Canım çok sıkkın

Hayalayah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2020
197
16
98
24
Bu aralar bazı sorunlar var ailemde ve ben her şeyi çok takan birisiyim ağlamak istiyorum içim daralıyor ve aynı zamanda yeni mezun olarak KPSS çalışıyorum bu yüzden derslerime odaklanamıyorum kaç gündür yaptığım tek şey paragraf çözüp türkçe çalışmak kendime iyi gelen şey müzik diblemek ve dizi/film izlemek bunları bırakınca yine başa dönüyorum ders çalışamıyorum her an kötü bir şey olacak gibi hissediyorum içimi dökmek istedim ders çalışmam için ne yapmam gerek bilmiyorum yetişrememe korkusu var ya olmazsa ne yapacağım bizim sınav çift yıllarda oluyor offf offf

Biraz dışarı çıkın ortam değiştirin yakınlarınızda kütüphane varsa gidin hem temiz hava almış olursunuz

Herşeyi bir kenara bırakıp istikrarlı bir şekilde ders çalışmalısın. Ders çalışmadığın gün olmamalı. Belki yarım saat belki 5 saat ama her gün. Önemli olan yoğunluk degil istikrardır. Ayrıca hedefine odaklanmadan bu işi yapamazsın. Sorun hepimizde var, hayat her zaman akıp gidiyor sorunlarla birlikte. Oturup bir karar ver, kendine ve ailene üzülmek mi yoksa hedefine ulaşıp yeni bir hayata adım atmak mı? Buna göre de ya kafana tak üzül dizi izle, çay iç, altın günlerine git ya da kpssye çalış ve mesleğini eline al. Hayat senin seçim senin. İnşallah hangi tarafı seçersen seç hep mutlu olursun

Dertlerini ruhsal sıkıntılarını bir kenara atıp derse odaklanacaksın keşke şartlar farklı olsaydı ,gençlerimiz bir çok tercih arasından kendilerine uygun yolları gelecek kaygısı olmadan seçseydi gelecek kendi ellerinde oldaydı ama coğrafya kaderdir,ya tüm gücünle bu sınava asılacaksın ya da rüzgarda yaprak misali oradan oraya savrulacaksın işte bunun kararı senin elinde

Çok çok teşekkürler cevaınız için Allah çocuğunuza sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

İnşallah inşallah içime o şevk o istek gelir
Ne mezunusun ailenle sıkıntın ne valla beklersen gelmez millet köpek gibi çalışıyor bu sınava 3 4. Girişleri böyle giderse atanamazsın 2 değil 4 senen boşa gider belki evde oturup hazırlanma şansın olmaz

Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…