- 10 Ekim 2020
- 169
- 732
- 53
- Konu Sahibi artemisia_gentileschi
-
Tecrübesiz olabilirler bende ilk aldığımda yeminin hiç bitmediği sanmıştım meğerse içini yiyip dışını atıyormuş çekirdek gibi, yeni yem koyduğumda öyle saldırmıştı ki kafes yan yatmıştı bende çok üzülmüştüm o zaman. Siz öğretirseniz anlayacaklardır üzülmeyin küçücük hayvanın bakımı ne olacak
Bu kadar duyarlı olmak için vejetaryen olmak da gerekiyor sanırım ama zannetmiyorum oldukları nıİlk sayfadaki çok bildiğini zanneden şahsa verdiğim cevapta da açıkladığımı düşünüyorum aslında ama tekrar yazayım. Benim kuşum (kendisi şu an dahi telefonumun üzerinde buraya yazmamı engellemeye çalışmakta :) ) günün büyük bir kısmını kafesin dışında geçirir, süpürge tuttuğumuz ya da ortamda onun için sakıncalı şeyler (temizlik kovası vs) bulunan anlar dışında hep dışarıdadır. Uyurken kapatırım çünkü karanlıkta görmediği için yoldan geçen araba sesinden korkup bir yere çarpması, başka bir kaza yaşanması ihtimali var.
Ayrıca altını tekrar çizmek istiyorum, petshoptan almak söz konusu değil, kuzenlerim evde çift kuşu yavru yapan bir tanıdıktan aldılar (ücret verdiler mi vermediler mi bilmiyorum o kısmını) ben de arkadaşımın kuşlarının yavrularından birini aldım. Dolayısıyla herhangi bir hayvan ticaretine katkı yaptığımızı düşünmüyorum. Bizim talebimiz doğrultusunda üretilmiş hayvanlar değiller, biz sadece halihazırda dünyaya gelmiş iki yavruyu ailemize kattık. Kendi adıma birçok insandan iyi baktığıma da eminim o konuda vicdanım çok rahat. Kuzenlerim de şimdiden kuşu ellerine alıştırıp kafesinden çıkarmaya başlamışlar önceki sayfada bahsettiğim gibi fotoğrafını da attılar. Zaten bizim evdeki o kuşun ortada fıtı fıtı dolaşıp eve neşe katması halinden özenmişlerdi. Sonuç olarak ben bizim de kuzenlerimin de bir canlıya mutlu olacağı bir ortam sağladığını düşünüyorum.
Sizin fikrinizi de merak ettim, muhabbet kuşları hiç mi sahiplenilmemeli üretilmemeleri açısından? Evet petshoplarda ortam çok kötü ama üye olduğum gruplar var inanın insanlar evlatları gibi bakıyor kuşlarına.
Şimdilik ekipmanları hediye edin hevesleri geçince zaten kuşu size verirler benim başıma benzer bir olay geldi oradan biliyorum.şimdi istesenizde vermezler hevesleri geçince başlarından atacak yer ararlar o zaman siz sahiplenirsiniz veya düzgün bir yer bulursunuz.ben bu olaydan sonra kimseye bir evcil hayvan tavsiye etmiyorum aksine zorluklarını anlatıyorum boş yere heveslenip hayvanların günahına girmesinler diye.
Bu kadar duyarlı olmak için vejetaryen olmak da gerekiyor sanırım ama zannetmiyorum oldukları nı
Üstten konuşmayla olmaz siz zaten duyarlı olmasanız bu konuyu açmazdınız kuşlar sahiplerine çok düşkün bence amcam la yengem vefat ettiginde iki kuşları da ölmüştüBir de ısrarla kuşumu kafese hapis ettiğimi iddia etme durumu var bilale anlatır gibi anlattım oysa :) Acaba kaç hayvana yuva oldu kaç hayvanın tedavisini üstlendi, bugüne kadar ne yaptı da konuşuyor işte.
Üstten konuşmayla olmaz siz zaten duyarlı olmasanız bu konuyu açmazdınız kuşlar sahiplerine çok düşkün bence amcam la yengem vefat ettiginde iki kuşları da ölmüştü
çok sevindim inşallah bahtı bizim hikayediki yavrucağa benzemez,hep iyi bakmaya devam ederlerBugün her şeyi almışlar çok sevindim :) Vermek isterlerse seve seve alırım o kadar da tatlı ki minik. Ama bundan sonra da hayatta kimseye tavsiye etmem o konuda çok haklısınız dün geceki içim içimi yedi o da bana yetti :)
Yok artık yuh yani.Günah hayvanlara yaaa.Bizim komşumuz kendi getirdi buna bir şey oldu bakar mısınız diye, bir kaç gün yemek ve su vermeyi unuttum dedi, sonra hafta da olabilir ay valla bilmiyorum der demez kuşu aldım elinden, artık buna ben bakacağım, seni de Allah’a havale ediyorum dedim. Annem çok kızdı davranışıma ama bu en kibarıydı. Kuş 3 günde anca toparlandı, çok acıdım, aç susuz kalmış. Lütfen bu kadar geç kalmayın, kötü olmak pahasına kontrol ederdim ben, baktım durumu vahim bakamayacaksanız verin derdim. Ailem de olsa derdim vicdan azabı çekmek istemiyorsam.
Kanadı olan bir hayvanı kafese hapis etmek ne acı.talep görüyor diye sizler aliyorsunuz diye bu hayvalar satılıyor.ben hayvanlara yapılan bu eziyete çok üzülüyorum.kusum yuvalari ağaçlardır gökyüzüdur kafes değil.Her hayvan doğada guzel beton armeler içinde küçük evlerde kafeslerde degil
Takipteyim devamlı fotoğraf istiyorum yavruyu görme bahanesiyle. Gidip bakacağım da haftada bir iki. Komşunuzun yaptığına delirdim ama yürekliliğinizi tebrik ederim bu durumlarda ben de hal hatır pek gözetemiyorum, konuda yazdığım gibi kavga etmekten korkuyordumBizim komşumuz kendi getirdi buna bir şey oldu bakar mısınız diye, bir kaç gün yemek ve su vermeyi unuttum dedi, sonra hafta da olabilir ay valla bilmiyorum der demez kuşu aldım elinden, artık buna ben bakacağım, seni de Allah’a havale ediyorum dedim. Annem çok kızdı davranışıma ama bu en kibarıydı. Kuş 3 günde anca toparlandı, çok acıdım, aç susuz kalmış. Lütfen bu kadar geç kalmayın, kötü olmak pahasına kontrol ederdim ben, baktım durumu vahim bakamayacaksanız verin derdim. Ailem de olsa derdim vicdan azabı çekmek istemiyorsam.
Çok üzüldüm komşunuzun kuşuna3 tane kuşum var şu an deliriyorum!!!!Ya bakamayacaklarsa neden alıyorlar anlamıyorum ya!!Bizim bi komşuda böyleydi.Ne zaman gitsem hayvanın kafesi pislik içindeydi kakalar dağ gibi olmuş tüyler yemler birbirine girmiş suluk leş gibi yemlikte kabuklar kalmış,ya madem zoruna gidiyor almayacaksın ya.Süs değil ki bu can!!!İnşallah size verirler bir daha da hayvan filan almazlar.
Ayyy ben bunu cokk sevdim benim kusuma arkadas olsun lutfen bana verin deyin. Bu sekilde belki alinganlik yapmazlar
Peki başkasının almasına vesile olmuşsunuz.almayin aldırmayın ki talep görmesin üretim olmasın demek istiyorumVallahi iki gündür dilimde tüy bitti ilk sayfalarda da yazdım ama siz bilirsiniz kuşum için evimin sıcak keyifli ortamı mı dışarısı mı daha iyi daha fazla tartışmayacağım... atmacayı kafese tıkmışım gibi lanse edilmesinden sıkıldım. Maalesef bu kuşlar yabani değiller. Bir muhabbet kuşu için dışarısı ölüm demek. Ama neyse bu romantik bakış açınızla anlayabileceğinizi sanmıyorum.
Peki başkasının almasına vesile olmuşsunuz.almayin aldırmayın ki talep görmesin üretim olmasın demek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?