• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canim Kizim

öyle birşey olmaz merak etme..benimde görümcem aynı durumda çocuğu 4 yaşında ve anneye çok düşkün...

Ya annesi bilmemek ne demek ya? Benim de annem doğum izni biter bitmez işe dönmüş, hiç de böyle arabesk, Türk filmivari "Sen beni nasıl bırakırsın, nayır" sahneleri yaşamadık. Lütfen bu kadar dramatize etmeyin şu çalışan anne olayını.
SIZIN COCUGUNUZ VAR MI HANIMEFENDI?DOGUMDAN SONRA ISE BASLAYAN HER ANNE AZ BUCUK BU KAYGILARI YASAR VE ZAMANLA GECER.HELE COCUGUNUZ YOKSA LUTFEN HARICTEN GAZEL OKUMAYIN COCUGUNUZ OLUNCA BU TARZ KONULARA CEVAP YAZIN

Bana yardim edin eger benim durumumu yasadinizsa.ben cocugumun 4aylikken babaannesinin yaninda koyup is hayatima dondum mecburiyyetden dolayisimdi 8ayina geciyor.ama cok ama cok sikintidayim.her aksam isden sonra gidib 2saat falan yada uyuyana kadar yaninda oluyorum
haftasonuda kendievimize goturuyorum.ama cok sikintidayim ya kizim beni sevmezse ya beni anne gibi bilmezse kahr olurumyaa.aranizda boyle 1 durumda kalan oldumu nasil tepki aldi ?korkmak icin haklimiyim?cok vijdan azabi cekiyorum.hele babaanneside kizimi cok seviyor ondan dolayida kendine bagliyor.bazen ikimiz arasinda kiskancliklar oluyor.bu da beni korkutuyor ya kizim babaannesini secerse(((((((..
benim durumumda olaniniz oldumu?
Offf siz annesiniz yaaa bir annenin yerini kim ne tutabilir! Boşuna kuruntu yapıyorsunz. Asla sizden başkasına daha çok yakınlaşmaz. İçinizi rahat tutun. Komik bile geldi bana

Konu sahibi güzel anne hiç üzülme benide annrm çalıştığı için babaannem büyüttü .. Aklım ermeye başladığında yuvaya giderkrn sanırım sürekli annemin işten gelmesini beklerdim hayal meyal hatırlıyorum yuvada 1 kez annemin kokusu burnuma gelmişti o derece özlerdim o yüzden merak etme senin yerini istesede uğraşsada kimse alamax canım benim

çok ilginçsiniz vallahi.
etraftaki binlerce çocuk bakıcılarını anne biliyor zaten. annelerini de arada gelen ziyaretçi.
böyle bişey var mı?? çocuklar bildiğinizden daha zeki. gece sizin koynunuzda yatıyor, sizin göğsünüzden sütünü alıyor, anne sıcaklığını sizde görüyor.
ne demek beni anne bilip sevmez??
oğlumu 4,5 aylıkken bırakıp işe başladım. şu an 12,5 aylık ve hergün ben gelmeden kahkahalarla gülmüyormuş.
beni görünce bacaklarıma yapışıyor tuvalete bile gidemiyorum. 5 dk otur oğlum bırak bi beni diyorum ıııhh bırakmıyor. taki uyutuyorum öyle özel ihtiyaçlarımı gideriyorum.
lütfen derdim olsun deyip kafanızda kurmayın..

herkez anneyi unutmaz demiş
annenin yerini ne doldurur demiş
evet doldurulmaz boş kalıyor

okula giden çocuklarda annesiz kalıyor bomboş demek ki??
böyle düşünmeyin lütfen. çocuklar bağımlı yetişiyor sürekli anne dibinde .
önemli olan bağlı olmak.. çocuk okula gidiyor çişini tek yapamıyor.. çünkü anne düğmesini açmalı. yemek yiyemiyor anne dürüm yapıp eline vermeli.
önemli olan kaliteli vakit geçirmek. hani burda hergün birbirimize tavsiye ettiğimiz psikologlar var ya hergün 15 dk verimli vakit geçireniz tüm gün birlikte boş boş olmaktan iyidir diyor.

SIZIN COCUGUNUZ VAR MI HANIMEFENDI?DOGUMDAN SONRA ISE BASLAYAN HER ANNE AZ BUCUK BU KAYGILARI YASAR VE ZAMANLA GECER.HELE COCUGUNUZ YOKSA LUTFEN HARICTEN GAZEL OKUMAYIN COCUGUNUZ OLUNCA BU TARZ KONULARA CEVAP YAZIN
Hmm ok.

Bana yardim edin eger benim durumumu yasadinizsa.ben cocugumun 4aylikken babaannesinin yaninda koyup is hayatima dondum mecburiyyetden dolayisimdi 8ayina geciyor.ama cok ama cok sikintidayim.her aksam isden sonra gidib 2saat falan yada uyuyana kadar yaninda oluyorum
haftasonuda kendievimize goturuyorum.ama cok sikintidayim ya kizim beni sevmezse ya beni anne gibi bilmezse kahr olurumyaa.aranizda boyle 1 durumda kalan oldumu nasil tepki aldi ?korkmak icin haklimiyim?cok vijdan azabi cekiyorum.hele babaanneside kizimi cok seviyor ondan dolayida kendine bagliyor.bazen ikimiz arasinda kiskancliklar oluyor.bu da beni korkutuyor ya kizim babaannesini secerse(((((((..
Düya da nerdeyse büyük çoğunluk evladını babaanneye veya anneanneye bırakır.Bakıcıya bırakanlar ne yapsın.Bu da geçici bir durum.

sorun doğumdan sonra işe başlamak değil ki..ben de oğlum 3 aylıktı işe başladığımda..tabii ki onun psikolojisi bambaşka..
sorun sizin evladınızı eve götürmüyor olmanız..iş çıkışı gelip 2 saat sevip gidiyorsunuz..gece uyanıyor acıkıyor,anne kokusu istiyor,3 aylıkken bırakmışsınız ,şimdd 8 aylık olmuş..gece emmedi mi bu çocuk,anne kokusu aramadı mı,aramıyor mu?
ateşi çıkar,huysuz olur vsss...gece nasıl rahat ediyorsunuz bebeğiniz yanınızda olmadan?
neden eve götürüyorsunuz bilemedim,sabah bırakma telaşı olmasın falan diye mi?anlayamıyorum kusura bakmayıjn sizi..
her zaman yanında babaanne varsa,onun kokusuna alışır çocuk..büyüdükçe elbette bilir anne babaanne farkını ama kime düşkün olur bilemeyiz.

önemli olan bağlı olmak.. çocuk okula gidiyor çişini tek yapamıyor.. çünkü anne düğmesini açmalı. yemek yiyemiyor anne dürüm yapıp eline vermeli.
önemli olan kaliteli vakit geçirmek. hani burda hergün birbirimize tavsiye ettiğimiz psikologlar var ya hergün 15 dk verimli vakit geçireniz tüm gün birlikte boş boş olmaktan iyidir diyor.
yok öyle değil..cute un anlatmak istediği farklı bir durum bence...
çalışan anne bebeği bırakıp gidiyor durumu da değil bu zaten...bebeğini 3 aylıktan beri geceleri babaannede kalıyor.sadece h.sonları eve getiriyor annesi..
o yüzden annenin yeriş boş kalıyor bence...
yoksa bağımlı çocuk konusu değil,o konuda yazdıklarınız doğru zaten..

bazen bende bu düşüncelere girerim ,ama yok öyle birşey . kızım 16 aylık olacak ve o ana kadar kv baktı halada bakıyor evet kızım babaannesini çok seviyor kv de kızımı. zaten sevsinde ama sizin yeriniz herzaman ayrı olur. seçim derken büyüdükçe ve dillendikçe şöyle olabilr mesela anne ben bugün babaannemlerde kalmak istiyorum diyebilir sizde yatılı bırakmazsınız ağlasada götürürsünüz sonra onu nekadar özlediğinizi devamlı tekrar edersiniz .

Benim oğlumda 3 yaşında oda anneannesinde o dediğim durumlar oldu. anne sen git ben anneannem ile kalacam dedi hatta annemler mudahale etti kızım bırak yanımızda kalsın ağlatma ben hayır evine alışsın ağlasada gelecek dedim eve gidincede yol boyunca ve ev içinde konuşurdum sensiz çok ağlar ve üzülürüm evde yatamam diye .şimdi alıştı orada akşama kadar oynar akşama doğru tel açar anne nezamn gelecen seni çok özledim der.İnşallah kızımda o şekilde alıştırabilir.Oyüzden top sizde kolaylıklar dilerim :))

Hepinize tewekkur ederim yaaa, sizin fikirleriniz bana buyuk ama cok buyuk teselli.bazi duwuncelerede wunu soylemek istiyorum ben keyfimden dolayi cikmadim iwe. mevzuda da yazdim mecburiyyetden aile kaygilarimdan dolayi.yoksa ben kizimi hic kimseye birakmam.kaldiki anneannesine, ben annemden cok kocamin annesine guveniyorum cunki ilk dogum zamanindan bebeyime bakmakta kayinvalidem yardimci olmuw annem cok uzakta yasiyor.
CAnim arkadaslarim heppinize tek tek tewekkur ederim ben burda yeniyim ve Azerbaycandanim..Allahu teala razi olsun hepinizden..inwallah.Sizin dediginiz gibi olur kizim beni annesi gibi sever..
ve cocugumu geceleri eve goturmeme sebeb mevsimin kiw olmasi seherler uyandirip soguk havada diwari cikarmak her an hastalana bilir ondan dolayi

bazen bende bu düşüncelere girerim ,ama yok öyle birşey . kızım 16 aylık olacak ve o ana kadar kv baktı halada bakıyor evet kızım babaannesini çok seviyor kv de kızımı. zaten sevsinde ama sizin yeriniz herzaman ayrı olur. seçim derken büyüdükçe ve dillendikçe şöyle olabilr mesela anne ben bugün babaannemlerde kalmak istiyorum diyebilir sizde yatılı bırakmazsınız ağlasada götürürsünüz sonra onu nekadar özlediğinizi devamlı tekrar edersiniz .

Benim oğlumda 3 yaşında oda anneannesinde o dediğim durumlar oldu. anne sen git ben anneannem ile kalacam dedi hatta annemler mudahale etti kızım bırak yanımızda kalsın ağlatma ben hayır evine alışsın ağlasada gelecek dedim eve gidincede yol boyunca ve ev içinde konuşurdum sensiz çok ağlar ve üzülürüm evde yatamam diye .şimdi alıştı orada akşama kadar oynar akşama doğru tel açar anne nezamn gelecen seni çok özledim der.İnşallah kızımda o şekilde alıştırabilir.Oyüzden top sizde kolaylıklar dilerim :))
bu arada ben hafta sonları alıyorum cümlenizi kaçırmışım kesinlikle akşam evinize götürmenizi şahsen isterim bu şekilde size ve sizin kokunuza bağımlı kalacaktır sizdeki anne sevgisini bağlılığını hissedecektir.ben kv ile aramızda 45 dk mesafe olmasına rağmen çocuk 3 aylık iken bıraktım ve akşam oldumu aldım asala çocuklarımsız uyumadım evimde :( :( :(

Bos yere kendinizi uzuyorsunuz. Ben de 5 aylikken ise baslamistim, ayni sekilde babaannesi evinde bakti. Hic boyle bir kuruntum olmadi. Hatta kendisi anne dedirtmeye bile ugrasti gibi oldu ama dedigim gibi kizim icin bir sey farketmedi. Onun annesi benim. O da bunun her zaman farkinda. Vicdan yapilacak bir durum yok ayrica, ise gidiyorsunuz sonucta.
evet benimde kayinvalidem anne dedirtmek istiyor.kizim bana geldiginde acaib kiskaniyor buda beni uzuyor tabiiki her anne gibi

yok öyle değil..cute un anlatmak istediği farklı bir durum bence...
çalışan anne bebeği bırakıp gidiyor durumu da değil bu zaten...bebeğini 3 aylıktan beri geceleri babaannede kalıyor.sadece h.sonları eve getiriyor annesi..
o yüzden annenin yeriş boş kalıyor bence...
yoksa bağımlı çocuk konusu değil,o konuda yazdıklarınız doğru zaten..

hımm o zaman kusura bakmasın cute.
çünkü ben sabah verip iş çıkışı alıyor anıyordum.
bir arkadaşım babaannem ölür diye korkuyorum psikolojik tedavi görüyorum dedi.
nedenini sorunca annem o benim. çünkü beni annem atardı haftasonu ancak alırdı dedi.
o zaman ewt boşluk olur onun için annesi..

cocugun yeri anasının yanıdır gece
gunduzu bırakın bır kenara
sızın cocugunuzdamı gece baska bırı bakıyor yoksa?

Benim çevremde çok oldu ya babaannesine Yada ananesine anne deyip annesine ismiyle Yada atıyorum ayse anne diye seslenen çocuklar.

Back
X