- 10 Ekim 2020
- 169
- 732
- 53
- Konu Sahibi artemisia_gentileschi
-
en iyisi "tecrube" sahibi biri olarak ben alayim hediye edeyim dedim demek..
yakinda kokunca bakamayacaklarini anlar alir misin sana verelim derler zaten.. az sabredin.. bir heves alip bakamiyorlar.Ben de öyle düşünüyorum da aldım götürdüm kafesi vs tamam ama suluktaki suyu ayda bir değiştireceklerine dahi inanmıyorum. Devamlı kontrol mü edeceğim gerçekten çok pişmanım keşke almayın çok zahmetli deseydimGerçekten hassas hayvanlar ne bileyim kazık kadar insanlar bilinçlidir araştırırlar bakarlar sandım.
Kuşu kafese koyup beyleyince hayvan dostu olmuyorsunuz.
Şimdi o canlılar doğada yaşayamayacak nutuğu da çekmesin kimse.
Böyle heves edilebilecek bir şeymiş gibi canların para verilip alınmasına biblo muamelesi görmesine deli oluyorum.
Kuşu kafese koyup beyleyince hayvan dostu olmuyorsunuz.
Şimdi o canlılar doğada yaşayamayacak nutuğu da çekmesin kimse.
Böyle heves edilebilecek bir şeymiş gibi canların para verilip alınmasına biblo muamelesi görmesine deli oluyorum.
yakinda kokunca bakamayacaklarini anlar alir misin sana verelim derler zaten.. az sabredin.. bir heves alip bakamiyorlar.
Bu benim hayalimdi bu kuşu bana verin de. Şimdi bakamayan yarın da bakamaz ona. Zaten bir gönül bağı oluşmuş aranızda, hayırlısı ile talibim bu kuşa de.
Yani o eksik olanları da götürüp verebilirsin. İndirim vardı kendime alırken size de aldım dersin. Alınganlık olmaz. Kimse bu tarz hediyeler için alınganlık yapmaz.Kalp kırmadan rencide etmeden en iyi böyle olacak sanırım.
Yani o eksik olanları da götürüp verebilirsin. İndirim vardı kendime alırken size de aldım dersin. Alınganlık olmaz. Kimse bu tarz hediyeler için alınganlık yapmaz.
Tecrübesiz olabilirler bende ilk aldığımda yeminin hiç bitmediği sanmıştım meğerse içini yiyip dışını atıyormuş çekirdek gibi, yeni yem koyduğumda öyle saldırmıştı ki kafes yan yatmıştı bende çok üzülmüştüm o zamanMuhabbet kuşum var. Kuzenlerim özendiler ben de alın çok güzel bir canlı vs dedim eniştem de kuş aldı. Merak ettim gittim iki gün önce. Arkadaşlar kafes berbat. Suluk berbat. Yem desen kanarya yemi ve ne zamandan kaldığı belli değil. Kuzene bu böyle olmaz suluk alacaksın tünekleri tahta yapacaksın ve dal darı alacaksın yarın dedim. Şakayla karışık yarı sert bak kontrol edeceğim falan diyorum ama ciddiye almadı sanırım ki bugün bize bir şey vermek için uğradığında sordum hiçbirini almamış! O güzel masum yavruya bakamayacaklar ben biliyorum. Üç saattir yatakta kendi kendime diyalog kuruyorum. Çok beğendim bana verin mi desem? Ekipmanları alıp götürsem mi? Ailecek alınganlar da ya küserlerse? “10 liralık şeyi biz alamadık mı” derlerse? Vallahi çile içerisindeyim ben n’apıcam? Kuşa sebep olmasak bari çok üzülüyorum ya. Kavga etmekten korkuyorum hayvanlar konusunda çok hassasım.
En üzüldüğüm olay, hem eve bir canlı alıyorsunuz hem ilgilenmiyorsunuz.. benimde var bitane kuşum. O benim canım ya gözüne bakıyorum iyi olsun mutlu olsun sağlıklı olsun diye. Hediye alıp götürebilirsiniz ama sorun bakmamalari zaten. Siz tüneklerini sulugunu alıp götürseniz bunlar temizlemeyecek, bakmayacak ilgilenmeyecek.. icim gitti icim..keşke alabilseniz yahastalanır zaten bakımsızlık ve ilgisizlikten
Insallah kusu ellerinden alabilirsin, onların aparatları alsan da bakabılecegını sanmiyorum
Bu bahsettiğiniz kuşun doğal ortamından alınıp, avustralyaya kıyasla çok başka bir iklime sahip olan bu ülkeye getirildiğinin ve burada doğaya salınamayacağının bilincindesiniz, bu yüksek farkındalığınızı kutluyorum. Ömrünü bir kafeste geçirmesinde problem yok ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?