Canim Kizim

Melhanim

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
46
7
13
34
Bana yardim edin eger benim durumumu yasadinizsa.ben cocugumun 4aylikken babaannesinin yaninda koyup is hayatima dondum mecburiyyetden dolayisimdi 8ayina geciyor.ama cok ama cok sikintidayim.her aksam isden sonra gidib 2saat falan yada uyuyana kadar yaninda oluyorum
haftasonuda kendievimize goturuyorum.ama cok sikintidayim ya kizim beni sevmezse ya beni anne gibi bilmezse kahr olurumyaa.aranizda boyle 1 durumda kalan oldumu nasil tepki aldi ?korkmak icin haklimiyim?cok vijdan azabi cekiyorum.hele babaanneside kizimi cok seviyor ondan dolayida kendine bagliyor.bazen ikimiz arasinda kiskancliklar oluyor.bu da beni korkutuyor ya kizim babaannesini secerse(((((((..
benim durumumda olaniniz oldumu?

Bos yere kendinizi uzuyorsunuz. Ben de 5 aylikken ise baslamistim, ayni sekilde babaannesi evinde bakti. Hic boyle bir kuruntum olmadi. Hatta kendisi anne dedirtmeye bile ugrasti gibi oldu ama dedigim gibi kizim icin bir sey farketmedi. Onun annesi benim. O da bunun her zaman farkinda. Vicdan yapilacak bir durum yok ayrica, ise gidiyorsunuz sonucta.

merhaba bizde yeğenime bakmıştık siz gibi sadece hafta sonları gidiyordu evine babaannesine de anne derdi anesinde de halası olarak kendi anneme anne dediğimde bana vurmaya calışırdı o derece bağlıydı babaannesine.ama anne her zaman farklı oluyor bunu hiç unutma.hafta sonu gittiğinde akşam bize geldiğinde içli içli ağlardı beni bıraktılar diye bi saat geçmeden normale dönerdi ama anne her daim farklı korkma

Ya annesi bilmemek ne demek ya? Benim de annem doğum izni biter bitmez işe dönmüş, hiç de böyle arabesk, Türk filmivari "Sen beni nasıl bırakırsın, nayır" sahneleri yaşamadık. Lütfen bu kadar dramatize etmeyin şu çalışan anne olayını.

Ben çalışmıyorum ama annem çalışıyordu beni anneannem büyüttü annem sadece hafta sonu alıyordu(muş) bütün düzenim anneannemin yanındaydı Allah rahmet eylesin anneannemde dedemde beni çok seviyorlardı ama her ne olursa olsun annem babam benim canımdır onları sevmemek ne demek
Seninde yaşadığın zor bir durum ama Çocuğum beni sevmezse diye sakın Düşünme, hayat herzaman herşeyi aynı anda vermiyor ama çocuğunun geleceği için sen en iyisini yapıyorsun
Bende annem iyiki çalışmış diyorum

Valla kuzenim aynı bunu yaşamıştı babannesinde büyüdü h. Sonları gitti sadece evine. Şimdi büyüdü tabi 25 yaşında geçen annesine şunu derken duydum bi tartışmada , ihtiyacım olduğunda yoktun çalışan kadın olucam diye beni bıraktın şimdi ihtiyacım yok müdahil olma. Kişiden kişiye değişiyor heral bilemedim.

Birlikte vakıt gecırırken yeterınce ılgılenırseniz sorun olacağını düşünmüyorum.sizin gibi bir çok kadın var öyle olsa herkes isyanda olur işten çıkar. Panik yapmayın

AYNI ŞEYLERİ YAŞADIM kızım altı aylıktı işe başladığımda
konuşmaya başladıgında kv anne dedi ona çok düştü ama
şimdi 4,5 yaşında kim annesi kim babannesi biliyor yani:)
merak etme senin çocugunda büyüdügünde annesinin dibinden ayrılmaz

Bende çalışan anne çoıcuğuyuım ortaokul yıllarımda çok zor gelmeye başlamıştı bana sanırım yeni farkına varmıştım olayın ama zamanla geçiyo. İyiki çalışmış emekli olmuş insanın kendine yatırım yapması taraftarıyım.
Şimdi bende çalışıyorum henüz bekarım Allahtan bişey olmazsa bende çocuğum olduktan sonra çalışma taraftarıyım.Canınızı sıkmayın o bugünlerini unutacak hangimiz haturlıyoruz ki çocukluğumuzu

Anne olarak seni bilecektir ama onlara da bağlı olabilir. Seni silecek durumda olmaz ama merak etme :) Sadece bana o baktı onun emeği çok diye düşünebilir yarın öbürgün. o da vefa yani sonucta sıkıntı yapma kendine :)

canım ya bende çalışıyorum 2 yaşında kızım var babaanne anneanne bakıyo biz sabah bırakıp akşam alıyoruz işten çıkınca. için rahat etmiyosa sende böyle yapabilirsin..

Kayınvalide değil de kendi anneniz baksaydı yine aynı korkuları yaşar mıydınız acaba? Yapmayın artık her gün her gün çalışıyorum, çocuğumla ilgilenemiyorum, yok babaanesini seçerse? Bu nasıl bir cümledir özellikle? Beni babaannem büyüttü, annem o mudur diyecek? İlk babaannesiyle büyüyen sizin çocuğunuz değil öncelikle bunu bilin, bu kadar ajitasyona gerek yok.

Son düzenleme:
Onlara karşı normalden bir tık daha üst seviyede bir bağlılık "olabilir" sadece.
Annem beni doğurduktan sonra çalışmaya başlamış mesela.
Beni de kardeşimi de babaannem büyüttü.
Hiç korktuğunuz tarz şeyler yaşamadık. :)

benimde annem bakıyor kızıma bende kaygılarımı gidince doktorumuza sordum oda ona annede diyebilir size kapris yapıpı gelmek istemeyebilir tepki verebilir ama her çocuk annesinin kim olduğunu bilir korkmanıza gerek yok dedi.sende ferah tut içini ve kayınvaliden bebğine bu kadar özenli ve onun sevgisini kazanarak baktığı için şünret.benim kayınvalidem bakmak istemedi bakıcı bulun dedi annemde olmasa bakıcı eline kalacaktı en azından iyi bakıldığını biliyorsun bebişin bocalasada annesi sen sin.

Çocuğunuzu sabah bırakıp akşam alsanız çok daha iyi olur. Bende iki çocuk büyüttüm ilk çocuğumu babaanne baktı 5 aylıkken bıraktım ama hiç babaannede kalmadı. Sabah bırakıp akşam aldım. Evet çok zor bir süreç anne içinde sabah bebeğinizin kahvaltısını yaptırıp üstünü giydirip hazırlayıp götürmek meşakkatli belki ama anne olmakta kolay bir şey değil zaten, çocuk için uygun olanın bu olduğunu düşünüyorum her zaman. Oğlumda 6 aylıktı bakıcıya bıraktığımda yanında ablası vardı kızımda 6 yaşındaydı. Kendi evimizde baktı bakıcı.

bende bu şekilde insanlar olduğunu biliyorum etraftan
yani annem çok anlatır
ben hiç anlam veremem ,
o zaman o cocuk cidden neden yapıldı.
yani akşam cocuk alınıp eve götürlübilir sabahta arabayla olmadı taksiyle babanneye getirlebilir,
ya da siz orada kalabilirsiniz
ya da babaanne size gelebilir.

bütün bu ihtimaller elenip cocugun babannede hafta içi kalması bana göre rahatlıktandır.
korkularınzıda haklısınız tabiki, bunlar kader değil
tercihtir

buarada bende çalışan anneyim
bazı zaman genelde yaz aylarında ben sabahları cocugumu götürüyorum akşam eşim alıyor
kışın ise annem 6.30 bana getirliyor öğlene kadar bendeler sona annem evine gidiyor sonraki sabah tekrar geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…