Canim cok skkin . Kres temizligi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben cocuklarimi yabancilar gibi yetistiriyorum , Türkiye'deyken de boyleydim , sogukta ssatlerce disarida dururlar , cimenlerde ayakkabilarini cikarip dolasirlar , yere dusurduklerini alip yemeye devam ederler ve ikisi de masallah diyim cok saglikli , hasta olduklarinda uc gunde iyilesiyorlar
Burada tanistigimiz Turkler hayret ediyor bana , cik cik cik seklindeler surekli ama onlarin cocuklari hep hasta benimkiler ise tam tersi
Hep diyorum biz millet olarak cocuk yetistirmeyi bilmiyoruz , soguk , sokaktaki, okuldaki pislik vs korkmayin bunlardan , hicbir sey olmaz cocuklara , bagisikliklari guclenir
anneannem ben ya da kuzenlerim küçükken çok kızardı annemle yengemlere.şu çocukları rahat bırakın biraz bak sokaktaki çocuklar bütün kış sağlam geziyolar siz kat kat polarlar kazaklar giydirip sürekli yıkayıp siliyosunuz oyuncaklara kadar, sokağa çıkartmıyosunuz ,çocuklar mikrop görmüyo sonra evin içinde kapalı otururken bile bi zatürre olmadıkları kalıyo derdi.çok haklıymış ,büyük sözü dinlemek lazımmış gerçekten

Oglum 2 farklı kreşe gitti ikisinde de ev ayakkabısı kullanılıyordu sizin kreşte bir problem var.

Ben cocuklarimi yabancilar gibi yetistiriyorum , Türkiye'deyken de boyleydim , sogukta ssatlerce disarida dururlar , cimenlerde ayakkabilarini cikarip dolasirlar , yere dusurduklerini alip yemeye devam ederler ve ikisi de masallah diyim cok saglikli , hasta olduklarinda uc gunde iyilesiyorlar
Burada tanistigimiz Turkler hayret ediyor bana , cik cik cik seklindeler surekli ama onlarin cocuklari hep hasta benimkiler ise tam tersi
Hep diyorum biz millet olarak cocuk yetistirmeyi bilmiyoruz , soguk , sokaktaki, okuldaki pislik vs korkmayin bunlardan , hicbir sey olmaz cocuklara , bagisikliklari guclenir
Reis küçükken solucan bulmaya çalışırdık çamurdan pasta yapardık gazimizi alamayıp çamur savaşı yapar bi de anneden dayak yerdik :)))
Ha okullar tertemizdi sıralar miş gibiydi ama tuvalet leş gibiydi her ay doktora giderdik sistit ola ola canımız çıkardı...
Alamadığımız çarpık eğitimde çabası..
Yurtdisinda buyumedim ama baya toz, toprak, ot, sokaktaki kedi, köpek içinde buyudum. Oyun oynarken yerlerde yuvarlaniyorduk, yerlere oturuyorduk hep. 🙄

Gercekten kolay kolay hasta olmam, olduysam da yatmadan ayakta 3 gunde gecirir bitiririm hastaligi...
Bizler yabancılar gibi büyümüşüz demek ki:-)
Çocukken sokağa ayakkabı giymeden çıkardım, rahmetli babam ayakların büyüyecek diye korkutursa ayakkabılarımı giyeceğimi sanırdı, babamın hurafesini çürüttüm ayaklarım büyümedi 36 numara :KK70:
Nerede toz toprak oradaydım, kedi köpeklerle uyudum yuvarlandım, doğru dürüst giydiremezlerdi beni, ya montu fırlatır atardım ya atkı bereyi hala da öyleyim, fatura vs ödemeye giderim bakarım çok kuyruk, oturacak yerde yok yere otururum, fıskiyelerden akan suları görünce ayakkabıları çıkarır üzerinde zıplarım:)) 48 yaşına girmek üzereyim hasta olup yattığımı bilmem, 3-5 senede bir grip olursam da ayakta geçiririm, ki valla bizde de sanki her yer pir-u pak mı? Adamlar çok afedersiniz ağaç dibine tuvaletini yapıyor oraya kıvrılıp yatıyoruz, park ve yol kenarındaki banklara ayaklarıyla basıyorlar oraya da kıvrılıp yatıyoruz.

Çocuklar biraz kirlensin bir şey olmaz, kişisel temizliği öğretin kafi.

Bende yurtdisindayim, burda cocuklarin okul icinde giydikleri ayakkabilar farkli,normal ayakkabiyla kesinlikle iceri almiyorlar..

Çocukken sokağa ayakkabı giymeden çıkardım, rahmetli babam ayakların büyüyecek diye korkutursa ayakkabılarımı giyeceğimi sanırdı, babamın hurafesini çürüttüm ayaklarım büyümedi 36 numara :KK70:
Nerede toz toprak oradaydım, kedi köpeklerle uyudum yuvarlandım, doğru dürüst giydiremezlerdi beni, ya montu fırlatır atardım ya atkı bereyi hala da öyleyim, fatura vs ödemeye giderim bakarım çok kuyruk, oturacak yerde yok yere otururum, fıskiyelerden akan suları görünce ayakkabıları çıkarır üzerinde zıplarım:)) 48 yaşına girmek üzereyim hasta olup yattığımı bilmem, 3-5 senede bir grip olursam da ayakta geçiririm, ki valla bizde de sanki her yer pir-u pak mı? Adamlar çok afedersiniz ağaç dibine tuvaletini yapıyor oraya kıvrılıp yatıyoruz, park ve yol kenarındaki banklara ayaklarıyla basıyorlar oraya da kıvrılıp yatıyoruz.

En güzeli 80-90 yıllarinda çocuk olmak herşey gayet güzeldi..

Çok severek takip ettiğim bir hesap var. 3-4 ay oldu Almanya ya göç edeli. Birkaç gün önce kreş ile ilgili yazmış. Berlin modeli uygulanıyor, her çocuk farklidir, öğrenme hızı farklıdır ile hareket ettiklerini, günde en az bir saat açık hava da oynadıklarini, çocukların kahvaltılarını kendi hazırladıklarini ve topladıklarını, herşeyin organik olduğunu anlatmış.
Ben bu imkanın değil devlet de özel de dahi çok fazla bulunabileceğini sanmıyorum.

Bizim okulda hersey organik mi bilmem ama kar kis demedeb gunde minimum 1,5 saat disarida oluyor cocuklar, bahar aylarinda ise 3-4 saati buluyor.

anneannem ben ya da kuzenlerim küçükken çok kızardı annemle yengemlere.şu çocukları rahat bırakın biraz bak sokaktaki çocuklar bütün kış sağlam geziyolar siz kat kat polarlar kazaklar giydirip sürekli yıkayıp siliyosunuz oyuncaklara kadar, sokağa çıkartmıyosunuz ,çocuklar mikrop görmüyo sonra evin içinde kapalı otururken bile bi zatürre olmadıkları kalıyo derdi.çok haklıymış ,büyük sözü dinlemek lazımmış gerçekten
Aynen oyle , operim anneanneni ♥️

O kadar panik yapmayın yahu
Şimdi benim rahmetli babannem, 'kurban çarığı' diye bir şey söylerdi çoluk çocuğun giydiği ayakkabıya.
evde de giyilir dışarıda da, öyle girer çıkar, yada yalın ayak çıkar gelir falan 🤣
Olur öyle yani, çok önemsenmez bizde.
E çocuklarla disarida olmuyor, ona dokunma, buraya surulme, yere oturma, yatma, kalkma vs..
Bu konuda esim beni pis bulur sağolsun.
Ama çocuklar günlük duş alir yaz kis.
Çok nadir gün aşırı olur, üşendiysem falan.
Burada mesele oraya basma, buraya dokunma aman köpek oraya isemistir degil.
Çocuklara kişisel bakım ve hijyeni öğretmek.
Sonra etraf disini fircalamayan, dus almaktan aciz ama evi puru pak insanlarla doluyor.

Eskiden oyle yetistik hep sekerim , yeni nesil anneler cilkini cikardi herseyin , cocuklar ne sokaga cikiyor , ne mikrop goruyor , ne soguga dayaniklilar
Benim kocami annesi bebekken cok sarip sarmalarmis , adam 50 yasinda en ufak sogukta hasta olup yataklara duser , bizim kiz aralik bebesi , dogdugunda dedim ki esime bana karismayacaksin bu cocuk hergun iki saat sokakta uyuyacak , kafayi yedi olur mu oyle sey de vs vs , valla hic umursamadim her oglen uykusunu bahcede , deniz kenarinda pusette uyudu , simdi eksi bes derecede tshirtle kosturuyor sokaklarda , goren kafayi yiyor hastalancak zature olacak vs diye , kimseye dokundurtmuyorum hicbir sey de olmuyor masallah

Eskiden oyle yetistik hep sekerim , yeni nesil anneler cilkini cikardi herseyin , cocuklar ne sokaga cikiyor , ne mikrop goruyor , ne soguga dayaniklilar
Benim kocami annesi bebekken cok sarip sarmalarmis , adam 50 yasinda en ufak sogukta hasta olup yataklara duser , bizim kiz aralik bebesi , dogdugunda dedim ki esime bana karismayacaksin bu cocuk hergun iki saat sokakta uyuyacak , kafayi yedi olur mu oyle sey de vs vs , valla hic umursamadim her oglen uykusunu bahcede , deniz kenarinda pusette uyudu , simdi eksi bes derecede tshirtle kosturuyor sokaklarda , goren kafayi yiyor hastalancak zature olacak vs diye , kimseye dokundurtmuyorum hicbir sey de olmuyor masallah
Eskiden çocukluk daha keyifliydi sanki, yağmurmuş çamurmuş üstümüz kirlenecekmiş umursamazdık, anneler de aman mikrop kapar demezdi, ki hiç mikrop kapmadım ağzım burnumun mikroptan yara olduğunu hatırlamıyorum, ağaç tepelerine çıkıp haydutluk yapacağım derken dizleri pert ederdim sadece:)))

Benim eşimde senin eşin gibi, annesi çok mu giydirmiş yoksa genetiğini zerresine kadar oğluna mı klonlamış bilmiyorum :))) adama hastalık kol geziyor demen kafi hemen hasta olur, ki evden yürütüyor işini dışarı pek nadir çıkar ama hastalık da hep onu bulur, giyindikçe giyinir beni afakanlar basar:KK70:

Temizlik onemli evet ama ya egitim?Bence o daha önemli Turkiye de kres ve anaokullari özelde cok lüks şık ve buyuleyici arka planda ise yuzde 99 u berbat. Devlet anaokullarinda da var bu durum burda da ogretmenler minicik cocuklari birakip siniftan sıklıkla o muhtesem etkinlik fotokopilerini cekmeye gidiyorlar cocuklar Allah a emanet.Vicdan ,sevgi burda cok az orda nasil acaba?En azindan orda habire cizgi habire boya habire kes yapistir yoktur umarim burda cok fazla bu yuzden de basarimiz cok yuksek :)
Burda da boyama yapiyorlar. Etkinlik yapiyotlar. Bugun geyik yapmislar pamuklarla falan. Kreste cocuklara yuklenmiyolat cocuklar daha cok oynasin istiyorlar

Bu ara konu açıp açıp cevap vermeyenlere acaip taktim. Ben bı konu açsam tek tek her yoruma karşılık veriyorum üşenmeden. Millet konuyu aciyo insanlar sayfalarca yorum yaziyo karşılık yok bitti bu kadar çok saygısızca...
Burdaym cocuklarla ilgileniyordum. Velhasil takmicam. Bizre eskiden dissrda buyuduk. Annem hic dikkat etmezdi edemezdi. Bisey de olmadi. Su zamanalrda abartiyoruz sanirim

Nasıl kreşmiş o anlamadım .
Kreş olduğuna emin misiniz ...
Ben de yurtdışındayım , kreşe çocukları bırakırken ilk iş, ayakkabılarını çıkarıp , montlarını asmak .
Ulkeden ulkeye degisiyo. Kanadadaym ben. Almanya daha duzenli olabilir. Okulda okul ici icin ayakkbi var ama gene disari ayakkbisi. Botlari cikartiyoruz

yurtdışında yaşayıp türkiyeye özenenlere ben sinir oluyorum.sonuçta burası sizin ülkeniz orayı beğenmiyorsanız gelin buraya.bizim burayı beğenmeyip kolay kolay çıkma şansımız yok ama sizin elinizi kolunuzu sallayarak girme şansınız var.diğer imkanları ve yaşam şartlarını göze alırsak kreşin kirli olması idare edilebilir.oranın ortamı öyleyse hergün çocuğu ve giysileri yıkamaktan başka çözüm yok.ben devlet hastahanesinin kreşine gittim berbat bir yer olmasına rağmen çok şükür bir sorun olmadı.küçüklükten beri kolay kolay hasta olmam.bağışıklık için fazla koruyucu olmamak daha iyi.

Eskiden çocukluk daha keyifliydi sanki, yağmurmuş çamurmuş üstümüz kirlenecekmiş umursamazdık, anneler de aman mikrop kapar demezdi, ki hiç mikrop kapmadım ağzım burnumun mikroptan yara olduğunu hatırlamıyorum, ağaç tepelerine çıkıp haydutluk yapacağım derken dizleri pert ederdim sadece:)))

Benim eşimde senin eşin gibi, annesi çok mu giydirmiş yoksa genetiğini zerresine kadar oğluna mı klonlamış bilmiyorum :))) adama hastalık kol geziyor demen kafi hemen hasta olur, ki evden yürütüyor işini dışarı pek nadir çıkar ama hastalık da hep onu bulur, giyindikçe giyinir beni afakanlar basar:KK70:
Ahhaa ayni ayni , ben ve cocuklar tshirtleyiz , esimde tshirt ustu balikci yaka yun kazak ustunde kayak montu kafada bere 😂😂
Bazen bu halde foto paylasiyorum sosyal medyada , millet kafayi yiyor irasi kis mi yaz mi neden yan yanayken kiyafetleriniz bu kadar farkli diye
Biz cocukken susadigimizda ilk kapiyi calar, onjnde siraya girerdik , komsu alirdi eline tek bardak ve surahi , sirayla ayni bardaktan icerdik suyu , bazen ogluma anlatiyorum bunlari anne deliymissiniz ayni bardaktan su icer mi 10 kisi diyor

Temizlik onemli evet ama ya egitim?Bence o daha önemli Turkiye de kres ve anaokullari özelde cok lüks şık ve buyuleyici arka planda ise yuzde 99 u berbat. Devlet anaokullarinda da var bu durum burda da ogretmenler minicik cocuklari birakip siniftan sıklıkla o muhtesem etkinlik fotokopilerini cekmeye gidiyorlar cocuklar Allah a emanet.Vicdan ,sevgi burda cok az orda nasil acaba?En azindan orda habire cizgi habire boya habire kes yapistir yoktur umarim burda cok fazla bu yuzden de basarimiz cok yuksek :)
Katılıyorum
Bizde eğiten değil görünürde pırıl pırıl bir sınıfı olan bol bol etkinlik yapıp panoya asan öğretmenler eşittir başarılı öğretmenler oldu
Oysa çocuklara davranış öğretmek onlara günaydın iyi akşamlar demeyi öğretmesi diş fırçalama alışkanlığı edindirmesi daha önemli ama kimse onları görmüyor bizde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X