Canım çok sıkkın uyuyamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

artemisia_gentileschi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2020
169
732
53
Muhabbet kuşum var. Kuzenlerim özendiler ben de alın çok güzel bir canlı vs dedim eniştem de kuş aldı. Merak ettim gittim iki gün önce. Arkadaşlar kafes berbat. Suluk berbat. Yem desen kanarya yemi ve ne zamandan kaldığı belli değil. Kuzene bu böyle olmaz suluk alacaksın tünekleri tahta yapacaksın ve dal darı alacaksın yarın dedim. Şakayla karışık yarı sert bak kontrol edeceğim falan diyorum ama ciddiye almadı sanırım ki bugün bize bir şey vermek için uğradığında sordum hiçbirini almamış! O güzel masum yavruya bakamayacaklar ben biliyorum. Üç saattir yatakta kendi kendime diyalog kuruyorum. Çok beğendim bana verin mi desem? Ekipmanları alıp götürsem mi? Ailecek alınganlar da ya küserlerse? “10 liralık şeyi biz alamadık mı” derlerse? Vallahi çile içerisindeyim ben n’apıcam? Kuşa sebep olmasak bari çok üzülüyorum ya. Kavga etmekten korkuyorum hayvanlar konusunda çok hassasım.

en iyisi "tecrube" sahibi biri olarak ben alayim hediye edeyim dedim demek..

Ben de öyle düşünüyorum da aldım götürdüm kafesi vs tamam ama suluktaki suyu ayda bir değiştireceklerine dahi inanmıyorum. Devamlı kontrol mü edeceğim gerçekten çok pişmanım keşke almayın çok zahmetli deseydim Gerçekten hassas hayvanlar ne bileyim kazık kadar insanlar bilinçlidir araştırırlar bakarlar sandım.

yakinda kokunca bakamayacaklarini anlar alir misin sana verelim derler zaten.. az sabredin.. bir heves alip bakamiyorlar.

Evet doğada yaşayamazlar? Doğal ortamları Avustralya ve iklimi ülkemizden epey farklı? Ne yapayım şimdi yabani ortamda doğmamış kuşumu camdan dışarı salıp ya kediye ya da kargaya yem olmasını mı izleyeyim? Üstelik ben kuşumu petshoptan almadım, assla tek kuruş vermem hayvan satışı için. Zaten dünyaya gelmiş bir hayvana iyi şartlar sunabileceğime inandığım için aldım bakabileceğim en iyi şekilde bakıyorum. Hayvan sahiplenme olayına “ben bu canlıya doğadaki yaşamından ya da onu sahiplenecek başka birinden daha iyi şartlar sağlayabilir miyim?” sorusunu kendime sorarak karar veriyorum, cevabımda bir saniye tereddüt edersem o canlıyı sahiplenmem! Fikrinizin yeterli olmadığı konularda zikriniz olduğunda komik duruma düşüyorsunuz.

Kuşum biblo olmak şöyle dursun evimin bir bireyi, kafesini sadece uyuyacağı zaman kullanır kafesinde ayrı dışarıda ayrı yemlikleri vardır istediği yerden yer. Ben bu konuda hassas olmasam gecenin bu saatinde bir kuş kötü şartlarda yaşıyor diye düşünür vaziyette olmam. Kendinizce benim hayvanseverliğimi yerip vicdan muhasebesi mi yaptıracaksınız?

Bu benim hayalimdi bu kuşu bana verin de. Şimdi bakamayan yarın da bakamaz ona. Zaten bir gönül bağı oluşmuş aranızda, hayırlısı ile talibim bu kuşa de.

Evet kuzenimle konuşmayı planlıyorum kuşa alışıp alışmadığını sevip sevmediğini anlamaya çalışacağım eğer bağlanmış görünüyorsa ayrılmak istemeyecekse “bak x eğer sevdiysen ve bu kuş uzun yaşasın mutlu olsun istiyorsan yapman gerekenler bunlar bunlar ablacım” diyeceğim, değilse “abla bu iş çok zormuş ben pek ilgilenemiyorum” vs derse de ben alayım zaten benimkine arkadaş alacaktım derim normalde yeni bir kuş sahiplenmeyeceğim halde. Kalp kırmadan rencide etmeden en iyi böyle olacak sanırım.

Yani o eksik olanları da götürüp verebilirsin. İndirim vardı kendime alırken size de aldım dersin. Alınganlık olmaz. Kimse bu tarz hediyeler için alınganlık yapmaz.

Her şeyini yenilemişler tünekleri suluğu kafesi söylediğim şekilde almışlar fotoğraf attılar çok mutlu oldum :) Kuşu alıştırmışlar da ellerine falan gelmeye başlamış sanırım aileden biri olacak

En üzüldüğüm olay, hem eve bir canlı alıyorsunuz hem ilgilenmiyorsunuz.. benimde var bitane kuşum. O benim canım ya gözüne bakıyorum iyi olsun mutlu olsun sağlıklı olsun diye. Hediye alıp götürebilirsiniz ama sorun bakmamalari zaten. Siz tüneklerini sulugunu alıp götürseniz bunlar temizlemeyecek, bakmayacak ilgilenmeyecek.. icim gitti icim..keşke alabilseniz ya hastalanır zaten bakımsızlık ve ilgisizlikten

Tecrübesiz olabilirler bende ilk aldığımda yeminin hiç bitmediği sanmıştım meğerse içini yiyip dışını atıyormuş çekirdek gibi, yeni yem koyduğumda öyle saldırmıştı ki kafes yan yatmıştı bende çok üzülmüştüm o zaman. Siz öğretirseniz anlayacaklardır üzülmeyin küçücük hayvanın bakımı ne olacak

Şimdilik ekipmanları hediye edin hevesleri geçince zaten kuşu size verirler benim başıma benzer bir olay geldi oradan biliyorum.şimdi istesenizde vermezler hevesleri geçince başlarından atacak yer ararlar o zaman siz sahiplenirsiniz veya düzgün bir yer bulursunuz.ben bu olaydan sonra kimseye bir evcil hayvan tavsiye etmiyorum aksine zorluklarını anlatıyorum boş yere heveslenip hayvanların günahına girmesinler diye.

Bu bahsettiğiniz kuşun doğal ortamından alınıp, avustralyaya kıyasla çok başka bir iklime sahip olan bu ülkeye getirildiğinin ve burada doğaya salınamayacağının bilincindesiniz, bu yüksek farkındalığınızı kutluyorum. Ömrünü bir kafeste geçirmesinde problem yok ama.

Insallah kusu ellerinden alabilirsin, onların aparatları alsan da bakabılecegını sanmiyorum

Bir süre daha takip etmeyi düşünüyorum kuzene muhabbet kuşu bakımıyla ilgili bir sürü youtube videosu ve facebook grup linki attım bir araya geldiğimizde de darlayacağım Evlerine gidip kontrol de edeceğim en ufak şüphem olursa alma tekliflerimi sunacağım ama ben kuşa bağlandıklarında iyi olması için daha çok çaba sarfedeceklerine inanıyorum, inanmak istiyorum...

İlk sayfadaki çok bildiğini zanneden şahsa verdiğim cevapta da açıkladığımı düşünüyorum aslında ama tekrar yazayım. Benim kuşum (kendisi şu an dahi telefonumun üzerinde buraya yazmamı engellemeye çalışmakta :) ) günün büyük bir kısmını kafesin dışında geçirir, süpürge tuttuğumuz ya da ortamda onun için sakıncalı şeyler (temizlik kovası vs) bulunan anlar dışında hep dışarıdadır. Uyurken kapatırım çünkü karanlıkta görmediği için yoldan geçen araba sesinden korkup bir yere çarpması, başka bir kaza yaşanması ihtimali var.

Ayrıca altını tekrar çizmek istiyorum, petshoptan almak söz konusu değil, kuzenlerim evde çift kuşu yavru yapan bir tanıdıktan aldılar (ücret verdiler mi vermediler mi bilmiyorum o kısmını) ben de arkadaşımın kuşlarının yavrularından birini aldım. Dolayısıyla herhangi bir hayvan ticaretine katkı yaptığımızı düşünmüyorum. Bizim talebimiz doğrultusunda üretilmiş hayvanlar değiller, biz sadece halihazırda dünyaya gelmiş iki yavruyu ailemize kattık. Kendi adıma birçok insandan iyi baktığıma da eminim o konuda vicdanım çok rahat. Kuzenlerim de şimdiden kuşu ellerine alıştırıp kafesinden çıkarmaya başlamışlar önceki sayfada bahsettiğim gibi fotoğrafını da attılar. Zaten bizim evdeki o kuşun ortada fıtı fıtı dolaşıp eve neşe katması halinden özenmişlerdi. Sonuç olarak ben bizim de kuzenlerimin de bir canlıya mutlu olacağı bir ortam sağladığını düşünüyorum.

Sizin fikrinizi de merak ettim, muhabbet kuşları hiç mi sahiplenilmemeli üretilmemeleri açısından? Evet petshoplarda ortam çok kötü ama üye olduğum gruplar var inanın insanlar evlatları gibi bakıyor kuşlarına.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…