Canim Oğlum

Ne güzel yazmışsınız Annem Mutlu diye
Oğlumda böyle düşünür inşallah
Amin sağolun hepimizin evladı sağlıkla büyüsün
Oğlunuzun böyle düşünecek olması gerçekten sizin elinizde.
Hani babam babalığını yapmaya devam etseydi.
Niye üzüleyim ki?
Tamam annem babam ayrılmış ama hala annem ve babam onlar benim. Derdim.
Psikologlar v.s çocuğunuz büyüyünce size desteği çok olacaktır.
Benim babam annemle beraberken iyi bir koca değildi. Annem mutsuzdu. Hep düşünceliydi.

Biz evlendik v.s herkes yoluna bakıyor bir şekilde.
Annem sırf bizim için boşanmasaydı,
Bizim için çok daha acı olurdu diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim en çok okul kısmını dert ediyordum ki yazdiklariniz beni rahatlattı
En kısa zamanda toparlanacagim inşallah şu sıralar zor olduğu için böyleyim yoksa onun yanında neşeliyimdir genelde
Bize burdan tabi ki yazması kolay yaşadıklarınızı en iyi siz bilirsiniz. Tabi ki üzüleceksiniz ama umuyorum en kısa sürede atlatıp yepyeni musmutlu bircsayfa açarsınız kendinize.
Sevgiler...

Bende boşanmış bir ailenin çocuguydum. Evet zor diğer çocuklar gibi olmuyor bazınşeyler ama atlatılmayacak şeyler değil. Dünyanın sonu hiç değil. Önemli olan ayrıda olsa anne babanın evladını herşeyden çok sevmesi önde tutması. Nice aileler var anne baba aynı evde ama ruhen başka yeterler kavga kıyamet. İnan’ın bana o çocuklar daha mutsuz. Bir pedogog eşliğinde atlatırsınız bu dönemi. Çok üzülmeyin. Sarılın oğlunuza öpün bol bol. Hepsi geçecek güzel günler sizi bekliyor

Allah askina bu kadar hirpalamayin kendinizi. Evli olup o piknige gidip mutlu olan kadin sayilidir. Annesini, babasina kizgin gorunce de o cocuk ne kadar mutlu ve huzurludur acaba. Insansa karsinizdaki alir cocugunu piknige goturur. Sizin ortamda bulunmamaniz cocugunuzu uzmez. Cunku babasiyla mutludur. Yok bostan korkulugu babaligi yapacaksa annesi, dayisi,dedesi, anneannesi ve kuzenleri ile gider o piknige. Cok mutlu olur. Bu sefer de babasinin ortamda olmamasini aramaz. Yani, anne olarak is siz de bitiyor. Daha taze olaylar. Bu hissettiklerinizi anliyorum. Ama bunu surdurmeyin. Bunlar sizin korkulariniz. Cocugunuzun degil. Boyle davranirsaniz asil siz cocugunuza zarar verirsiniz. Anne babasini yaninda ister cocuk. Ama ayni evi paylasip evli olmalari anlaminda degil. O sizin kari koca iliskiniz. Elma ile armut bu bosanma sureclerinde hep karisir. Baba adam degilse, anne hem anne hem baba olacak. Bu kadar guclu kadini cocuklari cok sever ve sayar. Istisnalar kaideyi bozmaz. Derin nefes alin. Yeni hayatinizla ilgili guzel hayaller kurun. Sonra adim adim gerceklestirin. Yapabilirsiniz. Siz annesiniz.
Canin sagolsun hic bir zaman uzulme!!vicdanin rahat en azindan atmadin,analigini yaptin,calistin didindin onlari dogurdugundan beri onlar icin nefes aldin eminim.Kiymet bilip bilmemeleri onlara kalmis.Ilahi adalete guven inan bak elbet seni anlayacaklar elbet kiymetin bilinecek ama umarim onlar icin cok gec olmaz.yasini da yazmissin 42 yasindaymissin bu saatten sonra bana sorarsan aldigin her nefesi kendin icin al ,kendin icin yasa boyle yasayinca insan daha huzurlu oluyor inan.Ne mutluki bir meslegin var kendi ayaklarin uzerinde duran bir kadinsin,kimseye eyvallah etme,evladinda olsa deger gordugun kadar deger ver yat kalk Allaha sukret kimseye muhtac etmesin gerisi hikaye sen kendine yetersin!...

Ben burda problemli aileye sahip kisilerin soyle yazdigini cok okudum."keske bosansalardi da huzursuz bir ailede buyumeseydik" yada babasinin her turlu iskencelerine ragmen bosanmayan annesine bilenen kizlarin yazdiklarini da cok gordum.cocugun belki bir yani eksik kalir belki bazi ailelerin cocuklarina bakar ozenir olabilir ama huzurlu buyur.Kavgasiz gurultusuz bir ortamda yetisir.Zihnen saglikli bir anneye sahip olur.kapali kapilar ardinda kavga da etseniz,problemlerinizi gostermeyeye calissaniz da cocugunuz hissedicekti.29 yasindayim ailem oyle yanimizda kavga etmezdi ama belki 8 yasindayken babamin annemin uzerine yurudugu ve vurdugu bir gunu hala cok iyi hatirliyorum.annemin ustunde giydigi kiyafeti bile tasvir edebilirim oyle icime islemis.demem odurki cocugun sansli bir bebek guclu bir anneye sahip.Sozde cocugu icin katlanmayi goze alan bir annesi yok.

Annesi babası ayrı olan ilk çocuk sizinki olmayacak
Ayrıca mutsuz bir ortamda büyümesindense ayrı ama mutlu anne babası olsun sizdeyken ve babasındayken iyi vakit geçirsin. Allah yokluğunuzı göstermesin. Böylesi daha iyi değil mi?

Bu kknın arabeskliğinden içim kalkıyor bazen.
Yahu hanım bu çocuk öksüz mü yetim mi?niye gidemesin mis gibi de gider pikniğine.eşinle şehir medenisi insanlarsanız gayette gidersiniz anne baba gününde hep birlikte heryere.
Asıl bu yavrucağı mutsuz bir evliliğin merdaneleri arasına sıkıştırmak acımasızlık olan,ağlayacaksan buna ağla.
Boşanmak istemiyorsan çocugu bahane etme.

Hangi kadin bicak kemige dayanmadan ayrilir? Sagliksiz bi ailede buyuyecegine saglikli olarak ayri buyusun daha iyi bencede. Kader diye birsey var, biz yirtsakta kendimizi Allahin dedigi olur!

Suan bu satırları ağlayarak yazıyorum.O bunları yaşamayı haketmedi.Tek suçu bizim evladımız olması belki de
Diğer çocuklar gibi annesi ve babasıyla pikniğe gidemeyecek.Bi yanında annesi bi yanında babası olmayacak
Hep eksik kalacak.Hep içi sizlayacak. Daha o kadar küçük ki o kadar masum ki fotoğraflarına bakıp aglamaktan kendimi alamıyorum
Not:Eşimle bosanma aşamasındayız.Bu kadar dramatize etmek istemezdim ama paylaşacağım kimsem yok 😣
Merak etmeyin huzursuz bi ortamda olmaktansa ayrılmış anne baba evladı olması daha iyidir onun kaderide bu bide iyi tarafından bakın oğlunuzada bu şekilde anlatın..

Ben de çocuk hasta filan sandım. Ben de boşandığımda oğlum 3,5 yaşındaydı , şu an 5,5 yaşında , fıldır fıldır geziyoruz valla babası olsa bu kadar gezemezdi ve bu kadar mutlu bir çocuk olmazdı.

Hastalik kaza bela sandim evlerden irak
Caniniz isterse babayla bir araya gelebilirsiniz belli zamanlarda ki bence gelmelisiniz. Bu cocugun mezuniyeti var,bayrami var,sinavi var,nisani dugunu var,var da var yani ozel gunlerde ayrilmis da olsa anne babasi yaninda olabilir zor bir sey degil

Şuanda 9 yasını gecmıs olan oglum 2 aylıkken bosandım.
Baba hıc bır zaman cocugu gormeye gelmedı , bırak bır araya gelmeyı...
Hal boyle olunca ben oglum 2 yasını gecerken evlendım. Böylesı daha ıyı oldu . Ben ona daha guzel bır hayat kurabıldım ama bu benım sansım degıl kesınlıkle

Suan bu satırları ağlayarak yazıyorum.O bunları yaşamayı haketmedi.Tek suçu bizim evladımız olması belki de
Diğer çocuklar gibi annesi ve babasıyla pikniğe gidemeyecek.Bi yanında annesi bi yanında babası olmayacak
Hep eksik kalacak.Hep içi sizlayacak. Daha o kadar küçük ki o kadar masum ki fotoğraflarına bakıp aglamaktan kendimi alamıyorum
Not:Eşimle bosanma aşamasındayız.Bu kadar dramatize etmek istemezdim ama paylaşacağım kimsem yok 😣

Eminim siz çok mutlu ve iyi bir oğul yetiştireceksiniz....

Şuanda 9 yasını gecmıs olan oglum 2 aylıkken bosandım.
Baba hıc bır zaman cocugu gormeye gelmedı , bırak bır araya gelmeyı...
Hal boyle olunca ben oglum 2 yasını gecerken evlendım. Böylesı daha ıyı oldu . Ben ona daha guzel bır hayat kurabıldım ama bu benım sansım degıl kesınlıkle

Mutluluğunuz daim olsun...

Bu adamları anlamıyorum. Bir insan nasıl çocuğunu görmeye gelmez. Sonra yaşlanınca çıkıp gelirler, oğlum kızım beni affet diye...

kavga gurultu hakaretin ortasinda yetisip ileride psikopat olacagina...

Back
X