. Oda anlayışla karşıladı ve dün akşam balıkçıya gittik. Rakı balık keyfi yaptım. O içmedi ama bana saygı gösterdi. Yazan herkese teşekkür ediyorum. 😍

Not: o kadar küçük bir ilde yaşıyorum ki öyle içkili restorant filan yok heryer döner dükkanı dolu 😂 dün gittiğimiz balıkçı da yakın çevreden turizim ili aramız 1 saat olduğu için oraya gittik. Hafta sonunu değerlendirdik.

Alkol zaten bilinci ve aklı kısıtlayan bir madde değilmiş gibi anlatmışsınız. Özendirecek bir dille hemde...
Polemiğe girmek istemem, hiç denemediğiniz ve etrafınızda da içen yok diye böyle düşünüyorsunuz belki.
Alkol uyuşturucu ve sigara gibi insan vücuduna geri dönülemez etkileri olan bir madde değil. Bilincinizi çok aşırı miktarlarda almadıkça kaybettiren halüsinasyon gördüren bir madde de değil. Karaciğere zararları olduğu doğru, ama çok yüksek miktarlar da her gün tüketmedikçe karaciğere de zararı yok. Hatta her gün bir iki kadeh şarap tüketiminin kalp hastalıklarına çok iyi geldiğine dair çok fazla araştırma var. Aynı şekilde bira için de böyle araştırmalar mevcut.Google a yazarsınız görürsünüz. Bu sebeple uyuşturucuyla aynı kefeye koymak yanlış.

Bilinç konusuna gelince, alkol kullanan bir çevrede büyüdüm. Kendim de kullanıyorum. Eğer siz iyi düzgün insansanız alkol size kötü bir şey yaptırmaz. Kendini bilen de sarhoş olacak kadar içmez zaten. Herşey ayarını bilmekte bitiyor. Aspirini de 1 değil 10 içerseniz size zarar. Balı da çok yerseniz, sirkeyi çok kullanırsanız zarar. Haramını bilemem. Ama bilimsel çalışmalar böyle söylüyor :)

Ben böyle konuları açanları hiç anlayamıyorum. Evleneceğiniz adamın abdestli namazlı olduğunu biliyorsunuz. Ne bekliyorsunuz ki? Oo tamam hayatım doya doya iç mi diyecek? Herkes kendine uygun biriyle evlenecek bu kadar basit bence. Ben mesela dini inancı olmayan, alkol kullanan bir insanım ve gidip de abdestli namazlı biriyle evlenmem. Öyle olduğunu bile bile evlenip de sonra dert yanmak bence mantıksız.
Benim kuzenim de içer ve oldukça açık bir kızdır, çok dindar birisiyle evlendi. Ama birbirlerine karışmıyorlar. "ben ona gel bana eşlik et iç bir tane" demediğim gibi o da benim içmeme karışmıyor dedi. Böylesi doğru ama genelde karışıyorlar. Ben bir ara vegan birisiyle çıkıyordum, inanın uzun sürmedi. Bana "öğlen ne yedin?" diye soruyordu her gün ve baktım bir gün ben yalan söylemek zorunda kaldım, noktaladım ilişkimi.

Back
X