hic 1 rahatlik cekdigim bu sikintiyi karwiliyamaz.taksiye vericek param vardisa neden kizimi biraktim???eve goturule bilmeme sebebinide yazmiwim.orda kalmama sebebimde kayinvalideminde bizde kalmama gibi yeterli sebebim var.yoksa ben yapmazmiyim.inwallah anne olunca anlarsiniz durumumu..bende bu şekilde insanlar olduğunu biliyorum etraftan
yani annem çok anlatır
ben hiç anlam veremem ,
o zaman o cocuk cidden neden yapıldı.
yani akşam cocuk alınıp eve götürlübilir sabahta arabayla olmadı taksiyle babanneye getirlebilir,
ya da siz orada kalabilirsiniz
ya da babaanne size gelebilir.
bütün bu ihtimaller elenip cocugun babannede hafta içi kalması bana göre rahatlıktandır.
korkularınzıda haklısınız tabiki, bunlar kader değil
tercihtir
cocugun yeri anasının yanıdır gece
gunduzu bırakın bır kenara
sızın cocugunuzdamı gece baska bırı bakıyor yoksa?
bende sonradan gordum sende kusura bakmaben konuyu yanlış anlamışım cnm kusura bakma yazdım ..
buarada bende anneyımhic 1 rahatlik cekdigim bu sikintiyi karwiliyamaz.taksiye vericek param vardisa neden kizimi biraktim???eve goturule bilmeme sebebinide yazmiwim.orda kalmama sebebimde kayinvalideminde bizde kalmama gibi yeterli sebebim var.yoksa ben yapmazmiyim.inwallah anne olunca anlarsiniz durumumu..
bende sonradan gordum sende kusura bakma
buarada bende anneyım
sız neden orada kalmıyorsunuz bısı yazmamısınız
sadece kıs dıye eve goturmuyormusun
hafta ici isimden gec donuyoruz ewimle = soguk kiw ayi eve goturemiyorum.haftasonu iw olmadigindan bebegime baka biliyorum..Gündüz başkası bakabilir çocuğa ama hafta içi orda kalması sadece hafta sonu size gelmesi neden?
canım herkez bebeğini kahvaltı ettirebilceği saatlerde işe gitmiyorki ben 5:30 mam içiriyorum uykusuna devam ediyor ve eşim annemi alıp getiriyor ben işe gidiyorum benimde annem dese getir mecbur kalacak uyuyan çocuğu nasıl sabah ayada çıkarabilirsinki benim çıktığım saatte hava karanlık ve ayaz oluyor.bence herkez şartları dahilinde en iyisini yapmak ister arkadaşımızda kolay olduğundan değil şartların gereğinden böyle yapıyordur sizde şartınıza göre olan yolları tercih etmişsiniz.Çocuğunuzu sabah bırakıp akşam alsanız çok daha iyi olur. Bende iki çocuk büyüttüm ilk çocuğumu babaanne baktı 5 aylıkken bıraktım ama hiç babaannede kalmadı. Sabah bırakıp akşam aldım. Evet çok zor bir süreç anne içinde sabah bebeğinizin kahvaltısını yaptırıp üstünü giydirip hazırlayıp götürmek meşakkatli belki ama anne olmakta kolay bir şey değil zaten, çocuk için uygun olanın bu olduğunu düşünüyorum her zaman. Oğlumda 6 aylıktı bakıcıya bıraktığımda yanında ablası vardı kızımda 6 yaşındaydı. Kendi evimizde baktı bakıcı.
Kusura bakmayın ama 3 aylık bir bebeğin gece annesinin yanında kalmamasının tek sebebi annenin rahatlığıdır.Hepinize tewekkur ederim yaaa, sizin fikirleriniz bana buyuk ama cok buyuk teselli.bazi duwuncelerede wunu soylemek istiyorum ben keyfimden dolayi cikmadim iwe. mevzuda da yazdim mecburiyyetden aile kaygilarimdan dolayi.yoksa ben kizimi hic kimseye birakmam.kaldiki anneannesine, ben annemden cok kocamin annesine guveniyorum cunki ilk dogum zamanindan bebeyime bakmakta kayinvalidem yardimci olmuw annem cok uzakta yasiyor.
CAnim arkadaslarim heppinize tek tek tewekkur ederim ben burda yeniyim ve Azerbaycandanim..Allahu teala razi olsun hepinizden..inwallah.Sizin dediginiz gibi olur kizim beni annesi gibi sever..
ve cocugumu geceleri eve goturmeme sebeb mevsimin kiw olmasi seherler uyandirip soguk havada diwari cikarmak her an hastalana bilir ondan dolayi
canım herkez bebeğini kahvaltı ettirebilceği saatlerde işe gitmiyorki ben 5:30 mam içiriyorum uykusuna devam ediyor ve eşim annemi alıp getiriyor ben işe gidiyorum benimde annem dese getir mecbur kalacak uyuyan çocuğu nasıl sabah ayada çıkarabilirsinki benim çıktığım saatte hava karanlık ve ayaz oluyor.bence herkez şartları dahilinde en iyisini yapmak ister arkadaşımızda kolay olduğundan değil şartların gereğinden böyle yapıyordur sizde şartınıza göre olan yolları tercih etmişsiniz.
gece 12 de bile donsem gece cocugumu yanimda isterdim. hafta sonu anneligi oluyor sizinkisi lutfen yanlis anlamayin. soguklar vs... bunlar cocugumun kokusunu ceke ceke uyumama engel olmazdi. evet aranizdaki olusacak bag buyuk oranda eksik birakiliyor bu durumda.hafta ici isimden gec donuyoruz ewimle = soguk kiw ayi eve goturemiyorum.haftasonu iw olmadigindan bebegime baka biliyorum..
hic 1 rahatlik cekdigim bu sikintiyi karwiliyamaz.taksiye vericek param vardisa neden kizimi biraktim???eve goturule bilmeme sebebinide yazmiwim.orda kalmama sebebimde kayinvalideminde bizde kalmama gibi yeterli sebebim var.yoksa ben yapmazmiyim.inwallah anne olunca anlarsiniz durumumu..
tam anlaşılmıyor yazdıklarınız ama kış soğuk diye mi götürmüyorsunuz,doğru mu anladım??hafta ici isimden gec donuyoruz ewimle = soguk kiw ayi eve goturemiyorum.haftasonu iw olmadigindan bebegime baka biliyorum..
yaaa icim aciyor siz dahada sizlatdiniz.bizde beyin tezyiqi.kulak agrisi deye 1weyler var bunlar benim kizimda cok oldugundan 2ay emdi eme bilmirdi cunki agriyordu kulagi.bu beni uzdu cunki sutum boldu..sorun doğumdan sonra işe başlamak değil ki..ben de oğlum 3 aylıktı işe başladığımda..tabii ki onun psikolojisi bambaşka..
sorun sizin evladınızı eve götürmüyor olmanız..iş çıkışı gelip 2 saat sevip gidiyorsunuz..gece uyanıyor acıkıyor,anne kokusu istiyor,3 aylıkken bırakmışsınız ,şimdd 8 aylık olmuş..gece emmedi mi bu çocuk,anne kokusu aramadı mı,aramıyor mu?
ateşi çıkar,huysuz olur vsss...gece nasıl rahat ediyorsunuz bebeğiniz yanınızda olmadan?
neden eve götürüyorsunuz bilemedim,sabah bırakma telaşı olmasın falan diye mi?anlayamıyorum kusura bakmayıjn sizi..
her zaman yanında babaanne varsa,onun kokusuna alışır çocuk..büyüdükçe elbette bilir anne babaanne farkını ama kime düşkün olur bilemeyiz.
hic 1 rahatlik cekdigim bu sikintiyi karwiliyamaz.taksiye vericek param vardisa neden kizimi biraktim???eve goturule bilmeme sebebinide yazmiwim.orda kalmama sebebimde kayinvalideminde bizde kalmama gibi yeterli sebebim var.yoksa ben yapmazmiyim.inwallah anne olunca anlarsiniz durumumu..
o bambaşka bir durum....sağlık sorunları sebebiyle emzirememek yani...emmese de gece kalkıp mama içti bu bebek öyle değil mi?üstelik kulak ağrısı da varmış...gece uyuyamaz ,huysuz olur ağrısı olur..tam tersi bu durumda sizin bebeğin yanında olmanız gerekli....yaaa icim aciyor siz dahada sizlatdiniz.bizde beyin tezyiqi.kulak agrisi deye 1weyler var bunlar benim kizimda cok oldugundan 2ay emdi eme bilmirdi cunki agriyordu kulagi.bu beni uzdu cunki sutum boldu..
rahat etmiyorumda ondan dolayi sizlere sordum ben istemiyorumuyumki kizima kendim bakiyim
tewekkur ederimya wukur beni tam anlayanlarda olducanım herkez bebeğini kahvaltı ettirebilceği saatlerde işe gitmiyorki ben 5:30 mam içiriyorum uykusuna devam ediyor ve eşim annemi alıp getiriyor ben işe gidiyorum benimde annem dese getir mecbur kalacak uyuyan çocuğu nasıl sabah ayada çıkarabilirsinki benim çıktığım saatte hava karanlık ve ayaz oluyor.bence herkez şartları dahilinde en iyisini yapmak ister arkadaşımızda kolay olduğundan değil şartların gereğinden böyle yapıyordur sizde şartınıza göre olan yolları tercih etmişsiniz.
peki sizi anladık diyelim..önerilerimi sıralıyorum:tewekkur ederimya wukur beni tam anlayanlarda oldu
öyle ama her sabah 6 da özellikle kışın daha yaşını doldurmamış bebğimi ben çıramam evden .emin olun herkez sizin kadar anne ve şartlarını zorlayıp o şekilde bakıyor evladına.Tabii ki şartlar çok önemli ama bazen çocuk için şartlar zorlanmalı diye düşünüyorum. Sizin ne güzel anneniz geliyormuş sabahları, benim öyle bir şansım da yoktu, kayınvalideme götürüyordum o gelemiyordu. İlla kahvaltısını ettirmek zorunda da değil aslında babaanne de ettirebilir, ben de uyanmadığı zamanlarda uyurken götürdüğüm dönemleri biliyorum.
o bambaşka bir durum....sağlık sorunları sebebiyle emzirememek yani...emmese de gece kalkıp mama içti bu bebek öyle değil mi?üstelik kulak ağrısı da varmış...gece uyuyamaz ,huysuz olur ağrısı olur..tam tersi bu durumda sizin bebeğin yanında olmanız gerekli....
yaşınız da epey genç sanırım?
bence 5 ay boşa geçirmişsiniz..bundan sonra yapmayın bari...dediğim gibi 2 gece siz kalın,2 gece götürün bebeği sarın sarmalayın..onun herşeyden çok annesine ihtiyacı var...
evet bu önerilerde yarinde ben şahsen kızımı annemde bıraksam kendimde orada kalırım ki kendi evim şu an satılık satıldığı ande ya annemin dibinde kiraya geçeceğim yada ona çok yakın bir yerden alacağım evimi.herkez çözüm yolu peşimde .peki sizi anladık diyelim..önerilerimi sıralıyorum:
kv ye yakın eve taşınmak
haftada 2-*3 gün kvde kalmak
diğer 2 gün kv size gelebilir belki
canım sabah 6 minibüs bile çalışmıyor burada ..........Ben 5 aylıkken kızımı babaannesine bıraktığımda kıştı ve çok soğuktu, öyle çok yakında değil yani hemen karşı apartman filan 15 dadika minübüsle yol gidiyordum. Kızımı sıkıca giydirip, battaniyesini pusetine yayıp kızımı yatırıyordum bir elimde puset, bir elimde çantamız, ki ben bir de kayınvalidem her şeyini ben yapıp götüreyim istiyordu, o çantanın içinde 6. aydan sonra günlük çorbası, günlük mayalanmış yoğurdu ve giysileri vardı. Bazen ıslak mendil biter sabah arardı bezi biter onu alırdım elimdeki o yüklerle 3 kat merdiven iniyordum. Minübüse binip götürüyordum. Çok yoğun tempoydu ama olsun kızımın canı sağolsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?