Canim cok skkin . Kres temizligi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
Yurtdisindsym arkadaslar. Burda kreslerde kres ayakkabisi diye bisey yok. Cocuklar normal ayakkabilarla dolasiyor kreste. Buna bi sekilde alistim. Bugun cocugu almaya gittim. Kucuk cocuk sandalyeleri vardi. Kirlenmis baya ama pek umursamiuolar sanirim. Yurtdisinda yasayanlar tavsiye versin lutfn. Tuekiyedeki kresler tertemiz mis gibidir. :(

Normal , yabancılar havaalanlarında bayağı boylu boyunca yerlere yatıyor. Ben de y.dışındayım, çocuklar bastıkları halılara ayakkabılarıyla oturtuluyor. Okul Çıkışında annelerini beklemeleri için kuru kuru kaldırımın üzerine oturtuyorlar çocukları . Çantalar , montlar zaten yerlerde sürünüyor
Her gün temiz üst baş giydirip , okul dönüşü her gün duş aldıracaksınız, başka yolu yok maalesef ben böyle yaparak kendimi yatıştırıyorum .

Yurtdisindsym arkadaslar. Burda kreslerde kres ayakkabisi diye bisey yok. Cocuklar normal ayakkabilarla dolasiyor kreste. Buna bi sekilde alistim. Bugun cocugu almaya gittim. Kucuk cocuk sandalyeleri vardi. Kirlenmis baya ama pek umursamiuolar sanirim. Yurtdisinda yasayanlar tavsiye versin lutfn. Tuekiyedeki kresler tertemiz mis gibidir. :(
Temizlik onemli evet ama ya egitim?Bence o daha önemli Turkiye de kres ve anaokullari özelde cok lüks şık ve buyuleyici arka planda ise yuzde 99 u berbat. Devlet anaokullarinda da var bu durum burda da ogretmenler minicik cocuklari birakip siniftan sıklıkla o muhtesem etkinlik fotokopilerini cekmeye gidiyorlar cocuklar Allah a emanet.Vicdan ,sevgi burda cok az orda nasil acaba?En azindan orda habire cizgi habire boya habire kes yapistir yoktur umarim burda cok fazla bu yuzden de basarimiz cok yuksek :)

O çocuklar oynarken yerlere oturur ellerini her yere sürerler.
Ama şöyle düşünün bağışıklıkları da buna göre gelişir :işsiz:

Benim çocuğun kreşinde panduf giydiriliyor, ama ayaktan çıkarılınca ayakkabılığa normal ayakkabı gözüne falan koyuluyor. Ne anladım ben o işten?
Sırf çocuk biraz mikroba alışsın diye ses etmiyorum.
Biz dışarılarda büyüdük yerlerde sürünürdük. Biraz bu şekilde teselli ediyorum kendimi..

Yurtdisindsym arkadaslar. Burda kreslerde kres ayakkabisi diye bisey yok. Cocuklar normal ayakkabilarla dolasiyor kreste. Buna bi sekilde alistim. Bugun cocugu almaya gittim. Kucuk cocuk sandalyeleri vardi. Kirlenmis baya ama pek umursamiuolar sanirim. Yurtdisinda yasayanlar tavsiye versin lutfn. Tuekiyedeki kresler tertemiz mis gibidir. :KK43:
Türkiyede bir tek icerileri temizdir zaten kapi önleri, mesire alanlari, kaldirimlar, herkese acik alanlar cöp icindedir.Aman aman yeter ki herkesin evinin ici tertemiz olsun, millete gögsünü gere gere göstersin gerisi önemli degil.

Temizlik onemli evet ama ya egitim?Bence o daha önemli Turkiye de kres ve anaokullari özelde cok lüks şık ve buyuleyici arka planda ise yuzde 99 u berbat. Devlet anaokullarinda da var bu durum burda da ogretmenler minicik cocuklari birakip siniftan sıklıkla o muhtesem etkinlik fotokopilerini cekmeye gidiyorlar cocuklar Allah a emanet.Vicdan ,sevgi burda cok az orda nasil acaba?En azindan orda habire cizgi habire boya habire kes yapistir yoktur umarim burda cok fazla bu yuzden de basarimiz cok yuksek :)

Bir kreste calisiyorum.Ögretmenler de ögrenciler de gayet dogal.Ögretmenler kücükleri asla yalniz birakmiyorlar.Cocuklar tek basina yemek yiyorlar tabiki üstleri de yerler, de, masa ve sandalyeler de batiyor ama sonra temizleniyor ne olacak.Önemli olan cocuklarin tek basina yemek yemeyi ögrenmeleri.Burada yil sonunda abartili yil sonu gösterileri de olmuyor.Hep cok itici bulmusumdur onlari, tamamen dogalliktan uzak.Egitmenler degisiyor tabi.Iyisi de kötüsü de var.Bazilari tamamen sevgi dolu, bazilari ise islerini yapmaktan bikmis, yorgun, cabasi olmayan insanlar.Calistigim kresteki tüm egitmenleri sevgi dolu buluyorum ama kendi kizim kreste iken son yarim yil zorlanmistik.

Kes yapistir disinda , spor odalari var ve her gün disari cikiyorlar.Kresten krese farklilik var.Ama dayak olayi kesinlikle yok yoksa kiyamet kopar.

Her yerde aynı olmuyor isim vermiyorum şimdi ama 4yaşında ki yeğenim ingilizce konuşuyor baya baya...sanırım kalabalık olanlar bu şekilde daha özensiz...

Türkiye'ye dönün o vakit. Mis gibi kreşlere gitsin çocuğunuz. Tabi gönderebilirseniz.

Normal , yabancılar havaalanlarında bayağı boylu boyunca yerlere yatıyor. Ben de y.dışındayım, çocuklar bastıkları halılara ayakkabılarıyla oturtuluyor. Okul Çıkışında annelerini beklemeleri için kuru kuru kaldırımın üzerine oturtuyorlar çocukları . Çantalar , montlar zaten yerlerde sürünüyor
Her gün temiz üst baş giydirip , okul dönüşü her gün duş aldıracaksınız, başka yolu yok maalesef ben böyle yaparak kendimi yatıştırıyorum .

heee biz yurt disindakilar micip mokumuzla oynuyoz.....

o kadar abartilmis ki tüm yazilanlar sanki durum gercekden yazdigim gibi.

cocuklari mecburen zaten her gün yeniden giydirip dusa sokmali insan..cocuk bu, disari ciktiginda yemek yediginde elbette batacak üstü basi....

Bizim okul çok pis, inanılmaz pis yani. Müdür yardımcısı 1 yaşındaki kızını sık sık getiriyor o çocuk yere oturuyor top oynuyor hocam diyorum çocuk mikrop kapacak yok yok diyo, pisliğe bağışıklığı gelişsin. Maşallah hakikaten o çocuğun hasta olduğunu görmedik pek. Diğer arkadaş var o da evden dışarı çıkarmıyor sürekli nem ölçer işte dezenfektan bilmem ne çocuk hastalıktan kurtulamadı. Bazen pisliğe alışmakta lazim

Kardeşim okuloncesi öğretmeni yaptığı etkinlikleri görseniz aklınız durur bu kadar küçümseme neden? Birkaç yerde gördüğünüz düzeni her yere mâl etmeniz neden? Kardeşimin okulunda her sınıfta yazıcı pc mevcut olduğu için sınıfını terk etmek zorunda kalmıyor mesela, sürekli kesme yapıştırma da yapılmıyor mesela. Okulu devlet okulu ancak veliler bir sene önceden çocuğu için kayıt oluşturmak için yarışıyor. Her sınıfın bir inst. Hesabı var yapılan etkinlikler orada paylasilip velilere sunuluyor. Turşu kuruyorlar, limonata yapıyorlar çocuklar birebir yaşayarak yaparak öğreniyorlar. Hani haberiniz olsun her yerde böyle alayvari konuşup bilmişlik yapmayın

Çok garip bizim kresimizde ev ayakkabısı kullanıyor çocuklar. Dışarı ayakkabılarını çıkarıp dolaplarına koyuyoruz.

O zaman Türkiyeye git. Bakalim asgari ücret ile 4 çoçugu krese, ana okuluna yollayabilecekmisin?
Hadi memnun degilsin, kres degistir. Niye bulundugun ülkeyi kötülemek?

Ki yazdigin dogru olsa neyse. Millet çoçugunu krese yollamayi bile korkuyor, kötü muamele görecek diye. Hep haberlere çikiyor. Iyi bir krese yollamak istendiginde binlerce lira harcaniyor. Tabiki o binalar güzel görünecek, ebeveyn az para harcamiyor.

Kızımın kreşinde farklı ayakkabı giyiyorlar ama aynı ayakkabıyla tuvalete gidip sınıfa geliyorlar. Sonrada o ayakkabıyla bastıkları halının üzerinde etkinlik yapıyorlar. Bütün devlet kreşleri böyle sanırım. Yani panduf olmasıda bir şeyi değiştirmiyor. Sinirlenip tartıştığımla kaldım ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X