canım çokk sıkkın sütüm az geliyo ;(

Bol bol su iç ve süt yapıcı çaylar stell tea ve benzeri ,rezene çayı iç beslenmene dikkat et.
moralini yüksek tutmaya çalış sütün az olsa bile bebeğini emzirmeye devam et o emdikçe artar çünkü.
ben hala emziriyorum ilk zamanlara göre azalsa da hala iyi oğlum 1,5 yaşına geldi.

Arkadaşım humana still teayide kullandım evet sütüm oldu. Ama enn çok sarimsakli yogurdun faydasini gördüm ben. Zaten soğan sarımsak çok süt yapar derler. Ben ne zaman sarımsaklı Yoğurtlu bir şey yesem sütüm oluyordu. Ki benim sütüm tukenmedi. Oğlum 3,5 yaşında 2 yaşında emzirmeyi birakti fakat sütüm hala tam anlamıyla bitmedi. Bu yüzden,hala ne zaman sarimsaklsarımsaklı yoğurt yesem sütüm artıyor:) ufak bi tavsiye denemekten zarar gelmez..

merhaba bayanlar canım çok sıkkın sütüm az geliyo bebeğime.. kaynanam her yanına gittiğimde benim sütüm fışkırırdı göğsüm ıslanırdı diyo sendede oluyo mu diyo ama olmuyo yanına her gittiğimde böyle söylüyor ve bu benim canımı sıkıyo :(
yardım edin kızlar lütfen sütümü nasıl arttırcam ben :(:14::43:

canım banada öyle söylerlerdi moralini bozma eski insanlala kıyaslamasın bizi onların yediği yemeklerle bizimki maalesef aynı değil birde önceden doğum yapan kişler sürekli yermiş e bizler öylemiyiz şayet ben öyleydim incir yumurta pilav tarzı şeyler bol süt yapar tabiki bol su dualarıda var bak netten yine yetmiyosa mama var ek olrak dr sor tabi ...

Bebegim 42 gunluk.ustelikte erken dogdu yogunbakimda yatti.anne sutu bizim icin cok cok onemli.ama olmayinca olmuyor.ictigim suyun haddi hesabi yok.caylar,boza,incir,bulgur,sogan,yani akliniza ne gelirse yaptim.uyku dediler gunduzleri kizim uyurken uyudum.moral her sabah iki kizimda yanimda sevincle uyaniyorum.yogunbakimda biberon a alisti dediler ama yok beni emmeden uyumaz cokta guzel emiyor.hastanelerdeki gibi kuvvetli pompa kiraladim cikan sut 30 cc.emdikce artar dediler her istediginde emzirdim acliktan bagirdi kuzum.yani dicem oki olmayinca olmuyorrrr.ben olmasada ilk emziriyorum sonra mama.yapicak bisey damlasi olsa sifadir...bol bol sutlu gunler.sutunle kal oyle derlermis...

merhaba bayanlar canım çok sıkkın sütüm az geliyo bebeğime.. kaynanam her yanına gittiğimde benim sütüm fışkırırdı göğsüm ıslanırdı diyo sendede oluyo mu diyo ama olmuyo yanına her gittiğimde böyle söylüyor ve bu benim canımı sıkıyo :(

Ahh bu kaynanalar ahh...canım malt iç,bol bol su ,kefir, soğan bunlar artırıyor.bol sutun olsun en onemlisi stres yapma

bulgur pilavı sütü arttırır sarmısak çok faydalı ve sütün vitaminini arttırır kimyon çok faydalı ve bol bol su içersen faydasını görürsün hertürlü sebze ve ne kadar çok emzirirsen okadar sütünde artar sürekli emzir

Önce stres yapmayı bırakın sizi sinirlendiren insanlardan elinizden geldiğince kaçın bunlar en önemlileri Malt içecekler süt çayları humana ve hipp in çaylarını kullanmıştım ben, benimde ilk 2 ay yetmemişti sütüm mama takviyesiyle idare ettik 3 aylık olmadan sütüm gelmeye başladı mamayı bıraktık ama hiç öyle dediğiniz gibi sütüm fışkırmadı hatta çocuğu doyurmaya ancak yetiyordu ama kızım tosun gibiydi kilosu hep önden gitti yani sütünüzün illa fışkırması gerekmiyor bebeğinizi doyursun gerisi önemli değil hiç takılmayın böyle şeylere çok emzirin çok sağın yiyin için stres yapmayın

Daha once baska bir arkadasada yazmistim benim kaynanamla annem birlesip anlatiyorlardi sutum fiskiriyor diye. Herzaman kotu niyet aramayalim dediklerinde. Aklinca size tecrubeleriyle yol gosteriyordur. Bebegin ne kadarlik cok kucukse sutun fiskirmaz zaten cocuk buyudukce daha kuvvetli cektikce fiskiriyor. Ben bu konuyu cok takmistim kafaya o yuzden epey kitap, makale okudum sutun gelmesi tamamen beyinle alakali bir durum. O yuzden stress yapmaman, rahat olman ilk sart. Bol bol sivi tuket. Ozellikle su. Arkadaslar cay demis dogus veya dogadanin mini cayi vardi icerik olarak ayni ama daha ucuz aklinda olsun. Ve sutunu sag. Bir damlada gelse kalan sutu bosaltmalisin ki beyine meme bosaldi uyarisi gitsin ve beyin calismaya baslasin. Bilimsel olarak sutun artmasina katki sagladigi ispatlanan tek besin rezeneymis o da asiri miktarda tuketmen kosuluyla. Bu bilgilerin cogunu cok unlu bir hastanenin cocuk bolumu bashemsiresi olan arkadasimdan ve prof. Dr. Gulbin gokcay'in bebek beslenmesi kitabindan edindim bende ve tavsiye ettigim 3 arkadasimda ise yaradi. Umarim sende de ise yarar.

ay Allah aşkına canını sıkma.. benim de kendi öz annem söyluyor aynısını! 4 aylık hamıleymıste sutu tavan fıskırırmıs.. bana habıre helvalar bulgurlar yedırıp duruyo sutum olsun dıye.. bısey oldugu yok! ben de cok ıstıyorum bebegımı emzırmek ve zamanı geldıgınde Yüce Rabbimin de izniyle inşallah oluk oluk akacak bılıyorum! sakın canını sıkma ! uzuldugunde sutun azalır mutlu keyıflı olmaya bak :)

Back
X