CANIM ÇOK SIKKIN OĞLUM VE AŞK TAKINTISI

Bakın bu çok mantıklı bir yorum .olay ergen davranislarindan çok daha farklı . Adım atmış.ilaclari almış. Yalnız birakilmamali bu çocuk
gizli olarak alması daha vahim ilgi çekmeye calismiyor.gercekten hayat sonlandırma amacıyla hareket ediyor.rehber ogretmeninden yardım alın. O gitmiyorsa da siz bir uzmana danışın

Intihar edeceğini sezdim demissiniz ya
ben olsam kizin ailesini arar gerek guzellikle gerek cirkeflikle o kizi oglumun yakasindan dusururum
edepsiz
cocugun psikolojisini bozuyor sonra hooop geri oldu

Bence oglunuza arkadas olarak yaklaşın,kızı tanımak istediğinizi söyleyin. Kiza ayar vermek gerek biraz yumuşak yumuşak...

Ben de olsam böyle yaparım galiba.
Kız arkadaşını eve davet ederim.
Bizde ders çalışırsınız falan ayağına
Oğlana baskı yapmak yerine kıza yaparım alttan alttan

Simdi konu sahibesi ablacim, oglunuz duygusal bir insan ustune de ergen....yani dayanilmaz bir kombinasyon.

Icine kapanmasi iyi degil, mesela okuldan geldiginde zorla odasindan cikarin ne bileyim beraber tv izleyin, market alisverisine goturun, kagit oynayin, sinemaya gidin ; icine kapansa bile siz annesisiniz , sizinle vakit gecirsin. Yaninda oldugunuzu hissetttirin.

Ben de duygusal bir insanim, oglunuzdan beterim. 17 degil ama 27 yasinda kendimi denize atmayi dusundugum olmustur. Insallah buyuyunce bana benzemez oglunuz.

Çocuğa engel olmayın. Bu onu daha hırçın ve o kıza meyilli yapar. Çocuğunuzun arkadaşlığını kazanın, dertlesin. Direk kızdan sogusun diye hamlelerde yapmayın. Yavaş yavaş beynine girerek sogutun kızdan. Annesinin oglunuzu en iyi siz tanirsiniz. Duruma uzulmeyi bir kenara koyup, kolları subayın bir an önce.

Maalesef ne yaparsanız yapın, ne olursa olsun o bunu yaşayacak. Hepimiz yaşadık. Hepimiz saçma sapan zaman kaybı insanların peşinden koştuk. Ama hepsi bize tecrübe oldu. Onlar olmasaydı şu an burada olamazdık. Yaşayacak, bitirecek, ve ben ne kadar aptalmışım diyecek. Onu doktorlara taşıyarak yapma etme diyerek iyice oraya itersiniz. Kendini sorunlu hissettirirsiniz. Kendi haline bırakın.

Sosyal hizmet merkezinde ücretsiz psikolojik danışman bulunuyor diye biliyorum ?
Yani benim şehrimde öyle.

o şehirden taşının..buna imkan yoksa yaz zamanı oğlunuzu mutlaka yazokuluna vs gönderin.. yani kısacası oğlunuza yeni bir sosyal çevre yaratın.. yepyeni insanlar, yepyeni dostluklar.. gitar kursuna-spora da yazılabilir.. bir aktivite olsun ama mutlaka işin içinde.. kızla tanışın ve hatta eve sık sık çağırın.. kızla samimi olun. saçma hareketlerini beyninize kaydedin. zamanı gelince asla adını anmayarak bir başkasından bahsediyor gibi oğlunuza bahsedin..

benzer bir durumu erkek kardeşimde yaşadık..annem saf bir kadın olduğundan bu taktiklerle ben kardeşimi yeniden kazanmamızı sağladım. 2 yılımızı aldı ama eski haline geri döndü şimdi.. kıymetini bilen destekleyici bir kız ark.ı var..eski kız arasa bile tlfnunu engelliyor.. bunu yapacağına 2 yıl önce ben bile inanmazdım.

17 yaş komik bir yaş
Ben de sevgilimle ayrılınca anneme intihar edicem yaşamak istemiyorum falan demiştim aman naparsan yap dedi birkaç aya unuttum

Kizla konuda bilirsiniz bence kiz onu kendinden sogutursa oğlunuz ayrilsa bile uzulmez belki de kiz bu duruma nasil bir tepki verir bilemiyorum.ama bence oglunuzu destekliyor gibi davranip kizi yemeğe cagirin mesela boylece oğlunuz skntisi olduğunda gelip sözle paylaşabilir annem beni destekliyor gibi düşünüp.

17 yaşında olsada onunda bi özel hayatı var.aşk acısı çekip intihar edeceğini hiç sanmıyorum.o kadar aşıksa "o kızı kimseye yar etmem" düşüncesindedir kesin.o yaşta öyle olur

Benden size tavsiye rahat birakin ama gozunuzde ustunde olsun. Onu izlediginizi belli etmeyin. Kizida hic sormayin. Siz karistikca kiza daha da baglanir. Onu daha cok aktivitelere gondermeye calisin. Bir tur spora yazdirin. Oglunuz seneye universite sinavina girecek o yuzden bu konuda da baski yapmayin. Ona guzel gelecekten bahsedin. Kardesi varsa kardesinle ve seninle ozel bir yere gitmek istiyorum istiyorum diyebilirsiniz. Ona hayaller asilayin. Ama birazcik gercekci ve birazcikta cazbedici guzel hayaller olsun.

17 yaşın bazı standartları vardır.
16 yaşımdayken bir çocuk için ben de intihar etmeye çalışmıştım, fakat gerçek intihar değil. Onun kulağına gidecek kadar sadece, duygu sömürüsü yapmak için. :)
Oğlunuz gerçekten de intihar edecek raddeye gelmiş olsaydı o ilaçları alıp çekmecesinde saklamazdı. Yapardı.
Depresyon kafası öyle "ilaçları alayım da bi kenarda dursun sonra yaparım belki" gibi bir kafa değil. Muhteelen benim o zamanlar yaptığım gibi bir düşünceyle almış onları. Yani diyeceğim şu ki, öncelikle rahatlayın, oğlunuz gerçekten canına kıymayacak kadar akıllı.
İkinci olarak da, konuşmaya çalışmayın. Başka arkadaşlarıyla ilgili falan konuşabilirsiniz, ama kız arkadaşı konusunda siz yorum yapmayın, kendinizi geri çekin. Şu an ne yaparsanız yapın onun gözünde en tatlı konuşmanız bile "her şeye burnunu sokan anne" imajı çizer. O yüzden geri çekilin, bu konudan ilginizi çekin.
Onlar bir küsüp bir barışarak ilerleyecekler, o yaşta çok sağlıklı bi ilişkileri olamaz zaten, durumları normal yani. Endişelenmeyin, oğlunuz aklı başında bir çocuksa su akar yolunu bulur.
Üniversiteye başlayınca düzelir bu halleri.

Hangimiz hayatın merkezine yerleştirdiğimiz insandan ayrıldığımızda veya ayırlık endişesi yaşadığımızda bunalıma girmeyiz ki.
Yaşadığı sürecin insani olduğunu hissettirin saygı duyun.

Hava değişimi tatil daha güzel imkanlar başka arkadaşlıklar anca bu şekilde atlatabilir

çocugun mu var derdin var.
çok karışmayın uzktan izleyin ama tamamen kendi haline bırkmayın. kötü alışkanlılara fln bulaşmasın mazallah. kızla ilgili de kendi bir süre sonra anlar merak etme.

MERHABALAR ,TUM YORUMLARINIZI DİKKATLE OKUYORUM VE HERKESİN TECRÜBELERİNDEN KENDİME OLUMLU PAYDALAR ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM ,İYİ Kİ VARSINIZ ARKADAŞLAR ,İNANIN KK BİR TERAPİ ETKİSİ YARATIYOR BENDE,KENDİMİ DE YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMEMİ SAĞLADINIZ ,TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER ,UMARIM HAYAT HEPİMİZE ,EVLATLARIMIZA GÜZELLİKLER SUNAR ,SEVGİLER....

Bizim de akrabalarımızdan biri, çocuk daha 16 yaşında ama kendince çoookk aşık olmuş. Kıza açılmış hatta fakat kız 'ben sana o gözle bakamam,arkadaşım olarak kal hep' diye reddetmiş... Çocuk bunu o kadar saplantı haline getirmiş ki geçen ablasıyla konuşurken duydum, kollarına slow şarkılar dinleyip dinleyip jilet atmış Bi de whatsapp yazışmalarını okumus ablası durumundan şüphelenince, orda da bi arkadaşıyla yazışmalarında çakmak gazı kokladığnı öğrenmiş. Allah'ım doğru yolu göstersin inşallah... Ailelerin duruşu ve yönlendirmesi de çok önemli elbette ama kişi için o yaş aralığı çok çookk hassas bi dönem... Rabbim yardımcısı olsun herkesin ne diyim... Konuyu görmüşken aklıma geldi, paylaşmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…